This recipe of floating islands with coffee is from my friend Pamela who has a wonderful blog " Rescatando recetas"and she made this recipe to Mom' s day in honor of her mother .
And I appreciate her for this recipe and also is delicious. We loved them all. ..
I invite you to visit her blog because you would enjoy great recipes.
Floating islands dessert we say here in Chile Snow milk and is the same.
Floating Islands
Ingredients (6 servings)
6 eggs whites
3/4 cup of sugar
3 tablespoon of coffe powder
3/4 liter of milk
150 ml. of heavy cream (optional)
some coffe seeds for garnish
Coffe cream
1/2 cup of sugar
3 tablespoon of cornstarch
2 tablespoon of coffe powder
Method
Make a syrup with the sugar and 3 tablespoon of coffe powder, heat the pan and add some water.
About 5 minutes when is ready cut the fire and reserve.
About 5 minutes when is ready cut the fire and reserve.
Beat the whites until are until soft peaks form and add the coffe syrup until is incorporate.
With a tablespoon, place delicately the eggs whites in the milk and leave for 2 minutes then turn
aside and leave again for 2 minutes. Remove the coffe whites from the milk and skim.
Make the coffe cream
To coffe cream use the same milk boiled add 1/2 cup of sugar and dissolve in cold water 3 tablespoon of cornstarch, Cook, over low heat, stirring constantly without letting it come to a boil until mixture thickness and coats back of spoon. Add two tablespoon of coffe and incorporated to he cream.
Place the cream and the coffe flakes in a large dish to serve. Keep refrigerate until serve.
If you like garnish with some coffe seeds
EN ESPAÑOL
Islas flotantes con café o Leche Nevada con café
Este postre de Islas Flotantes o Leche nevada de café (como le decimos en Chile) es de mi amiga Pamela que para los que no la conocen es chilena y tiene un blog con recetas muy buenas que se llama "Rescatando recetas" y los invito a que la visiten para que la conozcan.
Esta receta de Leche nevada con café es de su mamá y justamente la preparó para el día de las madres, aquí en la casa nos encantó.
Leche nevada con café
6 claras de huevo
3/4 taza de azúcar
3 cucharadas (sopa)de café instantáneo
3/4 litro de leche
Crema de café
2 cucharadas de café instantaneo
3 cucharadas de maizena
1/2 taza de azúcar
150 ml. de crema (opcional)
Preparación
Primero preparar un almíbar con 3/4 taza de azúcar y 3 cucharadas de café instantáneo, luego cubrir con agua y llevar al fuego por unos 5 minutos hasta que se acomo un almíbar un poco espeso.
Calentar la leche hasta que hierva luego bajar el fuego a muy suave para preparar las copos de claras.
Barir las claras firmes y agregar de a poco el almíbar de café hasta que esté bien firme el merengue..
En cuanto la leche comience a hervir cada vez que pongamos una tanda de copos, los sacaremos con ayuda de una espumadera y los iremos poniendo en una fuente.
Cuando terminamos con los copos usaremos la misma leche para hacer una crema pastelera. Primero agregaremos 1/2 taza de azúcar y luego disolver las 3 cucharadas de maizena en un poco de agua y se incorpore a la leche.
Una vez que espese la leche agregaremos 2 cucharadas de café instantáneo y si queremos también la crema. Verter esta preparación en la fuente con los copos y cuando haya enfriado dejar el postre en la heladera una o dos horas antes de servir.
Si se quiere agregar granos de café para servir.
Amiga! Te ha quedado precioso!! Gracias por mencionarme, y me alegra que les haya gustado. Estos platitos tuyos son tan lindos que el postre se ve de lo más elegante; qué buena idea la de ponerle los granos de café. un beso enorme
ReplyDeleteA very decadent dessert.
ReplyDeleteWhat an inviting dessert!
ReplyDeleteI had floating islands with pink pralines in a restaurant recently. It's a delicious dessert. I love how you've been generous with the size of your islands
ReplyDeleteQue rico postre, me encanta.
ReplyDeleteSaludos
Gloria me encanta este postre, me pasa con este como con el Eton no recuerdo el nombre, que tienen una belleza especial además de ricos. Feliz día!
ReplyDeleteGloria, I would love this dessert, it looks so delish!
ReplyDeleteMaria
x
Dessert and coffee in one! How delicious!
ReplyDeleteThat is so perfect!
ReplyDeleteTake care,
Gracias a ti Pamela, tu receta es deliociosa, los bols son los que usan los niños para los cereales o para la sopa, a mi me gustan mucho, besos gloria
ReplyDeleteThanks Rachel, x gloria
Thanlka a lot Zoe, gloria
Thanks Cake crusader, is really nice, x Gloria
José Manuel gracias, gloria
Gracias Odile, si el postre que dices es el Eton mess, delicioso, besos
Thanks a lot. María, xxgloria
Thanks Joanne, gloria
Thanks fishyface designs, take care you too, gloria
OMG, this is to die for!!!
ReplyDeleteWhat a delish! I love to have new desserts to prepare for the family and this is one amazing one.
Te agradesco mil
Si yo la vi cuando la publico y me apeteció mucho!!
ReplyDeleteTe quedo muy bonita mi linda Gloria y ahora me apetec mucho otra vez!!! :(
Que hago???...pues tendré que hacerla!!!!:)
Cariñitos!
Oh my goodness, amazing!!! This looks addictive. What a fantastic idea!!
ReplyDeletehi! i sent you an email about guest posting but for some reason it came back to me! here's the link to all the info you need to give me to guest post. let me know if you have any questions :)
ReplyDeletehttp://eatinginwinnipeg.blogspot.com/p/guest-writers.html
I've heard of these!
ReplyDeleteOlá Glória, passei para conhecer seu blog e suas receitas, adorei, são perfeitas e muito bem preparadas. Vou seguir. Se desejar venha me conhecer também, será muito bem vinda. Tenha uma boa semana. Um abraço, Marta.
ReplyDeleteThanks by your comments, Google HAVE A PROBLEM again I cannot enter to many friends blog, I will try later, huggs gloria
ReplyDeleteGoogle tienen un problema esta vez con los comentarios, no me ha dejado en comentar en varios blogs de diferentes partes en algunos pude como anónimo pero en otros no. Trataré más tarde de visitar again, un abrazo, gloria
Gloria! en mi familia nos gusta mucho la leche nevada, y esta nueva forma es bastante innovadora, creo que va a encantar en el lugar.
ReplyDeleteCariños n_n
RICO,RICO, y ademas muy bonito
ReplyDeleteyo tambien he tenido problemas con los comentarios, solo me dejaba como anonimo ???? pero parece que ya se arreglo.
besos
Toñi y Tere
Yo también la tengo en mis pendientes, suena excelente! te quedo muy bonita, me encantan los copos de espumas parecen nubes, tan lindos.
ReplyDeleteI think this looks absolutely scrumptious, like most of your recipes. But I don't think I would be feeding the kids this at night, it would be best as a morning dish for them!
ReplyDeleteA beautiful and yummy dessert!
ReplyDeleteayyyyy noooooo, no me tientes please..que lo dulce ...uf, e smi graaan debilidad =S me encanta la leche nevada y esta variante se ve rik´sima!
ReplyDeleteGracias por tus deliciosas recetas.
BEsitos,
Emma
Wow! My favorite!
ReplyDeleteThank you!!
Que delicioso se ve!....ya la habia visto donde Pamela y ahora tu....me encanta!!......Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteOo, that looks so delicious....such a great treat.
ReplyDeleteUn dolce rinfrescante e buono, ti abbraccio ciao ✿
ReplyDeleteCara Gloria, mi piace parecchio questa tazza dolce!
ReplyDeleteBacio
Conozco el blog de Pamela, tiene unas recetas estupendas.
ReplyDeleteDesde luego esta leche nevada es de lo más apetecible, me encanta, te ha quedado estupenda Gloria.
Un abrazo.
Gracias Vare, queda muy bueno, en serio, besos, gloria
ReplyDeleteGracias Tere (y Toñi) yo tuve problemas toda la mañana al final tenía que hacer así que ya no volvi hasta hoy veremos como anda, a mí solo me aceotaba coo anónimo. besos
Gracias Pilar, en realidad con diversas variaciones este es uno de mis postres predilectos, besos
Hi Aaaron yes for the kids is excellent in the morning like breakfast because have milk, eggs etc. huggs, gloria
Thanks Kitchen flavours, gloria
Emma, puedes hacerlo d evez en cuando, besos gloria
Thanks Mandy, you are nice, gloria
Gracias Marcela es una receta de la Pame que a mí me encantó, y en la casa también, besos
Thanks so much Indie, you are nice, gloria
Grazie Steffannía, un abbraccio per te, gloria
Grazie Barbara, thanks a lot, gloria
Gracias Amparo? allá le dicen leche nevada también, la conozco con diferentes nombres, originalmente viene de Francia y el nombre original es "Islas flotantes" xgloria
Oh those look so yummy!!! Thanks for sharing my friend! And I hope you're having a great week!
ReplyDeleteGloria, this is such a great idea. I haven't made floating islands in years. You've inspired me. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteSuch a fun idea. It looks scrumptious!
ReplyDeleteYum! I love this, so my kind of dessert, it looks gorgeous. x
ReplyDeleteOh, it's beautiful, I know I'd love this!!
ReplyDeleteThanks Alicia, huggs, gloria
ReplyDeleteThanks so much Mary, blessings to you, gloria
Thanks a lot Barbara, xxgloria
Thanks To be perfect! gloria
Thanks girlchef is a yummy and nice recipe, gloria
Don't forget to enter my writing contest!
ReplyDeleteGloria gracias por tu mensaje y preocupación de mi salud
ReplyDeleteQue ORIGINAL es una receta que me recuerda pero con café tiene que quedar muy buena
besitos
Thanks Blode I will stopping by, thanks dear duckie, gloria
ReplyDeleteDe nada Angélica por Dios, tú eres lo más preocupada que hay un beso, y me alegro que estés mejor, gloria
This is amazing1 I love coffee.....and I am a big coffee dessert fan!
ReplyDeleteHi Gloria - I have been having lots of computer problems and have not been able to leave comments on your blog. Today though I haved managed to!
ReplyDeleteThe floating islands look wonderful.
bonne idée avec du café pour moi c'est un excellent dessert bravo ma chère Gloria je note ta recette
ReplyDeletebonne soirée
Thanks Erica I love too coffe desserts, x gloria
ReplyDeleteThanks Maggie I had a lot problems specially to comments, hope this will be better soon, gloria
Merci beaucoup mon amie Fimere, Je aime coffe dessert, a bientot mon amie, bizz gloria
Such a wonderful and decedent dessert...I love coffee flavors :) I will visit your friend :)
ReplyDeleteMuy rica! un postre delicioso, con lo que me gusta el café...Besos
ReplyDeleteThanks Magic of Spice, visit Pamela have lovely recipes, xxgloria
ReplyDeleteGracias Rosana a mí tambien me gusta mucho los postres con café, gloria
Hi Gloria, I have been having trouble entering my own blogs. I can comment on other computers but not my own.
ReplyDeleteThis dessert would be so good right about now. I love coffee flavor! Yummmmmm!!!
Oh heavenly goodness...I'll be right over...
ReplyDeleteThanks for sharing, Gloria...
Thanks Lyndsey and thanks Louise, Im so worry with these things that happens in Blogger, waht can we do? I dont know. Huggs and thanks,gloria
ReplyDeletefloating islands are so fun and classy, and they're perfect for beating the summer heat!
ReplyDeleteThanks Grace, xxgloria
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