I have others Apple's pie recipe in the Blog but you know, we always want other to try, This is a delicious and nice recipe from other Apple Pie, I adapted from Good Housekeeping, November 2008,
You can use Granny Smith Braerburn or Golden Delicious apples.
I used lovely Granny smith apples.
Ingredients
2 1/2 cups all-purpose flour
1/3 teaspoon of salt
8 tablespoon cold butter or margarine cut up
6 to 7 tablespoon of Ice water
2 tablespoon of sugar
1 teaspoon of baking powder
Apple filling
3/4 cup of sugar
1/2 cup of cornstarch
1/2 teaspoon of groun nutmeg
1/2 teaspoon of groun cinnamon
1/4 tablespoon of salt
800 grs. granny smith or golden delicious apples each peeled, cored and cut.
1 tablespoon of fresh lemon juice
2 tablespoon of butter cut up
1 egg white lightly beaten
Pastry
1. In a bowl mix flour, sugar and salt. Add butter or margarine with your fingers.
Until mixture look as crumbles.
Sprinkle Ice water 1 tablespoon at a time,. Join well, until large moist crumbs just begin to form.
2.Shape dough into 2 balls, 1 slightly larger. Flatten each into a disk; wrap each in plastic wrap an refrigerate 30 minutes.
3. Meanwhile, preheat oven at 180° C.
Prepare apple filling: In large bowl combine sugar with cornstarch, cinnamon, nutmeg and salt.Add apples and lemon juice, and toss to coat evenly.
4.On lightly floured surface, with flouredrolling pin, roll larger disk of dough.
Ease dough in deep dish glass or ceramic pie plate.
Gently press dough against bottom and up side of plate without stretching. Trim dough edge, leaving 1 inch overhang; reserve trimmings.Spoon apple pie mixture into pie crust; dot with butter.
5.Roll remaining disk for top crust . Center round over filling in bottom crust.Trim pastry edge. Fold overhang under; bring up over pie plate rim and pinch to form stand up edge.Double the boder.
Brush crust with some egg white. With knife or cookie cutters cut out apple and/or leaf shapes.arrange on pie.
Sprinkle crust with sugar.
6: Bake pie by 1 hour aprox. or until the dough look golden/brown. To prevent over browning cover pie with some foil. Cool pie by two hours before serve.
EN ESPAÑOL
Tengo otras recetas de pastel de manzanas, pero uno siempre anda probando nuevas recetas y cuando se encuentra una diferente es delicioso probarla y más si el resultado es bueno.
Esta receta de pastel de manzana está adaptada de la revista Good Housekeeping, Noviembre 2008.
http://goodhousekeeping.com/
Ingredientes
Masa
2 y 1/2 tazas de harina normal
1/2 cucharadita de sal
2 cucharadas de azúcar
1 cucharadita polvos de hornear
8 cucharadas de mantequilla o margarina
6 a 7 cuc haradas de agua
3/4 taza de azúcar
1/3 taza de harina de maiz
1/2 cucharadita de nuez moscada
1/2 cucharadita canela
1/4 cucharadita sal
800 grs. de manzanas peladas y cortadas para pie
1 cucharada de jugo de limón
2 cucharadas de mantequilla o margarina
1 clara de huevo batido
1 cucharada de azúcar
Preparación
1. Para preparar la masa en un bowl unir la harina, el azúcar y la sal. Agregar la mantequilla o margarina y unir con la cpunta de los dedos, haciendo migas.
Agregar de a poco el agua fría haciendo una masa haciendo dos bolas, una ligeramente más grande que la otra.
Cubrir cada una con un plástico y llevar al refrigerador por 30 minutos.
2. Mientras tanto precalentar el horno, a 180 ° C, y comenzar a preparar el relleno.
En un bol unir las manazanas picadas o a lo largo con la harina de maiz, azúca, rcanela, nuez moscada,y sal.
Agregar el jugo d elimón y dejar por un rato..
3. En una superficie enharinada estirar una de las masas y colocar en el fondo de un molde para tartas de vidrio o de cerámica y acomodar la masa presionando el fondo suavemente. reservar los recortes de masa.
4. Rellenar con la mezcla de manzanas el molde con la masa. y Repartir pedazos de mantequeilla.
5. Estirar con el rodillo y cubrir el pastel.
6. Con los sobrantes de masa cortar con un molde o cuchillo manzanas u otra figura.
7. Pintar la masa con la clara de huevo y espolvorear con azúcar.
Llevar a horno por 1 hora o hasta que este dorado. Para que no se dore demasiado ponerle un papel metalico encima si se quiere. Pero estando dorado ya casi estará listo.
Dejar enfriar por unas dos horas antes de servir.
Me encanta probar nuevas recetas de pastel de manzana.
ReplyDeleteMuy buena y muy bien adornada con las manzanitas x
Gloria - This looks like a beautiful apple pie. Thanks for sharing the recipe! Happy St. Patrick's Day!
ReplyDeleteLa manzana esta siempre rica, con ella te ha quedado una tarta preciosa y seguro que buenisima. Me encantan las fotos. Un besote
ReplyDeleteLove apple pie and this just looks so so yumm.
ReplyDeleteGloria,i love your apple pie it seems delicious!!!
ReplyDeleteHave a nice day,by
That's just the kind of pie I love! Very tempting!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
I love the crust of apple pie so this fits the bill perfectly!
ReplyDeleteAna, es lo mismo que me pasa a mì si veo una tarta de manzanas, tengo que probarla! me encanta, esta es una de las que màs me ha gustado, gracias Ana, gloria
ReplyDeleteThanks Christine you are always nice, Happy San Patricks day, xx gloria
Gracias Eva me encanta sobre todo para cocinar la manzana verde, es deliciosa porque es un poco àcida, este año tuve muchas manzanas verdes (Grammy smith ) en el arbol de mi casa, besoosss gloria
Thanks a lot Happy Cook, thanks by coming, gloria
Thanks a lot Fatima and thanks by stopping by! gloria
I thanks is tempting too Rosa, je, huggss! gloria
Thanks Anh and thanks for stopping by!! gloria
So perfect for tea time!!
ReplyDeleteApple pie is one of my favorite :)
Hugs for you Gloria there!
Gera
Thanks a lot Gera, what lovely man you are! Thanks by the huggs, I love apple pie! Thanks for stopping by! gloria
ReplyDeleteIf I had a favourite pie Gloria it would have to apple..warm from the oven with a scoop of ice cream.
ReplyDeleteVall really!! I love with vanilla Ice Cream too!! huggs. gloria
ReplyDeleteApple pie and vanilla icecream...now what could ever be better than that?
ReplyDeleteThis looks fabulous! I am so glad I discovered your blog!!
ReplyDeleteMi mamá hacía una maravillosa tarta de manzana.
ReplyDeleteMe has traído muchos recuerdos con esta sabrosa receta.
Muchas gracias.
Besos
Que tarta te ha quedado. es una maravilla. Un saludo
ReplyDeletethis apple pie looks delicious!
ReplyDeleteThanks Rachel I love Apple pie with vanilla Ice cream. gloria
ReplyDeleteJessica you are welcome Im happy you stopping by in my blog, gloria
Gracias Ferrán mi mamá tambien hace una deliciosa tarta de manzanas. gloria
Gracias José Manuel, esta receta es una de las mejores de tarta de manzana. cariños, gloria
Thanks a lot Peachskin! gloria
hola gloria! esta torta de manzanas tiene algo especial ;) la hare sin dudas! se ve exquisita
ReplyDeletesabes te mande un email con un consulta por una receta, espero no te moleste! no sabia si comentar ahi porque es de hace rato...
me encanta tu pagina :)
besos desde el otro lado del oceano! (estoy en la costa argentina:P)
Fantastic apple pie this is what I call comfort food yum!
ReplyDeleteManuela, ningún problema, que bueno que me escribiste, no tengo problema en contestar todas las consultas que se requieran, muchas veces en cosas que parecen evidente tenemos diferencia de lenguaje o palabras. Gracias por venir, Ya te contesté que te vaya bien muy bien, besooss gloria
ReplyDeleteThanks Jeena I think is a lovely comfort food!! (je,je) huggss gloria
gracias gloria, el mail aun no llego pero lo espero tranquila :) es verdad lo del lenguaje, estos meses estuve investigando y aprendiendo tanto! son pocos los blogs argentinos asique anduve buscando q significa cada cosa jajaja a pesar del idioma ser uno de pais a pais cambian los modismos :P gracias!
ReplyDeleteay q raro gloria tu mail no llega :(
ReplyDeleteManuela te lo vuelvo a mandar, a veces no sé poque motivo se demoran Pero te lo mando inmediatamente. besoos
ReplyDeleteAvisame si te llega
Gracias Sophie, cómo has estado??
ReplyDeleteYour spanish is absolutely perfect Sophie!! well done! gloria
I made an apple pie this weekend too! Apple pie is my all time favorite!!!
ReplyDeleteLovely crust on your pie, Gloria! I must confess apple is not my favorite pie, but perhaps yours, with some vanilla ice cream on top?
ReplyDeleteI make apple crisp a lot..crusts intimidate me a bit! Yours looked beautiful!
ReplyDeleteGloria, Thanks so much for your nice note....My husband, Bruce, is still sick (hopefully on the mend) so I haven't been cooking or posting (he's the photographer). I so appreciate your thinking of me/us!!! xoCatherine
ReplyDeleteThanks Blonde I love Apple pie. gloria
ReplyDeleteBarbara I love apple pie with Vanilla Ice Cream, (LOL) gloria
Hi Buffalo, I love Apple crisp is nice, be brave, dont let the crust intimidate you!! (LOL)(IM kidding)
thanks for stopping by! gloria
Dear Catherine thanks for stopping by I was worry by you, Im glad heard your hubby is better, Hugsss!
I think is really nice he is your photographer, gloria
Good post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.
ReplyDeleteYou are welcome anonymous, thanks for stopping by, gloria
ReplyDeleteGloria, this looks so good. Apple pie is my favorite. I usually make caramel apple but this looks like a recipe that may be worth a change for me!
ReplyDeleteThanks Tonya, we enjoy this recipe is really yummy, xxgloria
ReplyDeleteHola, Gloria, vengo a dejarte muchos besines y abrazos y felicidades por tus buenísimos platos. ¡tu hija está cada día más guapa! Cuídate mucho.
ReplyDeleteBendiciones.
Feli
Gracias amiga, te iré a ver, perdona que no haya ido pero he estado con muchas cosas (mis papas siguen en mi casa) y los niños entraron al colegio.
ReplyDeleteGracias por venir, cierto que es linda mi Espe ?? y el Dito tambien. besoos
gloria
Por el día de Acción de Gracias preparé un Apple Pie muy similar, y que cierto es que el resultado es una tarta de Manzana fantástica y esta se ve lo beuna que tenía que estar
ReplyDeleteun abrazo
Gracias Comoju y gracias por visitarme, besoos gloria
ReplyDeleteSUPER FELICITACIONES POR SER UNA NIÑA TAN LOLITA Y TENER UN BLOG MUY HERMOSO Y DE COCINA TE PASASTE
ReplyDeleteME GUSTO TODITO Y TRATARE DE HACER BROWNIES QUE ME ENCANTA
GRACIAS POR TU VISITAS NO VEREMOS
Gracias Angélica, iré averte, besoos
ReplyDeletethanks for the wonderfullooing recipe..
ReplyDeletewhere did you get the beautiful dish from? on which the pie is resting...