What is better than pizza any time....?? If you think something fast an yummy, I think in pizza, I love to make my own dough, and my own stuff, I know in many parts you have delicious pizza but I think the better is that you make!
Well Lucy, who is a nice and sweet lady who help me one time at week bring me a weks ago 2 artichokes jar (canned) and I think, I wanna make pizza with this, fortunately I made the pizza when Lucy come so she enjoy too!
You can make this pizza with any type of artichokes, fresh, in tin or freeze, and the dough was really nice and easy.
I use the things I had this day, canned artichokes, green pepper and corns kernels and tomatoes and was a lovely veggie pizza!
The recipe
Ingredientes (6 servings)
250 grs. all purpose flour
60 grs, semola
1 teaspoon of salt
1 tablespoon of dry yeast
2 tablespoon of olive oil or other
6 tablespoon of warm water
3 to 4 tomatoes in slices
200 grs. tomate sauce
200 grs, mozarella cheese
300 grs. canned artichokes (or freeze)
1 cup of corn kennel (fresh or freeze)
1 tablespoon of green or red pepper in cubes
oregano and pepper
Method
To make the dough, place flour , semola and salt in a bowl, add yeast.
Make a space in the center and add oil and water little by little, go make the dough with your hands,
Knead the dough and by 5 minutes, it should be soft and elastic then place the dough in the bowl and set aside by 40 minutes.
Place in a floured table and rolling making a cirle for a pizza tin.
Place dough on lightly greased pan.
Form a small ledge with your fingers.
To cover pizza, first put the tomato sauce, then sprinkle the oregano, tomatoes cut into slices, and put on the sauce.
Season with salt and pepper.
Top with cheese in slices or grated cheese.
Top with artichokes into pieces and corn.
On these few pieces of green pepper.
Preheat the oven to 190 ° C bake for 20 to 25minutes or until the cheese is completely melted and dough is crisp look.
. EN ESPAÑOL
Pizza de alcachofas con choclo
La Pizza es una de las comidas rápidas más deliciosas que se pueden hacer además de la variedad con que se pueden preparar.
De todas maneras prefiero las pizzas hechas en casa, no sé, quizas por la masa, los rellenos que uno le pone lo que quiere, mi marido a veces trae la masa de prepizza y tambien la ocupo pero no tiene nada que ver con la que uno hace. Y cuando compra pizza muchas veces al enfriarse se pone latiguda o incomible (auqnue los niños se la comen igual) no sé porque.
En fin esta es una veggie pizza porque lleva trozos de alcachofas y maiz en granos (choclo) igual se puede hacer con alcachofas en tarro o frasco o congeladas (vienen en bolsas).
Para los que vivimos en Chile, ocupé unos frascos de Traverso muy b uenos(además los frascos son muy buenos para mermelada cuando llegue el verano) que me regaló la Lucy que es mi angel de la guarda que me ayuda una vez a la semana, alguien se los dió y me los trajo estaban muy buenos. Siempre hacemos intercambio, me trae, harina, papas, pan amasado y estas conservas. Yo le doy paltas, mandarinas o lo que tenga. El trueque es estupendo.Gracias Lucy.
Ingredientes
250 grs. harina normal
60 grs, semola o semolina
1 cucharadita de sal
1 cucharada de levadura en polvo
o en gránulos
2 cucharadas de aceite de oliva o de maravilla
6 cucharadas de agua tibia
para cubrir
3 o 4 tomates pelados
y cortados en rodajas
200 grs. salsa de tomate
200 grs. de queso mozarella o gauda
300 grs, alcachofas envasadas o congeladas
1 taza de maiz (choclo) fresco o congelado
1 cucharada de pimiento verde o rojo en cubitos
orégano, sal y pimienta
Preparación
Colocar la harina, sal y sémola en un cuenco, agregar la levaura, el aceite y el agua tibia.
Unir bien con las manos enharinadas.
Colocar la masa en una superficie enharinada y amasar durante unos 5 minutos hasta que esté suave y elástica
Luego colocarla en un lugar tibio por unos 40 minutos
Poner la masa sobre una superficie o mesa enharinada.
Amasarla y extenderla en círculo del porte del molde que se va a usar (26 a 28 cm es una masa delgada)
Para lacobertura cubra la masa con la salsa de tomate esparciendola bien, luego espolvorear con oregano.
Despues disponer los tomates cortados en lonjas. Aliñar con sal y pimienta.
Distribuir el queso ya sea en lonjas o molido.
por último cubrir con las alcachofas cortadas en trozos y el choclo en granos.
Finalmente distrubir pedazos de pimentón ya sea verde o rojo.
Precalentar el horno a 190° C.
Cocinar en el horno por unos 20 a 25 minutos o hasta que el queso estpe totalmente derretido y la masa se vea ligeramente dorada y crujiente.
Bon Appetit!
This looks like a delightful pizza, artichoke hearts are one of my favorite toppings. I like that you used a tart pan.
ReplyDeleteQue plato tan delicioso
ReplyDeleteMe encanta¡¡¡¡¡
Un beso
Oh Gloria! This pizza looks wonderful! I can almost taste it from just looking at it. Pizza is a great way to make a yummy meal!
ReplyDeleteEspectacular, me llevo un pedazito.
ReplyDeleteBesos
Adoro las pizzas vegetales. Y las de alcachofa son especialmente sabrosas. Seguro que ésta me volvería loco.
ReplyDeleteBesos
cette pizza est sensationnelle, appétissante et très goûteuse
ReplyDeletej'aime beaucoup cette idée
bonne soirée
The sun is shining on this post.
ReplyDeleteGreat presentation ♥
Way back when I used to travel with family in Italy...it was incredible how we could eat pizza in the early morning by the beach without a second thought. Now, in truth...not so much...I wonder what changed? ;o)
ReplyDeleteYour pizza looks very healthy...maybe, I wouldn't feel too guilty about eating it so early; ;o)
Thanks for sharing and flavourful wishes, Claudia
Que rica te quedo!!....me encanta la pizza con alcachofas....te saco un pedazito.....Abrazos, Marcela
ReplyDeletesuch a healthy pizza! I love them with lots of mozzarella cheese!
ReplyDeleteI love this idea Gloria. Artichokes are a favourite around here.
ReplyDeleteReally good toppings for your pizza, Gloria! Lots of cheese on mine, please.
ReplyDeleteAnd the dough recipe looks marvelous and easy to make.
Thanks a lot Christine,was really yummy, x gloria
ReplyDeleteGracias Isa, besoos, gloria
Thanks Lyndsay I love pizza too, gloria
Gracias Annie, cariños, gloria
Gracias Ferrán, a mí tambien me encnatan las alcachofas, gracias por venir, besos gloria
Thanks dear Fimere, you are nice, we love made in home pizza.
Thanks dear Ana, huggs gloria
Claudia, sometimes my kids eat pizza in the morning! My breakfast are more traditional, thanks by coming, gloria
Gracias Marcela, cariños, gloria
Peachskins I love mozarella cheese too! huggs, gloria
Thanks dear Vall, thanks by coming, gloria
Barbara, I love pizza with a lot of ceese, hugg! gloria
I've been wanting to make my own pizza forever!!!
ReplyDeleteQue rica pizza, todos los ingredientes ricos. Me encantó tu foto del blog es preciosa.
ReplyDeleteCariños
Tiene que estar deliciosa! y la masa hecha en casa... ni punto de comparación. Saludos
ReplyDeleteI love that you baked your pizza in a tart pan. Brilliant! This looks delicious!
ReplyDeleteExcelente combinación...la voy hacer con tu permiso y te cuento.
ReplyDeleteun gran abrazo
edith
La brujita
Hello dear Blonde, try this, huggs, gloria
ReplyDeleteGracias Claudia, es tan fácil y tan rico hacer pizza, cariños gloria
Gracias Rosana, prueba esta receta te gustará, besoos gloria
Thanks Kim I love to use bake tart is nice to pizza, huggs gloria
Gracias Edith te mando muchos cariños, gloria
Love your photos, they simply depict a very very delicious pizza I could almost smell and taste it!
ReplyDeleteSawadee from Bangkok,
Kris
Muy buena la combinación de ingredientes, tomo nota... Saludos
ReplyDeleteI've been craving pizza forever!
ReplyDeletePaso para dedicarte unos de muacs sinceros y llenos de apoyo y amor para ti y los tuyos. Sólo deseo que todo esté Ok y las cosas se normalicen.
ReplyDeleteMuchos muacs dulces desde Santiago de Compostela, Gloria. Hoy, martes aquí me he recordado mucho de ti y de ella.
Thanks a lot Kris, you are welcome, thanks, gloria
ReplyDeleteGracias Bluelady, x gloria
Thanks Blonde, we love pizza too, x gloria
Gracias Berta, que buena amiga eres, te iré a ver para contarte, gracias por venir y cariños, gloria
acabo de leer el comentario de Berta, y bueno, yo también me acordé mucho de vosotras hoy. Cuéntame novedades Gloria! Mil besos! OLGA.
ReplyDeleteGracias querida Olga te ecsribo, gracias por acordarte de mí, besoos, gloria
ReplyDeleteHappy Wednesday!
ReplyDeleteThanks my lovely, huggs, gloria
ReplyDeleteWhat a beautiful, summery pizza - and I adore artichokes. Thanks Gloria!
ReplyDeleteThanks Cakelaw I love when you coming dear! gloria
ReplyDeleteTienes razón, Gloria, la mejor masa, la que se hace en casa. Qué buena tiene que estar con alcachofas. Las incluiré en mi próxima pizza.
ReplyDeleteBesos y abrazos muy fuertes a toda la familia, para ti y para la Espe en especial.
Gracias Rosita te mando abrazos y un beso especial, cariños, gloria
ReplyDeleteQue plato tan delicioso
ReplyDeleteMe encanta ..What a great dish :))
I would never have thought to put corn on a pizza....what a great idea...we do love artichokes and that makes such a wonderful combination of flavors!
ReplyDeleteThis is a combination that is new to me. It sounds wonderful and is different enough to be really intriguing. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteUn mélange de légumes qui semblent délicieux.
ReplyDeleteJ'aime beaucoup cette tarte.
A bientôt.
i've never topped a pizza with corn or artichokes, but both are great ideas! really excellent dinner, gloria!
ReplyDeleteHola Gloria. Comimos pizza anoche y no fue tan deliciosa ni saludable como parece esta version! Que nice!
ReplyDeleteIn fact, I wish I ate a pizza this healthful, b/c I'm having guilt about the pizza I ate last night (smile).
Un Beso, Stella
Thanks foodcreate, x gloria
ReplyDeleteThanks Dennis, I began to try this because my daugther is veggi this is a perfect pizza for her! thanks by coming gloria
Thanks a lot Mary, have a lovely day too, blessings, gloria
Merci Beaucoup Nadji, A bientot, gloria
I love artichokes Grae, x gloria
Hi Stella, thanks by coming, try this recipe for other time you eat pizza!! You will love! huggs gloria
Looks wonderful, and very unique idea:)
ReplyDeleteThis artichoke and corn pizza sounds really tasty!
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