This recipe is other dessert I made on the beach, I find a little store where bought these little merengues you know, were fresh and amazing and I think make this recipe of a britain and lovely lady Jennifer Peterson who is part of the gastronomy history in Britain and had with other lady a BBC show food for years. I love and enjoyed this recipe.
Ingredients (4 servings)
3/4 cups peel almonds in slices or chopped
2 teaspoon of sugar
300 grs. little meringues or a large meringue
1 3/4 cups of whipping cream
2-3 tablespoons espresso coffe
some beans coffe grated
Method
In a skillet, place the almonds and sugar to caramelize, do it over low heat, stirring always to keep burning.Pour into a greased tin and let cool.
Break the meringues into chunks. In a bowl beat the cream until it thickens, add coffee and mix gently.
Mix the cream with coffe and meringues.,
Place the cream with coffee spoons on merengue.Mix meringue with cream.
Sprinkle almonds over the cream caramel and then the ground coffee beans.
Refrigerate until ready to serve ..
EN ESPAÑOL
Esta es otra receta que hice en la playa en los primeros días que fuimos a la playa, despues volvimos y fuimos a Algarrobo cinco días.
Allá en Las Cruces (nuestra primera parte) había un pequeño negocio en que vendían unos merengues absolutamente deliciosos, de esos doraditos y llegaban todos los días así que eran frescos.
Ahí me recordé de esta receta de la Chef Jennifer Peterson que creo quefue una de los primeros programas de recetas que vi en la tele. tenía un programa con otra chef en el canal de la BBC, ella era de Gran Bretaña y era una dama absolutamente encantadora. Me encantó esta receta.
Ingredientes
3/4 taza de almendras peladas y en láminas
o en pedazos
2 cucharaditas de azúcar
300 grs, de merenguitos o 1 disco de merengue grande
1 1/4 de crema para batir
2 a 3 cucharadas de café expreso o preparado
granos de café molidos
Preparación
En un sartén caramelizar las almendras con el azúcar, revolver constantamente pues se pueden quemar muy rápido.
Verter en una lata enmantequillada y dejar reposar.
Quebrar los merengues o el disco de merengue y repartir en copas o en vasos.
En un bol batir la crema hasta que espese, agregar el café expreso y mezclar suavemente.
Mezclar suavemente los merengues con la crema y colocar en vasos o copas de postre.
Repartir las almendras acarameladas y despues los granos de café molidos.
Refrigerar hasta el momento de servir.
I have yet to make meringues Gloria. These coffee flavoured ones levae me inspired.
ReplyDeleteWhat a delightful mouthful this would be! Mmmmm looks wonderful!
ReplyDeleteOh Gloria...this looks and sounds delicious.
ReplyDeleteI love meringue desserts. Yours looks simply gorgeous!
ReplyDeleteA lovely wee treat!
ReplyDeleteQue copa tan fantastica, esto se ve delicioso.
ReplyDeleteSaludos
I could have this for breakfast...delicious flavors. I love espresso in desserts :)
ReplyDeleteHope you are having a beautiful week
Delicioso!!, aunque no dejo de maravillarme que estando de vacaciones te pongas a hacer estas pequeñas maravillas...viajas con tus libros y vajillas a la playa??? :)
ReplyDeleteBesitos!!!
I never try meringues before. Your meringues dish look superb and yum!
ReplyDeleteHave a good day ahead. :) xx
What a lovely dessert, Gloria. it looks and sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteBeautiful dessert, Gloria! Yum :)!
ReplyDeleteThis seems fairly nice and simple to make too. I am going to give this one a whirl this weekend, thanks Gloria!
ReplyDeleteI love the nice little meringues crunch in this dessert. Very well-thought!
ReplyDeleteMe encanta esta combinación de crema y merengue, que suerte encontrar esa pasteleria con merengues frescos. Super rico amiga!
ReplyDeleteI wish you could have seen my eyes light up when I took one look at that dessert. Oh my goodness, Gloria!!!
ReplyDeleteBest part is, I do believe I can make it too!
Thank you so much for sharing...heavenly...
Que delicia!! y parece fácil de hacer... Besos.
ReplyDeleteNice dessert, I love merengue!
ReplyDeleteChai Gloria, mhhhh very chic! LOL
ReplyDeleteThis looks absolutely gorgeous Gloria.
ReplyDeleteWonderful, Gloria! Eton Mess in coffee flavor. Perfect dessert. Meringues are so simple to make and there is so much you can do with them. I just love this!
ReplyDeleteThese meringues are so cute and with the coffee flavor - absolutely delicious!
ReplyDeleteYum!
ReplyDeleteGUAWWW!!! REALMENTE DELICIOSO!!
ReplyDeleteBESOS
Thanks Vall (LOL) , x gloria
ReplyDeleteLyndsey thanks a lot dear, x gloria
Thanks Pam, gloria
I love meringues too Angie, gloria
Thanks a lot Chelke, x gloria
Gracias José Manuel, cariños, gloria
Thanks magic of Spice, I love coffe in desserts too! gloria
Gracias Juani, mira llevo una pauta para ver 8siempre tengo pendientes) y algunos libros (Icant live without read!!) pero la vajilla ocupo la que haya donde voy, siempre encuentro algo que me gusta, un abrazo, gloria
Thanks a lot Corine, x gloria
Thanks Dear Mary, blessings to you too, gloria
Thanks Cooking gallery, gloria
Ia easy and yummy I thinks your kids really love! gloria
Love little meringues too Zoe, gloria
Pilar era un negocio chiquitito pero encantador vendían dulces chilenos y merengues y que me habían dicho!! besos, gloria
Dear Louise Im really happy you love this dessert, is really easy and yummy!!!! huggs Louise, gloria
Gracias Rosana, cariños, gloria
Thanks Quay Poo and welcome!I love meringues too! gloria
Thanks dear Manu, (LOL) gloria
Thanks Cakelaws, xxgloria
Yes Barbara is similar to Eton Mess (is really delicious too)
Thanks Joanne, xgloria
Thanks Duckie you always sunshine my days! (LOL) gloria
Gracias Silvia, x gloria
ReplyDeleteGorgeous Dessert!!! :)
ReplyDeleteGloria,
ReplyDeleteI've always wanted to make meringues myself, but have never done so, thinking they are too complicated. Your idea with the coffee sounds fabulous.
This is a lovely as well as a very sophisticated dessert.
Sam
I can't think of a better combination than coffee and meringue; meringue is usually too sweet for me, so the coffee cuts that sweetness and the almond give crunch. Perfect dessert!
ReplyDeleteHey Gloria, I love meringues too! And British food is so much better than most people give it credit for-there is some culinary history over there;-) Your recreation of this dish looks perfect. Yum yum!
ReplyDeleteThese look amazing!! Thanks for sharing the recipe :D
ReplyDeleteYour creations are always so inspiring. I could easily get used to this dessert!
ReplyDeleteThis looks absolutely heavenly ~ Perfect.
ReplyDeleteThanks mynnerchick, x gloria
ReplyDeleteThanks a lot Sam, gloria
I love coffe and merengue dear Taste of beirut, thanks for stopping by, gloria
Its true Stella many people dont know English food but they have amazing recipes, I love them. gloria
Thanks Biz and welcome, gloria
Thanks Bridgett, have a nice day!
Thanks a lot Diana, gloria
Oh my goodness, this sounds just incredibly delicious! You have such a wonderful palate!
ReplyDeleteLa ventaja del merengue sobre otras bases de repostería -la nata, por ejemplo- es que no tiene nada de grasa, tan sólo proteínas (clara de huevo) y azúcar, por lo que no tiene contraindicaciones ni sienta mal (en cambio la nata es muy indigesta para muchas personas, entre las que me encuentro).
ReplyDeleteAdemás el café casa perfectamente, y el toque de las almendras magistral. Un postre fabuloso.
Recuerdo cuando mi madre hacía merengue batiendo las claras de huevo, y cómo al final volcaba el plato y no se caía nada, para mis ojos infantiles era un proceso mágico.
Toda la infancia es un proceso mágico.
Besos
Oggi ti scrivo in italiano! tanto mi capisci!
ReplyDeletehai proprio un bel blog stavo sfogliando le tue ricette! e mi piacciono tutte!
Grazie per essere sempre presente nel mio!
davvero di cuore.
Baci
Thanks Amanda waht lovely person you are! thanks for stopping by! have a lovely weekend, gloria
ReplyDeleteGracias Ferrán, a mí tambien el merengue y su proceso me trae muchos recuerdos de cuando era pequeña, cariños, gloria
Grazie Barbara, amo le vostre ricette e il tuo blog, ti mando un abbraccio e un buon fine settimana, baci gloria
A delightful dessert! Nice flavors, mmhhh.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Rosa, have a lovely weekend,gloria
ReplyDeleteGloria, qué hermoso blog que tenés! Y este postre es muy tentador... yo soy de las golosas de la primera fila, sí que se me hace agua la boca.
ReplyDeleteMuy buenas tus recetas, tienen mucho estilo. Espero que se encuentren todos bien por ahí y que no pase del susto de ahora a la mañana. ¡Te mando un abrazo, vecina!
Gracias vecina tambien me encantó tu blog, hasta ahora todo tranquilo esperemos que no pase nada grande. Ya sabes estamos un poco traumado, un abrazo, gloria
ReplyDeleteNot only beautiful but all the flavors that I love!
ReplyDeleteThanks Susa, x gloria
ReplyDelete