Fortunately I have an English lavender bush in my house, anda lot of time I wanna make this panacotta recipe
With lavender . you can make muffins and cakes too and I have a Honey and lavender ice cream really delicious, see here if you want to see the recipe.
Well and raspberry sauce gives it a delicious touch. A fresh and delicious dessert for any of time of year.
The recipe
Ingredients
1 1/2 cup of milk
3/4 cup of granulated sugar
2 tablespoons of lavender flowers
1 tablespoon of grated orange peel
2 teaspoon of gelatin powder
2 tablespoon of cold water
1 1/2 cup of raspberries
lemon juice
1 1/2 teaspoon of caster sugar
Method
1. Place the milk, cream and sugar in a medium pot. Cook until boil and the sugar is dissolved.
2.Cut the fire and add the lavender flowers. Cover and set aside until be cool.
With a fine strainer strain the milk into a bowl. Then pour the orange peel.
In a bowl, combine the gelatin with with water andy cook for 30 seconds in the microwave. It should be transparent.
Allow gelatin respir for a minute. Add to lavander milk prepared and integrate with a wooden spoon.
Divide into six individual ramekins.
Cool to room temperature and then refrigerate for 3-4 hours.
Raspberries sauce
Processing raspberries in a blender, add a few drops of lemon juice and sugar. stir and set aside.
Unmold panacotta molds in warm water and serve with raspberry sauce and garnish qith mint leaves and lavender flowers.
Refrigerate until serve.
EN ESPAÑOL
Panacotta de Lavanda con salsa de frambuesas
Siempre me ha gustado cocinar con lavanda, se pueden hacer muffins, cakes e incluso tengo una deliciosa receta de helados de lavanda con miel la pueden ver aquì.
Tengo la suerte de que tengo lavanda aquì en la casa, la plantè muy pequeña y ahora es un arbusto muy lindo.
Ingredientes (6 porciones)
1 y1/2 taza de leche
1 y 1/2 taza de crema o nata
3/4 taza de azúcar
2 cucharadas de flores de lavanda
3/4 cucharada de ralladura de naranja
2 cucharaditas gelatina sin sabor
3 cucharadas de agua fría
1 1/2 taza de frambuesas(frescas o congeladas)
jugo de limón
1 y 1/2 cucharada de azúcar flor o azúcar glass
Preparación
En una olla poner la leche, la crema y el azúcar. Cocinar a fuego medio hasta que hierva y se disuelva completamente el azúcar.
Retirar del fuego y agregar las flores de lavanda. Tapar y dejar reposar y enfriar.
Con un colador fino, filtrar la mezcla en un bowl, luego agregar la ralladura de naranja.
En una fuente pequeña o jarro pyrex mezclar la gelatina con el agua fría y cocinar en el horno microondas por 30 segundos a máxima potencia.
Debe quedar transparente.
Dejar reposar la gelatina por un minuto.
Añadir la leche saborizada con la lavanda.Revolver para integrar y verter la mezcla en los bols.
Enfriar a temperatura ambiente y luego refrigerar por 3 a 4 horas.
En la licuadora porcesar las frambuesas hasta formar una pasta.
Agregar las gotas de limón y el azúcar flor o azúcar glass.
Revolver y reservar.
Poner los moldes de panacotta en gua tibia para poder desmoldar Desprender con el borde de un cuchillo y ponerlos en un plato. Decorar con la salsa de frambuesas y algunas hojas de menta y lavanda.
Gloria, this is such a beautiful and delicious looking dessert. I have loads of lavender in my backyard and I think this is going on my list of desserts to try. I am a huge fan of raspberries as well and the sauce is just so elegant. Very impressive.
ReplyDeleteGloria, Panacotta is my very favourite dessert. I can only imagine how lovely these flavours are. Wonderful idea to use lavender x
ReplyDeleteI am going to try and grow lavender on my deck this summer. Also I recently tried my first really delicious panna cotta. Thanks for the recipe Gloria!!
ReplyDeleteGloria esta es una receta muy buena y especial
ReplyDeleteme gustaría prepararla se ve deliciosa y con esas fotos hermosa dan ganas de comerla
besos
http://comidachile.blogspot.com/
Que buena pinta. Tiene que tener un sabor muy interesante. Un saludo
ReplyDeleteHoy necesito sumergirme en un sabor dulce y exótico. Creo que esta Panacotta es ideal.
ReplyDeleteDesconocía que puede cocinarse con lavanda. Es un aroma que adoro. De niño mi mamá me ponía colonia de lavanda.
Esta combinación de leche, lavanda, frambuesas, naranja... seguro que te transporta al paraíso.
El olor y los sabores, la mejor forma de recuperar los recuerdos, que es tanto como decir la mejor forma de recuperar la vida...
Besos
Very exotic and divine ♥
ReplyDeleteQue buena panacotta....he probado muchas pero nunca con lavanda....creo que hay que empezar a hacer recetas con flores comestibles...son deliciosas...gracias por tu receta!Abrazos, Marcela
ReplyDeleteI am really intrigued by cooking with lavender, but I've yet to do it. I'm really going to have to take the plunge one of these days.
ReplyDeleteNice looking dish!
Tambien me gustan mucho las preparaciones con lavanda, en general todo pues considero que es una planta hermosa, me fascina su aroma.
ReplyDeleteQue divinidad de postre amiga.
Un beso
What a grand idea ! I love lavender too but so far used it mostly to stuff in my pillows and between my sheets!
ReplyDeleteThat looks delicious Gloria. WE have a lavender bush as well. So glad now to have a new way of using it!! You make the most fantastic looking food! Love and hugs from the UK to you! xxoo
ReplyDeleteMaravillosa receta, me encanta!
ReplyDeleteBesos.
I love lavender but I've never tried cooking with it. You've inspired me.
ReplyDeleteSam
Thanks so much Bridgett, thanks by coming, xx gloria
ReplyDeleteReally Brenda? I love panacotta too, and this recipe is really nice.Sure you have lavender! huggs gloria
Thanks Vall and thanks by coming, huggs, gloria
Gracias Angélica, es una muy buena receta, besoos gloria
Gracias José Manuel, slaudos. gloria
Gracias Ferrán, tan lindos tus comentarios siempre, gracias por venir, cariños, gloria
Thanks a lot Ana, huggs, gloria
Me encanta la panacotta, es un postre tan liviano y delicioso y combina tan bien con las frutas, gracias Marcela, besoos
Thanks Domestic Adventurer, and thanks by coming, gloria
Gracias Kako, la panacotta es un de mis postres preferidos, es tan liviano y suave, un abrazo amiga, gloria
JA! Taste of Beirut I understand you perfectly! Is nice to smell everywhere in sheets and pillows, xx gloria
Thanks a lot my dear Marie, I know you porbably have Lavender, because where you live is the queen of the bush, is nice, is beauty and smell, soooo well, thanks by coming, gloria
Gracias Laura, besoos gloria
Carolina Kitchen thanks for stopping by, you are welcome at my blog, xx gloria
bonjour gloria
ReplyDeletequelle merveilleuse idée de parfumer cette panna cotta à la lavande!!!
elle doit être exquise
bravo pour ce magnifique dessert
bonne journée
Bonjour Fimere, j'aime les desserts et les gâteaux de lavande est doux et parfumé. Merci beaucoup mon ami, besoos
ReplyDeleteOh yum - creamy panacotta and fruity syrup!
ReplyDeleteThanks Cynthia is a yummy dessert! thanks for stopping by! gloria
ReplyDeleteI love cooking with lavender too, Gloria. And aren't you fortunate to have a bush by your house??
ReplyDeleteThis panna cotta looks perfect and so summery with the raspberry topping.
How lovely with lavender!
ReplyDeleteEstán bellisimos y por supuesto deliciosos, los colores me encantan!!!
ReplyDeleteUn beso
I would love to try lavender!!!This panacotta looks delicious, Gloria!
ReplyDeleteYea Barbara I think Im fortunately, I love have lavender here, was a little when I plant and know is absolutely lovely.
ReplyDeleteThanks a lot Barbara, gloria
Thanks dear 5 star foodie, thanks by coming, gloria
Gracias Annie, besoss, gloria
What a truly lovely dessert. Your photos are beautiful and I'm sure that your panacotta tastes every bit as good as it looks. I hope you are having a fabulous day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks Dear Mary as always you are really nice and gentle, have a blessings day too! gloria
ReplyDeleteThat sure looks fancy and tasty!
ReplyDeleteAn interesting combination! That pana cotta looks divine!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Ayer me hablaron mucho de ti, así que vine a visitarte, en la próxima nos conoceremos.
ReplyDeleteMe encanta la lavanda, yo todavía no he probado cocinar con ella y tu postre se ve delicioso, me animaré a hacerto.
Saludos
Dulcinea
Lavender is my favorite in fragrances and more in a creamy panacotta with berries, absolutely delicious! :)
ReplyDeleteCheers,
Gera
Sounds yummy! I might have to go find a lavendar bush and plant it. I've seen several yummy recipes using it this year.
ReplyDeleteThanks my friend you are really nice! huggs gloria
ReplyDeleteThanks Rosa panacotta is nice and yummy I think! gloria
Gracias claudia, debe haber sido la Kako pero me quiere mucho y yo tambien, pero me encanta que hayas venido, siento no haber podido ir ayer, te mando cariños, te iré a ver of course! gloria
Gera, How are you my friend, how is your Mom, thanks by coming, I love lavender gtoo is nicem gloria
Thanks Alicia is nice, yummy and easy I think, thanks by coming, have a nice weekend, gloria
Oh Gloria, I love panacotta, now lavender...must taste like heaven...lovely!
ReplyDeleteThanks dear Juliana you are nice! huggs! gloria
ReplyDeleteOh my! What a pretty panna cotta, Gloria! Love lavender :-)
ReplyDeleteHola, la foto tienta a probar la receta, pero tengo una duda ... soy super mañosa para la leche, la paso con chocolate en los postres o la evaporada en babarois.
ReplyDelete¿Las flores de lavanda logran esonder el sabor a leche? O sea ¿aromatizan y saborizan lo suficiente? porque en ese caso me arriesgo y hago la prueba de puro curiosidad y para poner en mi mesa algo tan lindo como lo de la foto.
Anabella
Thanks a lot Sunita, xx gloria
ReplyDeleteaah! Anabella! no sabìa que no te gustaban los postres de leche la verdad es que entre la lavanda y la ralladura de naranja ni se nota la leche (por lo menos yo lo siento asì, tambien a esta receta se le puede agregar semilas de amapola (1 cucharad y 1/2) pero yo encontrè que con la lavanda y la ralladura de naranja era suficiente y efectivamente se siente muy bien. Un abrazo, gloria
Para cocinar me encanta la leche evaporada.
Wow, the dessert looks so good! The raspberry sauce sounds awesome!
ReplyDeleteOh I love the looks of that raspberry sauce drizzled over the creamy panna cota..
ReplyDeleteblowing peachkisses
The Peach Kitchen
peach and things
Que rico Gloria!, tengo que probarlo.
ReplyDeleteQue rico Gloria!, tengo que probarlo.
ReplyDeleteHola Gloria!! Tantas lunas!!
ReplyDeleteMe he portado super floja con los blogs. Pero porque estoy muy ocupada, estoy haciendo clases de cocina y también estoy pintando bastante.
Como estas tú??, Tu familia, todos bien?
Muchos cariños!!
gloria:
ReplyDeletenunca he cocinado con lavanda, este postre se ve delicioso. Te felicito, también por las preciosas fotos.
Te echamos de menos en nuestro encuentro bloguero.
un abrazo
edith
La brujita
how stunning, gloria! the pure white panna cotta contrasts so elegantly with the pretty fruits. bravo!
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