These sesame muffins are special for breakfast or lunch, I made them a day we dont have any bread for breakfast!!
They are easy and yumm! I remember the original recipe has in the top poopy seeds I use sesame seeds because I haven't poopy seeds...
Sesame mini muffins
Ingredients (6 to 8 muffins)
250 grs. all purpose flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon of salt
1 teaspoon of sugar
1 egg beaten
125 ml of milk
3 tablespoon of butter
2 tablespoon of sesame seed of poopy seeds for the top
Butter a muffins pan
Preheat the oven at 190°c.
In a bowl mix the flour, baking powder and salt.
Add the milk, butter,sugar and egg.
Mix well. Distribute the batter into the muffin cups.
Brush with a egg yolk and sprinkle with sesame seeds.
Place at oven by 15 minutes or until are golden.
Serve with cream cheese or berry jam or mashed avocado.
Estos muffins los hice un día en que sencillamente no teníamos pan para el desayuno.
(Cosas de vivir en el campo)
Son fáciles y deliciosos, sacadores de apuro decimos aquí, cuando no tienes pan para el té o el desayuno, se pueden hacer espolvoreados con semillas de sésamo o con semillas de amapola.
Se hacen en los moldes de muffins.Ingredientes (6 a 8 muffins)
250 grs. harina normal
1 cucharadita polvos de hornear
1/2 cucharadita de sal
1 cucharadita de azúcar
1 huevo batido
125 ml de leche
3 cucharadas de mantequilla
2 cucharadas de semillas de sésamo para espolvorear
Preparación
Enmantequillar los moldes de muffins.
Precalentar el horno a 190°c-
En un bol mezclar la harina, polvos de hornear,sal y azúcar, agregar el huevo batido y la mantequilla blanda, unir bien. hasta formar una masa suave como de muffins.
Repartir la mezcla en los moldes enmantequillados. Pintar con yema de huevo y espolvorear las semillas de sésamo.
Llevar a horno por unos 15 minutos o hasta que estén dorados.
Dejar entibiar antes de desmoldar.
Se pueden comer con dulce o salado, mantequilla, queso crema, mermeladas o palta.
¡¡¡Qué fáciles y sacadores de apuro!!! Además tienen un aspecto buenísimo.
ReplyDeleteBesos
I like your idea of using sesame seeds instead of poppy seeds. I like both kind and would mind eating either version of muffins. These muffins looks delicious!
ReplyDeleteHola Gloria!, en primer lugar no sabías que vivías en un campo!, bueno yo viví mi infancia y adolescencia en uno y sé de lo que hablas, jee...
ReplyDeleteOye esos muffins son geniales y más ese ganachee que tiene, fantástico!
que estes bien manita, besos
Gloria, these muffins look so good especially with the spread of jam but I prefer butter. Slurp.... :o)
ReplyDeleteHope you're having a great day.
Kristy
good,looks delicious
ReplyDeletehave nice day
your muffin is special and look tempting!
ReplyDeleteGreat idea - they look terrific!
ReplyDeleteFantastic! I love sesame seeds, these look so nice, what a great idea :-)
ReplyDeleteciao
Alessandra
ottima idea i muffin al sesamo!!!!!!!!!li segno da provare!!!baci!
ReplyDeleteLooks delicious! Perfect for breakfast! Great idea with the sesame seeds! Have a lovely day!
ReplyDeletePero tienen que estar deliciosos, que ganas que se me acabe el pan y que sea domingo :).
ReplyDeleteMe guardo tu receta, sacadora de apuros de todas maneras.
Besos.
What an easy muffin, Gloria! And I usually have those ingredients handy too. I like the sesame seeds too...better than poppy seeds.
ReplyDeleteHello Gloria! Thank you for your very kind comments over on my blog yesterday about my sister. I"m so happy to have found your tasty site!!
ReplyDeleteI love the flavor of sesame seeds so I know I'd love these muffins!
ReplyDeleteThese muffins look so cute - and slathered with jam, I bet they were a treat.
ReplyDeleteLove the addition of sesame seed in this muffin, looks yummy....
ReplyDeleteOooh! I love sesame seeds in my breakfast food :) I usually like them in bagels, haven't tried them in a muffin yet. Thanks for sharing!
ReplyDeleteGracias Nathalia, espero que hayas descansado del calor, besos, gloria
ReplyDeleteI love muffins Zoe, thanks, gloria
Gracias Mario,que estes muy bien. gloria
Thanks so much kristy, gloria
Thanks Ina, gloria
Thanks a lot Sonia, x gloria
Thnaks a lot Pam, gloria
Thanks Alessandra, ciao, gloria
Grazie Federica, ciao, gloria
Yes Kitchen perfect for lunch or breakfast are easy and fast, gloria
Gracias Kako, es muy sacadora de apuro, besos, gloria
Thanks Barbara is absolutely easy, gloria
Thanks a lot Megan, I lov eyour site, x gloria
Joanne, me too, I use a lot of sesamo seeds, gloria
Thanks Cakelaw, gloria
Thanks treat and trick, gloria
Parsley sage, thanks a lot, gloria
How delicious, I just love sesame, its one of my favorite flavours. These look so light and puffy, what a great breakfast treat!
ReplyDelete*kisses* HH
Thanks dear, I love sesame seeds too, gloria
ReplyDeleteI am a huge sesame seed fan. These look mouth-wateringly and delciously good.
ReplyDeleteThanks Kate , x gloria
ReplyDeleteA great way to mix breakfast up a little ... or in my case, to eat a sweet treat for breakfast lol
ReplyDeleteGloria, I enjoy your recipes so much. These muffins look delicious, I love the fact you use sesame.
ReplyDeleteHave a great afternoon :)
Gloria creo que voy a ir a tomar desayuno a tu casa Se ven deliciosos
ReplyDeleteBesos
Que buena idea y que ricos, me encantaron. Cariños
ReplyDeleteI love the size of a mini muffin, and the sesame seeds on top look great!
ReplyDeleteAy Gloria! cuántas veces me ha pasado, ahora lo que hago es tener congelados unos scones para las emergencias, todavía no tengo congelador, sólo la parte de arriba del refri, pero lo tengo en la lista de próximas adquisiciones para lo antes posible, igual yo congelo de todo un poco, todavía me quedan frutas del verano. Besitos
ReplyDeletewow they look amazing!
ReplyDeleteI like these muffins cause you can serve it with either savory or sweet things, very versatile.
ReplyDeleteGloria, que buena idea, son como "mini panecillos batidos" , deben de estar ricos, cuando las semillas de sésamo quedan tostaditas, les da un gusto realmente rico a las preparaciones n_n Cariños! , pasate por mi cocina cuando gustes
ReplyDeleteI want a muffin w/ jam!
ReplyDeleteThese look SO delicious, I love that you used sesame seeds - I would like a couple now!
ReplyDeleteMary
I would love your sesame muffins for breakfast! Warm from the oven with a dab of butter and jelly - perfect!
ReplyDeletemmmm...como decia mi hijo cuando chico..."bico, bico" se ven esponjositos =) y el sesamo eme encanta...siempre le pongo al queque de zanahoria =)
ReplyDeleteHoy casi me ahogué con las lacrimogenas!!! justo me toco dentista cerca del puente arzobispo y quedo la escoba, apenas pude ir al trabajo =(...se les paso la mano con tanto gas....ni yo despues de los porotos! jajajajjaj ;)
BEsitos,
Emma
buenas noches Glorita...a taparse mucho! pues hace muuucho frio.
ReplyDeleteBEsitos
Cute little delight Gloria, I love this and like to top with both poppy and sesame and try it your way with berry jam .....Yum!
ReplyDeleteQue buena pinta!! me encanta con las semillas de sésamo, lo probaré. Besos
ReplyDeleteEs fantástico vivir en el campo!!..y más si tienes una Gloria que te hornea estas maravillas para el desayuno..que mas se podria pedir!!!:)
ReplyDeleteQuerida, me voy...pero no te olvido!!!..cuidate mucho, cuida a tu mami, ya me cuentas que tal va todo??
te extrañaré..pero en unas semnas estaré de nuevo dando guerra!!!
Mil cariños mi amiga!!!!
complimenti per la tua ricetta! sembra golosissima!!! un bacione! :)
ReplyDeleteThey look especially delicious with the luscious jam.
ReplyDeleteAwesome muffins! I could go for some right now :), Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeleteMuy ricos gloria y muy fáciles de hacer. Le he echado un ojo a tu blog y me parece de lo más delicioso. El hecho de que lo hagas en dos idiomas le da aún más mérito. Delicious!!
ReplyDeleteMe quedo como seguidora y te dejo el enlace de mi blog por si te apetece visitarme. Besos.
http://hoycocinanuria.blogspot.com/
Those sesame muffins look so tasty! Some homemade berry sauce, and a pot of tea...that's heavenly!
ReplyDeleteThat jam on the sesame muffins finished it off beautifully. I could go for a few of these, right now. Thanks for linking this to Let's
ReplyDeleteDo Brunch.
Hi Gloria,
ReplyDeleteI am thinking that little mini Muffin of yours is going to be really good with my Strawberry Jalapeno Jam. I can almost taste it now. I am making it for breakfast tomorrow, yum! Thank you so much for sharing with Full Plate Thursday and hope to see again real soon! Hope you are having a great week end!
Miz Helen
Que excelente idea, me encanta el sabor del sésamo horneado, voy a hacerlos apenas pueda prender el horno... hace un calor infernal acá.
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