4 August 2010

Cinnamon and pears Pies







This lovely italian dessert is really light and nice  after any dinner, I love italian desserts, are something special,try this.
Is adapted from a chilean magazine "Paula año 2002"   made from Samantha Jungers a chilean chef.


Ingredients (4 servings)

4 pears peeled and whole



1 cup 3 / 4 sugar


2 cinnamon sticks


40 grs.. soft butter

1 teaspoon vainilla


3/4 cup  liquid cream


2 eggs, separated


1 cup chopped almonds


3/4 cup plain flour

1 teaspoon baking powder


1. In a medium saucepan cook the apples with 3 / 4 cup cinnamon sugar and 4 cups cold water, cover and cook over low heat until the pears are soft but firm.

Remove from heat and let cool.

2. Preheat the oven to warm. In a bowl mix remaining sugar with the butter, vainilla, cream, almonds, yolks and flour, beat until mixture is smooth and thick.

In another bowl beat the whites and incorporated into a with smooth.

3. Pour the mixture into individual  ramekins half full.

Place a pear in center of each ramekin and press. The batter should cover three quarters of the surface of the bulb. Bake 25-30 minutes until mixture is firm and golden.



 


EN ESPAÑOL

Pies de peras con canela

Este delicioso postre itaiano con peras es delicioso y liviano. Ideal para despues de una comida.
Me encantan los postres italianos. La comida de los italianos es sumamente interesante y muy variada.
Esta receta está adaptada de Revista Paula año 2002, receta preparada por Samantha Jungers una chef chilena.




Ingredientes ( 4 porciones)

4 peras maduras pero firmes peladas
y enteras
1 3/4 taza de azúcar
2 palos de canela
40 grs. de mantequilla
1 cucharadita de vainilla
3/4 taza de crema
2 huevos separados
1 taza de almendras picadas
3/4 taza de harina normal
1 cucharadita polvos de hornear


Preparación

1. En una olla mediana, colocar peras con 3/4 taza de azúcar  canela y cuatro tazas de agua fría, tapar y cocinar a fuego bajo por 15 a 20 minutos  o hasta que las peras estén blandas pero firmes.
Retirar del fuego y dejar enfriar.

2. Precalentar el horno a temperatura media. En un bol mezclar el resto de azúcar con la mantequilla, ainilla, crema, yemas de hueo y almendras picadas, batir hasta que la mezcla esté suae y espesa.
En otro bol batir las claras a nieve e incorporarlas al batido con moimientos enolentes.

3 Verter la mezcla en pocillos indiiduales llenándolos hasta la mitad. Colocar una pera en el centro de cada pocillo y presionar el batido. debe cubrir 3/4 de la superficie de la pera Hornear 25 a 30 minutos o hasta que la mezcla esté firme..

38 comments:

  1. Oh Gloria these look amazing. Love the new layout too :)

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  2. Sounds absolutely delicious! Thanks for sharing!

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  3. Gloria
    que hermoso postre te ha quedado
    se ve hermoso y muy rico
    besos

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  4. Wowo tha tlooks beautiful and delicous.

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  5. bravo pour le New look de ton blog il est magnifique
    ces petites tartes aux poires parfumées à la cannelle sont sublimes et elles ont l'air succulentes
    j'adore
    bonne journée

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  6. They look truly spectacular Gloria- muy bien! I prefer baked pears...x

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  7. These look totally delicious - wonderful recipe :)

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  8. Fabulous presentation and so delicious ♥

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  9. una vera delizia!complimenti!ciao!

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  10. Que postre tan bonito. La presentación es estupenda y seguro que está delicioso.
    Un abrazo.

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  11. lovely, very good idea.i'd like very much ad also the presentation!

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  12. Gloria que rico!!! ya tomo la cuchara y me sirvo son muy tentadores.
    Besos

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  13. Gloria - fantastic looking dessert.

    Great new look!

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  14. Gloria, eres una artista!!.
    Qué buena pinta tienen y fáciles de hacer.

    Muacs dulces esperando que lo que se esperaba fuera todo perfecto.

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  15. Gloria ....que postre mas exquisito!!.....no lo conocia y te ha quedado de maravillas....precioso el nuevo fondo y colores de tu blog!!!....Abrazos, Marcela

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  16. Is beautiful and unsusual Gloria! Todd and I love pears as well. I am putting this on my "to do" list!! xxoo

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  17. GUAU!!!!! Gloria
    Un postre super novedoso, no lo había visto nunca. Me dejaste absolutamente hechizada.
    Las fotos te quedaron preciosas.
    un gran abrazo y que tengas un lindo fin de semana.
    No había podido revisar los blog...estoy copada de pega.
    edith
    La brujita

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  18. Thanks GEorge, x gloria

    Thanks Alicia, thanks by coming, gloria

    Gracias Angélica, cariños, gloria

    Thanks Happy Cook, xx gloria

    I love pears too dear Blonde! gloria

    Thanks dear Fimere, huggs, gloria

    Thanks a lot Emmalene, x gloria

    Thanks Lucie, gloria

    You are nice Ana, thanks so much! huggs, gloria
    hae a nice weekend

    Grazie Federica, xx gloria

    Gracias José Manuel, gloria

    Gracias Amparo, es un postre suae y delicioso, x gloria

    Thanks Lucy, x gloria

    Gracias Annie, sirvete no más.(estás en tu casa) x gloria

    Thanks Brownie girl, gloria

    Gracias Berta cariño, pero ya sabes que Pepinho nos supera con creces, él hace cosas maravillosas, como estará? te escribiré luego, besoos gloria

    Gracias Marcela que bueno que te gusta el nueo diseño, tenía ganas de cambiar. Siempre es bueno. Me encantan las peras, un abrazo cariñoso, x gloria

    My dear Marie I hae a list to do too and is ery loooong!! Huggss and kisses to you and Todd, huggsssss love ya! gloria

    Gracias Edith pero de verdad encuentro tus recetas originales y maraillosas, gracias por veni amiga, besoos (tambien estoy con muchas cosas ya te contaré) gloria

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  19. Que ricas peras y metidas ese quequito, toda una delicia.
    saludoa

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  20. Gracias Claudia, cariños pa tí tambien, gloria

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  21. este postre se ve de lo mas delicioso¡¡¡¡¡
    un beso

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  22. Gracias Isa, besoos, gloria

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  23. Gloria, this little pies withe pear look so pretty...lovely!

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  24. your blog looks great, and so do these little desserts! very few things top them as far as presentation goes, and sure they taste heavenly too! :)

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  25. A lovely dessert idea. Those individual pies look mighty good!

    Cheers,

    Rosa

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  26. Gloria...these are stupendously done. Brava!
    The photos are very capturing.

    Thank you for such a wonderful treat ;o)

    Ciao for now,
    Claudia

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  27. Thanks Juliana you are so kind, x gloria

    Thanks Valli and thanks by coming, x gloria

    Thanks Grace I love little desserts, are nice to serve! x gloria

    Thanks Rosa, love pears, x gloria

    Thanks Claudia, you are really nice I love little desserts with fruits. thanks by coming, have a nice day, gloria

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  28. Gloria, this is a new to me dessert. You've done a wonderful job with this and I really love the way this looks and I'm sure must taste. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

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  29. Thanks a lot dear Mary I hope you have a lovely day too, blessings, x gloria

    Dear Blonde, my dear you always want pies!! je,je, is Ok this type of pie is so light really!! huggs, gloria

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  30. Wow! Is that a whole pear in there, Gloria. I love that if it is. This sounds delicious. I'm going to look at the recipe more closely...
    xo, Stella

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  31. Thanks dear Stella, send you huggs! I love pears too! gloria

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  32. These are beautiful! I'll definitely save this recipe to make.

    Thank you. =)

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  33. que ricos,
    con la de peras que hay en el huerto..,
    mañana mismo los hago
    besos
    tere

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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

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Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

.

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