6 October 2010

Fish and prawns soup (Caldillo de pescado con camarones)









There are some meals  that are special are not only delicious because comfort the soul, the kitchen has plenty of inspiration, emotion and love of course. .Is an amalgam of different things, because when one cooks sometimes one is the first surprised when something is really so good.!!

This is the case with this soup. Also I love  seafood.
This recipe is inspired  in  a Pablo Neruda recipe soup!
This is the recipe. Bon Appetit!

Ingredients

3 tablespoons of oil
1 onion diced
2 garlic cloves
1/2 teaspoon of paprika
1/2 carrot peel and chopped
1 red pepper in cubes
2 medium tomatos peel
without seeds
1 liter fish soup (I use salmon
1 piece but you can use other fish)
3/4 cup og white wine
3 -4 pieces of salmon or other fish
300 grs. prawns (fresh or freeze)
2 yolks egg
1 bay laurel leaf
1 cup of  cream
1/3 cup of parsley
chopped to powder
salt and pepper

Method  (5-6 servings)

In a  large pot  heat the oil over medium heat, add onion and garlic and cook 5 minutes or until onion is lightly browned, add paprika powder, carrot , red pepper and tomates. Empty the fish stock and white wine (I did well in broth, cooked them for a while a piece of salmon with salt and pepper)Blend well and dont  boil because  bremember you added  theyolks with   heavy cream.

Reduce heat and cook about 6 to 7 minutes
add laurel an d salmon and  continue t cook 7 minutes.

Add the yolks  dissolved in heavy cream. Add the prawns .Cook slow heat.


Season with salt and pepper.
Remove from heat and serve sprinkled with parsley.












EN ESPAÑOL
Caldillo de pescado con camarones (o gambas)





Hay comidas que no solo son deliciosas sino que además confortan el alma. Esta es una de ellas, además a veces como cocinar es un misterio mágico (así pienso) es una amalgama de amor, condimentos y receta, al final  el resultado es asombroso para la propia cocinera en este caso.
Supera las expectativas.
Esta receta está inspirada en un poema de Pablo Neruda en una Oda al Caldillo de congrio, digo está inspirado porque mi caldillo es  de  salmón.
Buen apetito!

Ingredientes (5  a 6 porciones)

3 cucharadas de aceite vegetal
1 cebolla cortada en pluma fina
2 dientes de ajo picado fino
1/2 cucharadita de pimenton molido o paprika
1/2 zanahoria pelada y rallada
1/2 pimentón rojo sin semillas
2 tomates pelados y sin semillas
cortados en cubos
1 litro de caldo de pescado (lo hice con dos trozos de salmon)
3/4 taza de vino blanco
1 hoja de laurel
4 trozos de salmon (fresco o congelado)
300 grs. de camarones o gambas
2 yemas de huevo disueltas en
1 taza de crema
sal y pimiena
1/3 taza de perejil picado para espolvorear

En una olla grande calentar el aceite a fuego medio, agregar la cebolla y el ajo, cocinar de 5 a 7 minutos, hasta que la cebolla esté dorada, añadir la paprika o pimentón molido, zanahoria pimenón y tomates en cubos.
Verter el caldo y el vino blanco. Llevar a ebullición. Reducir el calor a fuego suave por 7 minutos e incorporar el laurel y el pescado cocinar durante 7 minutos más.

Agregar los camarones y verter de apoco la yemas disueltas en la crema hasta incorporar bien,cocinar sin hervir porque cuando ya tiene incorporada la crema y las yemas se puede cortar,
sazonar con sal y pimienta.
Retirar del fuego y servir espolvoreado con perejil.


36 comments:

  1. El color ya es maravilloso!, que será el sabor!!!!.
    Tus fotos son realmente preciosas Gloria!
    Besitos!

    ReplyDelete
  2. Eso sopa es una delicia
    que rico Creo que con algún otro tipo de pescado se podrá hacer aqui en Mendoza el kilo de salmón cuesta $14000 y eso cuando hay
    Me encanto tu sopa

    ReplyDelete
  3. Great new look.
    Awesome soup ♥

    ReplyDelete
  4. Hola estoy visitando los blog de las amigas de Made in Chile y no habia pasado por aquí...creo que subí como dos kilos de solo imaginarme comiendo alguno de los ricos platos que preparas. Voy a animarme a preparar alguna de tus recetas y asi salir de la tipica comida que se hacer. Gracias por compartir todos tus conocimientos.

    ReplyDelete
  5. Thanks Blonde me too!! xx gloria

    Gracias Juana el sabor tambien delicioso es una mezcla deliciosa, cariños, gloria

    Angélica la puedes hacer con cualquier pescado de hecho la hice con un poco de salmon congelado que tenía y voilá la sopa mágica, besoos gloria

    Thanks Ana for stopping by, love the new look too, xx gloria

    Gracias Claudia, eres muy bienvenida, ven a verme cuando quieras, muchos cariños, gloria

    ReplyDelete
  6. Sounds yummy! Thanks for sharing!

    I love the new look!

    ReplyDelete
  7. Que lindo esta tu blog, mas moderno, me gusto mucho.
    Y la sopita criaturera,jaja

    ReplyDelete
  8. My husband would be so happy with this soup! It sounds delicious.

    ReplyDelete
  9. This soup looks delicious! I love the lovely colour too, looks very appetising! Have a nice day!

    ReplyDelete
  10. Esta sopa tiene un color estupendo, tiene que estar deliciosa.
    Un abrazo.

    ReplyDelete
  11. Gloria, que lindo color tiene tu caldillo, me encanta.
    Esa mezcla debe estar muy buena. Creo que estamos acostumbrados a comer el salmón siempre de la misma manera, tu idea es estupenda.
    Un beso.

    ReplyDelete
  12. Alicia thanks for stopping by,is really yummy! huggs! gloria

    Gracias Pilar, lo divertido que llegué a esta forma más simple por el computador (tenía porblemas) pero amí tambien me gusta, (respecto a la sopa siempre he escuchado que los mariscos son criatureros je)cariños, gloria

    Thanks a lot Bridgett, take care, gloria

    Thanks a lot kitchen flavours! x gloria

    Gracias Amparo, cariños, gloria

    Hola Kako! Efectivamente a veces muchas cosas uno las hace siempre igual y estos experimentos dan buenos resultados,ja! besos amiga, gloria

    ReplyDelete
  13. This would be so comforting Gloria and packed with flavour!

    ReplyDelete
  14. Al fin llego.....como me vendria esta sopa ahora....esta hecha una delicia...el color....te ha quedado estupenda!!!!....me encanto!!....Abrazotes, Marcela

    ReplyDelete
  15. This looks delicious. A great comfort dish for this time of year. Love your new blog look also!

    ReplyDelete
  16. A wonderful soup! That combination is mouthwatering.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  17. This soup looks so good and sounds comforting! I love seafood too and with the soup..oh yeah!

    ReplyDelete
  18. He probado estas cremitas y son riquísimas. Es un plato estupendo. No sé si me lo parece pero creo que has cambiado el formato del Blog, no era blanco verdad?. Besitos y buen finde.

    ReplyDelete
  19. what a beautiful soup! I love that broth, the prawns are a wonderful addition to that soup! Such a rich and flavorful soup, perfect for a cold autumn night!

    ReplyDelete
  20. Thanks Vall, xx gloria

    Gracias Marcea, pero tú cuidate que estás enferma, un abrazo, gloria

    Thanks Pam, you are nice, gloria

    Thanks Rosa for stopping by! x gloria


    Tanantha I love seafood too! gloria


    Gracias Blulady, efectivamente tuve que cambiar el formato a uno más simple por porblemas en el computador, pero me gusta como quedó, besos gloria


    Thanks Chef Dennis I love prawns too and yes the soup was wonderful, x gloria

    ReplyDelete
  21. Un sabroso y reparador caldo de pescado para las frías tardes invernales. O fresquito queda delicioso en verano.
    Hasta aquí llega el delicioso aroma, que da sensación de hogar.
    Besos

    ReplyDelete
  22. Gracias Ferrán, gracias por venir, realmente estaba buena, cariños, gloria

    Thanks a lot Diseño web, gloria

    ReplyDelete
  23. I love a great seafood soup. Can't wait to try it.

    ReplyDelete
  24. Gloria, your soup looks gorgeous! Salmon is my favourite fish so I would use salmon too. Thank you so much for visiting my blog today and leaving a comment. Nice to meet you! :o)

    ReplyDelete
  25. Ton new look me plait beaucoup.
    Cette soupe doit être délicieuse.
    Bon week-end et à bientôt.

    ReplyDelete
  26. I love the color of your soup, Gloria! And the flavors sound marvelous. Quick and easy to make as well. Definitely copying your recipe to try!

    ReplyDelete
  27. Thanks Nirmala, I think you will enjoy, I love it! gloria

    Thanks for stopping by Brenda,
    love your blog, is a really nice blog, I love salmon too! x gloria

    Merci beacoup mon amie, Im glad with it too,
    bon weekend mon amie! gloria


    Thanks Barbara is really easy and yummy, I really loved this recipe, enjoy, gloria

    ReplyDelete
  28. This looks delicious! Great for one of our cold winter nights accompanied by one of those delicious wines from Chile! Thanks for stopping by and bringing me to your blog.

    Best,
    Bonnie

    ReplyDelete
  29. un soupe bien savoureuse et remplie de bonnes saveurs
    bonne soirée

    ReplyDelete
  30. Thanks Bonnie, yes thanks for stopping by, I love chilean wines, and yes with this soup is awesome, x gloria

    Merci Fimere, je aime des soupes,
    bonne soirée, x gloria

    Cooking thanks for stopping by!!, x gloria

    ReplyDelete
  31. Thank you for visiting my website, so I could find you! Just the broth looks so delicious! And adding salmon and prawns is muy bueno!

    ReplyDelete
  32. Que rico caldito, y que color...!tiene que estar delicioso. Lo probaré Besos

    ReplyDelete
  33. Oh may,the flavor of this soup sound amazing and it looks very gourmet.

    ReplyDelete
  34. This is such a gorgeous soup...love the ingredients. This is my idea of a fall comfort food. Beautiful :)

    ReplyDelete

Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted