Here are a simple,easy and delicious recipe. Enjoy the combination of tomato,
basil pesto and fresh ricotta on a home made pastry along with those
little pieces of tomatos that complement the delicious result.
Top with a
fragrant fresh basil leaf and indulge.
I think in this like a entree or a lunch to any day!
I think in this like a entree or a lunch to any day!
This recipe is from Pia Fendrik (argentinian chef) that I have made some recipes.
The little book is "Cocina para dos" (Cooking for two)
Ingredients (4 servings)
1 dough recipe (see below)
(anyway you can use some freeze dough if you want)
3 eggs
4 tablespoons of ricotta
4 tablespoon of cream
4 tablespoon of mozarella cheese
4 tablespoons parmesan cheese
Fresh basil to put inside and garnish
4 tomatos slices
salt and pepper
Tartlets dough
200 grams all purpose flour
80 grams butter
1 teaspoon of salt
1 egg
a little cold water
method
Place in a bowl the flour, cubed butter and salt.
Working with a fork mix the ingredients until you have a crumble dough like sand.
Add the egg and cold water.
Mix well until a smooth dough. (if needed you can add more flour)
Wrap in plastic film and refrigerate for 30 minutes.
Use following the recipe.
Make the caprese tartlets
Roll out the dough on a floured surface and cut 4 discs of dough depending if use ramekins or molds like these tarts.
(These disks of dough can be frozen without problem (put spacers between each) last two months)
Cover the pans with foil over the dough and putting up some beans.
This prevents the dough out of shape during cooking.
Place in the oven at 180 ° C for about 10-15 minutes. Remove the paper and beans and set aside.
Filling
In a bowl mix the eggs with the ricotta, cream, cheese and some chopped basil.
Season with salt and pepper.
Fill the tart shells with this mixture and add a slice of tomato in the center.
Back to oven (180 °) for about 18 minutes.
They will be lightly browned and slightly up.
Serve warm or hot.
Garnish with basil.
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EN ESPAÑOL
Tartas Caprese
Pensé en estas tartaletas caprese como una entrada para cualquier tiempo u ocasión pero tambien sirven para un lunch liviano.
Para los que estamos en verano está saliendo la albahaca.
Esta que ocupé es de unos pequeños maceteros que tengo. ocupé las hojas que tenía.
Pero tambien en los supermercados ya se puede encontrar albahaca.
Esta receta es de Pia Fendrick una chef argentina de la que ya he hecho algunas recetas.
Tienen un libro que se llama cocina para dos.
me gusta porque las cantidades son como para dos o tres personas.
(Si se tienen que hacer más se doblan las cantidades.
Ingredientes (4 tartaletas)
1 receta de masa para tartaletas
(la pondré a continuación)
3 huevos
4 cucharadas de ricotta
4 cucharadas de crema
4 cucharadas de queso mozarella rallado (u otro)
albahaca fresca o congelada
4 rodajas de tomate
sal
pimienta
Masa para tartaletas (se puede congelar guardar con separadores hasta 6 meses)
200 grs. de harina
80 grs. de mantequilla o margarina
1 cucharadita de sal
1 huevo
un poco de agua fría
(salen 6 tartaletas)
En un bol poner la harina, mantequila en cubos y
la sa. Trabajar estos ingredientes con un tenedor hasta que la masa tenga una consistencia migosa.
Agregar el huevo y el agua fría de a poco hasta que se tenga una masa suave pero que no se pegue en los dedos.
Envolver en papel plástico transparente y llevar al refrigerador por 30 minutos.
Utilizar segun indique la receta.
Preparación
Estirar la masa sobre una superficie ligeramente enharinada y cortar 4 discos del porte de los moldes o ramekins que se van a usar, forrar con ellos los moldes.
Cubrir las masa con papel aluminio y rellenar con porotos o garbanzos, esto es para que la masa no pierda la forma.
Hornear a 180°c durante unos 10 minutos.
Retirar el papel y los porotos o garbanzos.
(Se pueden guardar en un frasco (los porotos y dejar para usar algunas veces más)
Relleno
Mezclar los huevos con la ricotta, la crema, los quesos y la albahaca picada.Condimentar con sal y pimienta.
Rellenar las tartaletas con esta prepáración y disponer una rodaja de tomate en el centro.
Llevar nuevamente a horno (180°) durante 15 a 20 minutos cuando se vena listos.
veggie you say
ReplyDeleteEat plenty of them at my bay
But still like the meat
For more than a treat
And pffft to Betsy too
As I am first at your zoo
haha yes you are first!!
Delete:P
DeleteBetsy you have to say Pffftt!!! like he say!
DeleteGloria, these are exquisite and look so good. Cheese and dough heaven!!
ReplyDeleteThanks I love cheese too!:)
DeleteI know I would love it Gloria!
ReplyDeletethanks Val!
DeleteThese look so pretty with the red tomato and green basil. Makes me hungry!
ReplyDeleteThanks Rebecca!
DeleteMe confundió la foto, pense que tenía choclo también.
ReplyDeleteLa combinación de sabores siempre me ha gustado.
Gracias Pilar, no tiene choclo, es una consistencia bien rica. cariños
DeleteThose look delish! love pesto and that is a great combination of flavors!
ReplyDeleteThanks Betsy I think you would enjoy!!
Deletethese look wonderful :-) perfect for your summer down there he h e
ReplyDeleteYes Rebecca uis nice to summer but you can make in winter too:))
Deletelooks wonderful
ReplyDeleteThanks Adam!
DeleteI have been trying veggie foods..and this looks good Gloria ~
ReplyDeleteHappy day to you ~
Grace
Thanks Grace dear, look my veggie foods I have a lot, my daugther is veggie LOL
DeleteLooks great Gloria. Thx for sharing the recipe. Happy Holidays.
ReplyDeleteThanks Gloria!
Deletejust wonderful even for breakfast!
ReplyDeleteThanks Christine, yes to every time is simple and delicious and the dough nice!
DeleteThese tartlets look like they would be perfect for anytime of the day.
ReplyDeleteLooks delicious Gloria!Have a nice day...
ReplyDeleteGrazie Cara!:))
DeleteThey look great Gloria.
ReplyDeleteThanks Cakelaw, so beauty all your last things!!
DeleteSo simple and delicious! I love it!
ReplyDeleteyes isnt delicious when something like this is simpke too?? x
DeleteQUERIDA GLORIA, SE VEN MORTALES, REALMENTE RICOS, TENGO QUE PROBARLOS, TU SABES QUE TENGO UN HIJO VEGETARIANO, ASÍ QUE HAY QUE DARSE MAÑA , A MI ME ENCANTA, LA VERDAD, CADA VEZ DEJO MÁS DE LADO LAS CARNES, SOBRE TODO LAS ROJAS. BESITOS AMIGA
ReplyDeleteCierto Pamela por eso me he ido acostumbrando cada vez más a recetas vegetarianas porque aunque solo tengo dos hijos una es vegetariana y el otro ama la carne, la mayoría de las veces yo como lo mismo que la Espe o si hacemos fiseos ella se prepara su salsa con carne de soya, tengo otras recetas ojalá alcanze a hacerlas antes de Navidad un abrazo!
DeleteMe tincó ene Gloria, tengo albahaca congelada. Espero la receta en español.
ReplyDeleteBesos.
por supuesto Kako ahora termino la traducción sorry!!!
Deleteoh how beautiful...the topper is amazing and adds that dash of color that is alluring....and the whole things sounds good as well..happy sunday dear gloria...
ReplyDeleteis really delight dear Brian!
Deletei like the holly holiday header as well...smiles.
ReplyDeleteYes I wanna something Christmassy LOL
DeleteBeautiful caprese tartlets and yes, so perfect for a meatless meal that I am trying to include more into my nutrition. Grazie Gloria, Buon Natale!
ReplyDeleteThanks Roz, what sweet always you are!
DeleteGloria, I'm certainly not a vegetarian but these little tartlets would make a nice side dish for a roasted chicken! Thanks for the recipe and Take Care, Big Daddy Dave
ReplyDeletethanks David, take care:)
DeleteThese look simple and delicious, love the combination of cheeses.
ReplyDeletethanks Mich:)
ReplyDeleteThe tarts look delish Gloria, drooling over them...love the ingredient combination :-) Cheers, Suchi
ReplyDeleteThanks Suchi and thanks for stopping by!!
DeleteSono deliziose :) Una combinazione di ingredienti davvero gustosa. Baci, buona settimana
ReplyDeleteGrazie Fderica, buona settimana for you !!
Deletei am sure: i would love it!
ReplyDeleteMerci Cita:) Im sure you would love this Cita, a bientot!!
DeleteMe encantan Gloria!! las pienso hacer, estas tartaletas me parecen deliciosas.Besos
ReplyDeleteRosana conociendote te encantará es fácil y rico se puede hacer de entrada o luncj de hecho le mandé uno a mi mami se lo comió a la hora del té y le encantó 8ella es mas salada) besos
DeleteOh, I love these, Gloria! The flavors would be wonderful...all those cheeses! Perfect supper.
ReplyDeleteThanks Barbara, hehe I love cheese too is my temptation, love all cheese!!
DeleteHola Gloria!!!! Me encantó tú blog! Llegué por el Baby Shower de Emma! Te sigo!!!! Un abrazo!
ReplyDeletehttp://fabi-objetotransicional.blogspot.com.ar
Gracias Fabi, que cosa más linda la Amanda no es cierto??
DeleteTambien te iré aver, besos
Hola! Yo también vengo de lo de Emma!
ReplyDeleteTu receta se ve magnífica! No soy vegetariana, pero ando cerca :).
Seguro la voy a probar!
Besos
Lauren
http://currumichuti.blogspot.com.ar/
Hola Lauren, si te había visto donde Emma, me encanta la Amanda es una bebita preciosa y la Emma una amiga muy querida!!
DeleteTe iré a ver. Bueno mi hija sólo come pescado pero lo demás es vegatariana, yo como casi lo mismo que ella solo que a veces pollo.
besos
Que rica se ve esa tarta, me encanta los tomates y ese color!!! besos
ReplyDeleteClaudia gracias por venimer a ver, sabis estaba pemnsando a ver si la otra semana nos vemos (dedos cruzados) porque parece que los dos mellizos van a estar trabajando en Diciembre de hecho la Esperanza ya está trabajando. un abrazo
Deletexo
très appétissant et joliment présenté bravo bloria
ReplyDeletebonne journée
aah Merci Fimere! bizz
DeleteI love the picture of the berries at the top of the page, Gloria - beautiful!
ReplyDeleteand this quote:
"Be present in all things and thankful for all things" - perfect for the season!
Thanks dear Elsi, I know thanksgiving goes but I love the quote I hope to put some of Christmas newt week:))
Deleteit would make a great breakfast. Looks delicious.
ReplyDeletethanks Marta:)
DeleteLove to find this kind of recipe; we often have eggs for dinner and this one is perfect.
ReplyDeleteRita
thanks Rita is a good recipe to dinner!
DeleteO_O troppo buona!! sempre bravissima Gloria!! baciiiiiiiiiiiiii
ReplyDeletegrazie Federica!xo
DeleteThey look cute and delicious!
ReplyDeleteThanks Pam!
DeleteGeniales!! me encantan todos los ingredientes, asi es que me las apunto para el fin de semana.
ReplyDeletebesos
gracias amigas! besos para ustedes!
DeleteOriginales y absolutamente deliciosas!!!
ReplyDeleteMil besos Gloria.
Gracias Mayte!
DeleteSo, so yummy, Gloria! I may have to make these for a holiday party...wonderful appetizer!!!
ReplyDeletethanks Lizzy I always think in this like an appetizer or entree and you can make smallest and you will have more lol:)
DeleteThey look so pretty and I am sure, they taste even better!
ReplyDeletedeliziosa ricetta
ReplyDeleteciao :)
Absolutely delicious...done perfectly.
ReplyDeleteFor technical reasons, I'm no longer posting at http://akshaypatrerecipes.blogspot.in.
This is my new blog address
http://vidyaasrecipes.blogspot.in/
Happy to follow you. I hope you'll follow me back.
These are so cute and they sound delicious, Gloria! These would make fantastic appetizers or finger food for holiday parties and I love the combination of flavors. Thanks so much for sharing...
ReplyDeleteThanks to you dear Javelin!
DeleteI must say you had me drooling over these tartlets, such wonderful color! Wish I could taste some!
ReplyDeleteThanks Jaeannie Im happy you like!
DeleteThese are lovely! Such a great way to do a caprese that's totally out of the box :)
ReplyDeleteThanks Parsley!
DeleteGood to have such healthy bite early in the morning....with my cup of coffee. Slurpppp....
ReplyDeleteKristy
Oh, you cruel woman! :-0 It's only half ten in London and I'm hungry already! :-)
ReplyDeleteGreetings from London.