Calzone is an amazing and lovely italian food. like a pizza (the dough) but is like a sandwich too, and you can fill with the things you like (spinachs, zucchini, meat, ham, mushrooms etc.)
This is a calzone with mozzarella and tomatos , red and green peppers and ham.
It is nice occasionally instead of pizza, and dough is delicious.
This dough is amazing for pizza or quiches too.
This type of recipe I adore.
Is adapted from one of Noelle Haddad a chef and writer cook from Chile
Others recipes from Noelle Haddad I have made and translate here and other here
Ingredients (6 servings)
dough
2 cups all purpose flour
2 teaspoon baking powder
1 teaspoon of salt
2/3 cup of warm water
1/4 cup of sunflower oil or similar
100grs. of ham (optative)
200 grs. mozzarella cheese grated or in slice
1 cup of cherry tomatos
1/2 cup chopped waltnuts
1 tablespoon of red pepper chopped
1 tablespoon green pepper chopped
method
In a bowl mix the flour, salt and baking powder. Add oil and water and mix well.
Knead by a time and make a ball. Set aside for 20 minutes.
After that extend the dough with a roll pin and brush with oil-
Place over dough the grated cheese, ham, cherry tomatos (I cut in two parts) chopped
waltnuts and red pepper and green pepper chopped.
Roll this dough and close like a big empanada.
Over them brush with oil and powder with some sea salt.
Preheast oven at 190° c.
Bake by 20 to 25 minutes or util is golden..
Serve hot and add some tomatos sauce if you like.
PRINT THIS RECIPE HERE
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EN ESPAÑOL
Calzone de mozzarella
Esta receta me encantó por lo fácil y deliciosa. El calzone es muy parecido a la pizza pero va en rollado y uno le puede echar muchas cosas aparte de tomates y queso, nueces, jamón, calabacines, champiñones o pimientos morrones. En fin las cosas que una le echaría a una pizza.
Esta masa que es muy buena porque tambien es para pizzas o quiches.
Esta receta está adaptada de una de Noelle Haddad que sienmpre publica en a la revista Ya del Mercurio.
Ingredientes
Masa
2 tazas de harina
2 cucharaditas polvos de hornear
1 cucharadita de sal
2/3 taza de agua tibia
1/4 taza de aceite
Relleno
100 grs. de jamón (optativo)
200 grs. de queso mozzarela rallado o en trozos
1 taza de tomates cherry
1/2 taza de nueces picadas
1 cucharada de pimentón rojo picado
1 cucharada de pimentón verde picado
Preparación
Masa
En un bol mezclar las dos tazas de harina sal y polvos de hornear, agregar el aceite y de a poco el agua, formar una masa amasando formar una bolsa, dejar reposar unos 20 minutos.
Precalentar el horno a 190°c.
Extender la masa y pintar con un poco de aceite.
rellenar con el queso, las nueces los pimientos picados, el jamón en trozos, y los tomates cherry que se pueden picar en dos o tres partes.
Enrollar y cerrar los bordes, y doblar los costados, queda como un rollo alargado.
Pintar con aceite y si se quiere espolvorear con un poco de sal de amr.
Hornear de 20 a 25 minutos
Servir caliente y si se quiere se puede acompañar de salsa de tomate o solo.
Delicioso para hacer en la noche o como merienda.
Gloria, que foto tan bonita has puesto en la cabecera.
ReplyDeleteel calzone te ha quedado muy bien y con esos ingredientes me encanta.
Un abrazo.
www.cocinandoencasa.net
www.dulcisimosplaceres.net
www.todasmisrecetasdecocina.net
complimenti deve essere buonissima!baci!
ReplyDeleteComplimenti..calzone perfetto!E dev'essere anche molto buono!!!
ReplyDeletemirá vos, que curioso, por acá el calzone se hace con la forma de una empanada gigante. ahora sé cómo se hace en otros lados. me gustan esas diferencias.
ReplyDeleteadoro estos platos, en realidad todos los que lleven harinas, jeje
¡saludos!
Gloria, this is a lovely calzone. I like how we can use what ever we like to fill a calzone! Yummy!
ReplyDeleteciao Gloria hai preparato un calzone ghiottissimo! baci
ReplyDeleteWow, I'm at home sick today, with no appetite, and the calzone is actually making me hungry. bravo. Too bad you don't deliver :-)
ReplyDeleteHóla mi bonita amiga...
ReplyDeleteMama mia! Mi mucho medido just by looking at it. This is absolutely perfect idea.
Hope you're in the best of everything.
Greetings from STockholm,
/chie
Si, yo también conocía el calzone como empanada, pero tu receta es muy original y se ve deliciosa.
ReplyDeleteOye, que fué de Daziano?, me acordé por lo italiano.
Besos
This looks wonderful Gloria! I love calzone, but never have made them!!
ReplyDeleteDelicioso. Saludos
ReplyDeleteQue delicia este calzone...yo conozco el calzone como una empanada grande (pizza doblada por la mitas....)....pero esta se ve deliciosa!.....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteThe tomatoes and melted mozzarella look so good in these! I need to make some calzones soon.
ReplyDeleteAmiga!! Qué lindo te quedó el blog y la foto de cabecera está fabulosa, qué quieres que te diga! el calzone me fascina también:)
ReplyDeletehi gloria
ReplyDeletei have bookmarked your calzone d mozzarella page here with thanks.
i want to learn how to make the dough. i simply love mozzarella cheese too
Que rico esto por favor, toda una tentacion y lo recomiendo 100%. Por cierto, muy lindo tu blog, me encato tu cocina. Un saludo grande
ReplyDeleteTe quedó bárbaro, jamás hice calzone, pero me encanta. Un beso,
ReplyDeleteThe only time I made calzones, I had too much bread and not enough filling. Yours looks fabulous! My family would love them~xoxo
ReplyDeleteSin levadura, mhmmm me gusto bien rápido, se ve delicioso.
ReplyDeleteLooks amazing Gloria, as does that lucious Blackberries Souffle below! You are an amazing cook! Lots of love and hugs to you today! xxoo
ReplyDeleteGosh Gloria, this is one of favourites! Yours look truly mouthwatering.
ReplyDeleteHope you're having a great week ahead.
Kristy
un sapore e un profumo italiani!buonissimo
ReplyDeleteQue buena pinta!! me apetece un monton hacerlo, me encantan los ingredientes. Besos
ReplyDeleteMe encantan los CALZONE y este sin probarlo ya me sabe a DELÍCIA!!!
ReplyDeleteI love calazone and this just looks oozey cheesey delicious :-)
ReplyDeleteBeautiful looking piece... never thought of adding walnuts, bet they gave a nice crunch.
ReplyDeleteComo que la Juani no te vino a ver!!!!!!:)
ReplyDeletepues ala!!!!, aqui llegó tu Juani vestida de salsera!!!!! :)
perdona de veras, pero como tuvimos la kedada en Madrid y yo me fui antes tengo mi blog patas arriba y necesitado de unas horas largas de devolver visitas!!:(
pero tu sabes que yo no te olvido mi niña!!
este calzone me encanta, sobretodo la masa..divina!!!
me la guardo...por cierto, misa papis de Chile me trajeron polvos de hornear...es igual que la levadura????..anda dime que es exactamente!!! PLIIIIS!!!!
besitos salseros mi amiga preciosa!!!!
Juana
What a perfect meal ; love the recipe for your crust. What a superb blueberry header; fantastic.
ReplyDeleteRita
Gracias Amparo,es tan rápidpo de hacer, no cuesta nada hacer la masa, besos
ReplyDeleteGrazie Federica, xxgloria
Grazie Magica, xx gloria
Sabes que Sole despues estuve viendo y es verdad se hace en las dos formas pero básicamente es lo mismo, besos para tí y tu beba preciosa, gloria
TRhanks Lyndsey the nice of a calzone you can fill with all you like! xxgloria
Grazie Puffin, you are italian and aprreciate your like my calzone, xxgloria
Thanks Dan and hope you feelin better soon, gloria
Thanks a lot Chubby, xx gloria
Kako si estuve viendo pero se hace de las dos formas como rollo o empanada para cortarlo es muy bueno el rollo, besos amiga, gloria
Thanks Kris, huggs, gloria
Gracias José Manuel, me encantó esta receta, gloria
Thanks a lot Lisa, xx gloria
Gracias Pamela, es muy buena esta masa, gloria
Thanks Cooking varieties, Im glad you like, gloria
ReplyDeleteGracias Marcela, besos, gloria
Gracias Rceteas de cocina. x gloria
Gracias Myriam esta receta es muy facil, besos gloria
Thanks Kizzy try this recipe is amazing and yumm! gloria
Si Pilar esta receta no lleva levadura solo polvos de hornear, besos
Thanks dear marie but I think you are a fantastic cook dear i love all you make, xxxGloria
Thanks so much Kristy, gloria
Grazie Lucy I appreciate your comment like italian you are, (he,he) gloria
Gracias Rosana te gustará la masa es muy buena, gloria
Gracias Té de ternura, gloria
Thanks Happy Cook, xxxxgloria
You can add the nuts or not but is really delicious dear, gloria
Juani! por supuesto que ustedes no me habian venido pensé que los habían raptado en madrid (je) pero me alegro que vengas el polvo de hornear es lo que uds llaman levadura química de todas manera, te veré en tu blog, besos gloria
para alguynas recetas usamos levadura seca o fresca y para otras los polvos de hornear que reemplazan a la levadura.
Thanks Rita, really I love this crust, xx gloria
I love calzone. This one looks yummy!
ReplyDeleteIt looks wonderful Gloria.
ReplyDeleteAh, you're making me hungry again - that looks so delicious.
ReplyDeletePArtiendo por el principio, la foto inicial está maravillosa.
ReplyDeleteMe acordé de ti apenas vi que ya estamos en temporada de frutillas...
y por último el calzone, luce maravilloso. Además que buenas fotos.
Gloria, imagino lo que gozaron en casa con esta preparación.
I absolutely love food like this!!! Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeleteLooks delicious! What a great alternative to pizza - I have to give it a try!
ReplyDeleteMy kids love to make calzones. They're fun to make and eat. Love the addition of fresh tomatoes.
ReplyDeleteYummyyyyyy que se ve delicioso Gloria!
ReplyDeleteOoooh, what a handsome Calzone!
ReplyDeleteYour calzone looks delicious, Gloria! Wish I could have a slice right now! Have a nice day!
ReplyDeleteIf my Hubby truly had his way...he'd beg for that calzone stuffed with all those goodies ;o)
ReplyDeleteGloria...BTW...I forgot to mention last time how much I love that blueberry photo header you placed on you blog lately...just mouthwatering ;)
Ciao for now,
Claudia
This is heaven. So cheesy delicious!
ReplyDeleteThis would make a perfect dinner for me! Really love the hearty cheesy filling.
ReplyDeletewow I want this for lunch amazing
ReplyDeleteGreetings from Finland. This, through a blog is a great get to know other countries and their people, nature and culture. Come take a look Teuvo images and blog to tell all your friends that your country flag will stand up to my collection of flag higher. Sincerely, Teuvo Vehkalahti Finland
ReplyDeleteThanks by all your comments, thanks so much, gloria
ReplyDeleteGracias por sus comentarios amigos, gloria
So versatile that we can use whatever available to make calzone. This sounds fabulous!
ReplyDeleteThanks treat and trick this is the idea you can fill with you like!! gloria
ReplyDeleteQué delicia: esto sí que es una cenita estupenda.
ReplyDeleteMe gusta mucho la receta, la presentación, y la foto.
Un beso.
I have not had a calzone in years...this looks fantastic!
ReplyDeleteIba a commentar la mousse...pero soy italiano y mi gusto me ha llevado hasta este calzone....que adoro!!! Un baso
ReplyDeleteLooks like a superb calzone to me! Great photos!
ReplyDeleteGloria, this calzone looks wonderful! I love all the wonderful tomatoes and the gorgeous melty cheese! Thank you so much for sharing the recipe with Let's Do Brunch. I've chosen it as one of my highlights for this week :-)
ReplyDeleteSe ve delicioso gracias, es genial tambien el que hagas tus post en ingles y en espanol, incrementa mucho las visitas y los paladares.
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