;
Is my sencond time in The Cake Slice Bakers and Im glad sharing with you this month's recipe that is Creamy Pumpkin Cheescake with ginger pecan crust from the The Cake Book by Tish Boyle.
Ingredients
Crust
120 grs. plain flour
55 grs.light brown sugar
33 grs, pecan or waltnuts
40 grs.chopped cristallized ginger
223 g cold butter
1 tablespoon of water
Pumpkin cheesecake filling
240 ml pumpkin puree
120 ml. double cream
2 tasp vanilla extract
1 tsp groun cinnamon
1/2 tsp ground ginger
1/4 tsp grated nutmeg
1/4 tsp salt
567 grs. cream cheese
granulated sugar
100grs. light brown sugar
1 tsbp constarch (corn flour)
Sugared pumpkin seeds
70 grs. hullew raw pumpkin seeds
1 large egg white
pinch salt
2 tablespoon granulated sugar
1/4 tsp ground cinnamon
Making the crust pastry
Preheat the oven at 180°c
grease the springfrom tin.
Place de flour,sugar, pecans and ginger in the bowl of your food processor
and blitz until you have coarse crumbs.
Add the water and process until dough comes together .
Press the dough into an even layer in the prepared tin.
Bake the pastry for 25 to 30 minutes. until just combined
Remove from the oven and allow to cool on a wire rack (still in the tin)
Reduce oven temperature to 170° c
Making the filling
Whisk the pumpkin pureé, double cream, vanilla extract, cinnamon, ginger, nutmeg
and salt together and leave to one side.
Using an electric mixer beat the cream cheese on medium until creamy.
Gradually add the sugars and beat until blended .
Blend in the pumpkin puree mixture.
Add the cornstarch and mix until just combined,
Add the eggs one at a time mixing well between each addition.
Scrape this batter onto the cooled pastry .
Place in a bain marie (a large dish with hot water up to the half .
Bake the cheesecake for 50 to 60 minutes until the edges look cooked but the center
is still slightly wobbly (it will firm up while cooling)
Allow to cool completely on a wire rack and then place in the fridge for at least 4 hours.
Making the pumpkin seeds
Keep the oven at 170°c.
Lightly grease a baking sheet.
Place the pumpkin seeds in a small bowl.
Whisk the egg white until frothy
Add just enough of the frothy egg white to coat the pumpkin seeds
Add the sugar, cinnamon and salt and toss well to coat the seeds.
Spread them onto the prepared bakingsheet.
Bake turning regularly for 15-20 minutes until they beginto colour .
Place the baking sheet onto a wire rack and allow to cool.
To serve
Remove the side on the tin and slice the cake with a bladed knife .
Garnish each slice with whipped cream and some candied pumpkin seeds.
P.D. I dont use whipped cream only cinnamon powder and candied pumpkin seeds.
Note: I tasted one slice at breafkast ans is awesome!!
Im sharing this recipe with
Print this recipe here
EN ESPAÑOL
Cheescake de calabaza o zapallo con masa de jengibre
Esta es la segunda vez que participo en este grupo que se cocina una vez al mes una receta que se nos da, este mes es un Cheescake de zapallo o calabaza y debo decir que es riquísimo.
El grupo es The cake slice bakers y participa gente de muchas partes del mundo pero el grupo básico es de Inglaterra.
Ingredientes
Masa de jengibre
120 grs. de harina sin polvos de hornear
55 grs. azúcar rubia
33 grs. pacanas o nueces
(yo usé nueces)
40 grs. jengibre cristalizado
o 1 cucharadita de jengibre en polvo)
113 grs. de mantequilla
1 cucharada de agua fría
relleno de cheescake
y zapallo
240 ml puré de zapallo (se cuece un trozo y se muele)
120 ml de cream
2 cucharaditas extracto de vainilla
1 cucharadita de canela en polvo
1/2 cucharadita de jengibre molido
1/4 cucharadita nues moscada en polvo
1/4 cucharadita de sal
567 crema de queso tipo Philadelphia u otro
100 grs, azucar granulada
100 grs, azúcar rubia
1 cucharada de maicena en polvo
4 huevos
Pepas de zapallo acarameladas
70 grs. de pepas de zapallo
(cuando compren zapallo en la feria o en verdulerías pidan las pepas
déjenlas secar quedan muy buenas)
En los super no traen pepas!
1 clara de huevo
1 pizca de sal
2 cucharadas azúcar granulada
1/4 cucharadita de canela en polvo
Preparación masa
Precalentar el hono a 180°c.
Engrasar un molde para pie (de unos 26 cm. )
Juntar en un bol la harina, azúcar, jengibre, nueces o pacanas molidas,
y mezclar bien, agregar la mantequilla y unir con procesador o con los dedos hasta que tenga esa textura de migas de pan.
Agregar el agua y unir bien haciendo una masa.
Colocarla en el molde pie amoldandola con los dedos (como la masa del pie de limón)
Cocinar de 20 a 25 minutos o cuando esté un poco dorada.
Retirar del horno y dejar enfriar.
Reducir la temperatura del horno a 170° mientras se prepara el relleno
relleno de Cheescake
Mezclar el puré de zapallo, con la crema o nata, extracto de vainillas, canela jengibre, nuez moscada, y sal.
Reservar.
Con una batidora eléctrica suavizar el queso crema , gradualmente agregarle el azúcar, y mezclar bien. Agregar la mezcla de puré de zapallo.
Agregar la maizena y mezclar bien.
Agregar los huevos de a uno mezclando bien.
Vaciar esta mezcla sobre la masa ya preparada.
Llevar el Cheescake al horno a baño maría, poner una fuente con agua abajo del pie.
Cocinar de 50 a 60 minutos o hasta que las orillas esten bien cocidas y el cnetro más suave, cuando se enfrie tendrá la consistencia deseada.
Dejar enfriar completamente en el refrigerador por lo menos 4 horas.
semillas de zapallo o calabaza acarameladas
Prender el horno a 170° c
Engrasar ligeramente una bandeja de horno.
Colocar las semillas en un pequeño bol
batir la clara de huevo hasta que esté espumosa
Agregar la cantidad suficiente de clara batida a las
semillas como para cubrirlas.
Agregar el azúcar, canela, y sal y revolver con las semillas.
Esparcirlas en la bandeja.
Hornear durante unos 15 a 20 minutos hasta que se doren.
Dejar enfriar antes de usar para adornar el cheescake.
Is my sencond time in The Cake Slice Bakers and Im glad sharing with you this month's recipe that is Creamy Pumpkin Cheescake with ginger pecan crust from the The Cake Book by Tish Boyle.
Ingredients
Crust
120 grs. plain flour
55 grs.light brown sugar
33 grs, pecan or waltnuts
40 grs.chopped cristallized ginger
223 g cold butter
1 tablespoon of water
Pumpkin cheesecake filling
240 ml pumpkin puree
120 ml. double cream
2 tasp vanilla extract
1 tsp groun cinnamon
1/2 tsp ground ginger
1/4 tsp grated nutmeg
1/4 tsp salt
567 grs. cream cheese
granulated sugar
100grs. light brown sugar
1 tsbp constarch (corn flour)
Sugared pumpkin seeds
70 grs. hullew raw pumpkin seeds
1 large egg white
pinch salt
2 tablespoon granulated sugar
1/4 tsp ground cinnamon
Making the crust pastry
Preheat the oven at 180°c
grease the springfrom tin.
Place de flour,sugar, pecans and ginger in the bowl of your food processor
and blitz until you have coarse crumbs.
Add the water and process until dough comes together .
Press the dough into an even layer in the prepared tin.
Bake the pastry for 25 to 30 minutes. until just combined
Remove from the oven and allow to cool on a wire rack (still in the tin)
Reduce oven temperature to 170° c
Making the filling
Whisk the pumpkin pureé, double cream, vanilla extract, cinnamon, ginger, nutmeg
and salt together and leave to one side.
Using an electric mixer beat the cream cheese on medium until creamy.
Gradually add the sugars and beat until blended .
Blend in the pumpkin puree mixture.
Add the cornstarch and mix until just combined,
Add the eggs one at a time mixing well between each addition.
Scrape this batter onto the cooled pastry .
Place in a bain marie (a large dish with hot water up to the half .
Bake the cheesecake for 50 to 60 minutes until the edges look cooked but the center
is still slightly wobbly (it will firm up while cooling)
Allow to cool completely on a wire rack and then place in the fridge for at least 4 hours.
Making the pumpkin seeds
Keep the oven at 170°c.
Lightly grease a baking sheet.
Place the pumpkin seeds in a small bowl.
Whisk the egg white until frothy
Add just enough of the frothy egg white to coat the pumpkin seeds
Add the sugar, cinnamon and salt and toss well to coat the seeds.
Spread them onto the prepared bakingsheet.
Bake turning regularly for 15-20 minutes until they beginto colour .
Place the baking sheet onto a wire rack and allow to cool.
To serve
Remove the side on the tin and slice the cake with a bladed knife .
Garnish each slice with whipped cream and some candied pumpkin seeds.
P.D. I dont use whipped cream only cinnamon powder and candied pumpkin seeds.
Note: I tasted one slice at breafkast ans is awesome!!
Im sharing this recipe with
Print this recipe here
EN ESPAÑOL
Cheescake de calabaza o zapallo con masa de jengibre
Esta es la segunda vez que participo en este grupo que se cocina una vez al mes una receta que se nos da, este mes es un Cheescake de zapallo o calabaza y debo decir que es riquísimo.
El grupo es The cake slice bakers y participa gente de muchas partes del mundo pero el grupo básico es de Inglaterra.
Ingredientes
Masa de jengibre
120 grs. de harina sin polvos de hornear
55 grs. azúcar rubia
33 grs. pacanas o nueces
(yo usé nueces)
40 grs. jengibre cristalizado
o 1 cucharadita de jengibre en polvo)
113 grs. de mantequilla
1 cucharada de agua fría
relleno de cheescake
y zapallo
240 ml puré de zapallo (se cuece un trozo y se muele)
120 ml de cream
2 cucharaditas extracto de vainilla
1 cucharadita de canela en polvo
1/2 cucharadita de jengibre molido
1/4 cucharadita nues moscada en polvo
1/4 cucharadita de sal
567 crema de queso tipo Philadelphia u otro
100 grs, azucar granulada
100 grs, azúcar rubia
1 cucharada de maicena en polvo
4 huevos
Pepas de zapallo acarameladas
70 grs. de pepas de zapallo
(cuando compren zapallo en la feria o en verdulerías pidan las pepas
déjenlas secar quedan muy buenas)
En los super no traen pepas!
1 clara de huevo
1 pizca de sal
2 cucharadas azúcar granulada
1/4 cucharadita de canela en polvo
Preparación masa
Precalentar el hono a 180°c.
Engrasar un molde para pie (de unos 26 cm. )
Juntar en un bol la harina, azúcar, jengibre, nueces o pacanas molidas,
y mezclar bien, agregar la mantequilla y unir con procesador o con los dedos hasta que tenga esa textura de migas de pan.
Agregar el agua y unir bien haciendo una masa.
Colocarla en el molde pie amoldandola con los dedos (como la masa del pie de limón)
Cocinar de 20 a 25 minutos o cuando esté un poco dorada.
Retirar del horno y dejar enfriar.
Reducir la temperatura del horno a 170° mientras se prepara el relleno
relleno de Cheescake
Mezclar el puré de zapallo, con la crema o nata, extracto de vainillas, canela jengibre, nuez moscada, y sal.
Reservar.
Con una batidora eléctrica suavizar el queso crema , gradualmente agregarle el azúcar, y mezclar bien. Agregar la mezcla de puré de zapallo.
Agregar la maizena y mezclar bien.
Agregar los huevos de a uno mezclando bien.
Vaciar esta mezcla sobre la masa ya preparada.
Llevar el Cheescake al horno a baño maría, poner una fuente con agua abajo del pie.
Cocinar de 50 a 60 minutos o hasta que las orillas esten bien cocidas y el cnetro más suave, cuando se enfrie tendrá la consistencia deseada.
Dejar enfriar completamente en el refrigerador por lo menos 4 horas.
semillas de zapallo o calabaza acarameladas
Prender el horno a 170° c
Engrasar ligeramente una bandeja de horno.
Colocar las semillas en un pequeño bol
batir la clara de huevo hasta que esté espumosa
Agregar la cantidad suficiente de clara batida a las
semillas como para cubrirlas.
Agregar el azúcar, canela, y sal y revolver con las semillas.
Esparcirlas en la bandeja.
Hornear durante unos 15 a 20 minutos hasta que se doren.
Dejar enfriar antes de usar para adornar el cheescake.
Your cheesecake has the lovely golden colour of the pumpkin! I love it! And the little pumpkin is so cute! Nice bake, Gloria!
ReplyDeleteThanks Kitchen flavours I love yours too! This marzipan little pumpkin remain form halloween and I find so cute too!:)
ReplyDeleteOh Gloria, this pumpkin cheesecake looks so light and luscious!! I wish I had a slice now with my cup of coffee. xo
ReplyDeleteHola Gloria: Qué quieres que te diga, tu cheesecake me parece magnífico.
ReplyDeleteQué ganas de poder hacer todas las recetas que me han gustado de tu blog. Por ahora, no me queda otra que sumar una más a la lista de pendientes.
Un abrazo
un vrai régal pour les yeux j'adore le cheesecake
ReplyDeletebonne soirée
Thanks so much Barbara, xgloria
ReplyDeleteNathalia justo estoy aquí y por eso te comento, amiga me pasa exactamente lo mismo veo cosas tan buenas que ganas de hacerlas, y cosas tan lindas, pero es bueno hacer una lista, eso hago yo porque o sino uno se pierde entre tanta cosa, como te has sentido mi niña, despues te paso a ver, besos:)
Merci beaucoup mon amie, Fimere je aime le pain brioche , je adore,
I hope to make soon,:)
what a splendid colour!
ReplyDeleteThanks cake Crusader!
ReplyDeletePero que SABROSO tiene que estar este PASTEL GLORIA!!
ReplyDeleteBELLAS y APETECIBLES FOTOS!!
UN ABRAZO GUAPA:)
I absolutely love cheesecake of any sort. This is fabulous, and the little baby pumpkin decoration is so sweet!
ReplyDelete*kisses* HH
wow, Gloria! no sabés, justo esta semana vi una receta de una cheesecake hecha con calabaza, pero me pareció demasiado extraña, y como no tenía foto tampoco me la imaginaba. La tuya está estupenda, ¡gracias por compartirla! Ahora sí me hago la idea, jeje
ReplyDeleteQue rico Cheescake! me encanta la masa de jengibre, tiene que estar deliciosa. He preparado tu sopa de zanahoria y no sabes que éxito, muy rica. Besos
ReplyDeleteMe imagino que tiene un sabor estupendo! esa calabaza que has puesto encima se ve monísima!!!
ReplyDeleteBESITOs
http://notasenmicocina.blogspot.com/
I just love your baby pumpkin on there!!!
ReplyDeleteDelicious as always Gloria.
Gloria, the ginger pecan crust sounds divine!
ReplyDeleteDear Gloria, A perfect dessert for the upcoming Thanksgiving holiday. It looks delicious. Blessings, Catherine xo
ReplyDeleteHey! Great Thanksgiving treat!
ReplyDeleteCome to A Themed Baker's Sunday where this week's theme is Thanksgiving treats. Be sure to vote on the side bar for next week's theme as well! Happy Holidays!
Cupcake Apothecary
http://cupcakeapothecary.blogspot.com/2011/11/themed-bakers-sunday-14.html
This looks fab Gloria - I adore cheesecake, especially the vibrant colour of this one.
ReplyDeleteWhat a great combination! Lovely :)
ReplyDeleteLove this - such a great alternative to a pumpkin pie - love the flavors - really super Gloria!
ReplyDeleteMary x
Perfect for Thanksgiving!
ReplyDeleteJust look at that fabulous color! Hope you enjoyed this cheesecake as much as I did!
ReplyDeleteMi Gloria preciosa!!!!, ya llegó tu Juani atareada...que viene poco a visitarte :(..a ti y a todos :(
ReplyDeletepero no es que no te quiera eh!!!!!:)
me encanto este cheesecake tan original y tentador!!..y la calabacita esa tan linda me mata de ganas!!!!
eres una miembro destacada de tu estupendo grupo de horneadoras de pasteles!:)
cariños mi amiga...que sepas que estoy aunque no me veas tanto!:)
Gracias Té de ternura, te iré a ver:)
ReplyDeleteThanks so much Heavenly, you are nice!:)
Sole, esta quedó estupenda como leiste era una receta nueva para mí pero quedó super!:)
Y la bebita, le mando besos:)
Rosana por Dios que me alegra cuando alguien me dice que le gustó mi receta y la preparó me encanta l sopa de zanahorias la hago siempre, besos:)
Gracias Lorena, esa calabacita la tenía mi hija del halloween:)
Thanks so much Brownie girl! gloria
Thanks Thomas, the ginger crust is nice:)
Thanks so much Catherine:)
Dear Cupcake, thanks for invited me, Im glad, you like my recipe, I added the link and love your blog, :) gloria
Thanks a lot Cakelove, xx gloria
Thanks a lot Lostinausten:)
Thanks so mucha Mary:)
Yes Duckie, maybe you may try this recipe for thanksgiving what you think?:)
Thanks Emily I love yours!
Juani: pero dime que es es afoto en que estas la mitad no más cuando eres tan guapa mi niña.
Sé qu estas muy ocupada y con el Tito.... (son bromas) sabes que adoro a el Tito. Yo tambien he tenido a lot of things dear and probles, you know, Gracias por venir a visitarme siempre me alegras, :)
La calabacita quedó de Halloween todo se aporvecha, je,je besos
Que rico cheesecake, Gloría. Mi marido me pidió algo con zapallo este año y no se lo hice. Estuve por tu zona el sábado, se casó Sol Fliman y lo hizo por Calera de Tango en un fundo maravilloso, todo fue increible. Cariños
ReplyDeletePero que rico que se casó la Sol no tenía la menor idea Claudia, me alegro debe haber estado precioso y la comida espectacular con ese restaurant que tiene la Sol, voy a pasar a tu blog a ver la receta de un pan tuyo.:)
ReplyDeleteGloria, se ve que está deliciosa, hasta ahora yo la hago tradicional, pero con el queso debe quedar muy bien. Las semillas, nunca las hice así, qué buena idea! Yo las seco al horno, a temperatura baja, con sal, ajo en polvo y pimentón. Un beso,
ReplyDeleteGracias Myriam, quedó muy buena, en serio! gloria
ReplyDeleteLittle pumpkin is so cute. Cheesecake looks delicious.
ReplyDeleteThanks whats for dessert:)
ReplyDeleteWhat a marvelous crust for your cheesecake, Gloria. Ginger and pecans! YUM!
ReplyDeleteThat crust with the ginger must be SO good and with your pumkin filling! I can almost taste this Gloria. You are good!
ReplyDeleteRita
this looks amazing with beautiful colours and flavours. The little pumpkin is really cute too!
ReplyDeleteThis sounds beyond delicious and perfect for the holidays!
ReplyDeleteGloria de mis entretelasssssssssssss!!!! issss que bueno y que original este cheescakeeeee porrrrdiosssssssss!!! que colorazo tiene y lo buenísimo que tiene que estar!!! pero lo que más me ha gustado son esas pepitas caramelizadas por encima!!! aissss cuantas me habré comido yo de esas, pero sin el caramelo eh, jejejeje!!!
ReplyDeleteBesiños salseros Gloria!!! y no te preocupes que mi socia y yo duraremos toda la vida, aunque discutamos tanto jijijiji
Muackkassssssss!!!
Tito! :))
this looks so good, my kids love anything cheesecake!
ReplyDeleteGloria que rico se ve tu cheesecake y la calabacita se ve demasiado bonita, te pasaste!
ReplyDeleteI love pumpkin pie and bread and cheesecake too! Yours looks wonderful and I will have to try it with some of the pumpkin in the freezer.
ReplyDeleteElle est franchement gourmande cette jolie tarte Gloria:) Bonne semaine ma belle amie!!xxx
ReplyDeleteI'm enjoying seeing all these nut crust ideas this year. I never even think to try that! This sounds good, Gloria.
ReplyDeleteYum - it looks wonderful!
ReplyDeleteGloria...I love anything with pumpkin in it! Your pie looks amazing!!
ReplyDeleteLooks good except for the pecans. I don't really care for pecans.
ReplyDeleteC'est toujours un plaisir de passer chez toi.
ReplyDeleteIl y a toujours plein de bonnes gourmandises.
Magnifique.
A très bientôt
Can you believe I've never baked a pumpkin cheesecake?? Yours looks just perfect, Gloria! Always something delicious here :)
ReplyDeleteI love this cake! The crust is phenomenal :)
ReplyDeleteLooks delicious in Spanish or English!
ReplyDeleteSo tempting! A delicious Thanksgiving dessert.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Gloria, your cheesecake looks heavenly! I love the bright orange-yellow colour. It's a perfect treat for cold fall :)
ReplyDeleteGloria que delicia!!! Me encanta la decoración con esas mini-calabacitas :D
ReplyDeleteDivinas!!
Mil besotes.
mmm pumpkin and cheesecake are so great!!
ReplyDeletelove reading your blog :)
-mini baker
Pilar que bueno se ve este cheesecake de zapallo,
ReplyDeleteme gustan todos sus ingredientes asi es que lo dejo en pendientes para muy pronto.
besitos
Oh Gloria this looks Amazing !!!! Seriously the colour is super and it looks so moist. I can't wait to try out your recipes. Great photos too. X
ReplyDeleteyou got me drooling on this one!
ReplyDeletePerfectly delicious for this season! I love it.
ReplyDeleteEverything you make always looks so YUMMY, Gloria! I like to cook, but I am not much of a baker, so I always enjoy seeing your wonderful, delicious creations! Besos!
ReplyDeleteBest,
Gloria
The cheesecake looks so smooth and yummy!
ReplyDeleteHappy Thanksgiving!
ReplyDeleteGlorita! Si hay algo que amo es el jengibre cristalizado, me lo puedo comer a puñados, jajaja, nunca tanto, pero sí, me trastorna, así que esta masita la voy a preparar muy pronto. QUe gran receta amiga, te felicito, besitos, Pame
ReplyDeleteWould't it be nice if we all lived closer...imagine the calories we'd pile on having a great time eating each desserts ;o)
ReplyDeleteThanks Gloria...hope you get to feel better soon ;)
Claudia
This is such a lovely cheesecake. It is seasonally perfect and looks delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeletethanks to all of you for your nice comments I appreciate all:)
ReplyDeleteHappy thanksgiving to all of you!
Gracias por sus comentarios, besos:)
such fantastic looking cheesecake..i'm thinking the filling is just so delicious! Happy Thanksgiving!
ReplyDeleteAll the cheese sure many it will please.
ReplyDeleteLike all cats that loved cheese Pat:)
ReplyDeleteGloria, que pinta tan buena tiene el cheesecake, mmmmm!
ReplyDeleteMaria
x
Thnaks Lena, Thanks Pat,
ReplyDeleteMaría thanks for stopping by:) María que gracia me hace cuando me hablas en español aún no me acostumbro que lo hables tan bien, thanks so much María:)
Oh what a scrumpticious looking cheesecake, Gloria. It looks heavenly. I'm still thinking about baking a cheesecake for Thanksgiving. Just think, if I made yours than you would be with us in cheesecake spirit for Turkey Day!!!
ReplyDeleteThanks for sharing...
Maybe you dont believe that Louise but I was thinking in you and visit, I will stopping by late to whish you a Happy Thanksgiving:) and also I want to see your post!
ReplyDeleteGloria, this is beautiful and so delicious! I would love this for my holiday table :)
ReplyDeleteThanks magic of spice have a nice Thanksgiving, gloria
ReplyDeletethat looks awesome, sadly im allergic to pumpkin :(
ReplyDeleteI love pumpkin cheesecake! And yours is so pretty!
ReplyDeletesplendida questa crostata!complimenti!!!
ReplyDeleteIt looks lovely, Gloria, and the ginger pecan crust sounds great. Thank you for linking your recipe at Joy of Desserts. I know Thanksgiving isn't celebrated in your country, but wishing you a great Advent season.
ReplyDelete