This cake is an amazing and delicious surprice, maybe by de rice flour, I dont know but is nice and yummy!
This post is from my new friend Amanda of Eating at Wippening Blog she is from Canada and invite me to guest a post and answer some questions..
What is your name?
My name is Gloria Roa Baker
Where do you live?
I live in Santiago, Chile South America
I have a lots, maybe Suspiro Limeño and lemon Pie, are delicious (are in my blog recipes)
(I love savoy recipes but you say one)
What's your favorite kitchen tool?
Love my hand mixer, is easy to manage and so fast!
What do you live by in life?
"I think I learned to appreciate and treasure each day,
because you dont know,
how many you are going to be given!"
US Suprem Court Sandra Day O'Connor
Thanks Amanda so much Amanda!
and now the recipe, I adapted this recipe from Murdoch Books. Australia(cooking)
Ingredients
185 grs. soft butter
2 teaspoon vanilla extract
250gs. sugar
3 eggs
200 grs. all purpose flour
1 1/2 teaspoon of baking powder
80 grs. rice flour
80 ml. of milk
method
1. Preheat the oven at 180° c. Butter a square pan 23 x 26 cm aprox. and
cover the bottom with greaseproof paper .
2. In a medium bowl beat the butter, vanilla, sugar, the flours and milk.
beat until you have a creamy and thick batter.
3.Empty the mix in the square mold and level surface cake.
Bake in the oven by 45 to 50 minutes or until is golden and firm.
Try with a skewer in the center of the cake.
Set aside in the mold about 15 to 20 minutes.
Cut in squares and powder with glass sugar.
PD: The garnish of rose petals are the las of the season, we are in Autumn!
EN ESPAÑOL
Cake the vainilla con harina de arroz
Este bizcocho o cake fue una gradable sorpresa (como pasa a veces con las recetas) vi los iungredientes y tenía harina de arroz asi que puse manos a la obra y quedó un cake verdaderamente bueno y delicioso.
Este post me lo pidió Amanda, una nueva amiga en este mundo de los bloggers, ella es de Canadá y tiene un blog de recetas que se llama Eating in Winnipeg y dentro de ese un espacio que se llama guest writers y me pidió que hiciera un post para su blog, tiene un hermoso blog con deliciosas recetas los invito a que la visiten.
Amanda me ha pedido que conteste algunas preguntas:
Nombre
Gloria Roa Baker
Vivo en San tiago Chile (Calera de Tango)
Mi receta favorita, tengo varias pero de las que me encanta hay dos el Suspiro Limeño y el Pie de Limón.
Mi artefacto favorito de la cocina es mi batidora manual, es la que más uso, es cómoda y liviana.
Cual es mi máxima para vivir?
"Pienso que he aprendido a apreciar y atesorar cada día,
porque no sabes cuantos aún tendrás!" Me encanta!
La frase es de Sandra Day O´Connor una Jueza de la Corte Suprema en USA.
Gracias Amanda you are really sweet!
Ingredientes
185 grs. de mantequilla
2 cucharadita de esencia de vainilla
250 grs. de azúcar
200 grs. de harina
3 huevos
1 y 1/2 cucharadita de polvos de hornear
80 grs. de harina arroz
80 ml de leche
Preparación
Precalentar el horno a 180° c Enmantequillar un molde de forma cuadrada y forrar la base con papel mantequilla.(23 x 26 aprox.)
2. Batir la mantequilla, vainilla, azúcar, huevos, las dos harinas y la leche.
mezclar bien hasta tener una masa consistente.
3.Verter la mezcla en el molde preparado y nivelar la mezcla.
Llevar a horno de 45 a 50 minutos hasta que esté dorado y firme.
Se puede probar con una brocheta de madera, si está limpio y seco ya está listo.
Dejarlo reposar dentro del molde por lo menos
de 15 a 20 minutos.
Espolvorear con azúcar glass o azúcar en polvo y cortar en cuadrados al servir.
PD: Los pétalos de rosas son de las últimas de la temporada.
The cake really sound delicious and judging from the photo it has a wonderful crumb. It is always so nice to get to know more about fellow bloggers. I hope you have a grea day. Blessings...Mary
ReplyDeleteRice flour would make this cake amazing Gloria!!!!
ReplyDeleteGloria que suave se ve esa torta, liviana y rica.
ReplyDeleteBesos
Gloria,
ReplyDeleteNunca he hceho un biscocho con harina de arroz, que interesante.
Sabes yo no he enido ningun problema con los comentarios, para comentar en otros blogs, pero Marcela y Kako me comentaban lo mismo, será solo fuera de EEUU... que estara planeando Blogger?
El sentido agraciado envuelve sus obras de arte.
ReplyDeleteTener un buen fin de semana ...
Para su tranquilidad y belleza.
Saludos.
De Saga, Japón.
ruma
Wow Gloria!
ReplyDeletethis cake looks delicious (I have never tasted rice flour...can I find it in any supermarket?) I'd love to try it.
And I agree with you...one of the recipes I like most are lemon pies =)
I love the detail of the rose...lovely
Kisses,
Emma
I'm always on the lookout for a nice gluten free cake. This looks moist and delicious!
ReplyDeleteWonderful guest post too! ;)
-Kim
I love the interview and I am happy that you treasure each day, very beautiful!
ReplyDeleteThe cake is a beauty and I love that you have used rice flour...looks so moist :)
Hope you are having a wonderful week!
Que rico!! tiene pinta de estar realmente bueno, buen fin de semana, besos.
ReplyDeleteCongrats on the guest post Gloria. I loved it! I also love this cake! How very pretty and delicious sounding! I send you lots of love and hugs! xxoo
ReplyDeleteNunca he hecho nada con harina de arroz, me encanta la idea, se ve delicioso, pero yo tendría que rebajarle la mantequilla y el azúcar, se podrá hacer con aceite?
ReplyDeleteBesos amiga, me encanta todo lo que escribiste.
What a perfect post Gloria; loved everything about it and that cake must melt in your mouth.
ReplyDeleteRita
Gloria que esponjoso parece, debe de estar riquísimo. Me lo apunto a mi madre le encantan los bizcochos, se lo haré. Feliz fin de semana!
ReplyDeleteThanks so much dear Mary, have a nice weekend , gloria
ReplyDeleteThanks Valli Im happy you come back, I missed you, LOL gloria
Gracias Annie, realmente queda muy suave, gloria
Pilar la verdad es que pasó en diferentes países aún no he porbado hoy, por eso comento como anónimo, pongo mi nombre, besos, gloria
Thanks so much Ruma, you always are so kind and nice,hope you have a nice weekend too my friend, gloria
Gracias Emma si la harina dfe arroz la encuentras en los Supermercados más grandes, por ser, Jumbo y Lider (total ninguno me paga asi que los nombro) y en las tiendas que venden porductos naturales, un abrazo, gloria
Thanks Kim is a really nice cake, xxgloria
You are so nice Magic of Spice, really I think this, huggs, gloria
Gracias Rosana, que tengas un buen fin de semana, xxgloria
Thanks my dear Marie, I send you huggs and kisses to you, Todd and Daisie and hope you have a nice weekend, xxgloria
Kako yo creo que le puedes bajar la mantequilla y el azúcar, bueno yo cocino muchas veces con sucralosa, un abrazo, gloria
Thanks a lot Rita, I love the interview too and the cake is really nice, gloria
Gracias Odile, atu mamá le encantará porque es suave, mira que buena idea tambien debería hacerselo a mi mamá. besos, gloria
Gloria,
ReplyDeleteI just love this idea of rice flour.. thanks for sharing...
and introducing us to another friend!
Take care,
Thanks a lot fishyfacedesigns, xgloria
ReplyDeleteNOTE: Dear friends, Blogger continue with problems (many days) and I cannot comment in some blogs, but where you have the OPTION ANONYMOUS is OK I comment and write my name inthis moment is the only possibility. But many of you dont have the anomymous possibility, try for a time, xxgloria
ReplyDeleteQueridos amigos Blogger sigue con porblemas y es en diferentes partes del mundo, desgraciadamente ya llevamos varios días, es en los comentarios, no te deja comentar en algunos blogs aunque te pida la contraseña, te la vuelve apedir y no reconoce.
Resumiendo en los blogs que tienen la opción anónimos no hay problema uno comenta y pone su nombre y blog pero en los que no tienen la opción anónimo no se puede hacer nada. besos, gloria
I have never baked anything with rice flour, the cake looks so so good.
ReplyDeleteNice knowing ;ore aobut you, i too love my hand mixer
It looks lovely Gloria!
ReplyDeleteGloria, the sponge on this cake looks so moist and fluffy, perfecto!
ReplyDeleteMaria
x
Delightful and delicious!
ReplyDeleteEven the photos can make me hungry.....
Muy buena receta! cariños.
ReplyDeletebeautiful cake :-) and love getting to know you more Gloria hugs
ReplyDeleteQue original este cake con harina de arroz, yo nunca la he utilizado. Pero me imagino que debe quedar igual de rico, verdad?
ReplyDeleteComo estoy publicando y visitando menos, no me di cuenta de que Blogger nuevamente hace de las suyas... vaya, a ver que se traen entre manos :O
carissima, che deliziosa e delicata torta!!! baci e bon we ^_^
ReplyDeleteVery nice, Gloria...! The cakes look almost too pretty to eat :).
ReplyDeleteAmazing recipe! I must try!
ReplyDeleteCongratulations on your guest post, Gloria! I love your message to live by...so true...and I can tell you live each day well :) Lovely cake...and beautiful photos. Have a lovely weekend, my friend! xo
ReplyDeleteGloria, congrats on your guest post, it is also nice to know a little bit more about you. This cake looks amazing, so nice a moist! Yum!
ReplyDeleteI love the look of this cake, Gloria...so light and delicious. And so fun to learn some new things about you =)
ReplyDeleteThanks a lot dear Happy cook, I love my hand mixer, xgloria
ReplyDeleteThanks so much Pam, x gloria
Thanks a lot María is really a nice recipe, gloria
Thanks a lot Mandy, xxgloria
Gracias Fran, x gloria
Thanks a lot Rebecca, x gloria
Gracias Nathalia, está atroz de nuevo, en la tarde un rato bien y ahora d enuevo, no sé que pasará, ten buen fin de semana, besoos,gloria
Grazie Puffin, have a anice weekend, gloria
Thanks Cooking and thanks by the Awards I will include in my next post, xgloria
Thanks Food, xgloria
Thanks Lizzy really I always think so, is like I am, have a nice weekend dear Lizzy,gloria
Thanks Lyndsey really is nice know more about our bloggers friends, didn't?? huggs, gloria
Thanks a lot girl chef, you are so nice, x gloria
es un bizcocho super esponjoso, creo que te ha quedado estupendo y me alegro de tener noticias tuyas,
ReplyDeleteun abrazo fuerte
A ver si ahora puedo escribir!!.....mas bien si me acepta!!.....te ha quedado de lujo....me encanta lo esponjoso que se ve.....y con vainilla!!....una delicia!!........Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteI was just wondering the other day how rice flour would hold up in a cake. I've never tried it before. I'm going to save this post just in case I attempt baking again. (after that jellyroll, I'm not sure when that will be:)
ReplyDeleteThank you so much for sharing, Gloria. I too enjoyed getting to know you...
Se ve muuy rico y esponjoso este bizcocho, vaya ganas de probarlo.
ReplyDeleteUN besillo de los Mol
The cake looks perfectly baked! I like that you used the rice flour in the recipe too.
ReplyDeleteSólo vine a comer un trozo de este sabroso pastel y a desearte un feliz fin de semana.
ReplyDeleteBesos.
=^_^=
This cake looks so delicious, moist and soft! I have never tried making a cake with rice flour before! Thanks for sharing this lovely recipe!
ReplyDeleteAnd it is nice to know more about you! Have a lovely weekend, Gloria!
Thanks to all of you by your nice comments, gloria
ReplyDeleteGracias a todos por sus cariñosos comentarios, besos, gloria
Hola!! Que rico, me tinca "N", debe ser muy suave y esponjoso. La próxima vez que prepare un queque te lo copio!!
ReplyDeleteCariños !!!
Lovely guest post! And the vanilla cake looks perfect...moist and ready for a fork!
ReplyDeleteI love vanilla anything but must confess I've never made anything with rice flour. This looks too good to pass up.
Hola, Gloria, hace mucho que no me daba una vuelta por tu blog,ya sabes el trabajo, la familia y por supuesto mis manualidades no me dan mucho tiempo para postear.
ReplyDeleteMe ha parecido muy buena la receta, se ve exquisita, la haré y te cuento que tal..
Te envío un gran abrazo directo a Calera de Tango, nos estamos leyendo.
complimenti, la tua ricetta è davvero golosa! complimenti :) se ti va sei la benvenuta nella mia cucina! bacioni!
ReplyDeleteI enjoyed your interview Gloria. It's always nice to know more about people. Your cake, as always, is beautiful and the rose makes it very special.
ReplyDeleteAutumn sounds delightful. It's so hot here.
Sam
Yum!
ReplyDeleteBeautiful - I love the light crumb texture
ReplyDeleteComplimenti per la ricetta, e non posso non restare colpita dal colore dei petali di rosa!!
ReplyDeleteBellissimi! Buona giornata, Barbara
TRhanks by all your lovely comments!! gloria
ReplyDeleteGracias por sus comentarios, besos gloria
Mi Gloria!!, no me digas eso!!!!!, tu ya sabes que me encanta verte!!! :)...la semana pasada entre blogger y que el sábado fue el cumple de mi hija no me dio mucho tiempo de nada!...pero aqui me tienes para poner cara de boba delante de tu precioso cake!!..me gusta la harina de arroz es super liviana y seguro que queda exquisito verdad???
ReplyDeletePasare a visitar a tu amiga...lo hace tan bien como tu?? :)
Mil cariños mi linda amiga!!!!!!y que vaya bonita la semana que comienza!
Gracias Juani es que te eché de menos ya que no sabía nada de ti, gracias por venir la harina de arroz para mi gusto le da una textura especial y deliciosa, gracias y que tengas buena se,mana tú tambien, (cruzo los dedos) realmente la pasa fue dificil y el fin de semana ni te digo, besosss gloria
ReplyDeleteA lovely post! That cake is wonderful. I bet it tasted really good. Nice interview.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
What a lovely cake - simple but delicious.
ReplyDeleteWhat a neat recipe with such delicious looking results. Thanks for linking this up to Sweets for a Saturday.
ReplyDeleteCake looks amazing, love the color of the cake.
ReplyDeleteLove this cake. It looks delicious:)
ReplyDeleteThanks Geraldine!
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