This lovely italian dessert is really light and nice after any dinner, I love italian desserts, are something special,try this.
Is adapted from a chilean magazine "Paula año 2002" made from Samantha Jungers a chilean chef.
Ingredients (4 servings)
4 pears peeled and whole
1 cup 3 / 4 sugar
2 cinnamon sticks
40 grs.. soft butter
1 teaspoon vainilla
3/4 cup liquid cream
2 eggs, separated
1 cup chopped almonds
3/4 cup plain flour
1 teaspoon baking powder
1. In a medium saucepan cook the apples with 3 / 4 cup cinnamon sugar and 4 cups cold water, cover and cook over low heat until the pears are soft but firm.
Remove from heat and let cool.
2. Preheat the oven to warm. In a bowl mix remaining sugar with the butter, vainilla, cream, almonds, yolks and flour, beat until mixture is smooth and thick.
In another bowl beat the whites and incorporated into a with smooth.
3. Pour the mixture into individual ramekins half full.
Place a pear in center of each ramekin and press. The batter should cover three quarters of the surface of the bulb. Bake 25-30 minutes until mixture is firm and golden.
EN ESPAÑOL
Pies de peras con canela
Este delicioso postre itaiano con peras es delicioso y liviano. Ideal para despues de una comida.
Me encantan los postres italianos. La comida de los italianos es sumamente interesante y muy variada.
Esta receta está adaptada de Revista Paula año 2002, receta preparada por Samantha Jungers una chef chilena.
Ingredientes ( 4 porciones)
4 peras maduras pero firmes peladas
y enteras
1 3/4 taza de azúcar
2 palos de canela
40 grs. de mantequilla
1 cucharadita de vainilla
3/4 taza de crema
2 huevos separados
1 taza de almendras picadas
3/4 taza de harina normal
1 cucharadita polvos de hornear
Preparación
1. En una olla mediana, colocar peras con 3/4 taza de azúcar canela y cuatro tazas de agua fría, tapar y cocinar a fuego bajo por 15 a 20 minutos o hasta que las peras estén blandas pero firmes.
Retirar del fuego y dejar enfriar.
2. Precalentar el horno a temperatura media. En un bol mezclar el resto de azúcar con la mantequilla, ainilla, crema, yemas de hueo y almendras picadas, batir hasta que la mezcla esté suae y espesa.
En otro bol batir las claras a nieve e incorporarlas al batido con moimientos enolentes.
3 Verter la mezcla en pocillos indiiduales llenándolos hasta la mitad. Colocar una pera en el centro de cada pocillo y presionar el batido. debe cubrir 3/4 de la superficie de la pera Hornear 25 a 30 minutos o hasta que la mezcla esté firme..
Oh Gloria these look amazing. Love the new layout too :)
ReplyDeleteSounds absolutely delicious! Thanks for sharing!
ReplyDeleteGloria
ReplyDeleteque hermoso postre te ha quedado
se ve hermoso y muy rico
besos
Wowo tha tlooks beautiful and delicous.
ReplyDeleteI love pears!
ReplyDeletebravo pour le New look de ton blog il est magnifique
ReplyDeleteces petites tartes aux poires parfumées à la cannelle sont sublimes et elles ont l'air succulentes
j'adore
bonne journée
They look truly spectacular Gloria- muy bien! I prefer baked pears...x
ReplyDeleteThese look totally delicious - wonderful recipe :)
ReplyDeleteFabulous presentation and so delicious ♥
ReplyDeleteuna vera delizia!complimenti!ciao!
ReplyDeleteEsto se ve exquisito. Saludos
ReplyDeleteQue postre tan bonito. La presentación es estupenda y seguro que está delicioso.
ReplyDeleteUn abrazo.
lovely, very good idea.i'd like very much ad also the presentation!
ReplyDeleteGloria que rico!!! ya tomo la cuchara y me sirvo son muy tentadores.
ReplyDeleteBesos
Gloria - fantastic looking dessert.
ReplyDeleteGreat new look!
Gloria, eres una artista!!.
ReplyDeleteQué buena pinta tienen y fáciles de hacer.
Muacs dulces esperando que lo que se esperaba fuera todo perfecto.
Gloria ....que postre mas exquisito!!.....no lo conocia y te ha quedado de maravillas....precioso el nuevo fondo y colores de tu blog!!!....Abrazos, Marcela
ReplyDeleteIs beautiful and unsusual Gloria! Todd and I love pears as well. I am putting this on my "to do" list!! xxoo
ReplyDeleteGUAU!!!!! Gloria
ReplyDeleteUn postre super novedoso, no lo había visto nunca. Me dejaste absolutamente hechizada.
Las fotos te quedaron preciosas.
un gran abrazo y que tengas un lindo fin de semana.
No había podido revisar los blog...estoy copada de pega.
edith
La brujita
Thanks GEorge, x gloria
ReplyDeleteThanks Alicia, thanks by coming, gloria
Gracias Angélica, cariños, gloria
Thanks Happy Cook, xx gloria
I love pears too dear Blonde! gloria
Thanks dear Fimere, huggs, gloria
Thanks a lot Emmalene, x gloria
Thanks Lucie, gloria
You are nice Ana, thanks so much! huggs, gloria
hae a nice weekend
Grazie Federica, xx gloria
Gracias José Manuel, gloria
Gracias Amparo, es un postre suae y delicioso, x gloria
Thanks Lucy, x gloria
Gracias Annie, sirvete no más.(estás en tu casa) x gloria
Thanks Brownie girl, gloria
Gracias Berta cariño, pero ya sabes que Pepinho nos supera con creces, él hace cosas maravillosas, como estará? te escribiré luego, besoos gloria
Gracias Marcela que bueno que te gusta el nueo diseño, tenía ganas de cambiar. Siempre es bueno. Me encantan las peras, un abrazo cariñoso, x gloria
My dear Marie I hae a list to do too and is ery loooong!! Huggss and kisses to you and Todd, huggsssss love ya! gloria
Gracias Edith pero de verdad encuentro tus recetas originales y maraillosas, gracias por veni amiga, besoos (tambien estoy con muchas cosas ya te contaré) gloria
Que ricas peras y metidas ese quequito, toda una delicia.
ReplyDeletesaludoa
Gracias Claudia, cariños pa tí tambien, gloria
ReplyDeleteeste postre se ve de lo mas delicioso¡¡¡¡¡
ReplyDeleteun beso
Gracias Isa, besoos, gloria
ReplyDeleteGloria, this little pies withe pear look so pretty...lovely!
ReplyDeleteA very tasty dish Gloria!!!!!
ReplyDeleteyour blog looks great, and so do these little desserts! very few things top them as far as presentation goes, and sure they taste heavenly too! :)
ReplyDeleteA lovely dessert idea. Those individual pies look mighty good!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Gloria...these are stupendously done. Brava!
ReplyDeleteThe photos are very capturing.
Thank you for such a wonderful treat ;o)
Ciao for now,
Claudia
Thanks Juliana you are so kind, x gloria
ReplyDeleteThanks Valli and thanks by coming, x gloria
Thanks Grace I love little desserts, are nice to serve! x gloria
Thanks Rosa, love pears, x gloria
Thanks Claudia, you are really nice I love little desserts with fruits. thanks by coming, have a nice day, gloria
Gloria, this is a new to me dessert. You've done a wonderful job with this and I really love the way this looks and I'm sure must taste. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteI'm craving pie because of you!
ReplyDeleteThanks a lot dear Mary I hope you have a lovely day too, blessings, x gloria
ReplyDeleteDear Blonde, my dear you always want pies!! je,je, is Ok this type of pie is so light really!! huggs, gloria
Wow! Is that a whole pear in there, Gloria. I love that if it is. This sounds delicious. I'm going to look at the recipe more closely...
ReplyDeletexo, Stella
Thanks dear Stella, send you huggs! I love pears too! gloria
ReplyDeleteThese are beautiful! I'll definitely save this recipe to make.
ReplyDeleteThank you. =)
Mmmmm que bueno!
ReplyDeleteMaria
x
que ricos,
ReplyDeletecon la de peras que hay en el huerto..,
mañana mismo los hago
besos
tere