I know Thanksgiving is gone,but I made this delicious pumpkin pie and I wanna share, you can book marked if you like, but in my Labels I made a Thanksgiving label.
You know this type of Pie I think you can make around the year. We are in spring here but I made this Pie and we love a lot.
I only add some fresh strawberries (because here is the time) and serve with some whipped cream .
I adapted this recipe from Better Homes and gardens and I think is a wonderful recipe.
Ingredients
1 Recipe-Graham cookies Crust, below
1 15-oz. can pumpkin or 1 cup 1/2 of mashed pumpkin
3/4 cup sugar
1 tsp. ground ginger
1/2 tsp. salt
1/2 tsp. ground cinnamon
3 eggs, lightly beaten
2/3 cup milk
1/2 cup maple syrup
1 Recipe Brown Sugar Meringue, below
Directions
1. Preheat oven to 190° C
Prepare -Graham Crust:
In large bowl combine 3/4 cup finely crushed cookies 1/2 cup finely other crushed crackers, and 2 tablespoons granulated sugar. Stir in 1/4 cup melted butter. Spread evenly on bottom and up the sides of tart pie.Bake by 4 to 5 minutes.
2. For filling, in bowl combine pumpkin, sugar, ginger, salt and cinnamon. Add eggs lightly beat with fork to combine. Gradually stir in milk and maple syrup.
3. Pour filling into pastry shell. To prevent overbrowning, cover edge of pie with foil. Bake 40 to 45. mts. to until knife inserted near center comes out clean. Uncover edges.Reduce oven to 170°
4. Carefully spread Brown Sugar Meringue over hot filling; seal to edge. Bake 15 minutes or until golden brown. Cool on wire rack. Loosely cover and refrigerate within 2 hours.
Brown Sugar Meringue:
In large mixing bowl let 3 egg whites stand at room temperature 30 minutes. Add 1/2 teaspoon vanilla, 1/4 teaspoon cream of tartar, and 1/8 teaspoon salt.
Beat on medium until soft peaks form. Gradually add 3/4cup packed brown sugar, 1 tablespoon at a time, beating on high speed until mixture forms stiff peaks (tips stand straight).
Garnish with whipped cream or some berries.
EN ESPAÑOL
Tarta de zapallo (calabaza) con merengue
Me encanta la Fiesta del Thanksgiving, muchos de ustedes la conocen porque se celebra en Canadá y USA, acá no se celebra, ( sugiero que se se hiciera en vez de halloween), siempre esta fiesta me hace reflexionar lo importante que es ser agradecido, de todo, de la vida, de Dios (en mi caso), de la familia, de los amigos, de la amistad y del amor, ser querido o amado es un regalo, al mundo le falta tanto amor y le vida es tan corta verdad?.
Bueno en todo caso hice este Pie y no lo pude poner antes pero lo pongo como final de Thanksgiving. Es una receta muy buena que adapté de Better Homes and gardens.
Estén atentos queridos amigos desde la proxima semana empezamos con mi época favorita: Navidad, ya tengo algunas recetas hechas así que las empezaré a publicar la proxima semana.
Ingredientes:
1 receta de base hecha con galletas graham (más abajo)
1 taza 1/2 de puré zapallo o 1 tarro o bote de zapallo listo para usar.
3/4 taza de azúcar
1 cucharadita de jengibre molido
1/2 cucharadita de sal
1/2 cucharadita de canela molida
3 huevos ligeramente batidos
2/3 taza de leche
1/2 taza de jarabe de Maple o miel
1 receta de merengue con azúcar rubia
(más abajo)
Preparacion
Calentar el horno a 190° c
Preparación masa de galletas
3/4 taza de galletas molidas graham craker u otras más 1/2 taza de otro tipo de galletas molidas.
(de vino o museo)
2 cucharadas de azucar granulada
1/2 taza de mantequilla derretida
Mezclar todo en un bowl con las manos uniendo bien y despues colocar como base para la tarta en un molde.Cocinar de 4 a 5 minutos.
Para el relleno:
En un bowl unir el zapallo hecho puré, azúcar,jengibre, sal y canela molida.Agregar los huevos ligeramente batidos, gradualmente agregar la leche y el jarabe de melaza o miel, unir bien.
Colocar el relleno dentro de la tarta con la masa.
Se le puede colocar un papel de aluminio sobre la tarta para que no se cocine demasiado.
Cocinar de 40 a 45 minutos o hasta que el relleno se vea firme.
Reducir el horno a 170° (Más suave)
Cuidadosamente extender el merengue sobre el relleno aún caliente, llevar a horno nuevamente por unos 15 minutos o hasta que esté bien dorado.
Dejar enfriar un poco y dejar en el refrigerador por unas dos horas antes de servir.
Preparación del merengue
En un bowl batir 3 claras para hacer un merengue firme, agregar el cremor tártaro(1/4 cucharadita), 1/2 cucharadita de vainilla y una pizca de sal.
Batir hasta que esté firme, agregar gradualmente de a poco 3/4 taza de azúcar rubia, batiendo hasta que esté incorporada.
Cubrir el pastel, y adornar con crema batida o frutas al servir.
Dejar en el refrigerador antes de servir.
Great way to start the weekend.
ReplyDeleteYou have posted the right pudding, I am a meringue lover.
Looking forward to seeing your Christmas recipes ♥
Que rico Gloria!!....aunque haya pasado Accion de Gracias......un buen pumpkin pie siempre es bienvenido!!....estaremos atentos a tus recetas!!.....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteI love pie!
ReplyDeleteWhat a beautiful pie! I actually prefer pie to cake. It's one of my favorite things.
ReplyDeleteI'm really looking forward to the upcoming Christmas recipes, too! =)
I don't think pumpkin ever goes out of season Gloria!!!!
ReplyDeleteThanks dear Ana,Im a meringue lover too! x gloria
ReplyDeleteGracias Marcela ya sabes que aquí siempre usamos zapallo pero en otros paise escpecialmente para Thanksgiving, encuentro tan linda esa celebración Marcela, un abrazo, gloria
I know dear, I know we love pies, and believe this is our type of pie! have a lovely weekend, gloria
Thanks a lot Ree, I hope post soon my Christmas recipes dear, I love Christmas, huggs, gloria
Me too Vslli, I slways make pumpkin but you know some people love specially for thanksgiving! have a lovely weekend! xx gloria
Delicioso.
ReplyDeleteMe encanta tu blog.
Hace tiempo que te conocía, no entiendo como no era fan tuya de antes.
Me hecho seguido y te enlazado con mi blog.
Besos
Que rica tiene que estar esa tarta...!! tienes razón es una preciosa fiesta Besos
ReplyDeleteI love Merengue!
ReplyDeleteThat looks wonderful, definitely a beautiful recipe :)
ReplyDeleteGracias Margot, yo feliz de que vengas, creo que entre tanto blog a veces uno se pierde, muchos cariños, gloria
ReplyDeleteGracias Rosana, un abrazo, gloria
Peachskis this merengue is specially delicious, really! gloria
Thanks a lot Magic of Spice, I really love this reciped, gloria
Looks wonderful;it's gotta be good; great picture.
ReplyDeleteGloria
ReplyDeleteI love this pie recipe! it is not too sweet and I love the meringue frosting. luscious!
Beautiful dessert Gloria! I love all the flavors of this one. Your desserts always look fantastic! I wish I could bake like you!
ReplyDeleteVery seasonal and looks fab too ;0)
ReplyDeleteGloria, me encanta el nombre de la calabaza en inglés.
ReplyDeleteQue rico debe de estar, aqui ya está despareciendo el zapallo, casi no se encuentra.
Amiga, espero esas recetas que pondrás, espero que disfrutes del mes navideño.
Un beso.
wow che meraviglia! complimenti!
ReplyDeleteGloria!, que bella tu tarta con merengue!!..haces maravillosas tartas siempre!!
ReplyDeleteEstoy ansiosa de ver tus recetitas navideñas!. Yo quiero hacer tambien, aunque yo como siempre lo dejo para mi ultimo instante de inspiración!
Mil besitos amiga!
Oh this is a yummy recipe! LOL
ReplyDeleteGloria
ReplyDeletewhat a wonderful pumpkin pie!! I have never seen one with a meringue topping, what a stroke of Genius!! and a graham cracker crust, just perfect!! What a departure from the plain old pumpkin pie!!
Thanks for sharing your creation!
Dennis
You had me with "ginger"!!!!!!
ReplyDeleteGloria,
ReplyDeleteQue buena receta, siempre he encontrado un poquito fome el pie de calabaza, me gusto mucho la idea de ponerle merengue arriba y se harto mas elegante además. Gracias!
Es cierto que Thanksgiving es una fiesta muy linda, tal vez celebrarla en abril/mayo después de la cosecha.
A beautiful dessert! Pumpkin pie is my favorite. I know I would love this too :)
ReplyDeleteHi, I loved your idea for a ricotta tart and your other pies all are so original. Eagerly awaiting your Christmas recipes.
ReplyDeleteSandhya.
Thnks a lot Rita I love Pumpkin Pie! x gloria
ReplyDeleteThanks Taste of Beituth You know I love this type of Meringue Pie! thanks by coming! gloria
Thanks a lot Lyndsey you are really nice! x gloria
Thanks a lot Chele, is nice! gloria
Kako a mí tambien me encanta pumpkin aunque zapallo es linda tambien (como le decimos en Chile) que maravilla que aquí hay zapallo todo el año amiga, acuerdate que se usa para los porotos, para todo.
Tengo varias recetas listas, la cosa es tener tiempo para prepararlas en los dos idiomas, pornto, prontito come Christmas ! un abrazo gloria
Federica, grazie and thanks for coming! x gloria
Juani, mira yoa he ido haciendo de a poco no creai soy bien al lote, voy viendo revistas o recetas y disgo:THIS y la hago, así de simple,
si no me tinca jamás la haría, un abrazo amiga, gloria
Thnks Manu, x gloria
Thanks my dear Dennis, you are so gentle and nice. Hope you are OK and rest a little, you work sooo much, xxgloria
Dear Brownie girl I love too ginger! gloria
Pilar me encantan las recetas con merengue, esta nos encantó y de hecho me gusta mucho el zapallo, es un pie muy bueno! gloria
Oh me encnata Thanks giving! Encuentro hermoso agradecer!
Thanks Savoring in the kitchen, x gloria
Thnks a lot vegetarianirvana, thanks by coming, x gloria
I never tried ginger meringue pie, it must taste delicious!
ReplyDeleteThanks a lot Victor, thanks for stopping by! gloria
ReplyDeleteI have never seen pumpkin pie look this good, GLoria. The meringue puts it over the top. I have to try it and I just said, I was not making pies, for a long while.
ReplyDeleteI can change my mind.
This pie looks amazing! I've never heard of it before. Thanks for sharing. Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeleteYour pumpkin pie looks delicious. I love the combination of ginger, one of my favourite spice. I have a couple of awards for you over at my blog, please drop by to collect when you can. Have a lovely day!
ReplyDeleteGloria, this looks amazing - I adore ginger and meringue, so you are combining some of my favourite flavours in the one dessert.
ReplyDeleteThat pumpkin meringue pie looks marvelous! I love this version. Terrific!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks a lot sweet and savory, I love meringues pies. x gloria
ReplyDeleteThanks a lot Miryam, you are nice, gloria
I love ginger too is wonderful I think, x gloria
Oh I love meringue too my dear Cakelaw, thanks for coming, gloria
Rosa, thanks a lot dear, thanks by coming, gloria
I hope you have a magical Monday!
ReplyDeleteThanks a lot my dear Blonde, Was a curious Monday, like your lovely histories, but Im OK and tomorrow I hope publish my first Christmas recipe, huggs gloria
ReplyDelete