26 November 2009

Lemon berry parfaits




I never forget that a lot of you are in Autumn/ Winter meanwhile here we have Spring almost summer.
Specially all of you from USA,England, Australia and other sites of Europe. When I begun this Blog, was specially  for you because I have loveliest friends in England and USA  always asked me by differents recipes, so this is the principal idea of this blog.
A place  where I would like  you feel  as  home where you can find easy and nice recipes that I made with  love (the best ingredient) and you can ask  by anything  if you have doubts or others. Im always waiting by your comments   and  mail me if you want an  different or special recipe.

Anyway all  is to tell you  I used frozen berries. In some recipes I mix (frpzen and fresh)  but in this recipe only use frozen raspberries and strawberries.

I adapted this recipe from http://recipes.health.com/recipes  






The recipe

Ingredients (6 servings)

1 fat free vanilla pudding (or prepare the recipe below)
1 container plain yogurt 
2 tablespoon of lemon juice
zest of 1 lemon
3 cups of mixed berries(strawberries,blueberries or raspberries)
2 tablespoon of sugar or 1 teaspoonful splenda powder (or similar)
Fresh mint leaves to garnish

Method

1. Prepare the vanilla pudding (or make yours with 2 cups of milk, 1 and half tablespoon of cornstarch some vanilla, 1/2 cup of sugar, heat in a pot to medium heat the milk ,sugar and vanilla when boil add the cornstarch with some cold milk and stir well, when begin to  thick, cook by two minutes and cut the fire.  Set aside)
2. In a medium bowl mix the vanilla pudding and the lemon juice and zest, stir well, add  the yogurt
and blend well. Set aside.
3.In other bowl mix the berries with the sugar or splenda or other sugar substitute.

To make parfait

Put 1 or two tablespoon of  berries mix in the bottom of  6 glasses.

Put a layer of the vanilla and lemon mix. and then other layer of berries and the vainilla/lemon pudding again, in the top garnish with some berries and mint leaves.
Cover an refrigerate by 1 hour before serving.







EN ESPAÑOL

Parfait de berries (frutos rojos) con crema de vainilla y limòn


Nunca me olvido que mientras nosotros estamos en Primavera/verano (una primavera muy caprichosa este año) uds. estan en el hemisferio norte en otoño/ invierno, por eso siempre pienso en recetas que se puesan hacer  en cualquier lugar o època.
Por lo que este postre de berries, simple y sano està hecho con berries congeladas.



Receta
Ingredientes ( 6 postres)

1 budin de vainilla (caja) light or normal (o la receta que doy màs abajo)
1 pote o envase  de yogurt normal sin sabor
2 cucharadas de jugo de limòn
ralladura de 1 limòn (la càscara)
3 tazas de diferentes berries congelados o naturales
2 cucharadas de azùcar o 1 cucharada de Splenda (Substituto de azùcar bajo en calorìas)
menta fresca para adornar (optativo)

Preparaciòn

1. Preparar el budìn de vainilla segùn instrucciones o el que doy aquì (se necesitan dos tazas de leche normal o semi descremada, 1/2 taza de azùcar, vainilla, 1 cucharada y 1/2 de maicena.
Calentar en una olla la leche, azùcar y vainilla, fuego medio, hasta que hierva, baja el fuego y agregar la maicena disuelta en leche frìa y cocinar hasta que espese,cuando estè listo, apagar y reservar).

2.En un bol mediano mezclar el budìn o crema de vainilla, agregar el yoguert y mezclar bien.Finalmente agregar el jugo de limòn y la ralladura. Mezclar y reservar.

3.En otro bol mezclar las berries con el azùcar o splenda.

Para hacer el parfait

Primero repartir una o dos cucharadas de berries por copa o vaso.
Enseguida colocar una capa de crema de vainilla/limòn y luego nuevamente los berries, hasta terminar de repartir.
Adornar con hojas de menta y algunas berries.
Mantener en la nevera o refrigerador por lo menos 1 hora antes de servir.

29 comments:

  1. I do wish here it was summer, i like much more sunny weather than the rainy and dark weather we are having right now.
    Atleast I can look to you delicous and beautiful sunny dessert and feel the sunshine there.

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  2. What nice are you dear Happy cook, thanks a lot! xxgloria

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  3. One of the best combos! So refreshing and delightful!

    Cheers,

    Rosa

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  4. Adoro los postres de vainilla. Mi mamá los hacía deliciosos, como es este, con ese añadido delicioso de los berries que además aportan un toque de color, que también importa, y ese punto levemente ácido del limón.
    Un postre riquísimo.
    Y todavía sabe más sabroso con la Playlist tan selecta que nos has preparado.
    Besos.

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  5. Gracias Toro, eres muy amable, besoossss gloria

    Thanks a lot of Rosa, cheers gloria

    Gracias gato mi mamà tambien hace deliciosos los postres de vainilla me encantan. Gracias por todo. cariños, gloria

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  6. A refreshing dessert..especially for me jaja :) Love the colors!!

    Cheers,

    Gera

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  7. Absolutely gera, please take one, thanks for stopping by!! xx gloria

    cheers

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  8. Muy buen postre y rico a mi me da igual la época del año para comer estas cosa tan ricas ,un saludo de José luis

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  9. Gracias Pepe y estoy de acuerdo, je, son cosas que se pueden comer todo el año, cariños, gloria

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  10. This is absolutely wonderful! I love Lemon and berries!

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  11. Thanks dear peachskin. really I make a lot of berry desserts, and I love lemon too, hugssss

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  12. What a beautiful dessert! I'm still thinking about your pumpkin roll, too!

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  13. Fruit and lemon together are one of my favorites! Your recipe is light and lovely...

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  14. Thanks Catherine you are really nice, gloria

    Thanks Barbara, you are really sweet, x gloria

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  15. a mi todavía me cuesta relacionar esta época con el invierno, pero reconozco que este hemisferio me gusta mas, pasar mi cumple en verano y la navidad en invierno es para mi lo mejor.
    Tu postre apto para todo el año y como siempre delicioso.
    Besos.

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  16. Kako me fascinaría pasar la Navidad en invierno, es mi sueño, sincermente sueño con una navidad invernal. Gózala por mí amiga.
    Yo me resigno porque por algo nací y vivo aquí además el verano tiene cosas lindas, la fruta, la piscina,la playa todo eso.
    Respecto al postre me gusta hacerlos para cualquier época de hecho en el Invierno siempre hago berries. besoos
    Te escribiré, un abrazo.

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  17. what an elegant dessert - I love your presentation

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  18. Thanks a lot dear Sophie, your are nice!

    Thnks a lot Cake crusader, I love your blog! Gloria

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  19. what a tasty and refreshing dessert! it's a bit light and a lot scrumptious. :)

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  20. Tiene que estar buenísimo, Gloria! Hmmmmm, lecker! como dicen los alemanotes... jiji
    Petons y kisses.
    ;o)

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  21. Thanks a lot Grace. You know I love berries. This dessert is nic eto make evry time.Thanks for stopping by. x gloria


    Gracias Felicitas es un postre sencillo y delicioso. besoos

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  22. Delicious Gloria - the prefct dessert for the weather we are currently experiencing (which is hot!).

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  23. Thanks a lot Cakelaw, you are really nice, gloria

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  24. These are such lovely parfaits! Yummy with berries!

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  25. Muy buenas las recetas. Gracias por compartir, te voy a estar visitando.

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Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted