When I think in a new post, always think to summer/winter or autumn/spring because we all live in different sides of the world, a lot of food I make is for all seasons, this is want of this.
This roll or roulade is wonderful because you make it the day before and warm after at microwaves or oven. I made this dish with tomatoes as you see but in the winter you may add white rice and is so yummy.
Ingredients to the roll
6 spoonfuls of flour
250 grs. of boiled and mashed spinachs (you may use the food processor)
4 eggs
nutmeg powder
salt and pepper
greased paper
Method
Beat the whites firm with a pinch o salt, and add the spinachs puree with yellows eggs, add the flour and the salt, pepper and nutmeg, join all well. Preheat the oven.
In a oven tray place a greased paper and empty the spinachs mix and cover with an spatula and take to medium oven by 15 minutes aprox.
Desmold over a towell kitchen,How I said you in other recipes before I turn up the paper side and brush a little with water is easy to take out.
Involved in the towell by a time.Reserve.
Roll stuffed
1 breast chicken boiled and cut in little slices.
1/2 cup of double cream
4 spoonfuls of grated cheese
1 spoonful of lemon's juice
1 spoonful of chopped red pepper
salt and pepper
1 cup of Bechamel sauce or whith sauce (recipe above)
Filling method
Mix the slices chicken with the cheese, cream, bechamel sauce, lemon´s juice and red pepper.
Sasoned. Extend the spinach roll slowly in a large dish and filling with the chicken´s mix, roll on and take to the refrigerator to be firm. After you may serve cold or warm with salads or white rice. You may garnish with little balls of cream cheese or red pepper.
I garnish with sesame seeds too and let so nice.
Bechamel's sauce to in Microwaves
I make few things in microwaves but this recipe is so easy and fast to this roll.
Ingredients
1 cup of whole milk
1 spoonful of butter
salt and pepper
nutmeg podwer
Method
In a pirex warm the butter by 30 seconds in 100% (High)
Add the flour to be how a cream. Incorporate the milk always stirring and add the salt, pepper and nutmeg.
Take to the microwaves again to medium (50%) to be thicken and stirring to the time in time until is how a thick cream. You may use to all savoy dish.
En español
ROLLO DE ESPINACAS CON POLLO
Cuando pienso en una receta para el Blog siempre tengo en cuenta que tiene que ser verano/invierno or Otoño/Primavera por la sencilla razon que vivimos en diferentes partes del mundo, ahora, muchas de mis recetas yo las hago todo el año, esta es una de ellas.
Se puede servir frío o caliente y normalmente lo sirvo con ensalas como tomates pero si se sirve tibio o caliente queda muy bien con arroz blanco como acompañamiento.
Ingredientes
6 cucharadas de harina
250 grs. de espinacas cocidas y molidas o picadas (en el procesador)
4 huevos
sal y pimienta
nuez moscada en polvo
Preparación
Batir las claras firmes con una pizca de sal, agregar el puré de espinacas y las yemas, unir bien,y condimentar con la sal, pimienta y nuez moscada. Precalentar el horno. Forrar una lata de horno con papel mantequilla o similar, vaciar con cuidado la mezcla y extender con una espátula (como un bizcocho) Llevar a horno mediano por unos 15 minutos, no más porque se puede endurecer la masa. Desmoldar en un paño de cocina seco y enrrollar. Reservar.
Ingredientes Relleno
1 pechuga de pollo cocida, picada en pedazos pequeños.
1 taza de salsa bechamel (más abajo coloco la receta)
1/2 taza de crema espesa
4 cucharadas de queso rallado
1 cucharada de jugo de limón
1 cucharada de pimiento rojo en cuadritos
sal, pimienta
Preparación
Se mezcla el pollo con el queso, crema,jugo de limón y pimiento.Se le agrega la bechamel, Sazonar.
Cuidadosamente desenvolver el roollo de espinacas y cubrir con esta pasta, volver a enrollar y llevar al refrigerador por un rato paraque quede firme para cortar despues. Se puede servir caliente o frío. Se puede sdornar con bolitas de queso crema o pedacitos de pimentón, rojo, también a veces le coloco sésamo encima y queda muy bien.
Salsa bechamel en microondas
Son pocas las cosas que hago en el microondas pero esta salsa es rápida y fácil.
Ingredientes
1 taza de leche entera
1 cucharada de mantequilla
sal y pimienta
nuez moscada (1 pizca)
Método
Caliente en un pirex la mantequilla durante 30 segundos en potencia alta (100%)
Agregue la harina y revuelva bien para que tenga una consistencia cremosa.
Incorporar la leche gradualmente, sin dejar de revolver y luego agregar la sal, pimienta y nuez moscada.
Cocer durante 3 minutos a potencia media (50%) hasta que espese revolviendo de vez en cuando.
Se puede usar en todo tipo de platos salados.
I am thinking this roll is kind of like a stuffed souffle roll. It would be delicious winter, spring, summer or fall Gloria!!I am getting hungrier by the minute!!!
ReplyDeleteGloria, this dish looks very nice but I don´t know if I would dare to make it :) I´m not too good at rolling things up and then out again...ummm...doesn´t it break easily?
ReplyDeleteValli, yes you have reason I love it at every time!! Gloria
ReplyDeleteVonsachsen, this roll is not difficult when you roll it is warm and you let with the towel kitchen for a whie so take the form of the roll.
So when you filling is almost with the form and then you take to the refrigerator. I make this roll in class and everybody love it. GloriaThe time of the oven is important so the dough is smooth.
Me gusta esta receta. Tengo que probarla un día de estos. Nunca he hecho la bechamel en microondas, probaré.
ReplyDeleteUn beso
Gracias Rosa, realmente la bechamel queda muy bien el microondas y es fácil. cariños Gloria
ReplyDeleteUmmm..con lo que me gustan las espinacas, este rollo me tiene que encantar...me anoto la receta Gloria.
ReplyDeleteNo se si al ser un blog bilingüe ....vas a poder ponerlo, pero no importa, me apetecía concederte el premio desafió por el trabajo tan bien hecho que haces y por lo estupenda persona que eres, asi que si quieres saber en que consiste, pasate por mi blog
http://www.lacocinadeauro.com/index.php/2008/01/28/premio-desafio/
Un abrazo
Aleluya, Auro me vino a ver!!! En serio estoy contenta de que hayas venido Auro, te garantizo el rollo de espinacas, acà nunca queda nada cuando lo hago. Voy a pasar por tu blog. cariños Gloria
ReplyDeleteWONDERFUL!! This sounds like such great winter fare. I love this type of recipe!
ReplyDeleteMmm. Que rico. Me gusto mucho espinaca :-)
ReplyDeleteCakespy thanks I like so too and you may make to every time.Gloria
ReplyDeleteAnthony
A mì tambièn me encantan las espinacas, y te digo que no es difìcil, yo lo hecho tambièn para parties cuando se hacen diferentes tipos de platos. xGloria
Hey, you're on a ROLL with this one! Ha ha.
ReplyDeleteI'm so funny.
It was nice to read a post today that wasn't lemon meringue pie. Good job Gloria.
Hi Gloria, your roulade looks so tempting. I love the bright green colour from the spinach.
ReplyDeleteEmiline I don't have idea that are many lemon pie, really??? I have to look later.Is really nice Emiline because the spinachs are so light in the dough!! Gloria
ReplyDeleteNora, How are you dear?? I like this type of roulade Nora, I don't know but now Im more savoy girl but always I try to mix, savoy and sweets recipes! Gloria
QUE MARAVILLA! Como siempre, me sorprendes positivamente ;-)
ReplyDeleteGracias Cristina, que bueno que te guste.xx Gloria
ReplyDeletehola my dear gloria!! this chicken recipe sound really good and healthy!! i nice way to make my hubby eat vegetables ha ha ha.. i have some chichen and spinach on the fridge i'll give a try on this one!! have a nice day!! kisses
ReplyDeleteHello Dhanggit, I find so cute your picture!!! this spinachs roll is so nice and you may eat warm or cold, depends the weather. xxxxxCariños Gloria
ReplyDeleteHola Gloria
ReplyDeleteMe gustaria saber si tienes la receta de las ricas empanadas caldudas y del pastel de choclo? Si es afirmativo lo pondras en la web? gracias
Las empanadas de horno (calduas) no las he puesto pero las voy a poner. El Pastel de choclo ya lo puse està en las recetas del año 2007 (Buscar en archivos recetas me parece que es Noviembre/Diciembre 2007) està en inglès y en español, posiblemente bajo el nombre de Corn Pie (Pastel de choclo) es la receta que hago siempre de hecho hice hace poco pastel de choclo. Me ecuerdo de esta receta porque a la gente le encantaron los pocillos de greda de Pomaire. Si no lo encuentras dime y te veo la fecha exacta.
ReplyDeleteCariños. Gloria
Gloria
ReplyDeleteThis spinachs roll filling with chicken is a very innovative recipe and very healthy, too. I will certianly try to make it. Thanks for sharing !
Anamika, happy you like friend!!!Gloria
ReplyDeleteI would like to have this roll anytime of the year! There is something good about cooking a dish and then letting it sit a day or so, if you can. Seems the flavors meld so nicely. I am enjoying the photos on your side bar! Summer looks beautiful there!
ReplyDeleteDebs I'm happy you like the roll, really I make all the year!!
ReplyDeleteYes I place the pictures today always I try to change and put some pictures of here. The summer is OK but so hot, believe me!!! xxxGloria