This salad is nice and fresh, special to the countries are in Spring/Summer but I love this all year!!
We eat today with daughter and we are in Atumnn but was a sunshine but a little cold day.
I find two types of Lettuces that I show here but you may make with any nice and good lettuce
This salad with cheese and wlatnuts you can eat how principal dish.
I find a normal and organic, I place the picture because I don't know the name in english of differents lettuces, any way all lettuces are delicious I think.
To caramel waltnuts
3/4 cup of waltnuts
1/4 cup of Honey
50 grs. granulated sugar
2 spoonfuls of water
a pinch of salt
Ingredients to salad
lettuce's leaves (different type)
1 red capsicum in slices
80 grs. Camembert's cheese in crumbles
(can be Brie too is so nice to this)
2 garlic cloves chopped
1 teaspoon of ginger podwer
2 spoonfuls of Soya sauce
1 spoonful of oil
Lemon's juice
salt
2 spoonfuls of vinager(optative)
In a pot place the waltnuts and cover them with boiled water, and place to the heat by 5 minutes.
Take out in a colander to dry and reserve. In a pot place the honey,two spoonfuls of water, sugar and a pinch of salt. To caramel the nuts stirring all the time and when the mix is thicken take out, this is about 5 minutes.
Empty the in a oil greased baking tray and carry to the oven to medium heat by 10 minutes, turn up once in a while to golden all.
When are ready let chill in other dish separated because with honey sometimes they stick.
Dressing to salad
In a beat Juice or similar, mix the garlic cloves,ginger podwer, the oil, lemon`s juice, soya sauce and salt, mix well.
In a large dish salad place the lettuce, red pepper, waltnuts and camembert and empty a little of the dressing and taste, if is OK you may serve and place in a little bowl the dressing if somebody want to add more. (To childs I only add, oil, salt and lemon)
EN ESPAÑOL
Ensalada de lechuga y queso camembert con nueces acarameladas
Esta ensalada es deliciosa y fresca especialmente para los que van camino al verano y ahora estan en primavera, pero la verdad es que yo la hago siempre.
Hoy dìa que era un dìa otoñal con sol pero frìo,la preparamos con mi hija, como lleva nueces y queso se puede comer perfectamente como un plato único.
Yo encontrè de dos tipos de lechuga pero puede ser de cualquier tipo.
Para caramelizar las nueces
3/4 taza de nueces partidas
1/4 taza de miel
50 grs. de azùcar granulada
2 cucharadas de agua
1 pizca de sal
Ingredientes para la ensalada
Hojas de lechuga (de dos tipos)
80 grs. de queso Camembert en pedacitos
(puede ser Brie tambièn, es delicioso)
1 pimentòn rojo cortado en tiras.
2 dientes de ajo picados
1 cucharadita de jengibre en polvo
2 cucharadas de salsa de soya
1 cucharada de aceite
jugo de limòn
sal
2 cucharadas de vinagre balsámico (optativo)
En una olla poner la nueces cubiertas con agua caliente, por 5 minutos a fuego medio.
Sacar fuera del agua en un colador y esperar que se sequen un poco.
En una olla, colocar las nueces, la miel, el agua,y una pizca de sal. Calentar a fuego medio.
Para caramelizar las nueces, revolver todo el tiempo hasta que la mezcla se espese, esto dura aproximadamente 5 minutos.
Vacìe las nueces en una lata de horno aceitada y lleve al horno por unos 10 minutos dandolas vuelta de vez en cuando para que se doren bien.
Cuando esten listas retirar y dejar enfriar un rato
Preparar el aliño
En una procesadora o similar, colocar los dientes de ajo,el jengibre, la soya,el aceite, limòn y sal.Mezclar bien y reservar.
En una fuente para ensaladas mezclar las lechugas, el pimentón, las nueces y el queso, agregar un poco del aliño y colocar en un bowl chico el resto por si alguien le quiere aliñar màs.(Yo a los niños sòlo le pongo limòn,aceite y sal)
hola my dear gloria!! i miss you and your lovely recipes! cant wait to try this salad yum!
ReplyDeleteDear Dhanggit!!! aniga mía, volviste Im sooo happy, we will talk soon dear, I hope you are OK.xxxa big hug Gloria
ReplyDeleteJust stopped by! Your blog is great!
ReplyDeleteGrace
Thanks Grace Im happy you passing by!!! welcome here dear!! xGloria
ReplyDeleteSoy una fan�tica de las ensaladas y est� me parece genial. Me encanta el queso camembert y las nueces y la vinagreta suena deliciosa. Gracias por compartir esta receta.
ReplyDeleteY... en cuanto a tu pregunta. En realidad esty considerando estudiar gastronom�a, pero no estoy 100% segura. la mayor�a de la gente me dice que con mis notas podr�a aprovechar y estudiar otra cosa, pero me gusta m�s la cocina.
Gracias Isa y crééme, hace lo que te haga más feliz!!! yo fui secretaria mchos años, pero de verdad lo que más me ha dado felicidad es la cocina!! Pero tines tiempo eres taaan joven!! besos xxxGloria
ReplyDeleteI love your caramelized walnuts! :)
ReplyDeleteMaryan I love too, but... didn't a really tentation??? but with salads we may eat more in peace! xxxGloria
ReplyDeleteGloria, This is such a pretty and tasty salad. I love all the flavor combinations!! :)
ReplyDeleteThanks Marie is really tasty!I love cheese and nuts at salads! xxxGloria
ReplyDeleteYou've melted my heart with this! I love camembert.
ReplyDeleteAnd caramel walnuts? That sounds so amazing.
I for one can't get enough of salads and this one looks sensational, Gloria, thank you! Hope to see you around our baking adventures! ;)
ReplyDeleteYes Emiline, we nay eat this salad and said is really healthy!!xxGloria
ReplyDeletePixie I find is a fantastic idea, baking is not easy, I hope are around I love baking!! xxGloria
I really like a nice salad with nuts and cheese.
ReplyDeleteThanks Kevin, me too!!!xx Gloria
ReplyDeleteGloria, I have an award for you. :-)
ReplyDeleteWishing you a beautiful day.
Hola Gloria: Buenos días y felicidades por dos cosas, el premio que te ha dado Joy. que también me lo ha dado a mí y por ser madre, hoy aquí en España se celebra el día de la Madre, es siempre el primer domingo de mayo. Yo he hecho una tarta especial para la ocasión, si vas por mi blog espero que te guste.
ReplyDeletePasa un buen día y muchos, muchos besos.
That is my kind of salad Gloria. I think it is a great mix of flavours and I'm definitely going to give it a go!
ReplyDeleteLots of love, Vicky.xxxx
Upps! Thanks Joy I will passing by to your blog! xxx Goria
ReplyDeleteThanks Edamame I will go to your site!!xGloria
Tarta Sacher, muchas gracias aquí el día de la madre se celebra la próxima semana.xGloria Feliz día para tí!!
Yes Vicky, I think how you food healthy don't be bore!!! xxxGloria
Muy buena Gloria, principalmente por el toque dulce y lo fresco del gengibre. Es para hacerla el año entero
ReplyDeleteTe felicito
besos
Gracias querida Sylvia, realmente a mì me gusta tambièn todo el año, xxcariños Gloria
ReplyDeleteOh salads are my favorits! This looks so nice! Great Gloria!
ReplyDeleteGreetings
Thanks Petra, you are so nice,x Gloria
ReplyDeleteComía una ensalada como esta última semana en Bélgica. Que rico!
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