Yes, we continue with pumpkin recipe,really I make pumpkin recipes around all year, specially I love pumpkin soup, and I was thinking here in Chile we eat a lot of pumpkin, in savoy plates and sweet, sopaipillas, cazuelas, picarones, porotos granados etc., in every time winter and summer, so I find this lovely pumpkin cannelloni recipe and I adapted.
This recipe is adapted fromCountry living magazine but really I change some things.. and was yummy!
No need use fresh pasta for these pumpkin cannelloni - ready lasagna sheets work just fine!
The picarones and cazuela recipes are from my my friend Anabella, enjoy and visit her blog is a nice blog with chilean recipes
The recipe
Ingredients( 6 cannelloni)
700 grs. pumpkin, peeled, seeded and chopped
2 tablespoon olive oil or other
3 garlic cloves chopped
1/2 onion chopped
3/4 cup ricotta
1/2 cup grated parmesan cheese
1 cup of freeze corn
1/2 teaspoon of salt
1/2 teaspoon ground pepper
1 package oven ready lasagna sheets
chopped cilantro to garnish.
Method
Preheat oven at 170°c
Place pumpkin along with 3/4 cup of water in a large skillet over medium heat.
Cover and steam until tender 20 minutes.
Remove to a medium bowl and mash until is smooth.
In skillet heat olive oil and sauté garlic and onion until is golden.
In a bowl stir cheeses (parmesan and ricotta) and add salt, pepper,garlic and onion cooked.
Add with the mashed pumpkin. Set aside.
Bring a large pot of water to boil. Cook lasagna sheets until tender about 2 minutes.
(note: Here I use lasagnas sheets that only I moist with water for a while, is the same)
Transfer to a plate and drizzle with olive oil.
Over a clean surface place a lasagna sheet and ad two tablespoon pumpkin mixture to the center of lasagna.
Roll into a cannelloni tube.
then transfer to prepared baking dish.
Repeat with remaining sheets.
Sprinkle with grated cheese and some piece of butter.
Bake until heated through and pasta is tender 20 to 25 minutes.
Serve with chopped cilantro .
EN ESPAÑOL
Canellonis the zapallo (calabaza) con ricotta
Siguiendo con las recetas de zapallo (calabaza) me he dado cuenta que en Chile tenemos muchas comidas a las que le agregamos o usamos zapallo, picarones, sopaipillas, porotos granados, cazuela etc, asi que puse unos link con receta y la de los picarones y la cazuela es de mi amiga Anabella un blog precioso con muy buenas recetas chilenas se los recomiendo a quienes no lo conozcan.
Esta receta está adaptada de una receta de Country living Magazine, pero debo decir que le cambié varias cosas. Pero el resultado fue bueno.
Canellonis de zapallo con ricotta
700 grs de zapallo camote
cortado y pelado
2 cucharadas de aceite de oliva o de otro
3 dientes de ajo picados o molidos
1/2 cebolla picada fina
3/4 taza de ricotta
1/2 taza de queso parmesano molido
1 taza de maiz o choclo congelado
1/2 cucharadita de sal
1/2 cucharadita de pimienta
1 paquete de hojas de lasagna (de esas que se cocinan o solo se remojan)
cilantro piado para adornar
Preparación
Precalentar el honor a 170° C.
Cocer el zapallo en trozos en una olla mediana con 3/4 de agua.
Cocinar por unos 20 minutos hasta que esté tierno.
Trasladar a un bowl y moler hasta que este molido y cremoso.
En un sarten alentar el aciete y agregar el ajo molido o picado y la cebolla, cocinar a fuego suave hasta que esté dorada.
En un bol mezclar los quesos, la ricotta y el queso parmesano,agregar sal y mienta, la cebolla con ajo ya preparada y el zapallo molido, mezclar bien haciendo una pasta.
Reservar.
Calentar en una olla agua para hervir las hojas de lasagna (yo ocupé unas que vienen ya cocidas pero igual las humedezco para usarlas y así son más manuables)
Cocinar por unos dos minutos.
Poner en un plato fuente grande y colocarle unas gotas de aceite para que no se peguen.
Sobre una superficie limpia colocar una hoja de lasagna, rellenar con la mezcla de zapallo y hacer el canelloni, ir colocado en una fuente de horno.
Hacer lo mismo con todas las hojas de lasaña rellenando con cuidado y colocando en la fuente.
Espolvorear con queso rallado y unos pedazos de mantequilla.
Llevar a horno de unos a 20 a 25 minutos. Se hace rápido porque ya está todo listo.
Servir con cilantro picado
Hola! Now this looks like a wonderful and innovative recipe. I, too, greatly emjoy pumpkin and this looks delicious. Thank you so much for sharing so that we might all be able to enjoy this too.
ReplyDeleteMmmm Gloria... you know how much I like ricotta in my meals, and this one looks GOOD! Must have been just wonderful... YUM! xoxo
ReplyDeleteGloria, this dish is wonderful! It looks so light and fresh, yet with the pumpkin, ricotta, and pasta it has to be so satisfying! Yummy!
ReplyDeletewow! that looks like a happy hugs dish!
ReplyDeleteEsto se ve realmente una delcia.
ReplyDeleteSaludos
Ay que combinacion tan buena!, la ricotta es un gran queso y tu has hecho una gran receta!
ReplyDeleteYa estamos a sabado!, descansa mucho y deja la semana atras preciosa!!!
Mil besitos cariño!
Délicieux.
ReplyDeleteJe note cette version.
Bon week-end et à bientôt.
Una verdadera delicia.
ReplyDeleteBesos
That looks delicious! What a great seasonal dish...
ReplyDeleteUna versione deliziosa , ciao e
ReplyDeletebuon fine settimana
Muy buena receta Gloria y es verdad que el zapallo es algo que todos comemos de chicos allá, a mí me encanta el charquicán por ejemplo.
ReplyDeleteSounds absolutely delicious and how intriguing!
ReplyDeleteThis looks like a very tasty dish Gloria, and I adore your sunshine filled photos.
ReplyDeleteMe ha encantado!!.....veo que seguimos cocinando con zapallo!!....me han encantado estos canellonis.....una delicia!!....Abrazotes, Marcela
ReplyDeletese ve muy bueno, me encanta esta receta, se ven con una textura estos cannelloni!!
ReplyDeleteY tienes razòn , en Chile ponene zapallo a varias cosas, es un ingrediente versàtil :-)
Besitos
Esto es un manjar muy rico Me encanta los zapallos aquí se come mucho zapallo
ReplyDeletebesos
I know that the food is supposed to be the focus here but you distract me will your beautiful paintings such as your header! :)
ReplyDeleteThanks a lot Kathy and thanks for stopping by, gloria
ReplyDeleteYes Deeba I think really you and me use a lot ricotta in recipes, and now I have made my own ricotta, so is more easy!
Thanks for stopping by my dear friend, xoxoxoxoxoxo gloria
Thanks Lyndsey is really yummy! xx gloria
Yes pechaskins is like a hug, is comfort food I think! xx gloria
Gracias José Manuel mi niño, perdona que no he ido a tu blog (he estado un poco loca) iré sooonn!!! gracias por venir siempre, gloria
Juana yo adoro la ricotta para cocinar y comer con diferentes cosas.
Gracias por tus buenos deseos, te mando muchos cariños, gloria
Merci beaucoup mon amie, Bon weekend a bientoot! bizzz! gloria
Gracias Annie, besos, gloria
Thanks a lot Indie Tea, thanks for stopping by! gloria
Grazie Stefanía, have a lovely day, gloria
Gracias Pilar, aquí al Dito le encanta el charquican pero tengo que hacer una versión con y sin carne, ves que la Espe es veggie, cariños gloria
Thanks a lot Diana, gloria
Thanks a lot Cakelaw fortunately this day I take the pictures was a sunny day! (today is raining) x gloria
Si Marcela, ya sabes que cuando a una le da con algo, la verdad es que mi mami me ha dado unos pedazos de zapallo preciosos de esos bien amarillos y los he querido aporvechar, cariños, gloria
Es decir Topino he edescubierto que comemmos más zapallo que en USA, si tu piensas aparte de lo que menciono, la Pilar me ha recordado el charquican, las sopas de guagua, todo lleva zapallo, en realidad lo ocupo todo el año, cariños, gloria
A mí igual Angélica, es delicioso! gloria
THanks a lot Cynthia, you always are so sweet and nice, thanks for stopping by! gloria
I enjoy pumpkin recipes too and this one tops creativity and deliciousness !
ReplyDeleteU have a lovely blog!
Estos platos me encantan.
ReplyDeleteEl tuyo se ve riquisimo ♥
Tentador se vé, gracias por los link al blog.
ReplyDeleteCierto acá se come mucho zapallo, debe ser porque hay "de guarda" y entonces los tenemos todo el año y aparece en los porotos granados veraniegos, en las cazuelas de todo el año, los invernales picarones, papas con chuchoca y así...
Veo otro cambio acá, se fueron las cerezas, aparecieron las frutillas!
Cariños
Thanks a lot Sugar Plum, I love this recipe, try this! gloria
ReplyDeleteAna I think the best is easy and delicious! thanks for stopping by!
xxgloria
Gracias Anabella, es que siempre que asocio recetas chilenas me acuerdo de tí, y como describen tan bien y sabes tanto encantada pongo links a tu blog!
Si me encantaron estas frutillas!
muchos cariños, gloria
Unos canelones muy originalas.
ReplyDelete¡Que ricos!
Un abrazo.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeletej'ai aimé ta recette elle est excellente bravo
ReplyDeleteà bientôt
Que originales tus canelones,
ReplyDeletetendre que probarlos porque el zapallo me gusta mucho,
con ese puntito de dulzor que le da un sabor especial a todos los platos en los que se usa.
Chica que cosa mas buenas salen de tu laboratorio.
besos
Questa è una versione molta appetitosa dei cannelloni che io non ho mai provato, ma che voglio provare al più presto, visto che adoro la zucca.
ReplyDeleteBUona e brava!
Un abbraccio,
Barbaraxx
Gloria...I always find it fabulous when another person makes a dish with squash that would make for a wonderful reminder to make this type of dish for an elegant supper. I just roasted some squash this morning and I think this recipe just inspired me to give your great recipe a little twist of my own ;o)
ReplyDeleteFlavourful wishes,
Claudia
Wow, this looks good! I love pumpkin, and this is definitely new to me. Thanks!
ReplyDeleteHi Gloria,
ReplyDeleteLike your blog...you have lots of yummy creations. I'm happy to follow your blog :D
Hi, first time here, I like the idea of using pumpkin to fill cannelloni, and very interesting finishing with cilantro (which I don't usually use with cheese). Must try!
ReplyDeleteThank you for sharing, I'll come back for more, and in the meantime I'll follow you :-)
ciao
Alessandra
Esto me encanta Gloria, seguro la Espe lo devoró, yo habría hecho lo mismo.
ReplyDeleteBesos amiga.
I too love pumpkin soup but I also love pumpkin with pasta. Your cannelloni looks so yummy... I would kill to have some right now LOL!
ReplyDeleteque ricos, me imagino el sabor, deliciosos! besitos desde londres
ReplyDeleteA very yummy combination! I love canelloni.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
This sounds like a very delicious combination. I want to try to make these.
ReplyDeleteThanks to all of you by your lovely comments and regards, soon a new Post for you , hugss and cheers! gloria
ReplyDeleteGracias todos por sus comentarios y saludos, luego un nuevo post! cariños, gloria
gLORIA
ReplyDeleteme encanto esta receta, la voy a preparar y te cuento.
un abrazo
Edith
La brujita
Oh boy, a pumpkin cannelloni. I know I'd enjoy this. I never stop being amazed at how many wonderful pumpkin recipes keep turning up.
ReplyDeleteGloria, no te puedo mandar mensaje porque me lo devuelve...me diste bien la direccion???
ReplyDeleteEl logo sabes como ponerlo????
Si pinchas en el que hay en mi blog te mandara directamente a la pagina de Ornella.
Te dejo mi direccion y me escribes si no te va bien, vale???
republicadepalmares@gmail.com
Mil besitos!!!!!!
I nver would have thought of putting pumpkin in Canelloni; sounds and looks wonderful
ReplyDeleteQue buena idea, Gloria! It looks wonderful.....Great for this season.
ReplyDeleteOh Gloria, this pumpkin caneloni looks awesome, I'll have to try this dish...look so pretty, so vibrant, great for this season.
ReplyDeleteGracias Edith es muy simple y queda muy bueno la ricotta le da un toque queda buena la mezcla, un abrazo apretado, gloria
ReplyDeleteYes Lisa dear, I find this recipe original and yummy, I enjoy this recipe, huggs gloria
Te escribí Juani no se porqu estoy muy torpe, el fin de semana fue agotador. Bueno en fin te escribí, en unos minutos iré a ver si recibiste mi correo, gracias mil! gloria
Thanks a lot Rita you are so kind! gloria
Gracias Erica, acá nos encnata el zapallo, every time, every season, xgloria
Thanks a lot Blonde xoxox gloria
Thanks Juliana, I loved this recipe, thanks for stopping by! gloria
Sounds AMAZING! I love anything pumpkin so this is perfect for my family! Thanks for the inspiration!
ReplyDeleteThese sound delicious, Gloria. I always love South American recipes with different pumpkins and gourds-sooooo good! I might actually try something like this later this week (need to get some pumpkin-smile).
ReplyDeleteHope you have a relaxing week, Gloria.
Un Beso,
Stella
Now this is really a brilliant use of pumpkin. Kudos to you for a gorgeous and very tasty looking dish. Love this!
ReplyDeleteAl ver la foto de la receta creí por un momento que los canelones estaban hechos de láminas finitas de calabaza en vez de pasta (como cuando se preparan falsos fetuccini con tiras de calabacín y zanahoria). Ahora que lo pienso, voy a hacer la prueba, a ver qué tal sale. ¡Ya os contaré!
ReplyDeleteSuper idea, Gloria. You are always so creative! This is a marvelous fall dish.
ReplyDeletethese cannelloni look so delicate and sound wonderfully delicious!
ReplyDeleteWhat a fabulous idea. I've never tried pumpkin with pasta.
ReplyDeleteAnother great way to use pumpkin! Yum(: I'll have to try that soon.
ReplyDeleteWhen is the next batch being made :-)
ReplyDeleteThanks to all by your lovely comments, sorry don answer before I had some porblems, but I place my now post! thanks to all of you! gloria
ReplyDeletewhat a unique use for pumpkin, gloria--very inventive and delicious!
ReplyDeleteI recently had pumpkin tortellini for the first time and loved the juxtaposition of sweet and savory. I bet this is very similar. What a fabulous recipe. You've created a gorgeous fall dish!!! =)
ReplyDeleteThanks a lot Grace, I love pumpkin!
ReplyDeleteThanks a lot dear Ree, I enjoyed this recipe! x gloria
What an awesome recipe. I love cannelloni, but have never used pumpkin for a filling. Definitely want to try this one.
ReplyDeleteThis is such a delightful dish Gloria...wonderful flavor and looks
ReplyDeletebeautiful :)
Perfect fall pasta dish! Looks so tasty!
ReplyDeleteThanks for linking up to the Decidedly Healthy or Horridly Decadent hop. This looks absolutely delicious.
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