And....other delicious mango's dessert and for this I decided add a label with :mangos because I know a lot of people love mangoes like me and other dont like of course, cest la vie!
Ingredients (4 servings)
250 grs. mascarpone cheese or
philadelphia type
200 ml greek yogurt
1 teaspoon ginger powder
1 lemon the peel grated and juice
2 tablespoon of sugar
8 tablespoon brown sugar
Method
Peel the mangoes (when fresh) and cut into slices or lengthwise, reserve some pieces for garnish at the end.
Mix slowly the mascarpone or Philadelphia cheese with yogurt. add lemon juice and zest, ginger and granulated sugar.
Spread this mascarpone and yogurt mixture into the ramekins..
Allow 1 hour in the freezer.
Then sprinkle on the mixture 2 tablespoons brown sugar over each dessert.
You can put the grill for 3 minutes or brown with a kitchen torch. Let the sugar critalice and chill and then place the ramekins in the refrigerator until serving.
When served with pieces of mango or strawberries.
Otra deliciosa receta de mangos en un postre, como ví que tengo varias recetas con magos he puesto un link que justamente dice mangos por si alguien se interesa por otra receta de mangos, hay tartas y helados, verán que amo el mango.
Respecto a los mangos hay gente que los ama y otros no les gusta. Pero así es la vida..
Me inscribo entre los que aman el mango!!!
Ingredientes (4 porciones)
3 mangos (frescos o en conserva)
250 grs. queso mascarpone o queso
philadelphia
200 ml de yogurt griego o yogurt natural (sin sabor)
(yo uso el Soprole aqui en Chile)
1 cucharadita de jengibre molido
1 limón la ralladura y el jugo
2 cucharadas de azúcar granulada
8 cucharadas de azúcar rubia
Preparación
1. Pelar los mangos y cortarlos en trozos o a lo largo, (quitar el hueso)
Picar la pulpa de mango en trozos.
Repartir en cuatro pocillos.
2. Batir el queso mascarpone (o Philadelphia) con el yogur. Añadir el jengibre, el zumo y la ralladura de limón y el azúcar.
Dividir esta mezcla sobre los pocillos que ya están con el mango. Dejar 1 hora y 1/2 media en el congelador.
3. Retirar del refrigerador y espolvorear con 2 cucharadas de azúcar cada pocillo con la mezcla.
Se puede poner en el grill por unos 3 minutos.Hasta que se funda y dore.(tambien se pude dorar con una artocha de cocina)
4.Dejar que el azúcar se enfríe y cristalice y luego poner los pocillos en el refrigerador hasta el momento de servir.
Servir con trozo de mangos y algunas frutillas.
Los potes de mango han quedado con una buena pinta.
ReplyDeleteBesitos
Excelente! Me gusto mucho! Parace deliciosa! I'm trying my espanol today! :-)
ReplyDeleteI've never had mango in a dessert!
ReplyDeleteThese look delicious Gloria - so unusual. Lucie x
ReplyDeletemmmmmmmmmmmm....che golosoooooooo!!!!baci!
ReplyDeletemmmm buonissimo!!!!!
ReplyDeleteBravissima !!!!
Un bacione!!!
Gracias Cacahuate, eres muy bienvenida! besos, gloria
ReplyDeleteDear Pam you speak spanish so good!
Thanks, x gloria
Thanks a lot Blonde try mangoes in dessert are really yummy!! x gloria
Thanks Lucie, I love mangoes! gloria
Federica thanks dear, x gloria
Hi Francesca, thanks a lot.
besoos gloria
What a delicious and simple dessert to make!
ReplyDeleteEl mango es una de mis frutas preferidas. TE han quedado divinos.
ReplyDeleteSAludos
Pue mira, yo adoro los mangos. Y esta receta me la llevo, es una delicia. Gracias por la idea. Besitos!
ReplyDeleteQue postre tan rico¡¡¡¡¡
ReplyDeleteApetece coger un bocadito
un beso
Te juro que ahora mismo, en esta calurosa noche española, me tomaría unos cuantos pocillos de ese fabuloso postre de mangos con mascarpone, bien fresquitos. Dios mío, eso tiene que ser el paraíso!
ReplyDeleteYo también adoro el mango, aunque en España no es una fruta habitual, pero va entrando poco a poco.
Besos.
=^_^=
One of those ramekins is mine.
ReplyDeleteGood stuff ♥
Dear is simple and delicious! believe me! xx gloria
ReplyDeleteJosé Manuel, tambien me encantan los mangos lo bueno es que ahora encontramos habitualmente acá, x gloria
Aah! Bluelady somos del mismo club, los mangos son deliciosos.xgloria
Gracias Isa, x gloria
Ferrán, esto es tal como dices fresco y delicioso, especial cuando hace calor, paciencia ya vendrá el Otoño y acá la Primavera, gracias por venir, x gloria
Yes Ana, serve one please! is your, gloria
Gloria....Que rica te ha quedado!!...fresca, suave, sedosa....y con mango!!....pensaba hacer uno de tus postres este fin de semana.....y con este....me la pones dificil!!....no se cual elegir.....Abrazos, Marcela
ReplyDeleteThis dessert looks heavenly..
ReplyDeleteGracias Marcela, elige el que quieras, generalmente hago del que tengo los materiales, ya sabes o los mangos o el queso Philadlephia, gracias amiga pero tu postre de panacotta era maravilloso. x gloria
ReplyDeleteThanks a lot peachskins, xx gloria
This sounds quite heavenly, love mango!
ReplyDeleteCon esa pinta iene que estar delicioso, lo probaremos besos
ReplyDeleteLove, Love, LOVE mango Gloria!! So scrummy! Thanks for posting. Have a wonderful day! xxoo
ReplyDeleteche dessert adorabile e esotico.mi piace moltissimo.comolimenti
ReplyDeletete han quedado ESPECTACULARES! que ganas de comerme uno! me llevo esta recetita ya?
ReplyDeleteBesos
un dessert succulent et irrésistiblement bon
ReplyDeletej'aime beaucoup l'idée
bonne journée
Thanks fivestar, I love too! gloria
ReplyDeleteGracias Rosana, besoos, gloria
Marie me too dear, I hope your puppy is ok, she is wonderful, thanks for stopping by, send you huggs and kisses, gloria
Grazie Lucie, thnak for stopping by, baci, gloria
Gracias Topino, me encanta el mango, la suerte es que aora casi siempre se encientra, me encanta el olor, x gloria
Thanks Fimere, Je aime beacoup, thanks for stopping by, gloria
I love mangoes, those must be delicious!
ReplyDeleteCool blog, I hadn't come across canelakitchen.blogspot.com earlier in my searches!
ReplyDeleteKeep up the great work!
Thanks for the comment!
ReplyDeleteSo much goodlooking and shure goodtasting foodpictures!
These look delicious, Gloria. I have to start to use more mango in my desserts. Your desserts look wonderful. Have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks cooking gallery,love mangoes too! gloria
ReplyDeleteThanks anonymous you are welcome, Im glad you like my blog, gloria
Thanks Lundagard I love your pictures are awesome! gloria
Hi Mary and thanks for stopping by, had you a lovely time? I love mangoes. Blessings to you, gloria
As a big lover of mangoes this dessert recipe is outstanding, more with a strawberry on top :)
ReplyDeleteAll the best,
Gera
Thanks dear Gera, you love mangoes too? are awesome and delicious,thanks for stopping by! gloria
ReplyDeleteComo siempre es un placer ver las delicias que salen de tu cocina.
ReplyDeleteBesos
Une crème à la mangue : c'est le bonheur.
ReplyDeleteJe note ta recette.
A bientôt.
Looks delicious Gloria - love mango in anything
ReplyDeleteGracias Annie, pero tú haces cosas deliciosa, palabra! besoos, gloria
ReplyDeleteNadji, merci beaucoup mon amie ,je aime mangues, xx gloria
Thanks Cakelaw, I love mangos too! x xgloria
Hey Gloria, me inscribo entre los que aman el mango tambien! Es una fruta especial. No hay otra que tiene un sabor asi...
ReplyDeleteOoh, and this looks like creme brulee almost-yummy!
This is a brilliant idea because I never know what to do with mangos that is creative. This one would be perfect.
ReplyDeleteVery yummy dessert and a lot of very good looking recipes at your side. I was not here for a longer time and missed a lot. Greetings from Germany
ReplyDeleteexcellent--i like any excuse to break out the kitch torch. :)
ReplyDeleteMe too Stella, the mangoes dessert never bored me, je, Is so fresh and I love like smell when are ripe, I think is like a creme brulée,(but without eggs) yes, x gloria
ReplyDeleteBridgett try this is an special and yummy dessert, really fresh and light, huggs, gloria
Petra! Ima so happy you are here, you have reason I missed you, thanks for stopping by! huggs, gloria
Thanks Grace I love use kitch torch
These look delicious and the caramelized topping makes it ever better!
ReplyDeleteHeloo Sophie thanks a lot for stopping by, x gloria
ReplyDeleteThanks a lot Savoring time and your are welcome and thanks for stopping by, gloria
Gloria this dessert looks delicious and I'm glad it looks easy to prepare. Thanks.
ReplyDeleteTRhanks a lot Tom, Im glad you like, I try all my recipes are simple and yummy, thanks, gloria
ReplyDeleteGloria, count me in as a mango lover. These are like mango brulee. Cool.
ReplyDeleteSam
Thanks Sam, thanks for stopping by! x gloria
ReplyDeleteQue exquisita receta, acá nos hemos hecho fanáticos del mango y es mas barato que haya, así que tratare pronto de hacerla y tus otras recetas de mango se ven deliciosas también.
ReplyDeleteGracias Gloria!