A recipe on ricotta and cherries tart might not need a special presentation because most adore cherries (to me at least) and this year has been generous in cherries, normally exported many here and not eat a lot but this year had a problem (exporters) and have seen many black cherries are my favorite.
So I made this tart cherries, and just say it is absolutely delicious and can be made with canned cherries.
Ingredients
Dough
1/4 cup of warm milk
1 1/2 teaspoon of dry yeast
1 1/2 cups of flour all purpose
2 tablespoon of sugar
1/2 teaspoon of cinnamon powder
pinch of salt
1 egg beaten
3 tablespoon of butter normal temperature
Filling
1 cup of ricotta
1/2 cup of cream or greek yogurt
1 cup of caster sugar
1/2 cup of grinded cookies (amaretti)
4 eggs
2 cups of fresh cherries or canned cherries
glass sugar to powder
Method
Butter a pie pan and reserve of 24-26 cm.
In a small bowl, mix the yeast and milk. Set aside by 5 minutes.
In another bowl stir together flour, granulated sugar, cinnamon and salt.
Add the yeast mixture, egg and butter.
Mix with fingers until the dough.
On floured surface roll the dough and extend to make a circle for the pie pan.
Line the mold with the dough and let stand for 30 minutes.
Preheat oven to medium heat (180 ° c)
Prepare the filling
In a bowl together the ricotta, cream and powdered sugar.
Add crushed crackers and eggs one by one.
With a fork prick the dough of the cake and pour half the mixture over the top .Add some cherries, empty the rest of filling and cover with other cherries.
Bake for 40 to 45 minutes until set good.
Remove from oven and let cool.
Sprinkle with icing sugar and serve.
EN ESPAÑOL
Tarta de cerezas con ricotta
Ha sido una temporada de muchas cerezas (aunque no he hecho mermelada)
y sobre todo de la cereza más sabrosa la oscura, la negra, no sé como será en otras partes pero aquí las cerezas son muy sabrosas.
Bueno por esto aroveché de hacer esta tarta de cerezas con ricotta. Y es ... maravillosa.
Ingredientes
masa
1/4 taza de leche tibia
1 1/2 cucharadita de levadura seca
1 1/2 taza de harina normal
2 cucharadas de azúcar granulada
1/2 cucharadita de canela en polvo
1 pizca de sal
1 huevo batido
3 cucharadas de mantequilla
Relleno
1 tza de ricotta
1/2 taza de crema o 1 yogurt natural cremoso
1 taza de azúcar en polvo o azúcar glass
1/2 taza de galletas molidas (tipo amaretto)
4 huevos
2 taza de cerezas frescas o en conserva
azúcar en polvo para espolvorear
Preparación
Enmantequillar un molde para tarta (24-26 cm)
Mezclar en un bol pequeño la levadura y la leche tibia.
Dejar reposar por 5 minutos.
En otro bol mezclar la harina, azúcar granulada,canela y sal.
Hacer un hueco al centro y unir con la mezcla de levadura,agregar el huevo batido y la mantequiulla.
Unir bien para hacer una masa.
Sobre una superficie lisa enharinada estirar la masa copn un rodillo para hacer un círculo para colocar en el molde.
Dejar reposar unos 30 minutos.
Precalentar el horno a temperatura media. 180°C.
Prepara el relleno.
En un bol unir la ricotta, la crema o yogurt natural y azúcar en polvo. Mezclar bien.
Agregar los huevos de a uno y unir bien.
Pinchar la masa con un tenedor y vaciar la mitad de la cremna del relleno agregar la mitad de las cerezas (sin semillas) y luego el resto de la crema, cubrir con el resto de cerezas.
Llevar a horno por unos 40 a 45 minutos o hasta que cuaje bien.
Retirar del horno y dejar entibiar.
Espolvorear con azúcar glass o en polvo y servir.
Adornar si se quiere con hojas de menta y cerezas.
I would love to havd a slice of this right now Gloria::D
ReplyDeleteYou are always having treats aith summer fruits, wiah we had them, the tart looks delish.
ReplyDeleteFantastica esta tarta, se ve deliciosa del todo.
ReplyDeleteSaludos
Oh... è davvero bella e buona lo immagino, ciao un bacio
ReplyDeleteOh Gloria, this cake reminds me summer time! Lovely!
ReplyDeleteComo me gusta esta tarta......todo con ricotta es exquisito....y con cerezas aun mas!!....te quedo deliciosa......interesante la masa con levadura.....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteYour posts always leave me wanting and dreaming of the summer sun! Looks wonderful and tasty.
ReplyDeleteGloria que hermosa tarta con esas cerezas gorditas y oscuras!!!, me encantan las cerezas así..y en una tarta de queso, que placer!!!!
ReplyDeleteQue lindas tus fotos con el sol iluminandolas!!..no hay como el sol para hacer las mejores fotos!!!!
Mil besitos!!!
Oh delicious tart Gloria - I love cherries too!
ReplyDeletesuperb yummy ricotta tart cherry make it beautiful
ReplyDeleteAmiga què riceta tan ricaaaa, me encanta tipo una cheesecake! y con cerezas mmmmmmm!! besos amiga y gracias por tus palabras! besos y me llevo un trocito!
ReplyDeleteSuch a beautiful tart Gloria. I have never seen the combination of ricotta cheese and cherries before.
ReplyDeleteNow I cannot wait for cherry season to come back so I can try this as I love cherries as well. Such an elegant yet simple tart. It is perfect.
ReplyDeleteMuy rica es un manjar yy con lo que me gustan las cerezas
ReplyDeleteQue bueno que tengan abundancia de cerezas aquí ya se acabaronmmm
besos
Thanks Valli, gloria
ReplyDeleteThanks dear Happy Cook, gloria
Gracias José Manuel, cariños, gloria
Grazie Stefanía, un bacio per te, gloria
Yes Manu, I thinks cherries are typical summer, x gloria
Gracias Marcela, cierto no me había tocado en ninguna tarta con levadura la masa, pero personalmente pienso que no hay porblema, se podría hacer con polvos de hornear, besos amigha, gloria
Thanks a lot Chele, each season have beauty, I think, I love autumn and winter but I adore swimm and make jams and eat fruits! xx gloria
Gracias Juani, adoro las cverezas negras, son tan ricas, gracias por venir,besos y cariños, gloria
Thanks a lot dear Brownie girl, gloria
Thanks Santosh!! xx gloria
Gracias Topino te mando muchos cariños, x gloria
Thanks Maggie and thanks for stopping by, gloria
Thanks Bridgett, Im glad to herad from you, xxgloria
Gracias Angélica, cariños, gloria
Thanks dear Blonde, huggs gloria
Feliz Año 2001 lleno de salud y felicidad.
ReplyDeleteHoy nos traes un postre muy divino ♥
One of my favorite tart cheesy and fruity - love everything with ricotta :)
ReplyDeleteCheers,
Gera
This tart looks beautiful Gloria. I love cherries too.
ReplyDeleteGracias Ana te deseo lo mejor para el proximo año, cariños, gloria
ReplyDeleteThanks Gera I love ricotta too! xgloria
Thanks Cakelaw, huggs, gloria
I love all your desserts,Gloria!!! Wonderful recipe as usual!
ReplyDeletewow! this cherry tart looks so inviting! i wish i could have a piece of it right now!
ReplyDeletehave a sweet day,
justyna
que pena tener que esperar hasta el verano para poder probar esta cosa tan rica...
ReplyDeleteun abrazo
So luscious looking! Can I have a slice please?
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Fantastico, que rico y que envidia las cerezas, acá son buenas, pero carísimas.
ReplyDeleteQue deliciosa tarta!! me encantan las cerezas!!! besos.
ReplyDeleteYummy, Gloria! And it made me smile because I bought a big sack of cherries yesterday!
ReplyDelete¡Que rica! menuda suerte que estáis en verano y podéis comer cerezas.
ReplyDeleteUn abrazo.
Thanks to all of you by your lovely comments! xx gloria
ReplyDeleteGloria...what a cherry cheerful tart. It looks so scrumptious...can you send me a piece? :)
ReplyDeleteCiao for now,
Claudia
aaah! Claudia If I could be ... sure I will, LOL gloria
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