There are some meals that are special are not only delicious because comfort the soul, the kitchen has plenty of inspiration, emotion and love of course. .Is an amalgam of different things, because when one cooks sometimes one is the first surprised when something is really so good.!!
This is the case with this soup. Also I love seafood.
This recipe is inspired in a Pablo Neruda recipe soup!
This is the recipe. Bon Appetit!
Ingredients
3 tablespoons of oil
1 onion diced
2 garlic cloves
1/2 teaspoon of paprika
1/2 carrot peel and chopped
1 red pepper in cubes
2 medium tomatos peel
without seeds
1 liter fish soup (I use salmon
1 piece but you can use other fish)
3/4 cup og white wine
3 -4 pieces of salmon or other fish
300 grs. prawns (fresh or freeze)
2 yolks egg
1 bay laurel leaf
1 cup of cream
1/3 cup of parsley
chopped to powder
salt and pepper
Method (5-6 servings)
In a large pot heat the oil over medium heat, add onion and garlic and cook 5 minutes or until onion is lightly browned, add paprika powder, carrot , red pepper and tomates. Empty the fish stock and white wine (I did well in broth, cooked them for a while a piece of salmon with salt and pepper)Blend well and dont boil because bremember you added theyolks with heavy cream.
Reduce heat and cook about 6 to 7 minutes
add laurel an d salmon and continue t cook 7 minutes.
Add the yolks dissolved in heavy cream. Add the prawns .Cook slow heat.
Season with salt and pepper.
Remove from heat and serve sprinkled with parsley.
EN ESPAÑOL
Caldillo de pescado con camarones (o gambas)
Hay comidas que no solo son deliciosas sino que además confortan el alma. Esta es una de ellas, además a veces como cocinar es un misterio mágico (así pienso) es una amalgama de amor, condimentos y receta, al final el resultado es asombroso para la propia cocinera en este caso.
Supera las expectativas.
Esta receta está inspirada en un poema de Pablo Neruda en una Oda al Caldillo de congrio, digo está inspirado porque mi caldillo es de salmón.
Buen apetito!
Ingredientes (5 a 6 porciones)
3 cucharadas de aceite vegetal
1 cebolla cortada en pluma fina
2 dientes de ajo picado fino
1/2 cucharadita de pimenton molido o paprika
1/2 zanahoria pelada y rallada
1/2 pimentón rojo sin semillas
2 tomates pelados y sin semillas
cortados en cubos
1 litro de caldo de pescado (lo hice con dos trozos de salmon)
3/4 taza de vino blanco
1 hoja de laurel
4 trozos de salmon (fresco o congelado)
300 grs. de camarones o gambas
2 yemas de huevo disueltas en
1 taza de crema
sal y pimiena
1/3 taza de perejil picado para espolvorear
En una olla grande calentar el aceite a fuego medio, agregar la cebolla y el ajo, cocinar de 5 a 7 minutos, hasta que la cebolla esté dorada, añadir la paprika o pimentón molido, zanahoria pimenón y tomates en cubos.
Verter el caldo y el vino blanco. Llevar a ebullición. Reducir el calor a fuego suave por 7 minutos e incorporar el laurel y el pescado cocinar durante 7 minutos más.
Agregar los camarones y verter de apoco la yemas disueltas en la crema hasta incorporar bien,cocinar sin hervir porque cuando ya tiene incorporada la crema y las yemas se puede cortar,
sazonar con sal y pimienta.
Retirar del fuego y servir espolvoreado con perejil.
El color ya es maravilloso!, que será el sabor!!!!.
ReplyDeleteTus fotos son realmente preciosas Gloria!
Besitos!
Eso sopa es una delicia
ReplyDeleteque rico Creo que con algún otro tipo de pescado se podrá hacer aqui en Mendoza el kilo de salmón cuesta $14000 y eso cuando hay
Me encanto tu sopa
Great new look.
ReplyDeleteAwesome soup ♥
Hola estoy visitando los blog de las amigas de Made in Chile y no habia pasado por aquí...creo que subí como dos kilos de solo imaginarme comiendo alguno de los ricos platos que preparas. Voy a animarme a preparar alguna de tus recetas y asi salir de la tipica comida que se hacer. Gracias por compartir todos tus conocimientos.
ReplyDeleteThanks Blonde me too!! xx gloria
ReplyDeleteGracias Juana el sabor tambien delicioso es una mezcla deliciosa, cariños, gloria
Angélica la puedes hacer con cualquier pescado de hecho la hice con un poco de salmon congelado que tenía y voilá la sopa mágica, besoos gloria
Thanks Ana for stopping by, love the new look too, xx gloria
Gracias Claudia, eres muy bienvenida, ven a verme cuando quieras, muchos cariños, gloria
Sounds yummy! Thanks for sharing!
ReplyDeleteI love the new look!
Que lindo esta tu blog, mas moderno, me gusto mucho.
ReplyDeleteY la sopita criaturera,jaja
My husband would be so happy with this soup! It sounds delicious.
ReplyDeleteThis soup looks delicious! I love the lovely colour too, looks very appetising! Have a nice day!
ReplyDeleteEsta sopa tiene un color estupendo, tiene que estar deliciosa.
ReplyDeleteUn abrazo.
Gloria, que lindo color tiene tu caldillo, me encanta.
ReplyDeleteEsa mezcla debe estar muy buena. Creo que estamos acostumbrados a comer el salmón siempre de la misma manera, tu idea es estupenda.
Un beso.
Alicia thanks for stopping by,is really yummy! huggs! gloria
ReplyDeleteGracias Pilar, lo divertido que llegué a esta forma más simple por el computador (tenía porblemas) pero amí tambien me gusta, (respecto a la sopa siempre he escuchado que los mariscos son criatureros je)cariños, gloria
Thanks a lot Bridgett, take care, gloria
Thanks a lot kitchen flavours! x gloria
Gracias Amparo, cariños, gloria
Hola Kako! Efectivamente a veces muchas cosas uno las hace siempre igual y estos experimentos dan buenos resultados,ja! besos amiga, gloria
This would be so comforting Gloria and packed with flavour!
ReplyDeleteAl fin llego.....como me vendria esta sopa ahora....esta hecha una delicia...el color....te ha quedado estupenda!!!!....me encanto!!....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteThis looks delicious. A great comfort dish for this time of year. Love your new blog look also!
ReplyDeleteA wonderful soup! That combination is mouthwatering.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
This soup looks so good and sounds comforting! I love seafood too and with the soup..oh yeah!
ReplyDeleteHe probado estas cremitas y son riquísimas. Es un plato estupendo. No sé si me lo parece pero creo que has cambiado el formato del Blog, no era blanco verdad?. Besitos y buen finde.
ReplyDeletewhat a beautiful soup! I love that broth, the prawns are a wonderful addition to that soup! Such a rich and flavorful soup, perfect for a cold autumn night!
ReplyDeleteThanks Vall, xx gloria
ReplyDeleteGracias Marcea, pero tú cuidate que estás enferma, un abrazo, gloria
Thanks Pam, you are nice, gloria
Thanks Rosa for stopping by! x gloria
Tanantha I love seafood too! gloria
Gracias Blulady, efectivamente tuve que cambiar el formato a uno más simple por porblemas en el computador, pero me gusta como quedó, besos gloria
Thanks Chef Dennis I love prawns too and yes the soup was wonderful, x gloria
Un sabroso y reparador caldo de pescado para las frías tardes invernales. O fresquito queda delicioso en verano.
ReplyDeleteHasta aquí llega el delicioso aroma, que da sensación de hogar.
Besos
Wowww! Great recipie!
ReplyDeleteGracias Ferrán, gracias por venir, realmente estaba buena, cariños, gloria
ReplyDeleteThanks a lot Diseño web, gloria
I love a great seafood soup. Can't wait to try it.
ReplyDeleteGloria, your soup looks gorgeous! Salmon is my favourite fish so I would use salmon too. Thank you so much for visiting my blog today and leaving a comment. Nice to meet you! :o)
ReplyDeleteTon new look me plait beaucoup.
ReplyDeleteCette soupe doit être délicieuse.
Bon week-end et à bientôt.
I love the color of your soup, Gloria! And the flavors sound marvelous. Quick and easy to make as well. Definitely copying your recipe to try!
ReplyDeleteThanks Nirmala, I think you will enjoy, I love it! gloria
ReplyDeleteThanks for stopping by Brenda,
love your blog, is a really nice blog, I love salmon too! x gloria
Merci beacoup mon amie, Im glad with it too,
bon weekend mon amie! gloria
Thanks Barbara is really easy and yummy, I really loved this recipe, enjoy, gloria
This looks delicious! Great for one of our cold winter nights accompanied by one of those delicious wines from Chile! Thanks for stopping by and bringing me to your blog.
ReplyDeleteBest,
Bonnie
un soupe bien savoureuse et remplie de bonnes saveurs
ReplyDeletebonne soirée
I love the colour! Very nice :)!
ReplyDeleteThanks Bonnie, yes thanks for stopping by, I love chilean wines, and yes with this soup is awesome, x gloria
ReplyDeleteMerci Fimere, je aime des soupes,
bonne soirée, x gloria
Cooking thanks for stopping by!!, x gloria
Thank you for visiting my website, so I could find you! Just the broth looks so delicious! And adding salmon and prawns is muy bueno!
ReplyDeleteQue rico caldito, y que color...!tiene que estar delicioso. Lo probaré Besos
ReplyDeleteOh may,the flavor of this soup sound amazing and it looks very gourmet.
ReplyDeleteThis is such a gorgeous soup...love the ingredients. This is my idea of a fall comfort food. Beautiful :)
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