The diffrence of this little summer pudding is the brioche that you use in the recipe.
If you dont have a brioche recipe see here is a nice recipe of Epicurious.
This recipe of little pudding is adapted from a Tyler Florence recipe to Food Network
Ingredients
Butter, room temperature
4 eggs
3/4 cup whole milk
3/4 cup heavy cream
1 tablespoon vanilla extract
1 teaspoon lemon zest
1/2 cup sugar, plus more for dusting and topping
4 large slices brioche bread
2 cups mixed berries (blueberries, strawberries, raspberries, blackberries), plus more for garnish
Lemon Fondant:
1 y 1/2 cups powdered sugar
2 tablespoons water
2 lemons, zested and juiced
Directions
Butter and sugar 6 (6-ounce) ramekins
In a medium bowl, whisk together the eggs, milk, cream, vanilla extract, lemon zest, and sugar. Combine well with a whisk - then let it settle so there are no air bubbles on the surface otherwise these will cause lumps in your anglaise.
Preheat the oven to 200 degrees C.
Tear the brioche up into large pieces using your hands, add to the custard mixture and toss to combine. Equally divide the berries among the ramekins and top with the bread mixture. Gently press down so they are packed evenly. Sprinkle with more sugar, then refrigerate for 10 to 15 minutes to let soak.
Bake for 25 minutes in the center of the oven. The pudding is ready when it has puffed up and the custard is set. The top should be a nice golden color. Remove and allow to cool slightly.
Make the fondant. In a mixing bowl combine sifted powdered sugar, water, lemon zest and juice.
Once the pudding has cooled slightly, invert onto an individual serving plate. Drizzle the lemon fondant over warm bread pudding and serve with extra fresh berries.
EN ESPAÑOL
Budín de verano con pan brioche
Esta receta de pequeños budines de verano e sun poco distinta de otras que ya he hecho. Esta lleva pan brioche en tajadas. Si no tienen una receta de pan brioche pueden ver aquí que por lo demás es delicioso para tomar con un café o un té.
Receta
Ingredientes
mantequilla (para los bowls)
4 huevos
3/4 taza de leche
3/4 taza de crema espesa
1 cucharada de vainilla
1 cucharada de ralladura de limón
1/2 taza de azúcar más un poco más para espolvorear
4 torrejas de pan brioche
2 tazas de berries surtidos (arándanos, frambuesas o fresas)
Fondat de lim+on
1 1/2 taza de azúcar impalpable
o azúcar glass
2 cucharadas de agua
2 limones (su jugo y ralladura)
Método
Enmantequillar los bowls para horno (6)
En un bowl mediano mezclar los huevos,la leche, la crema, la vainilla, la ralladura de limón y el azúcar.
Batir y mezclar bien hasta que tenga una consistencia cremosa.
Precalentar el horno a 200° C.
Empapar las torrejas o pedazos de brioches en la mezcla .
Colocar alugunos trozos de esta mezcla en el fondo de los bowls. Despues repartir las berries en los cuencos, apretando un poco hacia el fondo.Terminar con otra capa de brioches empapados en la mezcla apretar bien.
Refrigerar de 10 a 15 minutos para dejar remojar bien.
Cocinar por 25 minutos hasta que la mezcla se vea dorada.
Retirar y dejar enfriar un poco.
Para hacer el fondat de lim+on, mezclar el azúcar, el limón y el agua.Batir y mezclar bien.
Cuando los budines esten frios darlos vuelta en un plato y bañarlos con el fondat de limon.
Servir con berries y si se quiere con un poco de nata o crema batida.
My eyes are coming out, my hands wanting to crab it and my mouth to bite it.
ReplyDeleteWhy are so badly good?
Wishing you a great weekend ♥
Qué belleza Gloria y además exquisitos. Yummy....
ReplyDeleteBesos y que tengas un buen fin de semana
Muy bonito el nuevo diseño del blog, en tu casa deben de estar encantados con todas estas delicias que cocinas...besos.
ReplyDeleteGloria,
ReplyDeleteThey look fantastic, a definite "must try"
Thanks Ana, I think so!I love your words!
ReplyDeleteWhy are so badly good? Have a nice weekend. x gloria
Gracias Rosa, si quise hacer un cambio, ya sabes es bueno de vez en cuando, gracias por venir, gloria
Thanks Brownieville girl, Have a nice weekend! gloria
This looks like it would be amazing with whipped cream...
ReplyDeleteThe Peach Kitchen
peach and things
blowing peachkisses
Gloria, those look wonderful!! JUst perfect! I must try these sometime soon! Hope you are not too cold down there in Chile! I saw on the news at my mom's that there was a lot of snow in south america! Lots of love and hugs to you! xxoo
ReplyDeletePS How did your daughter's tests turn out? Good I hope!
Que rico, con esa crema tiene que estar muy bueno. Saludos
ReplyDeleteThose little puds look just wonderful Gloria. I think I may need to make these while the summer fruit is still with us!
ReplyDeleteThey look gorgeous. Beautifully presented Gloria. x
ReplyDelete¡Que bueno! y el plato te ha quedado con una presentación estupenda. Me gustan muchísimo los postres con frutas.
ReplyDeleteUn abrazo.
ese pastelito me parece de lo mas rico¡¡¡¡¡
ReplyDeletebesos
Summer fruits are the star here Gloria:D
ReplyDeleteThis looks like an incredible summer bread pudding. Berries are so tantalizing!
ReplyDeleteGloria que receta RICA realmente muy buena
ReplyDeleteNunca he hecho ese tipo de brioche
Esta receta tendré que llevarla para mi recetario
besos
Se me ha hecho agua la bocaaaaaaaaaaaaa con esas fotos, se ve deliciosoooooooooooooo, primera vez que escucho eso del pan bioche ire a investigar, besitosssssss y lindo fin de semana
ReplyDeleteTe quedo de maravilla!!!!....y el plato?....precioso para este posting....sabrosisimo....Abrazos, Marcela
ReplyDeleteYes peachskins I think in cream too! xx
ReplyDeleteThanks Marie, Im happy you come back dear, I missed you a lot I will mail you to talk about Esperanza. I have to mail you, huggss Yes Is cold here, poor your Mom, But the spring is near!! xoxoxogloria
Si José Manuel con crema es delicioso pero así también, besoos
Chele try this soon because you are still in summer, huggs gloria
Thanks dear Brenda, love o heard about you, huggs gloria
Yo adoro los postres con frutas Amparo, cariños, gloria
Gracias Isa, muchos besoos, gloria
Yes Vall you know how I love berries always! gloria
I love berries Christine, always, thnaks by coming, xx gloria
Gracias Angélica, muchos cariños, gloria
Sholy me llegó el regalo ya te contaré. El brioche es un pan sencillo muy rico un poco dulce no cuesta hacerlo, ve la receta que puse en el link, un abrazo gloria
Gracias Marcela amiga mía, mira el plato grande me lo regaló mi mamí ella tiene varios de un juego y me pasó este que en realidad lo encuentro muy lindo sirve para salsas y postres, gracias por venir amiga, besoos gloria
This is sinfully good Gloria!
ReplyDeleteThanks dear Cynthia! je, huggs!
ReplyDeletegloria
Amazing desset, and so beautifully presented. Just beautiful!
ReplyDeleteGloria, another perfect pudding!
ReplyDeleteGloria! Gloria! Your site looks great. I like the way it looks more open-bigger almost. Hey, are you having trouble with some of your larger pics? Like in the pizza post. I know how to fix that...
ReplyDeleteAnyway, it looks really good.
Oh, and this bread pudding looks delicious-nice, clear photos!
Thanks Magic of Spice, xgloria
ReplyDeleteHi Sylvie thanks by coming I missed you, xx gloria
Thanks Stella, yes I have porblem with this new disegn with XL pictures, I will talk with you.
thnaks by coming, gloria
Mmmhhh, so irresistible! Those puddings look melt-in-the-mouth and so scrumptiously fruity!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Oh my goodness, Gloria...this looks amazing! Thank you for sharing :)
ReplyDeleteOh Gloria, that pudding looks sinfully delicious....I can't remember when I have seen anything that looked that good....wow....
ReplyDeletethanks so much for sharing this amazing treat!!!
Les photos sont tellement appétissantes qu'on oublie de lire la recette.
ReplyDeleteBonne semaine et à bientôt.
Thanks a lot Rosa, xx gloria
ReplyDeleteThanks Tonya, xx gloria
Thanks a lot Dennis and thanks by coming gloria
Merci Beacoup Nadji,Bonne semaine et à bientôt, x gloria
Hola.... mirando recetas con canela llegué a tu blog y me he quedado con la boca abierta con todas las cosas ricas que realizas...yo vivo en Valparaíso, y estoy por hacer alguna receta mira que los frios nos tienen a todas comiendo algo rico.... no te parece...? seguiré vitrineando tu blog....saludos desde el Puerto....aquí hay un sol precioso, mira que en Santiago amanecieron con una densa neblina.
ReplyDeleteMaritza, gracias por venir, este blog está hecho para compartir recetas y para compartir amor.
ReplyDeleteAdoro Valparaíso y si buscas en posts anteriores encontraras uno que hice de Valparaiso (lugares de Chile)
Es poco lo que vamos por un porblema d etiempo pero por mi iría todos los fines de semana, salió el sol aca, muchos cariños, gloria
Oh how I love bread pudding. These are so pretty! I love how you can see the seeds of the fruit!
ReplyDeleteLove the new blog look! And the pudding looks delicious!
ReplyDeleteGloria, this bread pudding look so pretty and I am sure that taste as good as they look. Gorgeous colors!
ReplyDeleteQué lindo te quedó tu blog, me encanta se ve muy acogedor.
ReplyDeleteLa receta se ve exquisita.
Un gran abrazo
edith
La brujita
Thanks a lot Kim, you are nice! gloria
ReplyDeleteThanks Blonde I love change sometimes! huggs! gloria
Thanks JUliana I love bread puddings, xx gloria
Gracias Edith tenía ganas de cambiarlo un poco, un abrazo, gloria
Me encantan los budines de pan. Que rica receta! Me gusto el nuevo look del blog, felicidades!
ReplyDeleteBeautiful dessert Gloria - I love the recipe too.
ReplyDeleteGloria...what an absolutely welcoming treat you made...it looks so happy to be eaten...yum ;o)
ReplyDeleteI just realized that not only have I never made brioche...I don't recall having eaten one either...hmm, I'm going to have to remedy that soon ;o)
Ciao for now and have a fabulous week,
Claudia
Davvero delizioso! Buona giornata
ReplyDeleteGloria, this looks absolutely wonderful. It's a perfect way to use summer berries and your photos of it are terrific. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteGracias Pilar, muchos cariños, gloria
ReplyDeleteThanks a lot Margaret and thanks by coming, x gloria
Thanks a lot Claudia, hava a nice week too! huggs, gloria
Grazie Italians do eat better, have a nice day, gloria
Thanks a lot dear Mary and have a lovely day, huugss and blessings gloria
Después de varios dias, me encuetro con sorpesa! Hay cambios en el blog. Me gustó!
ReplyDeleteY que decir de tu postre, se ve de rechupete, tus fotos cada vez mas buenas!
Como llevo varios dias a pura cazuela de campo, este postre con pinta super gourmet; francamente me alusinó. Buenisimo.
Gracias Anabella, precisamente hoy me acordé d eti dije que será de la Anabella? Y te pensaba escribir, gracias por venir, cariños gloria
ReplyDeleteAmiable fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.
ReplyDeleteWhat exactly you're writing is a horrible mistake.
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