Well, well, finally the "D" day is here, sure you know what you will make to the Christmas night or tomorrow, but to all dont have idea, maybe I can help you a little, here a nice Entree with mashed avocado and prawns and a dessert merengue triffle so easy and yummy!! Have a really nice and beauty Christmas, and enjoy!!
Avocado and Prawns Entree
Ingredientes
3 mashed avocados
1 tomato peel and chopped
250 grs. prawns or shrimps
2 tablespoon of chopped basil
3 tablespoon of lemon juice
1 tablespoon of chives chopped or ciboulette
salt and pepper
1 tablespoon olive oil
Method
In a bowl mix the prawns with the chopped tomato, add sal and pepper and reserve.
Peel the avocados and cut in pieces, In a food processor grind the avocados and add the lemon juice, salt and pepper and oil, chives and basil, mix with processor as a cream.(If is needed add a little water)
Place the avocado cream in glasses, over them place the prawns mix. Garnish with basil or ciboulette. Set aside at fridge before serve.
Merengue Triffle dessert
Ingredients (6 servings)
1 cheese cream as philadelphia
1 natural yogurt (as greek yougur)
1 orange grated peel
250 cc. whipped cream
350 grs., dulce de leche
350 grs. differents berries (raspberries,strawberries or other)
naranja zest
100 cc. water
100 gr. sugar
400 grs. hard merengues little or in pieces
You can buy the merengues or make this recipe)
Merengue recipe
5 whites
1/2 teaspoon of tartar cream
300 grs. sugar
Make a merengue with whipped whites and sugar and tartar cream, in a ove tray place a greased paper and place a layer of merengue.
Cook at Oven by 45 minutes at so slow heat. Let dry before using.
In a pot place the sugar , the water.and the orange zest and finally add the berries.Cook by a while. Let chill.
Mix the cheese cream with the plain yogurt and add the orange peel.Add the whipped cream. Finally add the Dulce the lech enot mixing all making and marmol effect.Ingredients (6 servings)
1 cheese cream as philadelphia
1 natural yogurt (as greek yougur)
1 orange grated peel
250 cc. whipped cream
350 grs., dulce de leche
350 grs. differents berries (raspberries,strawberries or other)
naranja zest
100 cc. water
100 gr. sugar
400 grs. hard merengues little or in pieces
You can buy the merengues or make this recipe)
Merengue recipe
5 whites
1/2 teaspoon of tartar cream
300 grs. sugar
Make a merengue with whipped whites and sugar and tartar cream, in a ove tray place a greased paper and place a layer of merengue.
Cook at Oven by 45 minutes at so slow heat. Let dry before using.
In a pot place the sugar , the water.and the orange zest and finally add the berries.Cook by a while. Let chill.
In some glasses divide the merengues first, and then, a layer of cream cheese with dulce de leche, and then the berries sauce.Repeat the layers. Finally Garnish with merengues and mi nt leaves. and place at fridge until is serve.
EN ESPAÑOL
Fiuuu!! dos últimas recetas por ahora pensaba hacerlo antes pero sinceramente no pude, Ya saben como es este tiempo.
Bueno son dos recetas fáciles y ricas, las mejores! Les deseo una Muy Feliz Navídad, especialmente a los que me vienen a visitar siempre, agradezco muchos sus visitas.
Son una alegría para mí y me animan a seguir. Feliz Navidad!
Aguacata o palta con gambas (camarones)
Ingredientes
3 aguacatesmaduros
1 tomate mediano picado fino
250 grs. de gambas o camarones
2 cucharadas de albahaca picada
1 cuchadarada de aceite de oliva
1 cucharada de cebollín verde (ciboulette)
sal y pimienta
Preparación: En un bol mezclar las gambas o camarones con el tomate picado, agregar sal y pimienta y reservar.
Moler los aguacates en la procesadora para hacer una crema suave, mezclar con el jugo de limón, la albahaca y el cebollín verde picado, el aceite sal y pimienta.Procesar hasta qaue tenga una consistencia cremosa, se le puede agrear un poco de agua.
Repartir la crema de agucate en copas y arriba repartir los camarones con tomates, salpicar con albahaca y colocar en el refriderador hasta que sea el momento de servir.
Triffle de merengue y frutos rojos
Ingredientes( 6 porciones)
1 queso crema tipo philadelphia
1 yogurt natural
raladura de 1 naranja
250 cc de nata o cfrema batida
300 grs. de dulce de leche
350 ngrs. de frutos rojos
100 grs. de azúcar
150 cc de agua
zeste de una naranja
400 grs. de merengues o merenguitos pequeños
Y para los que quieran hacerlo aquí va una receta de
merengue:
5 claras
300grs. de azúcar
1/2 cucharadira cremor tártaro
Hacer un merengue con las claras firmes y agregar el azúcar, en una lata d ehorno poner un papel mantequilla y extender el merengue, llevar a horno muy suave durante 45 minutos. Dejar enfriar
En una olla colocar el azúcar, el agua y la cáscara de naranja, hervir por un rato, agregar los berries revolver y dejar enfriar.
Aparte batir el queso crema con el yogurt, agregar la ralladura de naranja, agregar la nata o crema batida, unir bien, agregar el dulce de lche pero dejandolo como marmoleado,
Para armar:
Primero repartir en las copas una capa de merengues, lego una capa de queso crema con dulce de leche y luego la salsa de frutos rojos, repetir nuevamente y terminar con merengues en el tope, adornar con hojas de menta o frutos rojos.
Llevar al refrigerador y dejar hasta que sea el momento de servir.
Feliz Navidad para todos desde el País más al sur del mundo, besoossss a todos!
Feliz Navidad para todos desde el País más al sur del mundo, besoossss a todos!
That looks splendid. I was thinking of shrimp tonight for the Eve. Thanks for the idea! Ken
ReplyDeleteWhat a marvelous spread! Wishing you a Merry Christmas and a happy holiday!
ReplyDeleteThank Ke, Have a really nice and deliciou Christmas, gloria
ReplyDeleteThanks a lot dear and have a nice and happy Christmas, gloria
Feliz Navidad, Gloria.
ReplyDeleteMuchos besos.
Vicente
Gracias Vicente, que hermosa visita, eres un cielo, Feliz Navidad amgo, besoosss gloria
ReplyDeleteMerry Christmas Gloria!! HOpe you got my Christmas card! That trifle looks fabulously delicious and I am sure Todd would just love those shrimp!! Love you loads! xxoo
ReplyDeleteQue bueno debe estar.
ReplyDeleteBesos Gloria.
Muy rico se ve todo Gloria, el mousse de aguacate me parece delicioso, fresco y me lo comería ahora de desayuno.
ReplyDeleteTu siempre con delicias y yo ahora debo hacer dieta.
Besos amiga.
¡Bueno, realmente has metido muchísimo esfuerzo y trabajo en este post! Gracias por este regalo.
ReplyDeletePero ha merecido la pena. Te ha quedado perfecto, tanto en la genial presentación como en la elección de los menús (son muy fáciles de hacer) y sobre todo por su sabor, esto está riquísimo.
Y es un placer leer el post con esos lindos villancicos de fondo que nos ofreces.
Gracias de nuevo.
Un beso muy grande y ¡Feliz Navidad!
Merry Christmas dear Marie my lovely friend, Im happy to receive you in my Blog, I dont receive yet the post card but you know the mail in theses times. Have a nice day with Todd of course, send you hugggggga nd kisses, love ya! gloria
ReplyDeleteGracias Toro, feliz Navidad, gloria
Gracias Kako, muy Feliz Navidad, besooos gloria
Gracias gato, te agradezco.
Recién ayer pude poner los villancicos, realmente no había alanzado, muchas gracias.
besos, gloria
¡Feliz Navidad para ti y los tuyos, querida Gloria!
ReplyDeleteEl Niño Dios te traiga mucha, mucha felicidad!
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨*
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
¨¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
¨¨¨¨¨¨¨¨***o***
¨¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
¨¨¨¨¨¨**♥**o**o**
¨¨¨¨¨**o**o***♥*o*
¨¨¨**♥**o*****o**♥**
¨¨******o*****♥**o***
¨****o***♥**o***o***♥*
¨¨¨¨¨¨____!_!____
¨¨¨¨¨¨\_________/
Besos,
;o)♥
Both dishes look delicious Gloria. Merry Xmas!!
ReplyDeleteGracias Feli que lindo el pino. gracias!! besoos gloria
ReplyDeleteThanks a lot Cake law you are really nice, Merry Christmas to you! gloria
avocado AND a lovely layered dessert? this is one stellar meal from start to finish!
ReplyDeleteThanls a lot Grace, I whis you a belated Merry Christmas and a wonderful new year, huggsss!! gloria
ReplyDeleteI love the Trifles.. Merry Christmas!
ReplyDeleteBy Golly! You sure can cook!
ReplyDeleteThanks dear peachskins, Happy Christmas, besooss, gloria
ReplyDeleteThanks Buffalo Dick, you are really nice, Have a wonderful holidays, xx gloria
Happy Holidays!
ReplyDeleteThanks Cybthia, Happy Holidays to you too, xxxx, gloria
ReplyDeleteI hope you have a wonderful Christmas!
ReplyDeleteThanks Blonde Duck I hope you have a wonderful holidays too, Gloria
ReplyDeleteWhat a lovely menu you did Gloria!! Happy Christmas to you and your family!! Hope you had a wonderful celebration my dear sister!! kisses
ReplyDeleteTwo delicious looking specialities!
ReplyDeleteI hope you had a great Christmas.
Best wishes for 2010!
Cheers,
Rosa
Thanks Dhanggit, Hope you had a wonderful Christmas too!! Huggssss!!gloria
ReplyDeleteThanks Rosa, have a nice holidays, gloria
I have some shrimp in the fridge and avocado. Think I will make this for lunch. It looks divine. And that dessert? Yummy. Such lovely photos, Gloria!
ReplyDeleteThanks a lot Barbara I lo ve shrimp too and avocado. xxx gloria
ReplyDeleteravie de découvrir ton blog il est magnifique
ReplyDeletebonnes fêtes de fin d'année
Merci Aux delices des gourments, et merci d'être venu par mon blog, Happy Holidays!!! gloria
ReplyDeleteCiao ! I wish you a happy new year !!
ReplyDeleteCiao Natalia thanks a lot for stopping by I whish you a really Happy New Year, huggss!! gloria
ReplyDeleteFeliz Navidad, Gloria...Espero que te vaya todo genial.
ReplyDeleteEs precioso tu blog, yo soy una cocinera malísima voy a tener que aprender mucho de tí.
Besos... que Dios te bendiga.
Amiga, gracias por venir a verme a mi casita-cocina-blog (je) eres MUY bienvenida y toma lo que quieras o sirvete lo que quieras, muchas felicidades en estos días, y un precioso año nuevo,mchos cariños, gloria
ReplyDeleteI love avocado and shrimp combo!!!! That dessert sounds like heaven to me, Gloria! I am printing the recipe. Happy new year!!!
ReplyDeleteWe have lots of avocados on our trees. This recipe will be good to use some of them.
ReplyDeleteHave a very happy new year dear.
Hugs, Lura
Entrée et dessert. Un beau choix.
ReplyDeletetrès bonnes recettes.
A bientôt Gloria et bonne année.
Lovely trifle - it reminds me a little of Eton Mess because of the meringue! Yum!
ReplyDeleteHappy Christmas!
Gloria,
ReplyDeleteAll that looks fantastic!!
I'm happy to see that you enjoyed your Christmas :)
Prawns with avocado are my personal favourite, I make them in avocado shells, mixed with mackerel and cream cheese.
Happy New Year!!!
Margot
Thanks Erica, I love prawns and avocado too, have a wonderful New Year.xxx Gloria
ReplyDeleteWhat´s nice have avocado trees Dear Lura, is nice, Have a wonderful new year with your lovely family, huggs!!! gloria
Merci beaucoup, je vous souhaite une très heureuse nouvelle année, xxx gloria
Thanks Cake Crusader you have reason is like Eton mess, have a nice Year, gloria
Gracias Sophie, Have a nice year, huggs gloria
Thanks Margot, I whish you a Nice
and Happy New Year, huggs gloria
An avocado cream?????? Wow. Love that and especially with shrimp which is my fav!
ReplyDelete