Love cherries! and these lovely little tarts were made with canned cherries, so you dont need fresh cherries (the season is too short) I had a jar that I bought when I want to make a recipe.
My canned cherries were from Guallarauco and are really yummy and lovely.
I saw in USA and Canada you hve a lot of canned cherries so you can make this recipe.
Ingredients(5 pies o ramekins)
Dough
450 grs. flour
250 grs. butter
150 grs. sugar
1 egg
salt
Filling
700 grs. canned cherries (aprox.)
1/2 cup of sugar
1 teaspoon of corn flour
40grs. of berries or plum jam
1 yolk egg and milk to brush the dough
Method
Sieve the flour, sugar and a pinch of salt into a basin.
Add the butter, and with clean hands, rub it into the flour
.When all of the lumps are gone, the mixture should look grainy in texture.
Add the beaten egg and mix it in.
If the mixture is not wet enough, add a little water until it forms a ball of dough. Use as little water as possible. Do not knead it.
Overworking the dough elongates the gluten strands, creating a product that is chewy, as opposed to 'short' and crumbly.
Flatten the dough into a ball and rest it in the refrigerator for at least half an hour, but preferably an hour or more.
Dust the work space with flour and place the dough in the centre.Divide the dough in two parts.
Using a rolling pin or a bottle, roll the one part.
Grease and flour the ramekins or tarts pan.
Pat the pastry down on the base and sides and then trim off the excess pastry.
Prick the base with a fork to prevent air bubbles forming underneath.
Rolling the other dough and cut rounds to place over the tarts.
In a medium pot heat the cherries with the sugar and corn flour, heat by a while until is thick.
Set aside.
Filling the tarts and brush with the jam.
Place the dough rounds over the tarts.
Brush the dough with yolk and milk.
Preheat the oven at 180°c and bake by 20 minutes or until the tarts are golden.
Let cool normal temperature.
EN ESPAÑOL
Tartas de cerezas
Yo las cerezas las compro en el Líder (desgraciadamente no tengo JUMBO en Calera de Tango) pero estoy segura de que deben haber en los Unimarcs y Jumbo. (aviso para Chile)
Lo mismo hay gente que hace conservas de cerezas lo que me parece maravilloso. Pero la temporada de cerezas es tan corta.
Ingredientes (5 pies or ramekins)
Masa
450 grs. de harina
250 grs. mantequilla
150 grs. de azúcar
1 huevo
1 pizca de sal
Relleno
700 grs. (aprox.) de cerezas envasadas (tarro o frasco)
1/2 taza de azúcar
1 cucharadita de maicena
40 grs. de mermelada de cerezas, berries o ciruelas
1 yema de huevo batida con un poco de leche para pintar la masa
Preparación
Cernir la harina, azúcar con una pizca de sal.
Agregar la mantequilla uniendo bien con los dedos.
Uniendo bien la masada debe quedar ligeramente grumoso.
Agregar el huevo batido y mezclar bien.
Si la masa no está suficientemente húmeda agregar un poco de agua, sólo un poco y unir para formar una bola con la masa.
No amasar. Cuando algunas masas se trabajan mucho quedan gomosas.
Hacer una bola y dejar descansar en el refrigerador por lo menos 1 hora.
Despues espolvorear la mesa con harina y estirarla con el rodillo cortar redondelas primero dle porte de los moldes o ramekins una para el fondo y uno para cubrir el relleno.
Pinchar el fondo con un tenedor.
Rellenar los ramekins o moldes con la mezcla de cerezas, pintar arriba con un poco de mermelada y cubrir con otra redondela de masa.
Para preparar el relleno en una olla medina calentar a fuego suave las cerezas con el azúcar y una cucharadita de maicena, agregar una cucharaditas del jugo de cerezas para que no quede tan espeso.
Calentar y revolver un rato hasta que se espese.
Repartir la mezcla en los ramekins y pintar las cerezas con un poco de mermelada luego cubrir con una redondela de masa cada uno, pintar con una brocha las tartas con la mezcla de yema con un poco de leche.
Llevar a horno a 180° c por unos 20 minutos o hasta que la masa esté dorada.
Dejar enfriar a temperatura ambiente.
Que delicia tus tartitas amiga, yo me quedé con las ganas de probar las cerezas porque compré muy pocas, las de tarro salvan pero nunca es igual.
ReplyDeleteMe llevo tu receta, la quiero probar. Recibiste mi correo?
Bsos.
Madre mía, ¿quién pudiera probar una de esas tartitas?
ReplyDeleteBesos
Que tartitas tan buenas. El otro día he visto las cerezas envasadas asi que igual me animo.
ReplyDeleteUn abrazo.
Gloria deliciosas las tartas como me comeria una ahora mismo.
ReplyDeleteLa foto de la cabecera esta preciosa.
Besos
Questa tua terrina mi piace come sempre e le ciliege poi è la mia frutta preferita!
ReplyDeleteNotte,
Barbaraxx
No sabes como me comeria uno ahora!!....estan deliciosas!!....jamas compro las cerezas en tarro.....las buscare por alli!!....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteQue ricas tartas. Yo nunca he probado cerezas en tarro, voy a buscarlas para probarlas. Cariños
ReplyDeleteEstupenda la receta. Yo compré la otra vez las cerezas que tú recomendaste del líder y son super buenas.
ReplyDeleteEsta receta se ve fantástica
Un abrazo
Edith
this would definitely hit the spot right now...
ReplyDeleteYour cherries tarts looks lovely. My kids would really love this. I like it that you use can cherries for this, fresh cherries are really very expensive over here, and it is not always available. Thanks for sharing this!
ReplyDeleteGracias Kakito, mañana te contestaré este fin de semana fue de locos y aún estan mis papas aquí. Mañana te contetso con calma, un abrazo, gloria
ReplyDeleteGracias Mese, x gloria
Amparo, prueba esta receta te encnatará, besos.gloria
Gracias Annie, muchos cariños, gloria
Thanks a lot Barbara, x gloria
Marcela acuerdate que puede ser cualquier tipo de cerezas envasadas, estoy segura de que allá tienes varias, besoos gloria
Gracias Claudia prueba estas que estan en el Líder o en el Jumbo, cariños, gloria
Gracias Edith, no es cierto que son buenísimas, aquí los niños se pelean el jugo, un abrazo, gloria
Thanks a lot dear peachskins! gloria
Thanks Kitchen flavours I use a lot these canned cherries are awesome, x gloria
Gloria que rica las tartitas, me encantan las cerezas y las guindas, mi abuelo tenía un guindo en el patio, no sabes cuantas comí cuando chica, que rico sería tener uno por acá.
ReplyDeleteScrumptious little tarts, so perfect with cherries!
ReplyDeleteMe mataste con esoooo. Me acordé del sabor de las cerezas.
ReplyDeleteEl fin de semana vi las primeras en la vega, imposible resistir probar esta delicia!
Què ricas estas tartas Gloria, se ven fabulosas! besitos
ReplyDeleteGloria, our Todd loves cherries! I am sure he would love this and I have lots of them out in my larder too! Good way to use some of them. I am sending lots of love to you and your family! xxoo
ReplyDeleteLovely presentation Gloria,
ReplyDeletethey sound delicious.
Look at those little tarts :), so cute and yummy!
ReplyDeleteMmmmm, cheryy pie - delicious!
ReplyDeleteQue tartitas tan maravillosas.
ReplyDeleteAqui en Inglaterra las cerezas son muy caras y siempre que hago postres de cerezas utilizo las envasadas.
Riquisimo ♥
Nice Blog keep post latest updates in your blog.
ReplyDeleteRegarding by.
Chicken Recipes
Yum! It looks delicious! Cherry desserts are my favorite and this is a must try! Thanks for sharing.
ReplyDeleteGracias Pilar las cerezas y las guindas tambien me encnatan. Aquí en la casa tenemos unos cerezos pero el año pasado la mitad se los comienron los pájaros.! plop! eso es lo malo este año espero poder defenderlas... amorir. gracias por venir.
ReplyDeletegloria
Thanks a lot 5 star! you are really nice! gloria
Puchas Anabella, que suerte! no he podido ir a la Vega, mi vida ha sido muy de locos el último tiempo. Pero apenas salgan las primeras las andaré mirando, cariños, gloria
Gracias Topino, cariño, eres un amor, besos gloria
Dear Marie sometimes I think Todd is perfect!! he,he, Im kidding! I love cherrie stoo,thanks a lot my dear and sendyou for you and Todd a lot of huggsxxx gloria
Thanks Brownies girl xgloria
Thanks a lot Cooking gallery, gloria
Thanks a lot Cakelaw, x gloria
Thanks a lot Ana, normally I use canned cherries because here is too short the cherries season! xgloria
Thanks Chicken recipes, gloria
Thanks a lot Pam and thanks for stopping by! gloria
What a gorgeous little tart. My husband would be a huge fan.
ReplyDeleteDeliciosas, y preciosas de presentación.
ReplyDeleteAquí aún falta mucho para que empiece la temporada de cerezas... y la verdad es que en conserva no me terminan de gustar demasiado. Pero me guardo la receta para cuando llegue la época.
Besotes.
Thanks a lot Blonde, x gloria
ReplyDeleteThanks dear Bridgett, huggs, take care, gloria
Morguix, gracias pero te diré que las que vienen en bote de vidrio (o frasco) son espectaculares, son las que you usé, en todo caso las puedes hacer con cualquiera de las dos, x gloria
ça doit être drôlement succulent!!!
ReplyDeletetes photos sont sublimes et me font saliver, j'adore
bonne journée
Merci mon amie Fimere, bonne journée, bizz, gloria
ReplyDeleteYou too dear, thanks for stopping by! gloria
ReplyDeleteI've heard lots of great things about Oregon fruit products. You are right, cherry season is too short. This is a great dessert!
ReplyDeleteHi,
ReplyDeleteI love those cute little tarts...:)
Dr.Sameena@
http://www.myeasytocookrecipes.blogspot.com
Those are adorable little cherry tarts, Gloria! I use Oregon products too!
ReplyDeleteThanks a lot Christine, I thinks this products are really good thanks for stopping by
ReplyDeleteThanks dr. Sameena, thanks for stopping by, gloria
Thanks a lot Barbara, Yes I think these product are so god! x gloria
Gloria, I have a can of those cherries in my pantry smiles, and have been wondering what to do with them. This is an excellent idea. Sounds so delicious and I love the idea of individual servings. So festive!
ReplyDeleteThanks a lot Kathy and thanks for sopping by! gloria
ReplyDeleteThis is my kind of tart... drool! I wish we got canned cherries that looked so good here too...YUM!
ReplyDeleteGloria, me perdi varias entradas tuyas por mi viaje!. estas tartitas son preciosas y seguro que muy buenas, me encantan las cerezas aunque sean de bote!
ReplyDeletepreciosas!!!
This dessert would certainly be a great addition to any sweet table ;O)
ReplyDeleteThanks for putting this treat together.
Ciao for now,
Claudia
¡Siempre me han gustado las tartas de cereza, el problema es que en España no se comercializan más que las cerezas en almibar y no me gustan para tartas!
ReplyDeleteAsí que tendré que conformarme con ver vuestras maravillosas tartas y morirme de envidia en la distancia.
Un beso desde España.
¡Ah! me hago seguidora para no perderme nada
These are the sweetest little tarts. I'd had to say that cherry pie is my favorite, so I'd absolutely love it one afternoon if I happened to be in your part of the world you would invite me over for one of your tarts. =)
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