5 February 2014

German whole wheat bread









This bread is  adapted from my little "Bread book" from Parragon Love Food




Ingredientes

450 whole wheat flour
2 1/2 teaspoons instant yeast  or 1 packet active dry yeast disolved in water
1 1/2 teaspoon of salt
1 tablespoon of molasess or honey
300 ml lukewarm water
oil for greasing
beaten egg for glass
sesame seeds for sprinkle


Method



Sift the flour and place in a medium bowl .Add yeast and salt.make a hole in the center .Dissolve molasses in warm water and slowly add to the dry ingredients .Stir and mix well until a soft dough.Dump the dough on the work surface dusted with a little flour and knead the dough for about 10 minutes.Let it rest in the bowl for about 8 minutes.Then preheat the oven to 180 ° c .
Prepare the baking tray , coat it with oil.
Knead the dough a few minutes . Oval shape to the dough , place on tray and sprinkle with sesame , mark with a spaced cuts .

Cover the dough and let rise in a warm place ( I put the tray over the oven ) Leave for 1 hour until enlarge.Bake bread first 20 minutes.Then mix the beaten egg with a little cold water.
With a pastry brush moist the bread with this mixture.
Bake the bread another 20 minutes until golden and consistent.
Let cool before cutting.


PRINT RECIPE


en español

Pan integral 





1 February 2014

Baked dulce de Leche and yogurt (postre de dulce de leche con yogurt)




Dulce de leche is the kind of things I've eaten since I was little, my mom of course always cooked in a Pressure cooker but now you can find ready in many stores,
But still I love cooking jars is my favorite.
Well, I found this recipe on a lovely blog and I had never thought  mix yogurt and Dulce de leche.

Is like a flan  and absolutely delicious!

source: Indian simmer





Ingredients
(6 servings)

2 cups plain yogurt
1 can dulce de leche (395 g)
100 ml heavy cream
1 teaspoon vanilla extract

Method



Preheat the oven at 180 C.
In a bowl put the yogurt, the dulce de leche and vanilla,
whisk all the ingredients together for 2-3 minutes.
I use individual ramekins but you can use a large oven safe bowl to bake.
Put the ramekin over a large bowl with some water and bake about 20 minutes.
Are ready when it's thick and set in the middle.
Once baked let it come to room temperatura and chill for 2 hours before serving.
You can garnish with some nuts or other.








print recipe here



EN ESPAÑOl
Postre de dulce de leche o manjar







A quien no le gusta el manjar o el Dulce de leche? Por lo menos a nosotros acá en Chile nos fascina.

Me acuerdo una vez que no me aceptaron una receta porque debía ser solo "ingredientes naturales" y no aceptaron  porque la receta llevaba manjar en tarro.
Hay gente terrible.
Nunca mas fui a ese sitio.
Crecí con el dulce de leche o manjar, que más natural:)
la torta que nos hacían para los cumpleaños era con manjar!
bizcocho con manjar o mil hojas! y siempre me han gustado los postres con dulce de leche.
Esta receta viene a ser como un flan de dulce de leche, por la textura.
Absolutamente delicioso.

Ingredientes
2 tazas de yogurt griego o yogurt sin sabor
1 tarro de manjar o dulce de leche
100 ml de crema espesa
1 cucharadita extracto de vainilla

Método
Precalentar el horno a 180° c
En un bol colocar el yogurt griego o sin sabor.
Agregar el dulce de leche, la vainilla.
 Batir todos los ingredientes durante unos minutos con un
batidor de alambre.
Usé pocillos de cerámica pero puede hacerse en una fuente de horno tipo pyrex.
Si se hace en los pocillos de cerámica colocarlos en una fuente de agua para hacerlos a baño maría.
Estarán listos cuando estén espesos (como natilla)y secos en el centro.
Dejar enfriar a temperatura ambiente y después refrigerar por unas dos horas antes de servir.
Se puede adornar con frutas o con nueces o con anís.