What can I say about mango that you dont know?? Is geourgeous, delicious, versatile and yummy!!
Im a mango's lover I know, I love as smell and the tasty, all, the colour. any way here a recipe of a delicious Mango tart!
This recipe is adapted from Good housekeeping recipes ( http://goodhousekeeping.com/ ) from April 2008.
The recipe
Crust
1 1/4 cup all purpose flour
1/4 cup confectioners'sugar
1/4 tsp. salt
6 tablespoon of cold butter
3 to 4 tbsp. ice water
Lemon pastry cream
1 cup whole milk
3 egg yolks
1/2 cup granulated sugar
2 tabls. cornstarch
2 tbsp. butter
1 tablespoon grated lemon peel
1/3 cup of lemon juice
Fruit Topping
2 mangoes peeled and thinly slices
1/2 cup raspberries or other fruits
Method
1. Prepare crust, Combine flour,sugar, and salt. Add butter until mixture resembles coarse meal.
Add ice water 1 tablespoon at a time, until moist clumps form.
Gather dough in a ball., flatten into disk. Wrap disk in plastic wrap and refrigerate until firm enough to roll, about 1 hour. If chilled overnight let dough stand 30 minutes at room temperature before rolling)
2. Preheat the oven to 190°c . On flour surface , with floured rolling pin rool disc and transfer to a round tart pan with removable bottom.
Press dough onto bottom and up side of pan.
Trim dough level with rim of pan, . Refrigerate tart shell 10 to 15 minutes to firm dough before baking.
3.Line tarta shell with foil and fill with some beans.
4. And bake about 15 minutes or until golden.
Cool in pan or wire rack about 30 minutes.
Meanwhile prepare the lemon cream.
In a sauce pan heat milk,to simmering in medium.
In small boll whisk yolks and granulated sugar until blended.
Mix in cornstarch until smooth.
While constantly beating with wire whisk, gradually pour half of simmering milk into egg yolk mixture.
Pour this egg mixture into remaining milk in sauce pan and cook until mixture boils and thickens.
Boil un minute stirring. Remove saucepan from heat stir in butter and add the lemon peel and lemon juice.
Transfer pastry cream to small bowl cover with a plastic wrap and refrigerate at least for 1 hour.
Spoon pastry cream into baked tart and spread evenly.
Arrange mango slices on top, place raspberries in the center.
Refrigerate by two hours before serving.
EN ESPAÑOL
Tarta de mangos
Que puedo decir acerca de los mangos que ya no sepan, son deliciosos, preciosos, huelen maravilloso!
Soy una fan de los mangos, realmente, cuando los niños eran pequeños les hacía compota de mangos, por eso debe ser que les gustan las frutas tropicales.
Esta receta es deliciosa y está adaptada de la revista americana Good housekeeping de Abril del 2008 (http://goodhousekeeping.com/ )
Ingredientes masa
1 1/4 taza de harina normal
1/4 taza azucar glass
1/4 cucharadita sal
6 cucharadas de mantequilla
3 a 4 cucharadas de agua helada
Crema de limón
1 taza de leche entera
3 yemas de huevo
1/2 taza de azúcar granulada
2 cucharadas de maicena
2 cucharadas de mantequilla
1 cucharada de ralladura de limón
1/3 taza de jugo de limón
Cubierta tarta
2 mangos pelados y cortados en lonjas
1/2 taza de frambuesas frescas o congeladas
(u otra fruta trozada)
Preparación
Masa:
Para la masa combien en un bol, la harina, azúcar y sal. Agregar la mantequilla uniendo con los dedos .
Agregar de a poco el agua helada hasta tener una masa consistente.
Hacer una bola con la masa y llevarla envuelta e n film plástico a la nevera por una hora hasta que esté firme para estirarla con el rodillo.
Precalentar el horno a 190°C.
En una superficie enharinada estirar la masa con el rodillo para hacer un disco para tarta.
(Usar un molde de fondo removible para que sea más fácil de trasladar)
Pinchar el fondo de la tarta con un tenedor.
Cortar el sobrante de la masa.
Refrigerar la masa por unos 15 minutos para que esté mejor para hornearla.
Hornear la tarta por unos 20 minutos o hasta que la masa esté ligeramente dorada .
Dejar enfriar.
En una olla calentar la leche hasta que hierva, bajar el fuego, aparte batir las yemas y el azúcar granulada hasta que estes bien mezcladas.
Mezclar con la maicena, unir bien y agregar de a poco batiendo siempre a la leche caliente.Cocinar por un minuto fuego bajo.Hata que la mezcla se espese.
Sacar la olla del fuego y agregar la mantequilla, la ralladura de limón y el jugo, unir bien.
Poner en un pequeño bol y dejar en la nevera o refrigerador por 1 hora.
Esparcir la crema de limón sobre la tarta y sobre esta colocar los mangos en trozos, en el centro poner frambuesas o kiwis u otra fruta.
Trasladar la tarta a un plato grande (cuando ya esté fría) y dejar en el refrigerador por unas dos horas antes de servir. Así será más fácil cortarla.
OMG, this looks wonderful!! I will be making this tart really soon. Really soon!
ReplyDeleteWhat a beautiful tart, love the colors totally superb!!
ReplyDeleteHave a great week,
Gera
I often wonder what a truly ripe mango tastes like. I can imagine this tart to be as close as I get to heaven.
ReplyDeleteMe llevo una ración para más tarde.
ReplyDeleteBesos.
¡Qué maravilla de postre!
ReplyDeleteEs una pena que en España todavía no estén muy introducidas las frutas tropicales. Es que somos muy de inercia y poco dados al cambio.
Grave error. El mango es una fruta absolutamente deliciosa, y esta tarta tiene una pinta... ¡Uhmmmm...!
¡De auténtica locura!
Besos
Mango is our family's favorite fruit! This tart is gorgeous..
ReplyDeleteA delicious looking tart! I love mangoes!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
I think this is one of the most beautiful and delcious tarts you have ever made. And mango is my all time favourite fruit and i so much wish i had a huge slice right now.
ReplyDeleteHi Anh, you are so nice, I think you will be absolutely in love with mangoes, xx gloria
ReplyDeleteThanks a lot Gera you always are soooo sweet, thanks dear have a nice week too!! gloria
Thanks Vall months ago normally I use mangoes tin that are so nice too, but is true ripe mangoes are the best! thanks Vall gloria
Claro Toro llevate un pedazo, je, besoos gloria
Gato vaya pensé que tenían mangos allá, pero quizas es como tu dices, que hay gente que le cuesta porbar cosas nuevas, aquí antes la gente era así pero ahora han cambiado mucho y prueban todo, gracias por venir y cariños, gloria
Really peachskins Im in love of mangoes, Really love I made a drink the other day and was awesome, xx glora
Me too Rosa, I love a lot!!! gloria
cheers
Thanks a lot Happy Cook and really I love mangoes too, xxx gloria
Se ve una tarta deliciosa, me encantará probarla.
ReplyDeleteBesos!
We LOVE mangos and always have a stash--they're always good and always available in LA. This is on my list. Thank you!
ReplyDeleteThat looks and sounds very refreshing! Nice job!
ReplyDeleteCariño mío, me parece una maravilla de tarta, me encanta a mi hijo es al que más le gusta esta fruta así que esta tarta le tiene que encantar
ReplyDeleteUn beso cariño
I love mangos. I eat them with yogurt a couple times a week for breakfast. Your tart looks lovely, Gloria! Can't wait to try it.
ReplyDeletePero como no me va a llamar la atencion esta maravilla de tarta? que te he visto de refilon en un blog y me he dicho : madre mia lo que me estoy perdiendo!!! y aqui estoy, alucinando con tanta maravilla, me encanta todo!!! un besote
ReplyDeleteGracias Laura que ganas de que la probaras, besos gloria
ReplyDeleteOh Catherine you are so lucky! Now we have mangoes often but a time ago didin't but really I love them, xx gloria
Thanks Buffalo, the mangoes colours is wonderful, x gloria
Gracias Mar cariño, aquí tambien les gustAN los Mangos y fíjate que esta tarta es bien fácil, besoos,gloria
Barbara! I love with plain yogurt too! are wonderful! huggs! gloria
Pues gracias Eva y eres muy bienvenida ami blog-casa, muchos besooss ,gloria
marvelous, gloria--this looks bright and refreshing and delicious!
ReplyDeleteGloria, una tarta espectacular. Nunca he probado a hacer una con mango..ya creo que es hora jejeje. Besitos
ReplyDeleteThanks Grace, and thanks for stopping by, x gloria
ReplyDeleteHaganla con mangos amigos y no se arrepentirán queda deliciosa, besoos gloria
What a beautiful and delicious tart.
ReplyDeleteExcellent post x
Thanks dear Ana and thanks for stopping by, x gloria
ReplyDeleteWhat a gorgeous tart! I love mango and can't wait to make this!
ReplyDeleteThanks a lot 5 Star, try this recipe Im sure you will love alot, cheers! gloria
ReplyDeleteTa tarte est un plaisir pour les yeux et elle parait délicieuse.
ReplyDeleteJ'en prendrai bien une tranche.
A bientôt.
Merci Beacoup Saveours, J' aime les mangues, est l'un de mes fruits préférés, a bientot
ReplyDeleteThat looks so tropical and tasty on this cold rainy day!
ReplyDeleteThanks Blonde, yes Mangoes are delciious and tropical, x gloria
ReplyDeleteThanlks Sphie you are so sweet as always,but really I love mangoes ever and ever, je, besooss, gloria
Que impresionante es esta tarta.... y con los mangos que pinta mas fantástica que tiene.....
ReplyDeleteCreo que tengo que hacerla prontito...
Un saludo
Your torte is just beautiful! I love mango and the berries in the middle are a wonderful pop of color and contrast against the color of the mangoes! Wonderful!
ReplyDeleteI need this refreshing tart in this hot day!
ReplyDeleteGloria, an award is waiting for you at my blog :)
All the best,
Gera
That Mango Tart just looks full of sunshine, and I bet it tastes of it.
ReplyDeleteI love mango! Beautiful looking tart, Gloria.
ReplyDeleteHi Gloria,
ReplyDeleteThanks for opening the "Name/URL"...your mango tart looks so delicious, like the color of fresh mango and the abundance of it...gorgeous tart :-)
Hola Cova, eres MUY bienvenida, estoy contenta de que hayas venido.
ReplyDeletePrueba esta receta te encantarà, besoos gloria
Thanks Ungourmet I love your blog alot!!thanks for stopping by! gloria
Gera here is so hot today too!! we are so close, you know, you in Uruguay and I in Chile, this summer is specially hot.
Gera estoy muy emocionada por tu premio, gracias!!!! fui a tu blog te agradezco, now I have to see some blogs to sharing I s difficult!!gloria
Thanks James and thanks for stopping by, x gloria
Gracias Erica I love mangoes too!! gloria
You are welcome Juliana, Im happy you are here, thanks a for stopping by!!
gloria
The photos are beautiful. Mangoes are such underappreciated fruit. Your tart look absolutely wonderful. Thanks for sharing.
ReplyDeleteBeautiful summery colours..I have to wait another couple of months to make this.
ReplyDeleteThanks a lot Velva, I love mangoes, gloria
ReplyDeleteThanks a lot Rachel, the time gost so fast, so when you see mangoes remember this recipe, x gloria
Me encanta el mango. En una tarta tiene que quedar genial. Gracias
ReplyDeleteGracias José Manuel, besoos gloria
ReplyDeleteA gorgeous tart Gloria, which I am sure tasted delicious!
ReplyDeleteThanks Cakelaw, gloria
ReplyDeleteUne tarte à la mangue. J'adore ce fruit. C'est un délice.
ReplyDeleteFélicitations.
Merci pour ta visite Gloria
Bonne soirée,
Diane-plop - La Table de Pénélope
Gloria, this tart is absolutely incredible. I really like mango and I'm always looking for new recipes that I can use this one.
ReplyDeleteMany thanks...