16 January 2012

Tiramisu au lemon-curd







I made this dessert for my Mom birthday (82) she asked me a dessert because likes more than a Cake, she always love more savoy things than sweet . For this I choose this recipe of my friend Nadji that have a nice  Blog  in french with amazing recipes (she had about 6 Tiramisu recipes) and her cook is tres originale, I love her recipes.
Of course I adapted some things but basically is the same recipe.
Merci beaucoup Nadji, J'aime cette recette !



INGREDIENTS:

1 rectangular mold or 6 glasses
2 packages of lady fingers  or biscuits
2 packages  of Phyladelphia cheese or mascarpone cheese
3 eggs

200 grs, lemon curd
For lemon curd
4  large lemons  (the juice)
200 grs.  sugar
4 eggs
1 1/2  tablespoon of cornstarch


Method for lemon curd

 Put the  3 eggs, lemon juice and sugar in a bowl from the microwave. Mix everything evenly . Put the container in the microwave 2 minutes on high  power. Remove the bowl  and quickly beat the mixture. Put in the microwave. Repeat the same operation twice. The cream is ready. (If your cream is not thick enough, return again in the microwave). Let Cool.

Tiramisu: . Separate egg whites from the yolks.
Beat the egg whites firm with a pinch of salt. Beat the yolks and mascarpone. Add gradually the lemon curd (amount depending on taste). Add the egg whites gently lifting the mass. 
 Put the pieces of biscuits at the bottom of the mold and cover with  the cream. Add a second layer of biscuits.
 Cover again with cream.
A total of 3 layers of biscuits for three layers of cream. Chill. Let refrigerate several hours or  overnight preferable. When serve, decorate with chocolate powder or chocolate curls.

(If you like more moist mix the juice of 1 lemon with 1/2 cup of water and some sugar, mix  and brush the biscuits before to place the cream)




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En Español

Tiramisú de limón










El sábado celebramos el cumpleaños de mi mamá y le pregunté que quería que le hiciera (siempre le preparo algo) y me pidió un postre y específicamente un Tiramisú, no quería hacer el típico pero me acordaba que mi amiga Nadji que viven en Paris y tiene un Blog maravilloso tenía varias recetas diferentes de Tiramisú y escogí este Tiramisú au lemon curd.



Ingredients

1 molde rectangular o 6 pocillos o copas para Tiramisú
2 paquetes de galletas de champaña o dedos de dama
2 paquetes de queso crema o mascarpone
3 huevos
200 grs. lemon curd

Preparación del lemon curd
4 limones grandes (su jugo)
200  grs. de azúcar
4 huevos
1 1/2 cucharada de maicena

Preparación

Poner los 3 huevos, el jugo de limón y el azúcar en un bol, apto para microondas revolver y llevar a potencia alta por dos minutos.
Retirar y volver a revolver. Llevar otros dos minutos. Retirar y revolver de nuevo.
Debe quedar de una consistencia espesa como una crema y sino llevar nuevamente al microondas.
Reservar.

Para el tiramisú, separar las claras de las yemas.
Batir las claras con una pizca de sal a punto firme.
Aparte batir las yemas con el mascarpone o el queso crema.
Agregar de a poco el lemon curd y unir bien  a la mezcla de queso crema con las yemas. Luego agregar las claras batidas a punto nieve unir bien.
Poner una capa de galletas en el fondo del molde y cubrir con una capa de crema, luego repetir la operacion una capa de galletas y otra de cream hasta terminar.
Si se quiere más húmedo prepara un jarabe con el jugo de 1 limón, agua y azúcar y humeder las galletas con una brocha antes de colocar la crema.
Llevar al refrigerador por varias horas o toda la noche.
Al dia siguiente cubrir con chocolate rallado  o en polvo.
mantener refrigerado.

13 January 2012

Raspberries and poppy seeds Cake











Some of you know I love berries,  we have had some raspberries  because you know we are in summer .
Anyway this recipe you can make with freeze raspberries or fresh.
Really  when I bought I freeze them because are so fragile.
I made this raspberries and poppy seeds cake, I love add these  to the cakes  because are really  tasty .
I adapted this recipe from and antique  magazine but really I change a lot of things:)

Ingredients

250 grs. all purpose  flour
60 grs. corn starch
1 1/2 cup of sugar (or splenda)
1/2 cup poppy seeds
1 teaspoon of baking powder
4 eggs
120 grs. butter melted
1/2 teaspoon of vanilla
300 grs. raspberry fresh or freeze


Method


Preheat the oven about 180°c.

In a bowl mix the flour, cornstarch, baking powder, sugar and poppy seeds.



Reserve.
In other bowl beat the eggs and add vanilla extract and melted butter.


Add the dry ingredients slowly incorporated with smooth movements.


Buttered pan of 22 cm and empty the mixture into this mold.


  Over the mixture empty some raspberries and push with your fingers  and reserve someones to garnish.
Bake for 35 to 40 minutes until golden.or insert a stick and should come out clean and dry.


Insert a stick and should come out clean and dry.


Remove and let cool for a while.


Serve with whipped cream.


Or prepare a light meringue to cover the cake. I left it as it looks.


When serving garnish with a few raspberries.






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Cake de frambuesas y semillas de amapola








Los que ya me conocen saben que me encantan los berries o frutos rojos, lo que quiero decir es que cuando encuentro una receta así los ojos se me van y la cabeza en fin.
Para los que aún aman los frutos rojos una deliciosa receta son semillas de amapola y frambuesas que pueden ser frescas o congeladas.


Ingredientes
250 grs. de harina sin polvos de hornear
60 grs. de maicena
1 cucharadita de polvos de hornear
1 1/2 taza de azúcar o splenda
1/2 taza de semillas de amapola
4 huevos
120 grs. de mantequilla derretida
1/2 cucharadita de vainilla
300 grs. de frambuesas frescas o congeladas

9 January 2012

Black forest Cupcakes















When I was a child I always asked for my Birthday "Black Forest Cake" was my favorite many time.
So when I saw these Black Forest cupcakes in Goodtoknow Recipes of course I wanna make I find dark cherries the other day and I bought a few to make those cupcakes:)
I adapted this recipe from Goodtoknow Recipes


Ingredients

110g butter
120g dark chocolate
20g coffee granules
100 self raising flour
80g plain flour
30g cornflour
25g cocoa powder
1 tsp bicarbonate of soda
240g caster sugar
2 eggs, lightly beaten
50ml buttermilk
(or natural yogurt)


For the Kirsch syrup
3 tbsp of Kirsch or cherry brandy
2 tablespoon of water

Cherry jam

For the Chantilly cream
250ml double cream
2 tbsp icing sugar
1tsp vanilla extract


Dark chocolate curls to sprinkle
12 cherries to decorate
(you can use  a cherry jar too)


METHOD

.Preheat the oven to 160°C/Gas and line a 12-hole muffin tray with cupcake cases.



Place butter, chopped chocolate, coffee granules and 80ml of water in a large bowl over a pan of boiling water, stir gently until melted then remove from the heat and allow to cool.

.Sift the flours, cocoa and bicarbonate of soda into large bowl. Stir in the sugar and make a well in the centre. Add the beaten eggs,  and buttermilk and the chocolate mixture, stirring with a large spoon until completely combined.

Fill cupcake cases to 2/3 full and bake for 20 minutes.


Meanwhile, make the Kirsch syrup by heating the brandy and water by a while  Leave to one side until you are ready.


6.Make the chantilly cream by whipping the double cream with the icing sugar, vanilla extract. Whip until thick. Attach the nozzle to the piping bag and add the Chantilly cream, filling no more than 2/3 of the bag. Leave in the fridge until you are ready to use.


.When the cakes are cool use an apple corer to make a hole in each of the 12 cakes and fill (not too much) with cherry jam, placing the tops of the cakes back on after. Brush the tops of the cakes liberally with Kirsch syrup.


.Pipe a swirl of Chantilly cream on the tops of the cakes: do this by twisting the top of the piping bag and holding the twist with your thumb and forefinger. Apply pressure to the top of the bag, squeeze and pipe a star in the centre of the cakes. Then, applying pressure again, pipe around the star, using the edge of the cupcake case as a guide. Gradually work the icing upwards into a swirl.

. Finish by decorating each cake with a cherry and a sprinkling of chocolate curls.






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Cupcakes Selva Negra

















La combinación cerezas/chocolate siempre me ha parecido genial por eso me encantaba la torta típica Selva negra siempre la pedía para mis Cumpleaños.

Así que cuando encontré esta receta de Cupcakes Selva negra me encantaron.
Está adaptada de una receta de Good to know recipes



Ingredientes

110 grs. de mantequilla
120 grs. de chocolate oscuro
20 grs. café granulado
100 grs. harina con polvos de hornear
80 grs. de harina sin polvos
30 grs. de maicena
25 grs. cocoa en polvo sin azúcar
1 cucharadita de polvo bicarbonato
240 grs. azúcar impalpable
2 huevos ligeramente batidos
50 ml de buttermilk o yogurt

Para el jarabe de Kirsh

3 cucharadas de Kirsh o cherry brandy
2 cucharadas de agua

mermelada de cerezas o guindas

Crema chantillí
250 ml de crema para batir
2 cucharadas de azúcar glass
1 cucharadita de vainilla

Preparación


Precalentar el horno a 160° y preparar los moldes para cupcakes en una bandeja de muffins.

En un bol colocar la mantequilla, el chocolate en trozos, café granulado más 80 ml de agua, calentar a baño maría, revolver suavemente hasta que se disuelva  el chocolate y la mantequilla.
Dejar enfriar.
Aparte unir las harinas, maicena, cocoa en polvo,el bicarbonato de soda y el azúcar, hacer un hoyo en el centro y agregar los huevos batidos, el buttermilk y el chocolate ya derretido, revolviendo con una cuchara de madera hasta que esté todo bien unido. Vaciar o repartir en los moldes de cupcakes y llevar a horno por unos 20 minutos, la textura es húmeda como la de un brownie.
Retirar y dejar enfriar un poco.
Con un cuhillo de punta fina sacar una pequeña tapita en el centro para rellenar con mermelada de cerezas o guindas.

Despues con el jarabe de kirsh pintar los cupcakes.

Aparte batir la crema a punto de chantillí con esto decorar los cupcakes.
espolvorear chocolte rallado y adornar con cerezas.
Si hace calor como aqui conviene guardarlos en el refrigerador por la crema.

7 January 2012

Apricots meringue pudding



I wanna make something with the apricots, I made tons of marmalate (and give to all people that coming home) (My mom said is OK please dont give more(lol)

But my friend Betsy asked me by the apricots tree and I taked some pictures.
This post is dedicated to Betsy...
The apricots  time is so short, one day are not mature and the following is ready:)
So you have to make something.
So I find this nice and yummy recipe in my little book desserts(200 dessert recipes, Sara Lewis, Londres,Ed.Blume)  I have and was  delicious  !!


The trees... Betsy




We have three apricots three, but this year we  dont have lots of apricots but I think was enough:)

Whate more I enjoy them are fresh and in jam.

But you can make this pudding with apricots tin (if you are in winter) and make again in summer.....









The recipe

Ingredients ( 6 to 8 servings)

600 ml whole milk
grated peel of 2 lemons
200 grs, sugar or splenda
50grs butter unsalted
200 grs.fresh breadcrumbs
5 eggs separated
yolks in the pudding and whites to the merengue
6 tablespoon of apricots jam
 (If you use splenda a not sugar  jam)
200 grs. fresh apricots or  a apricots tin



Method


In a saucepan, pour the milk, add the grated lemon peel and bring to a boil, remove from heat and add the butter and 70 grs.sugar or other  until the butter has melted and sugar dissolves.



Add the breadcrumbs and let stand about 20 minutes.


Then add the egg yolks one by one, to then pour the mixture into an elongated square pan and buttered.


Preheat oven to 180 ° C and cook for 20 to 25 minutes or until curd mixture and gilded edges.


Cool slightly and spread the apricot jam and clotted cream on, then leave the apricots into quarters (either fresh or jar)


Besides beating the egg whites firm with a pinch of salt and add little by little the 130 grs. sugar until the mixture is firm and shiny.


Spread this mixture over the pudding and carry oven to brown for about 15 or 20 minutes.


Cool slightly before serving.


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Budín de damascos con merengue











Quería hacer algo con los damascos aparte de mermelada, cada temporada hago alguna receta especial como tartas o helados o postres aprovechando la temporada que es muy corta, un día aún no estan maduros y de repente maduran absolutamente todos.
Y si no los aprovechas  se pierden.
Además mi amiga Betsy quería ver fotos de los arboles con damascos así que hice todo en uno.
Encontré este postre en un libro que tengo se llama: "200 recetas de postres de Sara Lewis, ed, Blume
Y fue delicioso asi que vamos a la receta:

Ingredientes

600 ml de leche entera
cáscara rallada de 2 limones
50 grs. de mantequilla sin sal
200 grs, de azúcar
200 grs. de pan fresco desmenuzado
4 huevos separados las claras de las yemas
6 cucharadas de mermelada de damasco
Si usan splenda pueden usar mermelada Diet de damasco
200 grs. de damascos frescos o en tarro
cortados en cuartos

Preparación

Verter la leche en una olla , añadir la cáscara de limón  y llevar a ebullición. Sacar del fuego y añadir la mantequilla y 70 grs, de azúcar hasta que la mantequilla se haya derretido y el azúcar disuelto.
Añadir el pan desmenuzado y dejar reposar 20 minutos.
Aparte enmantequillar una fuente alargada , precalentar el horno y hornear alrededor de 20 a 25 minutos.
hasta que la crema haya cuajado.
Untar con la mermelada sobre la crema y sobre la mermelada repartir los damascos en cuartos.
Luego batir las claras con una pizca de sal, ahasta que esten firmes agregar el resto de azúcar hasta que la mezcla esté brillante y espesa, cubrir con esto el postre y llevar a horno por unos 15 a 20 minutos hasta que esté dorado.
Dejar reposar antes de servir,
Se puede servir tibio o frio.

5 January 2012

Seafood Paella (Paella de mariscos)











This delicious and nice seafood paella come from La cocina de Adita I have made different paellas but I love this recipe, when you want to make a nice and  quickly paella.
Stopping by at Adita Blog she have amazing spanish recipes.
Of course Adita is from Spain.

Ingredients (6 servings)

600 grs. white rice
1 large onion chopped
70 grs. red pepper
100 grs. green pepper
400 grs. shrimp
250 grs, mussels (fresh or tin)
200 grs. clams (fresh or tin)
200 grs. green peas
2 o 3 tablespoon of oil
salt, pepper
1  teaspoon of saffron
3 tablespoon of tomato sauce
1 fresh tomato chopped
2 or 3 tablespoon of oil
1 garlic clove chopped
some parsley

 Method

In a skillet with about 2 or three tablespoons of oil to fry the chopped onion, finely chopped green pepper. Add 2 tablespoons of tomato sauce and a tomato, finely chopped, add salt and pepper, and saffron and stir well. cut the heat.
 

Add the chopped garlic and a tablespoon of chopped parsley.


Add 1,200 cc of water (always the double of rice) and bring to a boil, when boiling add the rice. and  green peas Stir slightly and cook for about 18 minutes over very low heat.
Cook with a lid or aluminium paper.


Then add the mussels, clams and shrimp eventually.

Garnish with red pepper.


Preheat oven to 180 ° C and cook  for a while  and set aside before serve.
(take care is hot)




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EN ESPAÑOL


Paella rápida de mariscos (receta Adita)






El otro día hice esta receta de paella de Adita y fue fantastica, no es dificil y es absolutamente deliciosa.
Me encantó que es una receta que no es complicada, cada vez valoro más eso. Y les recomiendo el Blog de Adita porque tiene recetas deliciosas, gracias por compartirla Adita.
Yo la adapté un poco por los ingredientes y porque estaba pensada para 4 personas, yo la preparé para seis.



Ingredientes (6 personas)

600 grs. arroz blanco (grano corto)
1 cebolla grande o mediana picada fina
70 grs. pimiento rojo
100 grs. pimiento verde
400 grs. de camarones o gambas
250 gra. de choritos o mejillones (frescos o en tarro)
200 grs. de almejas o machas (frescas o en tarro)
200 grs. de arvejas o guisantes
2 o 3 cucharadas de aceite
sal y pimienta
1 cucharadita de azafran
3 cucharadas de salsa de tomate
1 tomate fresco picado
1 diente de ajo picado
perejil picado

Preparación



En un sartén grande calentar el aceite y freir la cebolla picada y el pimiento verde. Dorar.
Añadir la salsa de tomates y el tomate picado.Aliñar con sal y pimienta y el azafrán,revolver y cortar el fuego.
Agregar el ajo picado y el perejil.
Agregar el doble de agua caliente de la cantidad de arroz (1,200 cc)
poner a hervir y cuando hierva agregar el arroz y las arvejas.
Revolver y dejar cocer a fuego lento durante unos 18 minutos.
Cocinar con tapa o papel aluminio.

Entonces agregar los choritos o mejillones, las almejas y finalmente los camarones dejar un rato y apagar el fuego.
Prender el horno a 180°c  y colocar un rato la paella. Retirar y servir.



2 January 2012

Mango and cardamom Ice Cream

















Love Ice Creams (you can see de labels) especially with fruits (berries) and like this mango! I think mango smell sexy(lol) and delicious, I made this dessert to New Year's Eve and with splenda and  use evaporated milk although the original recipe was with condensed milk and was nice!
I use fresh mangos but you can use mango tins

This recipe is adapted from Healthy recipes


 Ingredients (6 servings)


300 grs. mango pulp
1 tin evaporated milk

5 tablespoon of Splenda or sugar
2 tablespoon of gelatin powder
1 cup of water
3/4 cup heavy cream
1/2 teaspoon  of cardamom powder
berries to garnish




Method:

Place mango pulp in a saucepan.


Cook on low flame for 2-3 minutes.


Then add sugar and gelatin powder. and water
Stir constantly.


When sugar gets dissolved, turn the heat off.


Let it cool completely.


Place  evaporated milk, cream, cardamom, and cooked mango pulp in a blender.


Process until smooth.


Pour this batter in an air tight container.


Freeze it for 4-6 hours or until chill.


Serve with some berries



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Im shariung with



 
 
 
 
 





EN ESPAÑOL

HELADO DE MANGO Y CARDAMOMO











Me encantan los helados y cosa de que vean la cantidad que he hecho, hago siempre invierno y verano porque me gustan los postres helados, los que más me gustan son los de berries o frutas.
Este de mango y cardamomo es delicioso, siempre he encontrado que el mango huele sexy, quizas por lo tropical no sé, pero es una fruta deliciosa y que se adapta a muchas recetas.
Esta receta está adaptada de una página de Healthy recipes

Ingredientes

300 grs pulpa de mango
1 tarro de leche evaporada
5  cucharadas de Splenda (o similar) o azúcar
2 cucharadas de jalea sin sabor en polvo
1 taza de agua
3/4 taza de crema
1/2 cucharadita de cardamomo en polvo

Preparación

En un sarten o en una ollita colocar la pulpa de mango(puede ser fresco o de tarro) cocinar a fuego suave, agregar el agua,la jalea sin sabor, el azúcar, revolver constantemente, cuando esté listo apagar el fuego.
Dejar enfriar.
Poner la leche evaporada, cream y cardamomo, y la pulpa de mango en una licuadora.
procesar hasta que esté bien mezclado. Como crema espesa.
Poner la crema de mango en un container y congelar.
Congelar de 4 a 6 horas.
Retirar un rato antes de servir y adornar con berries.