8 May 2013

Apricot sorbet







I made this sorbet because I remember I had frozed some apricots in our summer (we are in autumn now)
Was my first time I froze apricots and was yumm eat now in this sorbet.
And the north hemisphere you can use fresh apricots if you have!
This recipe is adapted from Bon Appetit 

How they say " The key ingredient in this machine free sorbet is the apricots. Choose the ripest, most fragant ones you can find".









Ingredients 

(6 servings)
1 cup of sugar
500 grams or 
lb apricots plus more
for serving
3/4 cup sparkling  white wine 
 
Method


In a  medium saucepan bring sugar, apricots, 3/4 white wine  and two cups of water to a boil.
Reduce heat and simmer, stirring ocassionally until apricots are very tender, 10 to 15 minutes.
Let  cool completely.
 
Transfer apricot mixture to a blender and puree until smooth.
Add water to apricot mixture so it measure 4 cups .
Transfer mixture to a large shallow baking dish. Freeze untol solid at least 4 hours.
 
When  you are ready to serve remove ice cream about 15 minutes before to more easy.
Scoop sorbet into coupe glasses or bowls and top with some apricots slices and mint leaves.


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EN ESPAÑOL

Sorbete de damascos (albaricoques)


















95 comments:

  1. Wauuu pero que rico y que presentación mas linda! Un besito, Gloria!

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  2. Mamma mia che buonoooooooooooooo!!!ciao!

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  3. I love all sorbets but hs looks delicious!!!
    Beautiful glasses.
    Well done, Gloria
    Un beso

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  4. ¡¡¡Buenísimo!!! las fotos espectaculares dicen "cooooomemeeeeeee"

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  5. Que ricura, sedosito y refrescante!!

    Besos.

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  6. so refreshing for the summer!!!!

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  7. Gloria -- I love, love, love this idea. I am printing it out as I type. Thanks for this. When I make it I will link it back to your blog.

    Thank you very much for this.

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  8. Its a wow idea !! nice color up girl ! :)

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  9. I too have frozen apricot in my freezer, so happy:)

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    1. oh Im happy to made in the summer so I have some apricots now, I love them!

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  10. Oh my goodness...that looks so pretty and refreshing!!
    xo Kris

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  11. yum, I didn't know how to make sorbet before!

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  12. Mmmhhh, delightful and refreshing!

    Cheers,

    Rosa

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  13. Que rico Lo malo que no puede leer la receta en Español Pero se ve muy bueno Besitos

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    1. mas rato la pondre (en español) lo que pasa estoy super enferma y me tuve que acostar.

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  14. Interesting Gloria ~ I should try this ~

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  15. They do look really neat, quite a set up as you prepare to eat

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  16. ¡Ay, tus helados y sorbetes, Gloria! Siempre me dejan alucinada tanta perfección de bolas. Yo, ni siquiera con el cucharón sacabolas me salgo la mitad de bien. Este sorbete debía de estar delicioso, amiga, y tiene tal cual el color y la pinta del albaricoque. Qué refrescante.
    Otra cosa que siempre me deja alucinada de tus fotos es esa luz solar. ¡Fantástica! Ojalá en estos días esté reinando en tu casa, que te dé esa fuerza tuya que admiramos tantos para tirar para adelante como sabes. Ojalá todo brille como tu alma. Ya sabes por qué te digo.
    Mucha salud para la familia entera. Y felicidad. Que bien que la mereces.
    BESOS ENORMES.

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    1. gracias Rosita gracias por venir, besos amiga!

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  17. ¡Gloria! Que acabo de leerte en la respuesta a otro comentario que estás enferma. ¡Uffff! CUÍDATE MUCHO y que te cuiden.
    ABRAZOS DE ÁNIMO.

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    1. gracias Rosita espero estar mejor mañana estoy con un resfrio terrible creo que tengo fiebre:(

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  18. Wow! Sorbet looks awesome!! Lovely clicks! :)
    http://www.rita-bose-cooking.com/

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  19. It's hard to find good, fresh apricots around here. I'm going to have to check the farmers' market. Your sorbet looks phenomenal, my friend! xo

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  20. Hi Gloria,
    Your sorbet looks so good! How I wish we can find fresh apricots over here!

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  21. I know we would love these! I'll have to make them this summer!

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  22. This looks refreshing and delicious!

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  23. Gloria, Very nice looking sorbet! Apricot is a nice change from the normal sorbet flavors we usually come across... Thanks and Take Care, Big Daddy Dave

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  24. Dear Gloria, This looks refreshing. The pictures look great. It is springtime here, but it is still chilly. Blessings dear. Catherine xo

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  25. Adoro le albicocche ma qui dovremo aspettare ancora un po' prima di poterle gustare. Delizioso e fresco il tuo sorbetto. Un bacione, buona giornata

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  26. Sooooooo pretty!! Love it. On my must try list this summer!!!

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  27. I never know what to do with apricots but I'm definitely going to have to turn them into sorbet after seeing this!

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    1. Thanks Joanne, in the summer I had a lot of apricots!

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  28. That looks so nice and refreshing! What a great way to enjoy some apricots!

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  29. Wow!!! Here we still don't have apricots... I think we have to wait somo other days.... I love that!!! Besitos!!!

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  30. I'm going to file this one away, sounds like a perfect antidote to a very HOT summer day. How refreshing!

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    1. Thanks Chris yes sorbet is more fresh than ice cream but both are yummy!

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  31. Que exquisito Gloria, me suena super refrescante.
    Besos!

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  32. Looks delicious Gloria. But the problem is that its so cold here, that I'd rather have a coffee :) Hugs!

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    1. Ah Az here is cold today! but yesterday was a really summer day you know!

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  33. Ahhh... un sorbetico, que rico! Y lo que me gusta a mi el albaricoque. Oye, siempre se me olvida decirte que la primera vez que entre a tu blog me recordaste aquella cancion inmortal del maestro Bola de Nieve, La Flor de la Canela por el titulo de tu espacio: "Jazmines en el pelo y rosas en la cara
    airosa caminaba la flor de la canela/derramaba lisura y a su paso dejaba/aromas de mistura que en el pecho llevaba." :-)

    Saludos desde Londres.

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    1. me encantan los damascos y es la primera vez que congelo damascos.
      En cuanto a la cancion me encanta y de hecho el jazmin es uno de.mis aromas preferidos!
      saludos

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  34. The sorbets even look like little apricots! What a light and delicious treat.

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  35. So refreshing! I love the bright sunny color of these sorbet!

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  36. sounds simple and delicious...and how refreshing it would be on a hot summer day as well...very nice gloria...

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  37. Thanks Brian, really is simple!!

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  38. Que bueno Gloria! a mi también me encantan los albaricoques , el sorbete tiene una pinta deliciosa. Besos

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  39. Now I'm hungry for an apricot. Good thing they are getting into season here! =)))

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  40. Sounds gorgeous Gloria! Perfect sorbet for autumn!

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  41. Wow...what a beautiful colour! And sorbets are always refreshing. I think the best way of using up frozen fruit.

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  42. It's nivce to have a flashback to summer in the middle of winter Gloria. The sorbet sounds light and refreshing.

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    1. We are in autumn here, anyway here the autumn is more warm especially this year!!
      anyway I love some ice cream or sorbet!

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  43. Exactly what I needed on this first sunny day in ages!
    Thank you so much for sharing your fabulous culinary skills with us.
    Your talent is amazing!:)

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    1. ah Ygraine you are so sweet always! This is simple and delicious, the white wine make the mix more soft because this Sorbet dont have cream.
      have a nice wweekend!

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  44. ¿Qué tal de ese resfriado, Gloria? Espero que con los mimos de la familia te haya bajado esa fiebre, amiga, que eso te deja molida y sin ganas de nada, pero cuando se va, hay muchas ganas de volver a los fogones y al jardín. Ojalá ya estés en ello.
    Si tienes un ratito, pásate por donde Pepe, que ha hecho una tarta de queso bien rica. A ver si te anima.

    BESOOOOS.

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    1. Gracias por preguntar Rosita. Estoy mejor pero la Esperanza está super enferma ahora mismo la voy a llevar al doctor porque ha tenido fiebre se le ha complicado. Y necesita una licencia porque ella trabaja los fines de semana y no va a poder.
      Pasaré a ver a Pepe en la tarde creo que ahí podré-
      Imaginate que no he hecho mi receta para mi mamá del dia de la madre! La haré hoy y la pongo mañana, acá es el Domingo, en España es otro día parece!
      besos

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    2. Vaya. Pobre Espe. Menos mal que tiene esa supermamá que la va a cuidar rebién. Y, Gloria, tranquila,que aunque tenga tu madre el pastel unos días de retraso, seguro que no puede estar más orgullosa de la hija que tiene. Y además, la felicidad de esos hermosos nietos. Ya lo comeréis bien a gusto cuando paséis tanta mala pata con las fiebres.
      Sí, en España el día de la Madre es el primer domingo de mayo, pero he visto que en la mayoría del mundo es mañana.

      Que no sea nada lo de Esperanza (seguro que no lo será), y que pase rápido.

      MUCHOS BESOS.

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  45. I love the color! It looks refreshing and delicious.

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  46. Gloria - this is beautiful and SO refreshing and delicious!
    Mary x

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  47. Yum! Really can't wait for the stone fruit season arrive here!

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  48. Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo I'm so blue!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Because I don't have that wonderful sorbet in front of me. Gloria Dear, this is the very very very best sorbet in the entire world. Too bad I don't have it. (Imagine me crying now) I'd like to have a taste. :(((((((((((

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  49. That is absolutely a gorgeous color, Gloria. And I adore apricots...bet it's delicious and refreshing.

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  50. QUERIDA GLORITA, NO ENTIENDO QUÉ PASA, PRIMERO ME APARECÍA EN MI BLOGROLL UN POSTRE DE FRAMBUESAS Y CREMA DE COCO, AHORA ME APARECE UN LICOR DE CHERRY PARA TU MAMI Y CUANDO ENTRO ME SALE ESTE SORBETE DE DAMASCO, TODO DELICIOSO PERO ALGO RARO. OYE CON RESPECTO AL DULCE DE MEMBRILLO, SI TE QUEDÓ MÁS BLANDO PUDO SER FALTA DE PUNTO, PERO LO IMPORTANTE ES QUE LES GUSTÓ. SORRY QUE NO VINE ANTES VERTE, ES QUE ESTUVE CON GRIPE AMIGA. BESOTES

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    1. Pamela, gracias. Igual el dulce despues se endureció mas en el refrigerador, que dó muy rico.
      Respecto al post ahora publiqué para el dia d ela mamá, un post de chocolates con cherries. Lo que pasa es que antes me pasó eso típico que apreté mal pero ahora ya lo puse. Un abrazo.

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