I love make soups (vegetables soups) and I was seen in my recipes and dont post so much, so I taked some pictures to this Classic tomato soup I made yesterday, I made for me, but when daugther arrived from school she eat too, the kids and me love soups :)
Over this I grated some parmesan cheese cause I love cheese in some soups, or croutons .
This recipe is adapted of one of Saveur.com a nice site in the web with nice food and recipes.
Ingredients
1 tablespoon of unsalted butter
1 small onion thinly sliced
1 carrot halved and thinly slice
2 tablespoon tomato sauce
1 tablespoon of flour
2 cups veggie stock( I use vegetable cube)
2 or three tomatos diced or canned tomatos
2 springs thyme
1 fresh bay leaf
1 garlic clove lightly crushed
2 tablespoon heavy cream
salt
Parmesan cheese grated
Method
In a sauce pan to medium heat and add the butter, sauté the onion and carrots for 8-10 minutes or until very soft and begining to caramelize, stirring occasionally.
Add the tomato sauce and continue cooking by 2 minutes.
Stirring frequently. Sprinkle the flour over the vegetable mixture, mix well and continue cooking for another minute.
Gradually pour the stock whisking constantly to prevents lumps from forming.
Add the diced tomatoes, thyme,bay leaf, garlic and bring to a boil. Reduce heat and simmer soup for 25 minutes stirriging occasionally.
Remove soup from the heat Add the heavy cream and pureé with an inmersion blender until smooth .(or a blender)
Season to taste and served garnish with grated cheese.
PRINT RECIPE HERE
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EN ESPAÑOL
Crema de Tomates
Ingredientes
1 cucharada de mantequilla sin sal
1 cebolla pequeña cortada tipo pluma a lo largo
1 zanahorita cortada en trozos
2 cucharadas de salsa de tomate
1 cucharada de harina
2 tazas de caldo puede ser de pollo o verduras
(yo usé caldo de verduras Maggi)
2 o 3 tomates maduros o su equivalente en 1 tarro
1 diente de ajo machacado
2 ramitas de tomillo
1 hoja de laurel
sal a gusto
2 cucharadas de crema espesa
Preparación
En un sartén grande poner la mantequilla y sofreir la cebolla y la zanahoria picada, por unos 8 a 10 minutos.Hasta que esten suaves y se empiezen a caramelizar, revolviendo ocasionalmente. Agregar la salsa de tomate y continuar cociendo por unos dos minutos más.
Agregar la harina revolviendo bien. Continuar cociendo y agregar el caldo de verduras ya preparado, revolver para que
no se formen grumos.
Agregar los tomates en trozos o picados, comino y hoja de laurel y el ajo , hervir un rato y luego bajar el fuego y dejar
cocinar por unos 25 minutos siempre revolviendo ocasionalmente.
Apagar el fuego.Agregar la crema y moler ya sea en la licuadora o en otro procesador.
Al servir se le puede agregar queso parmesano rallado.
First, First, First!!! :)
ReplyDeleteLooks so good! I've never made tomato soup!
Dear!! really you are the first I made this post right now (lol) never? is really delicious and easy, xxx
DeletePerfect; I have not make a good tomato soup in a very long time.
ReplyDeleteRita
Thanks Rita I think you would enjoy this:)
DeleteI love tomato soup and I would love a bowl of this right now;-)
ReplyDeleteThat is very classic and classy too, look at you.
ReplyDeleteThanks Pat:))
DeleteAll time favorite soup, looks fabulous!
ReplyDeletebuonissimo!!!!!!!!!!!!!baci!
ReplyDeleteGrazie Federica, baci and ciao:)
DeleteHola Gloria, cómo estas?, rato sin pasar en tu cocina
ReplyDeleteVaya esa sopa es una delicia y bien refrescante ahorita que hace un buen de calor
Saludines Gloria
Gracias mario, cieto hace mucho que no te veía, bienvenido :)
DeleteI don't know why but I have never made tomato soup. I will make this one soon, it sounds delicious! Kids love tomato soup and grilled cheese sandwiches, they serve the two together at school and it's always a favorite. (the school soup taste too sweet to me)
ReplyDeleteLyndsey with grilled cheese sandwich is delicious!!!
DeleteIl a fait encore froid chez nous pour cuisiner une bonne soupe à la tomate. Elle doit être délicieuse.
ReplyDeleteA très bientôt
YUM!!!
ReplyDeleteMary xox
Thanks MAry;)
DeleteHola Gloria!!! cómo estás?
ReplyDeleteQue rica esta receta, me encanta la sopa de tomates. Creo que posteé una...
A mi que me gustan tanto las sopas no he hecho muy seguido este último tiempo, buy I will!
Besos!
a mi me encantan en todo tiempo Moon, en serio las hago casi todo el año, besos
Deletequise decir but no buy :)
ReplyDeletedont worry yo hago lo mismo siempre!
DeleteEverything's better with Parmesan cheese!
ReplyDeleteYes I think the same (lol)
DeleteAlo??? Gloria? estas por ahi? te vine a ver nuevamente...espero me contestes..como estas? veo que ya empezaste recetas de invierno =)..sopitas...que rico, pero espero que cambie luego el clima, pk estos calores ya no los soporto =/...quiero frio para estar en casita con sopitas y sopaipillas....cuidate.
ReplyDeleteBEsos
Aqui estoy Emma, mejor ni hablemos del calor ya sabes me carga, Añoro sentir frio, ha, ese aire más helado peor fijate que yo preparo muchas veces sopas en cualquier tiempo pero no mr las tomo caliente.
DeleteEsta queda super, te mando un abrazo!
ahora lei los comments...recuerdo que estas respuestas llegaban al mail...no se pk ahora no (?)..
DeleteUy si..yo tambien añoro ese airecito...aunque ayer recien se sintio mas frio...la mañana ahora también esta fria =) jiji..aunque quiero un ratito de calor en la tardecita para poder ir con titin a bañarnos en lo pokito que queda de verano.
un abrazo para ti tambien =)
Interesting, I am just working on a tomato soup for a magazine now, what a coincidence! Mine is dairy and gluten free though!
ReplyDeleteCiao
Alessandra
Hs Alessandra really coincidence,this will be gluten free too:)
DeleteI make veggi the original recipe had bacon, and my daughter dont eat meat:)
Nothing beats a good refreshing tomato soup. Well done!
ReplyDeleteThanks Alida I love this tomsto soup!
Deletemmm I love soups too!
ReplyDeleteThanks Christine!
DeleteHace días que ando tentada de hacer esta sopa, súper rica.
ReplyDeleteesta es fácil y rica Pilar
DeleteThis tomato soup looks delicious!
ReplyDeleteThanks Christine!:)
DeleteYum, this soups sounds sooo good!!
ReplyDeleteGloria, que delicia y que ganas de probar un plato completito de tu sopa de tomate! Ñam :D
ReplyDeleteBesos muchos.
nice look delicious i like to try this
ReplyDeleteTomato soup is one of my favorites and this looks so delicious and easy to make. You make the best things.
ReplyDeleteGod bless.
This looks delicious! Thanks for sharing!
ReplyDeletethanks Kitchen flowers
DeleteOh, it looks so creamy and delicious...perfect with the Parmesan topping! My family would love this, too!
ReplyDeletePS...I love baking bread, too...but I need to make sure I'm home long enough to see it through :)
Thanks my dear like say a friend of mine with parmesan cheese all is amazing!!!
Deletenoooooo, cualquiera no hace sopa, creeme. he probado sopas que eran dignas de arrugar la cara como mafalda.
ReplyDeleteme gustan los ingredientes que lleva y además se ve bonita, tiene un color tremendo.
Estoy de acuerdo de hecho amiga ni los niños soportan esas sopas en sobres ya sabes, además traen tanta sal, la verdad es que cuando hago los niños les encanta (les sigo dicendo niños y tinene 17 !) y a los dos les ha dado por cuidarse, eso está bien.
DeleteEsta sopa es cremosa y sabrosa son de esas que yo comería todos los dias, amo a la mafalda!!
good that you're making your own tomato soup and you are able to adjust to the taste you like, i havnt made one yet.
ReplyDeleteThanks Lena this soup is really tasty and delicious!
DeleteDear Gloria, This soup looks delicious and so comforting. It is cold and damp here. I would love a bowl of this soup.
ReplyDeleteBlessings my dear friend, Catherine xo
Thanks Catherine:)
DeleteHola mi linda Gloria!
ReplyDeleteyo también hago más sopas de lo que publico..será porque nos parece cualquier cosa :) y mira, me alegro mucho de que publiques esta pues me encanta!..adoro la soupe de tomate como se dice en Francia :) te robo tu receta..pero cuando haya tomates buenos :)
Cariños amiga..deseo que todo vaya bien!
Bueno Juani siempre me ha gustado la sopa de tomate y mi mamá tambien la hace pero esta nos encantó, no es ácida y es deliciosa. Tú sabes los franceses toman beaucoup sopas:)
Deleteciao Gloria la farina kamut puoi sostituirla con farina 0!!!baci!
ReplyDeleteGrazie Federica, ciao
DeleteI love the cheese on top - I've never thought to add cheese on top of a soup!
ReplyDeleteis absolutely yummy! (lol)
Deleteyummy soup dear..........
ReplyDeletethanks Faseela:)
DeleteGloriaaaaaaaaaaaaaa!!!! esta sopita me encantaaaa!!! que a mí todo lo que lleve tomate me pirra!!! que te ha quedau estupenda y me la llevo toaaaaaa!!!!! y no sé si más tarde vendré a por más eh! así que no te me despistes!!! :)
ReplyDeleteBesiños Gloria! :)
qurido Tito, gracias por venir a visitarme,puedes tomar toda la sopa que quieras,besosss
DeleteThis looks like a very warm and healthy soup to have on a cold day! Especially if one is having a cold like me!
ReplyDeleteSo creamy and smooth..love the cheese on top!!
ReplyDeleteThanks Vianney
DeleteThanks Mrsupole thanks for stopping by, hope you feeling better
ReplyDeletethis tomato soup is nice to serve especially during cold weather..yummy!
ReplyDeleteyou know i love tomatoes...i love salsa...i love a good tomato gravy (spaghetti sauce)...but i just cant do tomato soup...i dont know why...i just cant eat it...
ReplyDeleteThanks Brian, love tomatoes too:)
DeleteUna sopa deliciosa!! en casa les encantará así que no tardaré en hacerla. Besos
ReplyDeletegracias Roxana :)
ReplyDeleteI love all of the fresh flavors in tomato soup. This looks great!
ReplyDeleteWe have something in common other than ice-cream...it's the love of soups...especially tomato with Parmeggiano ;o)
ReplyDeleteFlavourful wishes,
Claudia
Thanks Claudia I love soups wityh grated cheese are absolutely nice
DeleteNOTHING beats homemade tomato soup. One of my favorites - in fact, had a big bowl today for lunch!
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