1 October 2010

Corn and lemon muffins







These corn and lemon muffins are smooth and yummy and are adapted from a recipe of Platos y Copas "Chile Gourmet" año 2010.

To these lemon muffins I use ramekins but you can use  the normal muffins pan. These muffins in ramekins are a little bigger than others.
But are lovely for breakfast or lunch.Love the texture.

Ingredients

5 tablespoons of flour
4 tablespoon of corn flour
2 teaspoon of baking powder
1 pinch of salt
120 grs, soft butter
1 cup of sugar (or  splenda)
1 lemon the  juice and peel grated
2 eggs
1 cup of milk
1 tablespoon of  olive oil

Ramekins (I used 6)
or normal muffins pan

Method

1. Preheat the oven at 180° C (medium)  Butter the ramekins  and podwer with flour.
Set aside.

2. In a bowl mix the normal flour and corn flour, add the pinch of salt and baking powder.
   In other bowl beat the butter with the sugar until incorporated. Add 1 egg beat and add the other.
   Join  the two mix.


3. Add the milk the grated peel and juice lemon, and the oil.
Join all carefully and mix well.
Distribute the batter on the ramekins or others pan muffins.
Bake at oven  by 20 to 30 minutes until are little golden and dry.
Set aside and podwer with caster sugar.

serve with Tea or Coffe.

EN ESPAÑOL
Muffins de limón y harina de maiz










Estos muffins los hice el otro día y quedaron muy buenos. Su masa suave y esponjosa  es en parte por la harina de maiz que es más suave que la harina  normal.

También los  preparé en estos bowl ceramicos pero perfectamente se pueden hacer en los típicos moldes de muffins.
Son muy buenos para el desayuno o para el lunch.

Ingredientes

5 cucharadas de harina
4 cucharadas de harina de maiz o maicena
2 cucharaditas de polvos de hornear
1 pizca de sal 120 grs. de manequilla
1 taza de azúcar
1 limón (su jugo y ralladura)
2 huevos
1 taza de leche
1 cucharada de aceite de oliva

Preparación

1. Precalentar el horno a 180° c  (temperatura media)
Enmantequillar y enharinar los cuencos de cerámica o los moldes para muffins.

2.En un bol mezclar las harinas (la normal y la de maiz) más los polvos de hornear y la sal.

3. En otro recipiente batir la mantequilla con 1 tazas de azúcar hasta incorporar. Añadir los huevos de a uno.

4.Adicionar la leche, la rraladura de limón y jugo y el aceite de oliva.
Unir todo bien mezclando.

Vaciar la mezcla a los moldes cerámicos o los moldes de muffins.
Hornear de 20 a 30 minutos o hasta que los muffins esten ligeramente dorados.



42 comments:

  1. Todo es maravilloso, tus muffins, los moldes, la vajilla, tu blog...
    A wonderful blog!

    ReplyDelete
  2. Me encanto esta receta, debe quedar muy buena la combinación, me gusta mucho lo rústico que le da la harina de maíz a los queques y el sabor a limón es un clásico

    ReplyDelete
  3. I muffins posso mangiarli in ogni modo, e i tuoi sono bellissimi
    un bacio

    ReplyDelete
  4. Those look wonderful Gloria! I love that you baked them in ceramic cups! Great idea! xxoo

    ReplyDelete
  5. Dear Vall, thanks a lot, x gloria

    Gracias gato, besos, gloria

    Gracias Pilar, me encantó esta receta, gloria

    Grazie Stefanía, I love muffins too, gloria

    Thanks a lot Marie, I love cook in ramekins too, thanksand have a lovely day, xx gloria

    ReplyDelete
  6. Great idea to bake them in ramekins - that would be a really muffin treat ;0)

    ReplyDelete
  7. Gloria:
    Qué buena combinación de ingredientes. Deben estar muy ricos.
    que tengas un lindo fin de semana!
    Un abrazo grande
    Edith
    La brujita

    ReplyDelete
  8. Gloria....ayer iba saliendo a comprar cuando lo pusiste.....no alcance a comentarte....pero pase por el supermercado a comprar harina de maiz.....me encantaron!!...se ven tan esponjosos.....te cuento cuando los haga!!.....Abrazotes, Marcela

    ReplyDelete
  9. AY! Pensé que ma había equivocado de blog.
    Hay cambio de diseño ¿por temporada primaveral?

    Se lee bien, felicitaciones y por los quequitos tb.

    Cariños

    ReplyDelete
  10. j'aime beaucoup la préparation de ces muffins au goût acidulé, ils doivent être excellents
    bonne journée

    ReplyDelete
  11. Son preciosos tus muffins!!!, muy muy apetitosos!!!
    Feliz fin de semana!

    ReplyDelete
  12. Gloria, te han quedado estupendos los muffins, Tienen un color precioso. Es buena idea hacerlo en los moldes de suflé-
    Supongo que el sabor sería estupendo.
    Un abrazo.

    ReplyDelete
  13. Chele,thanks a lot I love them in ramekins!! gloria

    Gracias Edith que tengas buen fin de semana tambien, cariños, gloria

    Marcela, cuéntame cuando los hagas a ver como te quedan estos los quiero hacer de nuevo tuvieron demasiado éxito, honestly are better muffins I try! besoos gloria

    Merci Beaucoup dear Fimere, bonne journée, besos gloria

    Gracias Juana, que estés muy bien . cuídate, besos gloria

    Anabella, apenas pueda te escribiré tuve un día muy agitado. Tuve que cambiar el formato del Blog por porblemas en el computador, ya te cuento, cariños gloria

    Amparo gracias, el hacerlos en los moldes de souflé me ha encantado se desmoldan muy bien. Si estaban buenos.

    ReplyDelete
  14. Lemon muffins are my favorite! I've never used corn flour though. These look lovely, Gloria, and what a fun way to serve them!

    ReplyDelete
  15. your muffins sound like such a tasty combination of flavors!!! I love them in the ramekins too!!
    Great presentation!

    ReplyDelete
  16. Thanks a lot dear Barbara, I love this recipe, gloria

    Thanks Dennis I love them in ramekins, are lvely, gloria

    ReplyDelete
  17. que buena y que bonitas te han quedado y vaya cambio de look tan mono un besoooooooooo

    ReplyDelete
  18. Que ricos y lindos,me pondre a ellos pronto, ultimamente me ha dado la locura por los muffins
    mañana mismo los probamos.
    Besos de Manjar

    ReplyDelete
  19. Hey Gloria! This looks so good. I could probably eat three right now;) Ooh, and I like the white background of your blog-nice! Sometimes I wish I opted for a white background with a different look and such...

    ReplyDelete
  20. Gracias Cristina, tuve que hacer un cambio por porblemas con mi pàgina anterior, cariños gloria

    Gracias Manjar Malva, cariños, gloria

    Thanks Stella, I have to changed my page because I had some porblema, but I love new look to, thanks for stopping by!! gloria

    ReplyDelete
  21. Que rico Gloria! se ven de lo mas apetecibles. Besos

    ReplyDelete
  22. Gracias Rosana, cariños, gloria

    ReplyDelete
  23. Ces muffins doivent être délicieux.
    Le goût doit rajouter un très bon goût.
    Bonne semaine et à bientôt.

    ReplyDelete
  24. Those muffins look scrumptious!

    ReplyDelete
  25. I love that you used you cute ramekins for your muffins. This looks like a recipe I'd love with the lovely flavors of lemon and olive oil. :)

    ReplyDelete
  26. Scrumptious and what an unusual combination. Corn and lemon?!

    ReplyDelete
  27. These look fab Gloria - and I love your pretty plate.

    ReplyDelete
  28. Hi Gloria, these muffins looks delightful! Thank you for visiting and following. You have a lovely blog! I love the teapot and the mugs at your side bar, really cute! Have a good day!

    ReplyDelete
  29. Gloria, these muffins look so lovely!

    Maria
    x

    ReplyDelete
  30. Merci Beaucoup Nadji, je aime muffins, a bientot mon amie, x gloria

    Thanks a lot Blonde, x gloria

    Thanks fivestars! x gloria

    Thanks a lot Ungourmet I loved made them in ramekins! gloria

    Thanks dear Nirmana, x gloria

    Hi Cakelaw, thanks a lot, x gloria

    Thanks for stopping by kitchen flavours, I love your blog, xx gloria

    Thanks a lot dear María, x gloria

    ReplyDelete
  31. These look delicious Gloria! Love the lemon decoration on top. =)

    ReplyDelete
  32. Gloria...using ramkins is a great idea since going bigger in the case of these delicious muffins is the way to go ;o)

    Flavourful wishes,
    Claudia

    P.S. I like the new adjustments you've made to your page ;o)

    ReplyDelete
  33. Thanks Chef Fresco, Love lemon too! gloria

    Thanks Claudia, you are so nice and thnaks I have to change some things in my page because I had porblems in other PC, Im glad with this page, xx gloria

    ReplyDelete
  34. This sounds wonderful and I just love the individual muffin!

    ReplyDelete
  35. the lemon is an outstanding touch, gloria--well done!

    ReplyDelete
  36. A splendid combo! Those muffins look so good.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  37. Thanks Tanatha,x gloria
    Thanks a lot dear Grace I love my little lemon peel.. gloria

    Thanks a lot Rosa, x gloria

    ReplyDelete
  38. Looks delicious! The ramekin adds a nice touch. I also like use big muffin pans, it turns out almost the same as using ramekins.

    ReplyDelete
  39. Gloria, I gain weight just stopping by...These are just delicious, and so pretty :)

    ReplyDelete
  40. Thanks Danielle I ove ramekins too! thanks for stopping by!!

    ooh! I dont believe dear Magic of Spice is virtual food!!!x gloria

    ReplyDelete

Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted