Those burgers are really special, times ago I begin to make turkey burger that I find in the Kevin blog
(wonderful blog) anyway I add to this recipe quinoa instead grated bread and believe me the burgers ar amazing and moist.
I made nice recipes with quinoa but is the first I made burgers !
Try these, I made a lot and freeze them!!
I served with mashed avocado and lettuce but you can add tomatoes in slices,or others!
Ingredients(6 burgers)
500 grs. grind turkey meat (or beef)
1 little onion peel in cubes
1/2 green pepper in cubes
1 garlic clove chopped
1/2 teaspoon cumin powder
salt and peppe
1 egg
cilantro chopped
3/4 cup of quinoa al dente (boiled by minutes and strain)
1 tablespoon of flour
corn oil or other similar
Method
In a skillet put a little oil and fry the diced onion, paprika, garlic and comino
Cool and set aside
In a bowl place the ground turkey, add the boiled quinoa and mix, add fried onion and egg, mix well.
Add salt and pepper.
Add oine or two tablespoon of flour and make burgers the size you want.
To fry use spray oil or a teaspoon of oil.
Fry on low heat turning until golden brown and ready.
You can also baked, but you have to turn them into the middle of the process is a more slower cook..
Make your burger with hamburger buns stuffed with avocado, lechguga orothers.
Serve hot.
PRINT RECIPE HERE
Im sharing this with
EN ESPAÑOL
Hamburguesas de carne de pavo con quinoa
Hace un tiempo que hago las hamburguesas en casa (no me gustan las que venden) con carne de pavo según me inspiré en el sitio de Kevin que tienes excelentes recetas. (para eso son los blogs para inspirarnos!) bueno hacia siempre esta receta hasta que quise probar con quinoa en vez pan rallado . Me gustó tanto como quedan que congelé varias ya que la carne de pavo es tan buena y con la quinoa quedan excelentes.
Ingredientes (6)
500 grs. de carne molida de pavo
1 cebolla pequeña en cubitos
1/2 pimentón verde picado
1 diente de ajo molido
1/2 cucharadita de comino en polvo
3/4 taza de quinoa cocida al dente
(despues colar y reservar)
cilantro picado fino
1 huevo batido
1 cucharada de harina
aceite a gusto
sal y pimienta
Preparación
En un sartén colocar un poco de aceite para freir la cebolla en cubitos, con el ajo molido o machacado, el comino y el pimentón.
Sofreir un poco.
Enfriar y reservar.
En un bol colocar la carne molida junto con la quinoa, el cilantro picado, el sofrito y el huevo batido.Agregar la harina
Unir bien.
Mezclar y salpinmentar.
Preparar las hamburguesas del tamaño que se desea-
Freirlas con cuidado hasta que esten doradas.
Colocar en el pan de hamburguesa y rellenar con lo que se quiere, palta, lechuga o tomates.
Delicious and healthy burgers---sounds like a keeper:) Thanks Gloria
ReplyDeleteI have a sudden craving for a burger - it looks terrific.
ReplyDeleteVaya delicia, la quinoa la he probado hace poco y la verdad es que es un descubrimiento total.
ReplyDeleteSaludos
Suddenly I want a burger............. Diane
ReplyDeleteche appetito! bacioni buona settimna
ReplyDeleteOh Gloria, these sound so good and so healthy. I love turkey burgers. Your rolls look delicious, are they homemade? xo
ReplyDeleteLvoe to find a recipe using quinoa; and this one looks like a winner.
ReplyDeleteRita
Se ve tan apetitoso. No consumo mucho las hamburguesas precisamente porque las del mercado no me gustan. Es una muy buena alternativa prepararlas.
ReplyDeleteSaludos.
When I read the title I thought to myself...quinoa would really make it moist. Good idea Gloria, sounds like a great burger.
ReplyDeletetengo unas ganas de preparar algo con quinoa, que ultimamente no paro de ver recetas con ella, está de moda!!!
ReplyDeleteTus hamburguesas se ven super tentadoras y ahora mismo me han dado unas ganas de comerme unas aaahhhh...
mamma mia che buoniiiiiiiiiiiiiiii!baci!
ReplyDeleteGloria, nunca he probado la quinoa, tu receta es la excusa perfecta, se ven ricas. Feliz día querida Gloria!
ReplyDeleteQue buena combinación amiga, me encanta el pavo, la prox. vez te pido la receta.
ReplyDeleteBss
These look delicious! I wish I could get my hubby to eat ground turkey . . . maybe I'll tell him it's chicken, he, he, he!
ReplyDeleteThank you for following me, I'm now following you! I enjoyed my visit today and will be back again!
Mary
Gloria, la quinoa no la he probado, ni siquiera se si será fácil encontrarla en España, aunque cada vez hay más apartados en loos hiper de comida internacional. Yo también prefiero hacer mis propias hamburguesas y las de pavo me encantan. Bss (Elena)
ReplyDeleteWhat a delicious twist on burgers! A great new use for quinoa :) Have a great week, my friend! xoxo
ReplyDeleteAl igual que tí preparo las hamburguesas en casa, no me gustan nica las que venden, y menos para mi hijo, que genial agregarles quinoa, good idea! Un beso!
ReplyDeleteWhat a wonderful idea to use quinoa in a burger - will definitely try this :)
ReplyDeleteMary
Querida Gloria!!! Oye, estas hamburguesas están fuera de serie!! te las voy a copiar ahora mismo! besitos mi niña
ReplyDeleteBuenísima la receta, además con el pavo es más fácil manipularlas. Lo que te decía el otro día sobre las americanas cocinando, para que te hagas la idea, en Argentina son 30 millones, en EEUU son 300 millones de habitantes, no sé cuántos en España y Chile, ahora imagina cuántos blogs de cocina estadounidense hay en las redes, considerando la proporción y verás que tengo razón, jajajaja.
ReplyDeleteBesos,
Gloriaaaaa que ricooo todo esooo. Me ha encantado!!! Sobre todo que se ven bien sanitas y light. Yo tampoco ya compro hamburguesas preparadas, me dan demasiada desconfianza, mucho mejor las caseras.
ReplyDeleteBesitos!
Que buena receta Gloria, me tincan mucho las hamburguesas con quinoa y super nutritivo, justo hoy compre había estado agotada, esta muy de moda por acá.
ReplyDeleteHola Gloria!, que ricas hamburguesas, se ven bien sanas, aunque aún desconosco el sabor de la quinoa
ReplyDeletesaludotes Gloria ;)
Genial! Y más encima requete nutritivo.
ReplyDeleteAdemás la quinoa tiene la gracia de ser tan versatil, va bien en preparaciones dulces y también saladas.
My husband won't eat turkey, but if he did, I'd be making these beautiful burgers. I know turkey is such a healthy meat, and personally, I think its delicious!
ReplyDelete*kisses* HH
Hello, Gloria.
ReplyDeleteThe bread seems to be tender.
The dining table is the set of the bright colors.
Greetings.
ruma
Omg, I want it right now!!! With some mayo and ketchup.
ReplyDeleteQuinoa is a healthy addition as well Gloria. Love these burgers.
ReplyDeleteI have been wanting to have burders for a while and now i absloutley wish i had one.
ReplyDeleteDes burgers originaux et certainement très bons.
ReplyDeleteJe t'en pique un.
A très bientôt
Thanks a lot Malli, x gloria
ReplyDeleteThanks so much Pam, xgloria
Gracias José Manuel, me encanta la quinoa, gloria
Thanks Diane, try this is nice, gloria
Thanks Puffin, gloria
Thanks Barbara, I boughth the buns are nice for burgers! gloria
Thanks Rita I have some recipes with quinoa, sweet and savoy! gloria
Pamela hace mucho que NO puedo comer (no las paso) las hamburguesas compradas traen demasiada grasa, estas no tienen nada en serio! y la quinoa es deliciosa, gloria
Thanks Lyndsey are really moist! gloria
Gracias Cupcake, no sé, supongo que es más conocida ahora pero tengo varuas recetas con quinoa, besos
Grazie Federica, gloria
Gracias Odile, te encantará, xxgloria
Gracias Kako, casi uso puro pavo en las recetas, hasta para los tallarines, besos
Thanks Mary I love your blog too, thanks for stopping by, take care, gloria
Gracias Elena, busca la quinoa en los productos naturales, besos
Thanks my dear Lizzy, have a nice week, gloria
Gracias Moon, las que vden aún de las mejores marcas tienen mucha grasa, es cosa de ver el sartén (aunque les pongas una gota de aceite) yo creo que cuando las hacen le echan todo (incluido los cueros asi de simple) con quinoa quedan húmedas y deliciosa y no tiesas, besos
Thanks Mary, xx gloria
Gracias Pamela, te gustarán, besos
Si es verdad Miriam, es que debe ser que normalmente todas mis amigas de USA e Inglaterra cocinan, más aún adoran cocinar, en Chile no creas hay mucha gente que NO cocina, tengo esperanza en los más jovenes estan más encantados con la cocina. besos
Gracias Miriya, xxgloria
Gracias Pilar, cariños, gloria
Mario prueba la quinoa te s gustará es muy vers+atil, gloria
Gracias Anabella, estoy de acuerdo, es muy versatil de hecho tengo recetas de quinoa saladas y dulces, besos
Thanks heavenly make these burgers a lot of person dont like turkey meat only by idea but dont tasted. xxgloria
Thanks a lot Rusa, xxgloria
Serve yourself my dear!! gloria
Are really nice dear Vall, x gloria
Thanks Happy cook! gloria
Merci beaucoup dear Nadji, xxgloria
ReplyDeleteSounds healthy and delicious!
ReplyDeleteGreat idea to use quinoa, and the mashed avocado on top sounds delish!
ReplyDeleteDebo probar con la QUINOA si señor!!!
ReplyDeleteMe lo has puesto fácil.
Por cierto tus HAMBURGUESAS deben saber a GLORIA!!!
I have become quite a fan of quinoa - but never thought about adding it to a burger. Great idea!
ReplyDeleteOh that burger look so fresh and delicious! I love burgers,they are so versatile, you can throw all our favorite food in it and enjoy!
ReplyDeleteI love turkey burgers!
ReplyDeleteSe ve delicioso.
ReplyDeleteGracias por tus palabras en el blog. Te cuento que ese último post fue un cuento que escribi en homenaje a las madres, pero lo colgue en mi blog de películas. Saludos.
ReplyDeleteAdding the quinoa is such a terrific idea. Can't wait to try these burgers!
ReplyDeleteHave a wonderful week!
Gloria,
ReplyDeleteThose burgers look delicious... great stuff! Hope all is well with you and your family...
Take care,
Lisa
Il est absolument délectable:) Bon mardi ma belle Gloria!!xxx
ReplyDeleteWhat a great burger! It sounds delicious! Several months ago I bought some quinoa waiting for a recipe to try it. Thanks for this one!
ReplyDeleteSimple meals are often the best. These look delicious!
ReplyDeleteMy kids would love these...they love turkey burgers and meatballs :) Great burger!
ReplyDeleteHope you are having a wonderful week Gloria
This burger is chock full of some seriously awesome ingredients! Love it!
ReplyDeleteI love these guilt-free burgers! Using Quinoa instead of breadcrumb for these patties is a great healthy idea!
ReplyDeleteSometimes you just need a burger. :), Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeleteHappy Wednesday!
ReplyDeleteGrcias a todos por sus comentarios y visitas, besos, gloria
ReplyDeleteThanks to you all by your nice comments, xxgloria
Gloria me encantan la carne de pavo ustedes tiene el privilegio de poder comprarla Aquí no la venden. cuando viaje a chile esta receta la voy hacer
ReplyDeleteBesitos amiga
I always like homemade meals. One day I want to try to make homemade burger patties too. Looks yummy, Gloria! xx
ReplyDeleteThe burger sounds and looks really promising with quiona!
ReplyDeleteHola...
ReplyDeleteI tumbled down in here while browsing bloggies of TTT.
TY so much for the recipe. I really need this healthy ones.
Hope to see you coming to Stockholm.
Greetings from Stockholm,
/chie
Estupenda receta, tendremos que probar la quinoa ya que tiene que suavizar el sabor y hacerlas mas digestivas.
ReplyDeletebesos
Have been wanting to try these for some time. I love the texture of quinoa. Would definitely be putting some avocado on it. I am sure it will taste great!
ReplyDeleteUh Oh, another recipe to file in my recipes to try folder. If you keep this up, Gloria, I'll need to give you your very own folder,lol.
ReplyDeleteI have recently discovered quinoa and can't wait to try it these delicious sounding turkey burgers!
Thank you so much for sharing...
Angélica,, gracias que pena que no vendan pavo molido, aqui es tan común ahora, si pudiera te mandaba, besos
ReplyDeleteThanks Corine, xxgloria
Thanks Angie, x gloria
Thanks a lot Chubby, your blog is nice, gloria
Gracias mis amigas, besos
Thanks Ilke! gloria
Thanks a lot Louise you can make a file only of my recipes LOL! Im kidding!
quinoa is absolutely nice and I have more recipes soon! gloria
Gloria this is a great burger. I like the combination of flavor for this burger. Thank you so much for sharing with Full Plate Thursday and hope you have a great week end.
ReplyDeleteCome Back Soon!
Miz Helen
What a delicious and healthy recipe! Thank for sharing your recipe with the Hearth and Soul Hop.
ReplyDeleteEstupenda receta! hace un monton de tiempo que no preparo hamburguesas, me animaré, besitos.
ReplyDeleteThis can't succeed in reality, that is what I think.
ReplyDeleteQue delicia de Hamburguesa realmente con solo ver las fotos quiero comerme una
ReplyDeleteI made these a few days ago, and they were some of the best turkey burgers I've ever had. I've made others with great taste, but the quinoa takes the prize for overall best texture. I used just a Tbsp. of gluten free flour to keep the entire dish g-free, and just served mine without bread and topped it with garlic mayo, green onions, and pico de gallo. Thanks for posting this recipe, I play on linking you to my blog soon.
ReplyDeletexoxo