These corn and lemon muffins are smooth and yummy and are adapted from a recipe of Platos y Copas "Chile Gourmet" año 2010.
To these lemon muffins I use ramekins but you can use the normal muffins pan. These muffins in ramekins are a little bigger than others.
But are lovely for breakfast or lunch.Love the texture.
Ingredients
5 tablespoons of flour
4 tablespoon of corn flour
2 teaspoon of baking powder
1 pinch of salt
120 grs, soft butter
1 cup of sugar (or splenda)
1 lemon the juice and peel grated
2 eggs
1 cup of milk
1 tablespoon of olive oil
Ramekins (I used 6)
or normal muffins pan
Method
1. Preheat the oven at 180° C (medium) Butter the ramekins and podwer with flour.
Set aside.
2. In a bowl mix the normal flour and corn flour, add the pinch of salt and baking powder.
In other bowl beat the butter with the sugar until incorporated. Add 1 egg beat and add the other.
Join the two mix.
3. Add the milk the grated peel and juice lemon, and the oil.
Join all carefully and mix well.
Distribute the batter on the ramekins or others pan muffins.
Bake at oven by 20 to 30 minutes until are little golden and dry.
Set aside and podwer with caster sugar.
serve with Tea or Coffe.
EN ESPAÑOL
Muffins de limón y harina de maiz
Estos muffins los hice el otro día y quedaron muy buenos. Su masa suave y esponjosa es en parte por la harina de maiz que es más suave que la harina normal.
También los preparé en estos bowl ceramicos pero perfectamente se pueden hacer en los típicos moldes de muffins.
Son muy buenos para el desayuno o para el lunch.
Ingredientes
5 cucharadas de harina
4 cucharadas de harina de maiz o maicena
2 cucharaditas de polvos de hornear
1 pizca de sal 120 grs. de manequilla
1 taza de azúcar
1 limón (su jugo y ralladura)
2 huevos
1 taza de leche
1 cucharada de aceite de oliva
Preparación
1. Precalentar el horno a 180° c (temperatura media)
Enmantequillar y enharinar los cuencos de cerámica o los moldes para muffins.
2.En un bol mezclar las harinas (la normal y la de maiz) más los polvos de hornear y la sal.
3. En otro recipiente batir la mantequilla con 1 tazas de azúcar hasta incorporar. Añadir los huevos de a uno.
4.Adicionar la leche, la rraladura de limón y jugo y el aceite de oliva.
Unir todo bien mezclando.
Vaciar la mezcla a los moldes cerámicos o los moldes de muffins.
Hornear de 20 a 30 minutos o hasta que los muffins esten ligeramente dorados.
Delicious Gloria!!!!
ReplyDeleteTodo es maravilloso, tus muffins, los moldes, la vajilla, tu blog...
ReplyDeleteA wonderful blog!
Me encanto esta receta, debe quedar muy buena la combinación, me gusta mucho lo rústico que le da la harina de maíz a los queques y el sabor a limón es un clásico
ReplyDeleteI muffins posso mangiarli in ogni modo, e i tuoi sono bellissimi
ReplyDeleteun bacio
Those look wonderful Gloria! I love that you baked them in ceramic cups! Great idea! xxoo
ReplyDeleteDear Vall, thanks a lot, x gloria
ReplyDeleteGracias gato, besos, gloria
Gracias Pilar, me encantó esta receta, gloria
Grazie Stefanía, I love muffins too, gloria
Thanks a lot Marie, I love cook in ramekins too, thanksand have a lovely day, xx gloria
Great idea to bake them in ramekins - that would be a really muffin treat ;0)
ReplyDeleteGloria:
ReplyDeleteQué buena combinación de ingredientes. Deben estar muy ricos.
que tengas un lindo fin de semana!
Un abrazo grande
Edith
La brujita
Gloria....ayer iba saliendo a comprar cuando lo pusiste.....no alcance a comentarte....pero pase por el supermercado a comprar harina de maiz.....me encantaron!!...se ven tan esponjosos.....te cuento cuando los haga!!.....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteAY! Pensé que ma había equivocado de blog.
ReplyDeleteHay cambio de diseño ¿por temporada primaveral?
Se lee bien, felicitaciones y por los quequitos tb.
Cariños
j'aime beaucoup la préparation de ces muffins au goût acidulé, ils doivent être excellents
ReplyDeletebonne journée
Son preciosos tus muffins!!!, muy muy apetitosos!!!
ReplyDeleteFeliz fin de semana!
Gloria, te han quedado estupendos los muffins, Tienen un color precioso. Es buena idea hacerlo en los moldes de suflé-
ReplyDeleteSupongo que el sabor sería estupendo.
Un abrazo.
Chele,thanks a lot I love them in ramekins!! gloria
ReplyDeleteGracias Edith que tengas buen fin de semana tambien, cariños, gloria
Marcela, cuéntame cuando los hagas a ver como te quedan estos los quiero hacer de nuevo tuvieron demasiado éxito, honestly are better muffins I try! besoos gloria
Merci Beaucoup dear Fimere, bonne journée, besos gloria
Gracias Juana, que estés muy bien . cuídate, besos gloria
Anabella, apenas pueda te escribiré tuve un día muy agitado. Tuve que cambiar el formato del Blog por porblemas en el computador, ya te cuento, cariños gloria
Amparo gracias, el hacerlos en los moldes de souflé me ha encantado se desmoldan muy bien. Si estaban buenos.
Lemon muffins are my favorite! I've never used corn flour though. These look lovely, Gloria, and what a fun way to serve them!
ReplyDeleteyour muffins sound like such a tasty combination of flavors!!! I love them in the ramekins too!!
ReplyDeleteGreat presentation!
Thanks a lot dear Barbara, I love this recipe, gloria
ReplyDeleteThanks Dennis I love them in ramekins, are lvely, gloria
que buena y que bonitas te han quedado y vaya cambio de look tan mono un besoooooooooo
ReplyDeleteQue ricos y lindos,me pondre a ellos pronto, ultimamente me ha dado la locura por los muffins
ReplyDeletemañana mismo los probamos.
Besos de Manjar
Hey Gloria! This looks so good. I could probably eat three right now;) Ooh, and I like the white background of your blog-nice! Sometimes I wish I opted for a white background with a different look and such...
ReplyDeleteGracias Cristina, tuve que hacer un cambio por porblemas con mi pàgina anterior, cariños gloria
ReplyDeleteGracias Manjar Malva, cariños, gloria
Thanks Stella, I have to changed my page because I had some porblema, but I love new look to, thanks for stopping by!! gloria
Que rico Gloria! se ven de lo mas apetecibles. Besos
ReplyDeleteGracias Rosana, cariños, gloria
ReplyDeleteCes muffins doivent être délicieux.
ReplyDeleteLe goût doit rajouter un très bon goût.
Bonne semaine et à bientôt.
Muffins are always so cute!
ReplyDeleteThose muffins look scrumptious!
ReplyDeleteI love that you used you cute ramekins for your muffins. This looks like a recipe I'd love with the lovely flavors of lemon and olive oil. :)
ReplyDeleteScrumptious and what an unusual combination. Corn and lemon?!
ReplyDeleteThese look fab Gloria - and I love your pretty plate.
ReplyDeleteHi Gloria, these muffins looks delightful! Thank you for visiting and following. You have a lovely blog! I love the teapot and the mugs at your side bar, really cute! Have a good day!
ReplyDeleteGloria, these muffins look so lovely!
ReplyDeleteMaria
x
Merci Beaucoup Nadji, je aime muffins, a bientot mon amie, x gloria
ReplyDeleteThanks a lot Blonde, x gloria
Thanks fivestars! x gloria
Thanks a lot Ungourmet I loved made them in ramekins! gloria
Thanks dear Nirmana, x gloria
Hi Cakelaw, thanks a lot, x gloria
Thanks for stopping by kitchen flavours, I love your blog, xx gloria
Thanks a lot dear María, x gloria
These look delicious Gloria! Love the lemon decoration on top. =)
ReplyDeleteGloria...using ramkins is a great idea since going bigger in the case of these delicious muffins is the way to go ;o)
ReplyDeleteFlavourful wishes,
Claudia
P.S. I like the new adjustments you've made to your page ;o)
Thanks Chef Fresco, Love lemon too! gloria
ReplyDeleteThanks Claudia, you are so nice and thnaks I have to change some things in my page because I had porblems in other PC, Im glad with this page, xx gloria
This sounds wonderful and I just love the individual muffin!
ReplyDeletethe lemon is an outstanding touch, gloria--well done!
ReplyDeleteA splendid combo! Those muffins look so good.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Tanatha,x gloria
ReplyDeleteThanks a lot dear Grace I love my little lemon peel.. gloria
Thanks a lot Rosa, x gloria
Looks delicious! The ramekin adds a nice touch. I also like use big muffin pans, it turns out almost the same as using ramekins.
ReplyDeleteGloria, I gain weight just stopping by...These are just delicious, and so pretty :)
ReplyDeleteThanks Danielle I ove ramekins too! thanks for stopping by!!
ReplyDeleteooh! I dont believe dear Magic of Spice is virtual food!!!x gloria