We love Mexican food and many of you too. Specially love quesadillas, the other day I was looking in Blonde Duck blog and I see her quesadillas(her blog is adorable) and remember many times I dont make. To dearest Blonde thanks by inspiring me. I make with artichokes and cheese, and avocado sauce and were really yummy.
A simple and delicious recipe. huggs!
Ingredients
1 package corn tortillas (You Need 8)
300 grs. gouda or cheddar cheese in slices
1 jar artichoke hearts
2 chopped green onions
1 cup freeze corn
Avocado Salsa
2 ripe avocados
salt and pepper
1 tablespoon lemon juice
2 tablespoons sour cream
Preparation
Place in a baking tray open tortillas, stuffed with cheese, artichokes into piecess and sprinkle with corn and green onions
Fold quesadillas.
Bring to the oven to 190 ° C only 3 o 4 minutes. Turn quesadillas when bottoms are browned and cheese begins to melt. . Serve hot
Serve with avocado salsa.
Mash the avocados with a fork , season with salt and pepper, add lemon juice and sour cream.
Stir well.
Serve the quesadillas with this sauce.
This sauce is also used for snacks or cookies.
EN ESPAÑOL
Quesadillas con alcachofas y queso y salsa de palta
El otro día viendo el Blog de una muy buena amiga Blonde Duck (tiene un blog muy lindo) tenía quesadillas y eso me me trajo a la mente que hace tiempo no las hacia y recordé esta receta.
Estas quesadillas son simples y deliciosas, estan rellenas con alcachofas y queso y una salsa de palta, rico como una merienda o u aperitivo.
Ingredientes
1 paquete de tortillas de maiz (8 tortillas)
1 frasco de fondos de alcachofas
300 grs. de queso en láminas cheddar o gauda
2 cebollines picados
1 taza de choclo o maiz congelado
salsa de palta
2 paltas medianas maduras
sal y pimienta
1 cucharada de jugo de limón
2 cucharadas de crema ácida
preparación
En una bandeja de horno colocar las tortillas , colocar las alcachofas en tozos o en láminas, el queso en láminas, el choclo y el cebollin picado.
Doblar en dos.
Temperatura de horno unos 190° C. Sólo unos 3 a 4 minutos.
Cuando esten doradas y el queso derretido retirar del horno.
Servir calientes con la salsa de palta.
Salsa de palta
En un bol moler las paltas con un tenedor, agregar el jugo de limon, sal y pimienta, agregar la crema ácida y mezclar bien. Debe quedar una salsa cremosa.
Servir con las quesadillas calientes.
Esta salsa es buena para algunos snacks o galletas.
Ah Gloria! Say the word quesadillas and I am already swooning! I love that version !
ReplyDeletewow devono essere buonissime!!!!bravissima Gloria!!baci!
ReplyDeleteGloria these look delicious! I love avocado and cheese!
ReplyDeleteOops I meant artichokes and cheese...just looking at that yummy avocado on top made me loose my concentration for a minute there! Lol!
ReplyDeleteThanks dear, I love quesadillas too,gloria
ReplyDeleteThanks Federica yes they were so good, thanks, gloria
Lyndsey I love both too, dont worry, I love avocado sauce with quesadillas. tahnks for stopping by, x gloria
These are perfect! I was just in the grocery store yesterday and I picked up a jar of artichoke hearts but didn't know what to do with then, so I put them back. These look delicious! I wish I bought them now. =( I'll definitely pick them up the next time I'm at the store and make this very recipe.
ReplyDeleteThank you. =)
Que buenas tus quesadillas, me encantan. Saludos
ReplyDeleteQue buena te quedaron tus quesadillas!!!....siempre que hago, le pongo pimentones de colores, pero las tuyas con alcachofas se ven exquisitas.....de seguro me pediran hacerlas aca en casa......Abrazos, Marcela
ReplyDeleteThese look wonderful...I wish I had them right now :)
ReplyDeleteDrooling. Totally drooling. When can I come over?
ReplyDeleteDeliciosas quesadillas, se me hace agua la boca.
ReplyDeleteBesos.
Perfect quesadilla flavor!
ReplyDeleteThe Peach Kitchen
peach and things
blowing peachkisses
I love mexican food and quesadillas are a favorite too! Have never tried with artichokes, sounds awesome!
ReplyDeleteUmmmm, so good!
ReplyDeleteThese quesadillas sound wonderful with artichokes!
ReplyDeleteI LOVE quesadillas... and even though it's only 8.15 in the morning I want to eat these right now! I like the avocado salsa too- nice and simple and delicious looking x
ReplyDeleteEso tiene que estar de muerte. Yo lo acompañaría con un vino ligero, fresquito (chileno, of course), por ejemplo un sauvignon blanc, el Cipreses Vineyard de Casa Marín sería ideal .
ReplyDeletePero lo importante son las quesadillas que has preparado. Ligeras, crujientes, sabrosas... evidentemente la mejor cocina es la que se hace con sencillez y amor.
Besos.
I want to take a huge mouth full and enjiy the creamy texture.
ReplyDeleteQué quesadillas mas originales has preparado, nunca se me hubiera ocurrido lo de las alcachofas, ahora lo voy a tener que probar!!
ReplyDeleteI love making them too.
ReplyDeleteFabulous dish.
Wishing you a great Sunday ♥
I love the addition of artichokes here Gloria!!
ReplyDeleteThanks Ree I really think you will enjoy this quesadillas.thanks for stopping by!! gloria
ReplyDeleteGracias José Manuel, a mí tambien, cariños.
Marcela con alcachofas quedan harto buenas (igual con champiñones) cariños, gloria
Thanks Maic spice, x gloria
Blonde duck thanks to you, I was sure you will enjoy this recipe, huggs gloria
Gracias Annie, cariños, gloria
Thanks peachskins, huggs gloria
Thanks a lot Tonya, x gloria
Thanks a lot Cynthia, send you huggs, gloria
Thanks fivestars, x gloria
Thanks Emmalene I love avocado salsa, xx gloria
Gracias Ferrán, me encanta el Saugvignon blanc y el chardonnay, tienes buen gusto en vinos.
Gracias por venir.
xxgloria
Thanks a lot Happy cook, x gloria
Eva pruebalas con alcachofas te encantará, x gloria
Thanks a lot Ana, have a lovely day, x gloria
Thanks a lot Vall, have a nice day, x gloria
Gloria, healthy and delicious ... Excellent!
ReplyDeleteThanks a lot Browieville girl, is yummy too! gloria
ReplyDeleteYa sabes que acá también nos encanta la comida mexicana y las quesadillas vegetarianas siempre salvan el día.
ReplyDeleteCierto Pilar, muchas veces las quesadillas o Tacos me salvan sobre todo en la noche,a los niños les encnatan generalmente hago de pollo y la mayoría de las veces vegetarianas. muchos cariños gloria
ReplyDeleteQue buen plato Gloria, y más con esa paltita, nada mejor.
ReplyDeleteQue tengas buena semana, besos!
This is DELICIOUS, Gloria! I love artichokes and avocados. :o)
ReplyDeleteGracias Kako, lo mismo te deseo atí, escribeme para saber como estás, cariños amiga, gloria
ReplyDeleteThanks Tracy we love avocados too are amazing and tasty! thanks for stoppin g by! xxxx gloria
These look SO good!
ReplyDeleteThanks a lot Marcela, you are welcome! gloria
ReplyDeleteGloria, what a nice quesadilla, love the idea of artichokes in it...and the avocado salsa is the perfect combination to go with it :-)
ReplyDeleteQué combinación tan original, no se me hubiera ocurrido emplear la alcachofa; gracias por la idea, te han quedado estupendas. Saludoss!!
ReplyDeleteUna pregunta, como siempre....
ReplyDelete¿Que es la "palta"?.
La receta me ha encantado pero eso de la palta.... me tiene de lo más intrigada.
¿Tendré qeu buscar "avocado" en el diccionario collis de inglés? porque, si no entiendo mal palta y avocado es lo mismo????.
Ya he vuelto al mundo de las recetas aunque hasta el 31 no sale la 1ª, pero luego, de carrerilla van un monton.
Pochoncicos.
Que buena idea Gloria! No he probado rellenar las tortillas con fondos de alcachofas. Saludos!
ReplyDeleteThanks Julian, you are nice, and thanks for stopping by x gloria
ReplyDeleteGracias Bluelady, es que queda muy buena, x gloria
Querida Wivith, la palta es el avocados, aguacate, es todo lo mismo, es que lo he nombrado tantas veces que ya pensé que sabías, besoos y que estes bien, gloria
Gracias Sol, es que me encnatan las alcachofas, really, que estes bien, x gloria
Those look great! I love avocado dip!
ReplyDeleteJust to let you know, I've been craving guacamole ever since I saw these.
ReplyDeleteI love quesadillas and those look and sound delicious.
ReplyDeletequesadilla s always make me smile! and I do love guacamole!! what a wonderful meal, see now I'm hungry again!
ReplyDeleteThanks Cook gallery, you are welcome gloria
ReplyDeleteWell my dear blonde Guacamole is REALLY healthy, yo can eat! send you huggs!! gloria
Thanks Erica I love too! gloria
Tha nks Dennis I know quesadillas are a simple and delicious food, but isn't wonderful??? I love guacamole too!! gloria
I love the new blog look, Gloria!
ReplyDeleteAnd the sweet potato and marshmallow dish was an old family favorite.
Super idea to use artichokes in your quesadillas...they look wonderful.
Thanks Barbara Im happy you are here again!!! huggs gloria
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