J'e aime clafoutis! I think are the best, here a lovely and simple recupes that I made with raspberries and strawberry but all of you are in summer may use any fruit!
Enjoy!
Ingredients (6 servings)
1 cup strawberries (fresh or freeze)
1 1/2 cup raspberries (fresh or freeze)
3 eggs
3/4 cup of flour
1/2 cup of sugar
1 teaspoon vanilla extract
1 cup of heavy cream
Method
Butter 6 ramekins for oven
In a bowl beat the eggs, add the flour, sugar,vanilla extract and heavy cream.
Beat about 5 minutes.
distribute the berries in ramekins and then pour the batter over the fruit.
Preheat oven to 180 ° c.
Bake at oven for 30 to 35 minutes or until lightly browned.
Set aside and serve.
Im sending this to
EN ESPAÑOL
Clafoutis de frambuesas y frutillas
Amo los claofutis, me gustan los postres con frutas y el clafouti tiene la gracia que es un batido tan liviano y queda delicioso,
Se puedehacer con otras frutas, yo los hice con frambuesas y frutillas congeladas pero los que estan en verano pueden usar frutos frescos.
Ingredientes (6 porciones)
1 taza de frutillas frescas o congeladas
1 1/2 taza de frambuesas frescas o congeladas
3 huevos
3/4 taza de harina
1/2 taza de azúcar
1cucharaditas de extracto de vainilla
1 taza de crema o nata
Preparación
Enmantequillar 6 ramekins o pocillos de cerámica para horno.
Precalentar el horno a 180°c.
En un bol batir los huevos, agregar la harina, el azúcar,extracto de vainilla y crema espesa.
Batir bien la mezcla.
Distribuir los berries en los pocillos.
Vaciar el batido sobre la fruta.
Llevar a horno de 30 a 35 minutos o hasta que esten ligeramente dorados.
Dejar reposar un rato y servir
Se ve delicioso este postre.
ReplyDeleteSaludos
delicious tempting
ReplyDeleteMouthwatering and delicious.
ReplyDeleteUn placer verlos estan preciosos y exquisitos también.
ReplyDeleteBesos
Perfect dessert for the Summer Gloria! They look charmingly delicious! You make the best desserts with fruit as always! Cheers!!!
ReplyDeleteLove the bright berries colour of this dessert.
ReplyDeletewow great job your baking from around the world love it
ReplyDeleteYum! This is my kind of dessert.
ReplyDeleteI've been wanting to make clafoutis but I wanted cherry..
ReplyDeleteFruit is in season here in the U.S. What a great way to enjoy it with a clafoutis. Yum!
ReplyDeleteThat looks so good and delicious :)
ReplyDeleteYou've just reminded me that I've got to try making clafoutis.
ReplyDeleteQue delicioso!!....me creeras me encantan los clafoutis y pocas veces los hago?....debo poner remedio a esto!!....me encanta como te quedo!!.....espero ahora empezar a ponerme al dia.....busqueda de casa para cambiarnos me tenia sin poder entrar el blog!!......Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteNunca los he hecho, y estan tan de moda en los blogs, quedará paracuando refresque un poco, por ahora solo fruta fresca porque el calor no se soporta.
ReplyDeleteI've never heard of such a delicious treat! Just bookmarked this! Yum!
ReplyDeleteGreat combo and looks so yum!
ReplyDeleteMe encanta!! Lo haré hoy de postre, tiene una pinta deliciosa y parece fácil. Besos
ReplyDeleteGloria me pasa como a ti, me gustan mucho los clafoutis, están deliciosos y ligeros. Preciosa presentación. Feliz día Gloria!
ReplyDeleteJ'aime clafoutis too Gloria! Yours look wonderful! I have never thought of trying strawberries and raspberries, but they look so delicious!! xxoo
ReplyDeleteGloria, ni los he hecho ni los he comido, pero me guardo ya mismo la receta porque estos los tengo que preparar si o si. Bss (Elena)
ReplyDeleteI love all your sweet recipes!
ReplyDeleteYou are great!
Kisses!
I love your clafoutis!
ReplyDeleteYa sabes que cuando hice mi clafoutis no fue una experiencia espectacular para mi...pero creo que si hubiese probado el tuyo (con sus frutas del bosque!) me hubiese enamorado del todo!!
ReplyDeleteTienes unas manos maravillosas mi Gloria y sabes que pienso en ti...especialmente ahora!!!!
Cariños muy grandes amiga!!
Te escribo!
Gloria, this is such a beautiful dessert. I'd love to join you for a piece. My family loves this kind of dish and it would disappear in minutes around here. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteI love clafoutis as well! I was thinking about making one yesterday. Yours look delicious! So many yummy cherries...
ReplyDeleteQue ricooo ya quiero que llegue el verano para probar estas recetitas con ingredientes frescos.
ReplyDeleteMuchos saludos, que estés muy bien!
I am trying this one for sure!
ReplyDeleteI have never made individual sized clafoutis before Gloria, they sound amazing!!!!
ReplyDeleteGracias José manuel. gloria
ReplyDeleteThanks Santosh, xgloria
Thanks a lot Simply food, gloria
Gracias Annie, es un postre delicioso y fácil, gloria
Thanks Michgelangelo I love berries you know!! gloria
Thanks Zoe, x gloria
Thanks a lot Rebecca you always are so nice, gloria
Thanks Pam, gloria
Make this Peachskins is delicious and easy, gloria
I love cherries too! gloria
I know Veronica always I think the best of summer are the fruits!!!
xxgloria
Thanks Kankana, gloria
Lisa this is nice and easy! xxgloria
Gracias Marcela, espero que hayas encontrado la casa, besos., gloria
Si Pilar fíjate que no me fijado en los blogs que visito (o no me ha tocado) este originalmentera con cerezas pero como estamos en invierno no hay.
Lo mejor del verano es la fruta y lo peor es el calor, pero así es el ciclo de la vida, cariños, gloria
Thanks Holly, x gloria
Thanks Trat and trick, gloria
Gracias Riosana es fácil y delicioso y si quieres lo puedes acompañar con un poco de helado, x gloria
Gracas odile, me encanta eso de que es tan liviano por la poca harina,que tengas un lindo día xx gloria
Thanks Marie I love berries and clafoutis too, send you huggsss gloria
Son mujy buenos Elena, y fácil, la masa es muy livina, besos gloria
Thanks so much Gloria, x "gloria"
Thanks dear, x gloria
Gracias Juani te mando un abrazo, gloria
Mary I love individual servings, x blessings to you gloria
Thanks a lot Brittany, x gloria
Gracias Miriya, si es ideal pero los clafoutis quedan MUY buenos con berries congelados, me gusta tener todo el año, gloria
Thanks a lot melanie, gloria
Thanks a lot Valli, xxgloria
Ciao Gloria, it's delicious! LOL
ReplyDeleteWOW.....they look amazingly good:)
ReplyDeleteThis is my favorite recipe from you so far, I love, love , love it! Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeleteHola, amiga, qué ricas tus dos últimas recetas. Una pregunta que te quiero hacer, ¿Cómo se hace para congelar las frambuesas? Es que hace un par de semanas me regalaron unas justo cuando tenía que irme de viaje, y claro, se pusieron malas.
ReplyDeleteY de la frittata, me encanta, y hoy he comprado calabacines, me encantan! Los hago de un montón de maneras distintas. A partir de ahora, de una más.
Gracias y muchos besos. Ta sigo mandando mis mejores desos.
Looks great and I'm loving your cute little dishes!
ReplyDeleteThanks Manu, gloria
ReplyDeleteThanks Fajdich Times, gloria
Thanks a lot Miriam, gloria
Hola Rosita aquí mismo te pongo la respuesta, no tengo tu mail, que suerte tienes que te regalen frambuesas. Las puedes congelar de dos manera en cajas plásticas (tipo Tupper ) las cierras y se meten al congelador (NO se lavan)
o las pon es em bolsas tipo ZIPLOC esas con ese cierre especial, yo tengo congeladas en las dos formas.
No las laves. Te mando cariños y gracias por tus buenos deseos Rosita, un beso gloria
Thanks so much Chels a love these dishes too, gloria
Rosita la cosas ers que queden un poco sueltas (las frambuesas) asi no se echan a perder y quedan enteras, besos gloria
ReplyDeleteHi Gloria! This clafoutis with raspberry and strawberry seems famous, I note! I love your serving dishes! Caro xx
ReplyDeleteWow, that looks so delicious! I've never made clafoutis before so thanks for sharing your recipe!
ReplyDeleteBest wishes,
Natasha @ 5 Minutes Just for Me
Yes, you must know that I can eat triple than most people. My family know how much I love clafoutis.
ReplyDeleteuuuy, yo quiero! yo quiero! pucha que lo deben pasar bien tus hijos, comiendo todos los dias cosas ricas!! que envidia!!! podrias ser mi hermana?? asi te invito o voy siempre a tu casa a comer jajajaja.
ReplyDeleteGracias por la receta Glorita...un abrazo grande!!!
Emma
Tout frais et tout bon!! C'est le genre de dessert dont je raffole;) Bonne nuit ma belle amie;)xxx
ReplyDeleteI always wanted to make this ~ thanks for the wonderful recipe!
ReplyDeleteUS Masala
Looks delicious, Gloria! I also think the basket of cherries on the top of your blog are beautiful!
ReplyDeleteLori- Home On The Prairie
Tiene una pinta deliciosa!
ReplyDeleteSaludos.
Mmmmmmm, yes please! Lovely looking and sounding dessert Gloria.
ReplyDeleteA divine dessert! Can I have some, please?
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Super combo of fruits in your clafouti, Gloria. I've only made it with cherries. Love this idea!
ReplyDeleteUn dessert réussi et délicieux.
ReplyDeleteJ'en mangerai avec plaisir.
A très bientôt.
I LOVE clafoutis and I especially love that these have double the fruit in them! Delicious.
ReplyDelete....a questa delizia non sò proprio resistere.....aspettami....stò arrivando....un baso...stefy
ReplyDeleteWhy have I not made clafoutis before. Yours looks fabulous!
ReplyDeleteThanks Caro is a delicious mix, gloria
ReplyDeleteThanks Natasha, x gloria
Really Elra, dear I dont think you eat so much!! LOL gloria
Gracias Emma, oye yo feliz que seas mi hermana o mi hija, pero la verdad no hago postres todos los días, ja, besos
Merci Lexibule, besos, gloria
Thanks Aipi, x gloria
Thanks Lori, x gloria
Gracias Mari, x gloria
Thanks Chele, gloria
Thanks so much Rosa, gloria
Thanks Barbara, the original recipe was with cherries but I havent in this tiume. gloria
Merci Nadji, Bonne vacances, xxgloria
Thanks Joanne, gloria
Thanks Stefy, xx gloria
Thanks Barbara, gloria
These sound so delicious and they look lovely in their indifidual dishes. Moi, j'aime le clafouti aussi!
ReplyDeleteMerci Choclette, I love individula dishes like this, gloria
ReplyDeleteHmmm..mm..wish I am your neighbour now! This sounds so inviting.
ReplyDeleteHave a great day, dear.
Kristy
Gloria, que rico que rico! tu sabes ya que soy fans de los berries y este postre se ve wonderful! Kisses!
ReplyDeleteOh YUMMY!!! I need to try these! :-)
ReplyDeleteOh my goodness Gloria,
ReplyDeleteWhat a heavenly dessert it just looks so delicious. Thank you so much for sharing with Full Plate Thursday and hope to see you next week. Have a great week end!
Miz Helen
Thanks Kristy, xxgloria
ReplyDeleteGracias Moon, a mi me encnatan tambien todo el año, muchos cariños, gloria
Thanks Grenderella, x gloria
You are welcome Miz Helen, really love your blog and your Full Plate, xx gloria
Oh, how I love berry desserts! This looks incredible!
ReplyDeleteI love clafoutis but often find it hard to present in a way that is beautiful - love your idea of making individual pots
ReplyDeleteThanks Lizzy, xx gloria
ReplyDeleteThanks Caked, I love serving in individual pots.! gloria
How nice to make individual servings of clafoutis!
ReplyDeleteI was so busy looking at the delicious list of blogs I forgot to comment lol! Tart lemon and blueberry sounds like a perfect combination to balance off with sweet white chocolates...sure sounds delicious!
ReplyDeleteWhat a lovely summer dessert! Your clafoutis looks wonderful. Thank you for sharing the recipe with Let's Do Brunch!
ReplyDeleteThanks dears by your lovely comments! gloria
ReplyDeleteOh, this looks so delicious! I will be making this soon for a wonderful summer dessert. I linked to you from Fresh Food Friday. Thank you!
ReplyDeletewow this dessert looks so delicious, I love it, it is just perfect after dinner, thank you so much for sharing with us..
ReplyDelete