Today Im here with a lovely french recipe, chicken and cheese mini tarts, What can I say? The kids (and hubby) (and me) loved this recipe is made with puff pastry and filled with chicken, cheese and others.
To my veggie daugther I made a veggi version, with zucchini, chopped corns and carrots. Really yummy.
I think this lovely recipe is for every time of the year.
This recipe is adapted from http://www.cuisineetvinsdefrance.com/ is a lovely and yummy site with wonderful recipes is in french but a lot of speak french, like always I m post the recipe in english and spanish.
Enjoy!
The recipe
Mini torte poulete-cheddar
Ingredients (4 servings)
350 chicken breast in strips
1 roll puff pastry
100 grs. cheddar cheese
1 celery branch
3 carrots
1 onion chopped
2 tablespoon of chives chopped
25 cl. cream
30 grs. butter
1 egg
salt and pepper
Method
Cut the chicken into strips. Grate the cheddar. Chop the chives Carrots and peel the onions, slice them and the celery.
In a skillet, melt the butter, put the chopped vegetables and chicken strips to return to medium heat for 10 minutes, stirring often.
Remove from heat, add cream to the skillet, cheddar, chives, salt and pepper, mix. Roll out the dough. Cut into 4 rounds with a diameter slightly larger than from your ramekins. Divide chicken mixture into 4 ramekins.
Brush the edges of the ramekins with beaten egg (reserve the remainder). Lay the dough rounds on top and press the edges to make them adhere.
Refrigerate 30 minutes (an essential step for the dough rises during baking).
Preheat oven to 180°c ,Brush the dough with remaining beaten egg. Bake 20 minutes in the oven until the pastry is golden. Serve hot.
EN ESPAÑOL
Mini tartas de pollo y queso cheddar
Hoy día tengo una receta que nos ha encantado en casa. (a todos) Es una receta francesa que he adaptado de Vins & Cuisine.
Son una tartitas rellenas con pollo y queso cheddar, (puede ser otro queso)
cubiertas de masa de hoja o pascualina que ya viene lista y está en todas partes.
En algunas partes la ven en rollo y en otras viene como dos hojas grandes para tarta, cualquiera servirá.
Se hacen cuatro porciones. Si les sobra pedazos de masa (orillas o recortes) guardenlas en el refrigerador (hoy me hice una mini tortita para mi solo con los sobrantes de masa, la rellené con verduras)
Para mi hija hice la versión veggie, que es zapallito italiano,choclo, cebollín y algunas hierbas.
Esta receta está adaptada de http://www.cuisineetvinsdefrance.com/
Todo el mundo molto felice!
Ingredientes (4 porciones)
350 grs. de pechuga de pollo en tiras
1 rollo de masa de hoja o un set para tarta pascualina
100 grs. queso cheddar
1 rama de apio
3 zanahorias en trozos
1 cebolla picada
2 cucharadas de ciboulette picado
30 grs. mantequilla
1 huevo
sal y pimienta
Método
Cortar la pechuga de pollo en trozos, rallar el queso, picar el ciboulette,las zanahorias ,el apio y la cebolla.
En un sartén derretir la mantequilla (agregar gotas de aceite para que no se queme) y agregar el pollo en trozos, y los vegetales ya picados (zanahorias,apio y cebolla)y cocinar a fuego medio, por unos 10 minutos.Revolviendo siempre.
Retirar del calor el sartén, agregar la crema,el queso y el ciboulette, sal y pimienta, mezclar bien y reservar.
Estirar un poco la masa con el rodillo, enmantequillas cuatro bowls o cuencos de cerámica para horno, cortar en forma redonda para cuatro pocillos.
Colocar un trozo de masa en el fondo y en los laterales, colocar la mezcla de pollo y tapar con otra masa redonda, repetir lo mismo en los cuatro pocillos.
Sellar las orillas y uniones de los pasteles con huevo batido, reservar el sobrante.
Poner los cuencos en el refrigerador por unos 30 minutos.
Precalentar el horno a 180°.Pintar la masa con el huevo batido que quedó.
Cocinar en el horno por unos 20 minutos o hasta que esté la masa dorada.
Servir caliente.
What a beautiful chicken and cheese mini-torte-poulete! it looks fantastic right up my ally! Yummy!
ReplyDeleteWhat can I say Gloria. Another winner. I have been looking for a decent chicken pie recipe and this looks like it. Thank you x
ReplyDeleteQue verdadera delicia, te han quedado muy bien. Saludos
ReplyDeleteCHEESY chicken pot pie!! very excellent idea, gloria.
ReplyDeleteThanks Lyndsey, I loved this recipe, xx gloria
ReplyDeleteThanks dear Brenda you always are nice and lovely, xx gloria
Gracias José Manuel, cariños, gloria
Thanks Grace is a nice recipe I think, gloria
These look & sound absolutely delicious! Thanks for sharing!
ReplyDeleteHello Alicia and thanks by coming! gloria
ReplyDeleteSono buonissime...una pasta davvero buonissima con la sua doratura eccellente!:)
ReplyDeleteCiao Gloria, grazie per essere passata a trovarmi sul mio blog di cucina e per i gentili commenti che mi hai lasciato! A presto!
ReplyDeleteQue ricas!! me encantaron.
ReplyDeleteBesos
Me parece una receta estupenda Gloria, yo te la copio sin dudas.
ReplyDeleteUn beso.
Me encantan los aperitivos con hojaldre ,estos tienen una pinta buenisima¡¡¡¡¡¡
ReplyDeleteBesos
These look and sound delicious. I really love this recipe. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteGrazie per aver visitato il mio blog, siete i benvenuti naturalmente, Gloria
ReplyDeleteGrazie per il tuo blog ho amato, veramente, xx gloria
Gracias Annie, besoos, gloria
Gracias Kako, es muy buena amiga, gloria
A i tambien Isa y esta no es difícil, muchos cariños, gloria
Thanks my dear Mary but you have wonderful recipes too, thanks for stoping by, send you huggs and have a lovely day, gloria
How fantastically appetizing these look...especially since I do lovvve cheese ;o)
ReplyDeleteFlavourful wishes,
Claudia
Magnifiques ces mini-tourtes. Je note ta recette.
ReplyDeleteA bientôt.
I can already imagine how delish this is!
ReplyDeleteThe Peach Kitchen
peach and things
blowing peachkisses
Gloria esta es de esas recetas imperdibles pues en casa siempre hay esos ingredientes y esta es un forma de variar el menu
ReplyDeletebesos y gracias por todos tus comentarios
Que difrutes de una hermosa semana y que el frio no te afecte
besitos
Gloria,
ReplyDeleteQue ricos se ven los potecitos con la masa, suena muy rico y que mejor que cuando a todos les gusta!
Gloria què delicia!!! se ve tan rico como una entradita!! me encanta!! Besitos
ReplyDeleteoh wow, those look delicious!
ReplyDeleteI also love the song you have playing! :)
I'd love to eat one of those! Your cute little pies look and sound so good.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Claudia I love cheese too and chicken! xx gloria
ReplyDeleteThanks dear Nadji, is french like you dear!! huggs! gloria
Thanks peachskins, huggs, gloria
Gracias Angélica, claro porque puedes variar el relleno como lo hic econ mi hija, con verduras queda muy bueno, besoos, gloria
Exactamente Pilar, que rico cuando a tods les gusta, siendo nosotros solo 4 está dividida las cosa, 2 más veggis y los otros adoran la carne, ya te imaginas! cariños, gloria
Te diré Topino puede ser de entrada pero tambien de plato pirncipal porque es bastante sólido, cariños, gloria
Thanks a lot simple life!, gloria
Thanks Rosa I love use ramekins and similar, huggs, gloria
You know I love any pie. Esp. little pies.
ReplyDeleteGloria
ReplyDeleteMañana 20 julio aquí en Argentina celebramos el día del amigo , quiero mandarte un saludo muy cariñoso de amistad
besos
It looks absolutely delicious...and your photography adds to the mouthwatering appeal!
ReplyDeleteLovely photography and recipes!
Ronelle
Yes please, I would love one too ♥
ReplyDeleteces mini-tourtes au fromage et au poulet sont trop appétissantes et très goûteuses
ReplyDeleteimpossible d'y résister!!!!
bonne soirée
I know dear Blonde I kow, we love pies, huggs, gloria
ReplyDeleteGracias Angélica yo tambien te mando un saludo cariñoso, un abrazo, gloria
Thanks my frenchkitchen, realy you are sweet, gloria
Thanks a lot dear Ana, huggs, gloria
Merci Fimer, si vous pouvez voir la recette en français au lien que je mis, besoos mon amie, gloria
They look delicious!! your pastry top looks perfect, it's truly comfort food! I bet the sauce was outrageous!
ReplyDeleteThanks Chef Dennis, yes I think is comfort food, and yuumy an dthe sauc ewas really nice, x gloria
ReplyDeleteI swear, Gloria, your recipes just get better and better! This is a super comfort food kind of recipe, which is going on my favorite to make list. Oh my, this looks soooo good!
ReplyDeleteQue precioso posting....de maravillas....veo que estas cocinando con Quinoa...te gusto? y a tu familia?.....poca gente sabe el valor de la Quinoa ademas ayuda a producir leche cuando se amamanta....Abrazos, Marcela
ReplyDeleteComplimenti è davvero ben fatto !! :)
ReplyDeleteHolaaaa, cariño! Y qué casualidad. Receta francesa. Qué delicioso buen aspecto el que te luce. Y yo que acabo de volver de París!!! Y para doble casualidad, compré el Cuisines et vins en el aeropuerto de vuelta. Me encanta esta revista, a veces la compro en Barcelona, pero entonces me sale un poco más cara, claro. Nos lo hemos pasado de maravilla, y imagina las delicias pasteleras de que hemos disfrutado... Es el Paraíso, ya acabo de decirlo donde Pepinho, que por cierto, ha tenido tiempo (poco, como siempre, ya sabes cómo va él de escaso en ese sentido) de poner unas fotos de T. guapísimo.
ReplyDeleteBueno, guapa, que me apunto esta receta, que debe de estar... uhmmmm!
Muchos besos, amiga, que estéis bien TODA la familia.
Gloria, your mini tortes are gorgeous. They would be fantastic for a dinner party, especially since you could prepare them in advance up to the "refrigerate for 30 minutes" stage.
ReplyDeleteSam
Thnaks dear Barbara, but I know you love me! (Im kidding) thanks for stopping by, really we love this recipe,huggs gloria
ReplyDeleteSi Marcela, (que bueno que llegaste) a la Espe le ha encnatado la quinoa, asi que verán más recetas de quinoa me ha gustdao mucho, es que creo que la gente no la conoce, pero es muy buena. Me alegro que este sbien. Iré a tu blog soon! gloria(veo que hiciste unas empanaditas deliciosas) gloria
Thanks a lot Stefania, xx gloria
Gracias Rosita, cómo has estado ayer pasé donde Pepinho pero no vi nada seguramente puso las fotos despues, a ver si me doy una vuelta.
Que marailloso que hayas ido a Paris, me encanta la cocina francesa, quiero que me cuentes más de lo que comiste allá, je, hablemos donde Ppeino, besoos gloria
Thanks Sam I love Cuisine& Vins recipe is really nice. Is a nice idea use to a Dinner party!xx gloria
I have been looking for a good chicken pot pie recipe for ages; actually ever since we had some at harry's in Sydney a couple of years ago. I think I've found it here Gloria...yum yum yum!
ReplyDeletexoxo my friend!
¡Que buenas! Apunto tu receta para hacerla. Te han quedado con un color estupendo.
ReplyDeleteUn abrazo.
That looks great! Chicken and cheese are a natural..
ReplyDeleteThis is like a fancy chicken pot pie. Looks delicious!
ReplyDeleteThanks Deeba I love this version so much is really nice. tahnks by coming my dear friend,huggss gloria xoxoxoxox
ReplyDeleteGracias Amparo y gracias por venir, besoos, gloria
Thanks dear Buffalo, I love chicken and cheese, xx gloria
Thanks Chef Fresco, I love chicken pot pie, xx gloria
Gloria
ReplyDeleteThese mini-tartes look so elegant! I will remember this article next time I see puff pastry at the market (I sure don't want to make it from scratch!)
Thanks dear, huggs gloria
ReplyDeleteI wish I could have one of these pies right now.
ReplyDeleteThanks Cynthia! xxx gloria
ReplyDeleteHi Gloria, I love these mini chicken and cheese tarts. Seeing your creation makes me want to try making them too. Glad to find another great food blog with yummylicious recipes.
ReplyDeleteHave a good week ahead. *hugz* :)
Looks so Yum....just found your blog and i think it is really lovely.I love pies and this one is bookmarked.
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