I dont have any problem to say this is my first time I made this recipe.....and Im love of it!!
I have a simple and lovely book from Hermana Bernarda - Argentina that teach cook and nice recipes in Gourmet TV.
I have others recipe of her here, but the dough of this strudel is amazing! These are two links and you can see her cooking, is one of the most adorables human beimgs I knew!
Is a pity she doesnt cook class at TV (she has now 83) but is lovely and smart person...
I love this Sister Bernarda picture, I see her kitchen and I will happy to be there cooking with her!!
The recipe
Ingredients (6 servings)
Dough
250 grs. flour
1 huevo
30 grs. mantequilla
1 cucharadita sal
agua tibia
Filling
1 onion chopped
2 to 3 tablespoon of sunflower oil
1/2 green pepper chopped
2 garlic cloves
1 medium breast chicken
150 grs. mushrooms in slices
1 carrot chopped
1 aubergine peel in cubes
1 teaspoon of flour
salt
pepper
100 grs. cheese grated (parmesan)
100 grs. chopped bacon (optative)
1 yolk egg with 1/3 cup milk to brush
Method
First make the pastry for strudel on the table, place the flour, melted butter, salt and warm water slowly.
Knead a little and let stand for 30 minutes.
After this stretch with a thin dough roll filled strudel carefully and close to form a roll bending the ends inward.
Place on a greased baking tray and floured.
Paint with a brush a mixture of yolk and a little milk.
Carry preheated oven (180 °) for 20 minutes until golden and crisp.
Let stand a bit to serve before
Filling
In a pan put the oil and the chopped onion , green pepper and garlic.
Add the minced chicken breast and cook for about 10 minutes to slow heat..
Incorporate the sliced mushrooms, carrots and eggplant and cook for 5 minutes.
Add flour and mix well.
Remove from heat and let cool.
Season with salt and pepper and sprinkle with grated cheese.
Finally add the finely chopped bacon. (Optional)
The strudel can be made only with vegetables, in fact I did two strudel, one with chicken and one only with the veggies.
EN ESPAÑOL
Strudel de pollo y verduras
No tengo ningún problema en reconocer que esta es la primera vez que hago esta receta, pero las de la Hna Bernarda las hago a ojos cerrados, nunca he tenido un problema.Sus recetas son exactas, buenas y deliciosas.
Para las que no la conocen pondré un link aquí. Pero en Chile y Argentina es muy conocida y mucho tiempo hizo clases de cocina en el Canal Gourmet, supongo que se agotó porque ahora no sale aunque hace clases en su convento.
Debe tener ahora unos 83 años pero sigue cocinando. Una persona encantadora e inteligente.
Y este strudel es delicioso es de pollo y verduras pero pueden hacerlo sólo de verduras (de hecho hice dos) ya que mi hija es vegetariana. Una receta que recomiendo de todas maneras.
Ingredientes
250 grs. de harina
1 huevo
30 grs. mantequilla
1 cucharadita de sal
agua tibia
para la masa
Relleno
2 a 3 cucharadas de aceite de girasol
1 cebolla picada
1/2 pimiento morron picado
2 dientes de ajo
1 pechuga mediana de pollo
150 grs. de champiñones fileteados
1 berenjena peladas y en cubos
1 zanahoria
1 cucharadita de harina
sal y pimienta
100 grs. queso parmesano rallado
100 grs. tocino (optativo)
1 yema con 1/3 taza de leche para intar la masa.
Preparación
La masa:
Sobre la mesa de cocina unir la hariana, el huevo , la sal y la mantequilla derretida, unir muy bien agregando de a poco agua tibia para formar una masa suave, dejar reposar 1/2 hora .
Luego estirarla bien delgada con el rodillo. (que no se rompa)
estirarla en forma de rectángulo y rellenar cuidadosamente con las verduras y pollo ya preparados, doblar las puntas enrollando hacia dentro.
Colocar sobre una bandeja de horno engrasada. Pintar con una brocha la mezcla de yema de huevo y leche y llevar a horno por unos 20 minutos en horno precalentado (180°c) hasta que esté dorado y crujiente. Retirar y dejar enfriar un poco.
relleno:
En un sartén poner el aceite, agregar la cebolla picada, y dorar con los dientes de ajo y el pimiento en trozos.
Añadir la pechuga de pollo picada y dejar cocinar por unos 10 minutos a fuego suave.
Agregar los champiñones , zanahoria y berenjena picada y cocinar por 5 minutos más.
Espolverear la harina y mezclar bie. Retirar del fuego y dejar enfriar.
Condimentar con sal, pimienta y agregar el queso rallado.
Por último agregar el tocino si se desea.
Este strudel como dije se puede hacer solo con las verduras para una versión vegetariana, se le puede agregar un poco de choclo picado (maiz.) queda muy bien.
Wowo if i make this my family will love me double :-) this looks so so good.
ReplyDeleteYum! A wonderful heart meal ;0)
ReplyDeleteWow, I'd love a nice piece of this. It would definitely impress anyone to see this on their plate.
ReplyDeleteWhat a great recipe!
ReplyDeleteLove the picture of that nun. Very familiar costume; my sister in law is in the order of Grey Sisters of the Cross and it looks the same.
Que rico Gloria!! tiene una pinta deliciosa. Aqui tambien conocemos a la Hermana Bernarda,salió en canal cocina.
ReplyDeleteThat's a very interesting recipe. When I hear strudel, I think of apples or other fruit, but I like the thought of making it savoury.
ReplyDeleteComo me has tentado con esa masa!!....no solo la descripcion....la textura como te quedo!!....puede ser una buena receta.....pero tu una excelente cocinara!!!.....mira que las masas no son faciles!!.....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteGloria...it's nice to see a recipe for a savoury strudel for a change of pace. Great ingredients and very nicely put together ;o)
ReplyDeleteFlavourful wishes,
Claudia
Me encantaba las recetas de esa hermana
ReplyDeleteTe quedo la mar de apetecible
tan hojaldrado¡¡¡¡¡¡que bueno
BESOS
La hermana Bernarda es un encanto, todo lo que hace con mucho cariño, no me perdía ni un capitulo suyo en la tele.
ReplyDeleteEste strudel se vé delicioso.
besos
Gloria muy rico este strudel y la hermana es maravillosa hace cosas deliciosas, era un placer verla.
ReplyDeleteBesos
Happy cook Im sure they love you a lot! but try this recipe! x gloria
ReplyDeleteThanks a lot Chele! gloria
Thanks a lot Lisa, you are so nice! gloria
Thanks Rita, I really love this Sister is a wonderful person! What nice tour sister in law is a sister!x gloria
Gracias Rosana, me imagino porque estaba en el Canal Gourmet, es una pena que ahora no salga, cariños, gloria
Yes Sylvie I love applesstrudel (some day I will) but I find this recipe lovely and yummy!
Marcela, es delicioso, riquísimo te recomiendo la receta, ya leiste que hice dos, uno para mi hija (sin pollo) y otro para el resto.
Gracias por venir, gloria
Thanks a lot Claudia, x gloria
Gracias Isa, la hermana tiene muy buenas recetas, x gloria
Cierto María José todo el mundo la ama a mi me encanta y tengo un solo libro de ella pero apenas pueda me compraré otro, cariños, gloria
Gracias Annie, compatriota tuya pues Annie, yo la quiero muchísimo, gracias por venir, cariños, gloria
ReplyDeleteEllerinize sağlık. Çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ReplyDeleteSaygılarımla.
This looks really good! I would love to have this with my cup of tea! I am definitely bookmarking this. Thank you very much for sharing.
ReplyDeleteYum yum Gloria. I love savoury pastry ideas. What are the ingredients following the first one? Are they native to where you live. This is a great recipe! xo
ReplyDeleteThat is a beautiful strudel. Thanks for sharing this recipe with us.
ReplyDeleteSe ve fantástico Gloria, que rico, me encanta el pollo acompañado de alguna masa y verduras, una buena alternativa a un quiche.
ReplyDeleteGloria anch'io vorrei essere in quella bella cucina !
ReplyDeleteGrazie per questa ricetta e di avermi fatto conoscere questa bellissima e particolare cuoca, un abbraccio
I would love to cook side by side with you in the nun's kitchen making this vegetable strudel.
ReplyDeleteThanks a lot Fuat, is a nice dish! gloria
ReplyDeleteThanks Kitchen flavours, I love this dish is nice and yummy!
gloria
Deeba I love too, Deeba are normal ingredientes, you can use any oil you like, we use too sometimes oliva oil, or others types, the other green pepper is pimiento verde that you use a lot too. Any doubt mail me.
Thanks for stopping by, gloria
Velva Im happy to sharing I love this recipe, gloria
Es delicioso Pilar además se calienta muy bien en el microondas a mí me quedó para el otro día y lo comimos todo.
I love the Sister Bernarda kitchen too, remmeber me when I was a child, thanks for stopping by, gloria
Oh! Vall I will be happy to cook with you and Siter Bernarda will be so fun!! thanks for stopping by, gloria
Oh Gloria, this is absolutely heavenly! This would be perfect to impress dinner guests or even show the husband some love. Incredible. Thanks for sharing!
ReplyDeleteThanks Bridgett you are so sweet Hope you are OK dear, send you huggs! x gloria
ReplyDelete¡Qué receta tan riquísima!. No tardaré en probarla.
ReplyDeleteTengo un libro de la Hermana Bernarda, y la verdad es que sus recetas son fantásticas.
Un besote, guapa.
So so delicious!!
ReplyDeleteIt looks pretty amazing...the dough especially, so flaky!
ReplyDeleteUY! Gloria, hasta comentario de Estambul ¿que habrá dicho el chiquillo?
ReplyDeleteApetitosa se ve, la masa tienta para ser rellenada con lo que la imaginación y el refri permitan.
This looks so good! The dough is baked perfectly!
ReplyDeletePues si que tiene que estar buena esa receta, habrá que probarla. Las monajs suelen preparar platos exquisitos.
ReplyDeleteUn abrazo
gracias Morguix! besos
ReplyDeleteThanks a lot Sugar plum Fairy, x gloria
Thanks Indie! , gloria
Gracias Anabella, si Fuat es de Estambul, es muy amable, me estuve acordando de tí, escribeme, besos
gloria
Thanks Chef Fresco is a really nice dough! gloria
Gracias Amaparo, besos gloria
Amiga la hermana bernarda tenia esos consejos y amor que se notaba cuando explicaba sus platos
ReplyDeleteEste tuyo se ve muy delicioso
besos
Maravilloso! tiene una pinta tan deliciosa que casi rompo la pantalla para coger un trocito...
ReplyDeleteAngélica, you come back again!, pudiste arreglar tu problema con el servicio de internet?? que bueno que estés aquí, Adoro a la Hna Bernarda, me encantan sus recetas, me encanta ella, besos
ReplyDeleteElena, gracias,que bueno que te gustó, ha! besos
Gloria,
ReplyDeleteLove the new blog look. Very clean. The header photo looks great as well.
Fantastic job with this chicken strudel. Especially for a first go.
Quidate
Thanks a lot Lazaro, you are really nice, I love too.
ReplyDeleteTake care and have a lovely weekend! gloria
wow che bontà! complimenti!!
ReplyDeleteJust the kind of meal I love! Your strudel makes me hungry.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Oh my goodness does this ever look GOOD!!! Well done!!
ReplyDeleteThis chicken dish looks fabulous!! We would love it if you came over to our blog hop and posted this recipe and any other chicken recipes you have. This week's theme is CHICKEN
ReplyDeleteHope to see you there!!
http://everydaysisters.blogspot.com/2011/07/everyday-sisters-sharing-sundays-2.html
Nanci