12 March 2009

Lemon Mousse with blueberry


When I was at The Beach I made this dessert only as a pleasure to enjoy and was!I love it, Is nice when you try a new recipe and is so nice and yummy!!

As always I say you may use fresh blueberry or freeze, for this recipe both are so good.

I adapted this recipe from Martita Serani a nice and lovely Chef of here and I love her recipes.






Ingredients (6 servings)


1 cup of sugar (240 grs.)


1 and half teaspoon of gelatin powder unsaborized


2 tablespoons of cold water


1/2 cup of natural lemon Juice


6 yolks


2 tablespoon of grated lemon peel


1/2 cup ob cold butter in cubes


1 cup of grated coconut


1 cup and half of ice whipped cream


300 grs. of blueberries (freeze or fresh)







METHOD


1. In a little bowl moist the gelatin unsaborized with cold water. Let rest by 6 minutes.

2. In other bowl mix the sugar, lemon juice and yolks with a eggs beater.

3. Place this bowl over a pot with water to bain marie until the batter will be thickness (as a mayonnaise). Take out of the heat,add the gelatin and add the ice butter in cubes. Stir slowly until all are incorporate . Add the grated lemon and let chill.

4. Whipp the cream, add 1 cup to the lemon mix and join well slowly.Reserve the remainded cream to garnish.

5. Preheat the oven to slowly to medium heat, Place the grated coconut in a oven tray baking until the coconut is golden, by a 10 to 15 minutes, look because is so fast.Reserve and let chill.


6.Make the dessert: Place in glasses, some blueberries in the bottom, empty a part of the lemon mouuse, again the blueberries, and the lemon mousse, in the top place grated coconut and whipp cream, add some blueberries at the top.

Place in the Fridge until serve.

Note: You may add some sugar to the blueberries before to place in the glasses.








EN ESPAÑOL

Mousse de limón con arándanos

Cuando estaba en la playa quise probar esta receta, tenía ganas de un postre así. Fue una grata sorpresa y es un postre absolutamente delicioso.

Se puede hacer con arándanos frescos o congelados.

Adapté esta receta de una Chef que me encanta y que hace clases de cocina también. Se llama Martita Serani y es una mujer encantadora, amo sus recetas.


Ingredientes

1 taza de azúcar (240 grs.)

1 y 1/2 cucharadita de jalea sin sabor

2 cucharadas de agua fría

1/2 taza de jugo de limón

6 yemas

2 cucharadas de ralladura de limón

1/2 taza de mantequilla fría en cubos

1 taza de coco rallado

1 y 1/2 taza de nata o crema para batir helada

300 grs. de arándanos


Preparación:

1. En un bowl pequeño hidratar la gelatina con el agua fría. Dejas reposar unos 6 minutos.

2. En otro bowl mezclar con un batidor de alambre el azúcar, jugo de limón y las yemas.

3. Poner sobre una ollita con agua para calentar a baño maría y revolverhasta que la mezcla espese y tenga la consistencia de una mayonesa liviana.Retirar del calor, agregar la gelatina sin sabor que ya está hidratada y de a poco ir añadiendo la mantequilla fría cortada en trocitos,. Revolver suavemente hasta incorporar completamente. Añadir la ralladura de limón y dejar enfriar.

4. Batir la crema o la nata, añadir una taza de la crema a la mezcla de limón con movimientos envolventes.

Reservar el resto.

5. Precalentar el horno a 150 º. Poner el coco rallado en una bandeja de horno y dorar por unos 10 a 15 minutos a fuego suave /medio (revolver). Tener cuidado que no se queme.

6.Para armar el postre, colocar en el fondo de las copas los arándanos (se pueden mezclar con un poco de azúcar), despues una capa de crema de limón, y nuevamente los arándanos y la crema de limón, finalmente el coco rallado, nata o crema y algunos arándanos.

Llevar al refrigerador hasta el momento servir.

29 comments:

  1. gloria,
    eso debe ser una combinacion delisiosa - de limon y arandanos. quiero probarlo cuando aparecen en la venta los arandanos.

    ReplyDelete
  2. Gracias Mietta, sí queda muy rica la mezcla limon, arándanos, ya saldrán allá se acerca la primavera para ustedes, besoos Mietta , Gloria

    ReplyDelete
  3. I bet this tastes really good.

    ReplyDelete
  4. Thanks Cynthia, you are so nice! Im think so! I love lemon cream!! xGloria

    ReplyDelete
  5. Seguro que me gustaría.
    Algún día me invitas.
    Besos.

    ReplyDelete
  6. OH Gloria, you sure know how to do it to me. I love, Love, LOVE anything with lemon and blueberries. The PERFECT combination!! Thanks so much for sharing this with us. Sending much love and prayers and hugs from the UK! XXOO

    ReplyDelete
  7. This is a wonderful recipe and one I am sure lots of us will try.
    A perfect dessert for a summers day.

    ReplyDelete
  8. Cuando quieras Toro, cuando quieras amigo, Besoos, Gloria

    Thanks my dear Marie, you are so sweet my friend, I love blueberries and lemon too.
    Thanks by the prayers and hugs always are welcome!! xxxGloria

    Thanks Margaret, you are so nice,I love lemon and blueberrie too. xxxGloria

    ReplyDelete
  9. gloria,
    una vez he leído, que la idioma mas difícil para aprender - es chino, y después va - ruso. pero hay mucha gente que estudian chino y hablan... por eso, si tienes muchas ganas de aprender el ruso - seguro que lo aprenderás.
    un beeeeeso.

    ReplyDelete
  10. Gracias Mietta, estoy pensando seriamente en estudiar ruso, me gustaría leer en ruso, que linda eres gracias Mietta, Gloriaxxx

    ReplyDelete
  11. My 'dear' Gloria oh my *slurp* *slurp* lemon and blueberries just a perfect marriage of flavours! This is one beauty of a dessert!!

    Rosie x

    ReplyDelete
  12. vaya receta! se me hace agua la boca! se ve taaaan rico!!! me muero pro pronto probarlo!

    mil besos Gloria! estoy revisando la lista de recetas que me dejaste!muchas gracias ^^

    ReplyDelete
  13. GLoria, que maravilloso postre. me parece muy delicioso:)

    ReplyDelete
  14. That looks like a nice and refreshing dessert!

    ReplyDelete
  15. Lemon and blueberries. A match made in heaven.
    I remember you posting about your Liquidamber trees. You are in Autumn now are you not? Are they colouring? I would love to see them. :)
    xxxx

    ReplyDelete
  16. My dear Rosie thanks by coming,yes lemon and blueberries are really nice marriage!! Im agree, Rosie!! xx


    Soleil, amiga esta receta es deliciosa, oye cualquier duda que tengas me escribes (acerca de las recetas u otra cosa o una duda) besoos mi niña, Gloria


    Dea Farida you amazing me with your lovely spanish, besoos amiga,Gloria

    Many thanks Steph, welcome to my home!! Gloria

    Dear Brenda, you remember that!!! yes my dear they are beginig to change their colours, I will sne dyou a picture soon, Just today I was thinking that they are so beauty.hugggs dear Brenda!! Gloria

    ReplyDelete
  17. Mmmm... YuMMy GLoRia!:D
    parecen como natillas con limón... cuantos postres tan distintos son como las RoSaS.

    1 besín:D

    ReplyDelete
  18. Que exquisita tu receta glorita, como todo lo que haces debe estar delicioso¡¡
    Besos

    ReplyDelete
  19. Gracias mi Luis, te eché de menos, te mejoraste mi amor??, tienes que cuidarte, Sí es una maravilla Luis todas las variedades de postres a veces no tengo tiempo de hacerlos todos, pero tratp, la combinación limón, blueberries es espectacular..xxxxxGloria

    Gracias mi Kako, he estado un poco liada (ja, así dicen los españoles) pero te escribiré, y tú que dices guapa (español again) si haces cosas maravillosas. besos, Gloria

    ReplyDelete
  20. Lemon and blueberry is such a great combo and those look really good!

    ReplyDelete
  21. Thanks Kevin, yes is a nice and yummy mix, xxGloria

    ReplyDelete
  22. Gloria, this dessert looks superb - and lemon and blueberries are always a killer combination.

    ReplyDelete
  23. thanks Cake law, yes I love the marriage lemon/blueberries, xGloria

    ReplyDelete
  24. Querida Gloria, acabo de servirme un bol de tu sabroso postre y tengo los bigotes manchados y aún me estoy relamiendo.
    Pero no encontré la música, al menos en el ordenador del trabajo no me funciona, miraré desde casa.
    Un beso muy fuerte.

    ReplyDelete
  25. Gracias gato, que raro lo primero que sale la música, bueno despues la ves y me dices porque es una onda latina totalmente distinta, he redescubierto mis raíces latinas!!! xGloria

    ReplyDelete
  26. What a perfect combination of flavors & ideal for the warmer weather as it approaches! I can't wait to try it, sweetie.

    Big besos to you. I'm trying to be better about "visiting" my friends.

    xoxox Amy

    ReplyDelete
  27. My dear Amy , Im so happy you are here!! Cheers by this!!!! welcome again, Always you are welcome!!!
    I love lemon and blueberries is really nice dear Amy, huggs and kisses!!!!xxxx Gloria

    ReplyDelete
  28. Gloria I love your new picture for your blog it's so pretty! Your recipe is wonderful!

    ReplyDelete
  29. Thanks Bunny, you ae so nice friend, thanks by stopping by, xxxxxGloria

    ReplyDelete

Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted