13 July 2011

Strawberry and raspberry clafoutis












J'e aime clafoutis! I think are the best, here a lovely and simple recupes that I made with raspberries and strawberry but all of you are in summer may use any fruit!

Enjoy!

Ingredients (6 servings)

1 cup strawberries (fresh or freeze)
1 1/2 cup raspberries (fresh or freeze)
3 eggs
3/4 cup of flour
1/2 cup of sugar
1 teaspoon vanilla extract
1 cup of heavy cream

Method

Butter 6 ramekins  for oven
In a bowl beat the eggs, add the flour, sugar,vanilla extract and  heavy cream.
Beat about 5 minutes.
distribute the berries in ramekins and then pour the batter over the fruit.



Preheat oven to 180 ° c.


Bake at  oven for 30 to 35 minutes or until lightly browned.
Set aside and serve.


Im sending this to






Miz Helen’s Country Cottage









EN ESPAÑOL

Clafoutis de frambuesas y frutillas















Amo los claofutis, me gustan los postres con frutas y el clafouti tiene la gracia que es un batido tan liviano y queda delicioso,
Se puedehacer  con otras frutas, yo los hice con frambuesas y frutillas congeladas pero los que estan en verano pueden usar frutos frescos.



Ingredientes (6 porciones)

1 taza de frutillas frescas o congeladas
1 1/2 taza de frambuesas frescas o congeladas
3 huevos
3/4 taza de harina
1/2 taza de azúcar
1cucharaditas de extracto de vainilla
1 taza de crema o nata

Preparación

Enmantequillar 6 ramekins o pocillos de cerámica para horno.
Precalentar el horno a  180°c.
En un bol batir los huevos, agregar la harina, el azúcar,extracto de vainilla y crema espesa.
Batir bien la mezcla.
Distribuir los berries en los pocillos.
Vaciar el batido sobre la fruta.
Llevar a horno de 30 a 35 minutos o hasta que esten ligeramente dorados.
Dejar reposar un rato y servir

68 comments:

  1. Se ve delicioso este postre.

    Saludos

    ReplyDelete
  2. Mouthwatering and delicious.

    ReplyDelete
  3. Un placer verlos estan preciosos y exquisitos también.
    Besos

    ReplyDelete
  4. Perfect dessert for the Summer Gloria! They look charmingly delicious! You make the best desserts with fruit as always! Cheers!!!

    ReplyDelete
  5. Love the bright berries colour of this dessert.

    ReplyDelete
  6. wow great job your baking from around the world love it

    ReplyDelete
  7. Yum! This is my kind of dessert.

    ReplyDelete
  8. I've been wanting to make clafoutis but I wanted cherry..

    ReplyDelete
  9. Fruit is in season here in the U.S. What a great way to enjoy it with a clafoutis. Yum!

    ReplyDelete
  10. That looks so good and delicious :)

    ReplyDelete
  11. You've just reminded me that I've got to try making clafoutis.

    ReplyDelete
  12. Que delicioso!!....me creeras me encantan los clafoutis y pocas veces los hago?....debo poner remedio a esto!!....me encanta como te quedo!!.....espero ahora empezar a ponerme al dia.....busqueda de casa para cambiarnos me tenia sin poder entrar el blog!!......Abrazotes, Marcela

    ReplyDelete
  13. Nunca los he hecho, y estan tan de moda en los blogs, quedará paracuando refresque un poco, por ahora solo fruta fresca porque el calor no se soporta.

    ReplyDelete
  14. I've never heard of such a delicious treat! Just bookmarked this! Yum!

    ReplyDelete
  15. Me encanta!! Lo haré hoy de postre, tiene una pinta deliciosa y parece fácil. Besos

    ReplyDelete
  16. Gloria me pasa como a ti, me gustan mucho los clafoutis, están deliciosos y ligeros. Preciosa presentación. Feliz día Gloria!

    ReplyDelete
  17. J'aime clafoutis too Gloria! Yours look wonderful! I have never thought of trying strawberries and raspberries, but they look so delicious!! xxoo

    ReplyDelete
  18. Gloria, ni los he hecho ni los he comido, pero me guardo ya mismo la receta porque estos los tengo que preparar si o si. Bss (Elena)

    ReplyDelete
  19. I love all your sweet recipes!
    You are great!
    Kisses!

    ReplyDelete
  20. Ya sabes que cuando hice mi clafoutis no fue una experiencia espectacular para mi...pero creo que si hubiese probado el tuyo (con sus frutas del bosque!) me hubiese enamorado del todo!!
    Tienes unas manos maravillosas mi Gloria y sabes que pienso en ti...especialmente ahora!!!!
    Cariños muy grandes amiga!!
    Te escribo!

    ReplyDelete
  21. Gloria, this is such a beautiful dessert. I'd love to join you for a piece. My family loves this kind of dish and it would disappear in minutes around here. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  22. I love clafoutis as well! I was thinking about making one yesterday. Yours look delicious! So many yummy cherries...

    ReplyDelete
  23. Que ricooo ya quiero que llegue el verano para probar estas recetitas con ingredientes frescos.
    Muchos saludos, que estés muy bien!

    ReplyDelete
  24. I am trying this one for sure!

    ReplyDelete
  25. I have never made individual sized clafoutis before Gloria, they sound amazing!!!!

    ReplyDelete
  26. Gracias José manuel. gloria
    Thanks Santosh, xgloria

    Thanks a lot Simply food, gloria

    Gracias Annie, es un postre delicioso y fácil, gloria

    Thanks Michgelangelo I love berries you know!! gloria

    Thanks Zoe, x gloria

    Thanks a lot Rebecca you always are so nice, gloria

    Thanks Pam, gloria

    Make this Peachskins is delicious and easy, gloria
    I love cherries too! gloria

    I know Veronica always I think the best of summer are the fruits!!!
    xxgloria

    Thanks Kankana, gloria

    Lisa this is nice and easy! xxgloria

    Gracias Marcela, espero que hayas encontrado la casa, besos., gloria

    Si Pilar fíjate que no me fijado en los blogs que visito (o no me ha tocado) este originalmentera con cerezas pero como estamos en invierno no hay.
    Lo mejor del verano es la fruta y lo peor es el calor, pero así es el ciclo de la vida, cariños, gloria

    Thanks Holly, x gloria

    Thanks Trat and trick, gloria

    Gracias Riosana es fácil y delicioso y si quieres lo puedes acompañar con un poco de helado, x gloria

    Gracas odile, me encanta eso de que es tan liviano por la poca harina,que tengas un lindo día xx gloria

    Thanks Marie I love berries and clafoutis too, send you huggsss gloria

    Son mujy buenos Elena, y fácil, la masa es muy livina, besos gloria

    Thanks so much Gloria, x "gloria"

    Thanks dear, x gloria

    Gracias Juani te mando un abrazo, gloria

    Mary I love individual servings, x blessings to you gloria

    Thanks a lot Brittany, x gloria

    Gracias Miriya, si es ideal pero los clafoutis quedan MUY buenos con berries congelados, me gusta tener todo el año, gloria

    Thanks a lot melanie, gloria

    Thanks a lot Valli, xxgloria

    ReplyDelete
  27. Ciao Gloria, it's delicious! LOL

    ReplyDelete
  28. WOW.....they look amazingly good:)

    ReplyDelete
  29. This is my favorite recipe from you so far, I love, love , love it! Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters

    ReplyDelete
  30. Hola, amiga, qué ricas tus dos últimas recetas. Una pregunta que te quiero hacer, ¿Cómo se hace para congelar las frambuesas? Es que hace un par de semanas me regalaron unas justo cuando tenía que irme de viaje, y claro, se pusieron malas.
    Y de la frittata, me encanta, y hoy he comprado calabacines, me encantan! Los hago de un montón de maneras distintas. A partir de ahora, de una más.
    Gracias y muchos besos. Ta sigo mandando mis mejores desos.

    ReplyDelete
  31. Looks great and I'm loving your cute little dishes!

    ReplyDelete
  32. Thanks Manu, gloria

    Thanks Fajdich Times, gloria

    Thanks a lot Miriam, gloria

    Hola Rosita aquí mismo te pongo la respuesta, no tengo tu mail, que suerte tienes que te regalen frambuesas. Las puedes congelar de dos manera en cajas plásticas (tipo Tupper ) las cierras y se meten al congelador (NO se lavan)
    o las pon es em bolsas tipo ZIPLOC esas con ese cierre especial, yo tengo congeladas en las dos formas.
    No las laves. Te mando cariños y gracias por tus buenos deseos Rosita, un beso gloria

    Thanks so much Chels a love these dishes too, gloria

    ReplyDelete
  33. Rosita la cosas ers que queden un poco sueltas (las frambuesas) asi no se echan a perder y quedan enteras, besos gloria

    ReplyDelete
  34. Hi Gloria! This clafoutis with raspberry and strawberry seems famous, I note! I love your serving dishes! Caro xx

    ReplyDelete
  35. Wow, that looks so delicious! I've never made clafoutis before so thanks for sharing your recipe!

    Best wishes,
    Natasha @ 5 Minutes Just for Me

    ReplyDelete
  36. Yes, you must know that I can eat triple than most people. My family know how much I love clafoutis.

    ReplyDelete
  37. uuuy, yo quiero! yo quiero! pucha que lo deben pasar bien tus hijos, comiendo todos los dias cosas ricas!! que envidia!!! podrias ser mi hermana?? asi te invito o voy siempre a tu casa a comer jajajaja.
    Gracias por la receta Glorita...un abrazo grande!!!
    Emma

    ReplyDelete
  38. Tout frais et tout bon!! C'est le genre de dessert dont je raffole;) Bonne nuit ma belle amie;)xxx

    ReplyDelete
  39. I always wanted to make this ~ thanks for the wonderful recipe!
    US Masala

    ReplyDelete
  40. Looks delicious, Gloria! I also think the basket of cherries on the top of your blog are beautiful!

    Lori- Home On The Prairie

    ReplyDelete
  41. Tiene una pinta deliciosa!
    Saludos.

    ReplyDelete
  42. Mmmmmmm, yes please! Lovely looking and sounding dessert Gloria.

    ReplyDelete
  43. A divine dessert! Can I have some, please?

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  44. Super combo of fruits in your clafouti, Gloria. I've only made it with cherries. Love this idea!

    ReplyDelete
  45. Un dessert réussi et délicieux.
    J'en mangerai avec plaisir.
    A très bientôt.

    ReplyDelete
  46. I LOVE clafoutis and I especially love that these have double the fruit in them! Delicious.

    ReplyDelete
  47. ....a questa delizia non sò proprio resistere.....aspettami....stò arrivando....un baso...stefy

    ReplyDelete
  48. Why have I not made clafoutis before. Yours looks fabulous!

    ReplyDelete
  49. Thanks Caro is a delicious mix, gloria
    Thanks Natasha, x gloria
    Really Elra, dear I dont think you eat so much!! LOL gloria
    Gracias Emma, oye yo feliz que seas mi hermana o mi hija, pero la verdad no hago postres todos los días, ja, besos

    Merci Lexibule, besos, gloria

    Thanks Aipi, x gloria

    Thanks Lori, x gloria

    Gracias Mari, x gloria

    Thanks Chele, gloria

    Thanks so much Rosa, gloria

    Thanks Barbara, the original recipe was with cherries but I havent in this tiume. gloria

    Merci Nadji, Bonne vacances, xxgloria

    Thanks Joanne, gloria

    Thanks Stefy, xx gloria

    Thanks Barbara, gloria

    ReplyDelete
  50. These sound so delicious and they look lovely in their indifidual dishes. Moi, j'aime le clafouti aussi!

    ReplyDelete
  51. Merci Choclette, I love individula dishes like this, gloria

    ReplyDelete
  52. Hmmm..mm..wish I am your neighbour now! This sounds so inviting.
    Have a great day, dear.
    Kristy

    ReplyDelete
  53. Gloria, que rico que rico! tu sabes ya que soy fans de los berries y este postre se ve wonderful! Kisses!

    ReplyDelete
  54. Oh YUMMY!!! I need to try these! :-)

    ReplyDelete
  55. Oh my goodness Gloria,
    What a heavenly dessert it just looks so delicious. Thank you so much for sharing with Full Plate Thursday and hope to see you next week. Have a great week end!
    Miz Helen

    ReplyDelete
  56. Thanks Kristy, xxgloria

    Gracias Moon, a mi me encnatan tambien todo el año, muchos cariños, gloria

    Thanks Grenderella, x gloria

    You are welcome Miz Helen, really love your blog and your Full Plate, xx gloria

    ReplyDelete
  57. Oh, how I love berry desserts! This looks incredible!

    ReplyDelete
  58. I love clafoutis but often find it hard to present in a way that is beautiful - love your idea of making individual pots

    ReplyDelete
  59. Thanks Lizzy, xx gloria

    Thanks Caked, I love serving in individual pots.! gloria

    ReplyDelete
  60. How nice to make individual servings of clafoutis!

    ReplyDelete
  61. I was so busy looking at the delicious list of blogs I forgot to comment lol! Tart lemon and blueberry sounds like a perfect combination to balance off with sweet white chocolates...sure sounds delicious!

    ReplyDelete
  62. What a lovely summer dessert! Your clafoutis looks wonderful. Thank you for sharing the recipe with Let's Do Brunch!

    ReplyDelete
  63. Thanks dears by your lovely comments! gloria

    ReplyDelete
  64. Oh, this looks so delicious! I will be making this soon for a wonderful summer dessert. I linked to you from Fresh Food Friday. Thank you!

    ReplyDelete
  65. wow this dessert looks so delicious, I love it, it is just perfect after dinner, thank you so much for sharing with us..

    ReplyDelete

Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted