I never forget that a lot of you are in Autumn/ Winter meanwhile here we have Spring almost summer.
Specially all of you from USA,England, Australia and other sites of Europe. When I begun this Blog, was specially for you because I have loveliest friends in England and USA always asked me by differents recipes, so this is the principal idea of this blog.
A place where I would like you feel as home where you can find easy and nice recipes that I made with love (the best ingredient) and you can ask by anything if you have doubts or others. Im always waiting by your comments and mail me if you want an different or special recipe.
Anyway all is to tell you I used frozen berries. In some recipes I mix (frpzen and fresh) but in this recipe only use frozen raspberries and strawberries.
I adapted this recipe from http://recipes.health.com/recipes
The recipe
Ingredients (6 servings)
1 fat free vanilla pudding (or prepare the recipe below)
1 container plain yogurt
2 tablespoon of lemon juice
zest of 1 lemon
3 cups of mixed berries(strawberries,blueberries or raspberries)
2 tablespoon of sugar or 1 teaspoonful splenda powder (or similar)
Fresh mint leaves to garnish
Method
1. Prepare the vanilla pudding (or make yours with 2 cups of milk, 1 and half tablespoon of cornstarch some vanilla, 1/2 cup of sugar, heat in a pot to medium heat the milk ,sugar and vanilla when boil add the cornstarch with some cold milk and stir well, when begin to thick, cook by two minutes and cut the fire. Set aside)
2. In a medium bowl mix the vanilla pudding and the lemon juice and zest, stir well, add the yogurt
and blend well. Set aside.
3.In other bowl mix the berries with the sugar or splenda or other sugar substitute.
To make parfait
Put 1 or two tablespoon of berries mix in the bottom of 6 glasses.
Put a layer of the vanilla and lemon mix. and then other layer of berries and the vainilla/lemon pudding again, in the top garnish with some berries and mint leaves.
Cover an refrigerate by 1 hour before serving.
EN ESPAÑOL
Parfait de berries (frutos rojos) con crema de vainilla y limòn
Nunca me olvido que mientras nosotros estamos en Primavera/verano (una primavera muy caprichosa este año) uds. estan en el hemisferio norte en otoño/ invierno, por eso siempre pienso en recetas que se puesan hacer en cualquier lugar o època.
Por lo que este postre de berries, simple y sano està hecho con berries congeladas.
Receta
Ingredientes ( 6 postres)
1 budin de vainilla (caja) light or normal (o la receta que doy màs abajo)
1 pote o envase de yogurt normal sin sabor
2 cucharadas de jugo de limòn
ralladura de 1 limòn (la càscara)
3 tazas de diferentes berries congelados o naturales
2 cucharadas de azùcar o 1 cucharada de Splenda (Substituto de azùcar bajo en calorìas)
menta fresca para adornar (optativo)
Preparaciòn
1. Preparar el budìn de vainilla segùn instrucciones o el que doy aquì (se necesitan dos tazas de leche normal o semi descremada, 1/2 taza de azùcar, vainilla, 1 cucharada y 1/2 de maicena.
Calentar en una olla la leche, azùcar y vainilla, fuego medio, hasta que hierva, baja el fuego y agregar la maicena disuelta en leche frìa y cocinar hasta que espese,cuando estè listo, apagar y reservar).
2.En un bol mediano mezclar el budìn o crema de vainilla, agregar el yoguert y mezclar bien.Finalmente agregar el jugo de limòn y la ralladura. Mezclar y reservar.
3.En otro bol mezclar las berries con el azùcar o splenda.
Para hacer el parfait
Primero repartir una o dos cucharadas de berries por copa o vaso.
Enseguida colocar una capa de crema de vainilla/limòn y luego nuevamente los berries, hasta terminar de repartir.
Adornar con hojas de menta y algunas berries.
Mantener en la nevera o refrigerador por lo menos 1 hora antes de servir.
I do wish here it was summer, i like much more sunny weather than the rainy and dark weather we are having right now.
ReplyDeleteAtleast I can look to you delicous and beautiful sunny dessert and feel the sunshine there.
What nice are you dear Happy cook, thanks a lot! xxgloria
ReplyDeleteMuy apetitoso Gloria.
ReplyDeleteBesos.
One of the best combos! So refreshing and delightful!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Adoro los postres de vainilla. Mi mamá los hacía deliciosos, como es este, con ese añadido delicioso de los berries que además aportan un toque de color, que también importa, y ese punto levemente ácido del limón.
ReplyDeleteUn postre riquísimo.
Y todavía sabe más sabroso con la Playlist tan selecta que nos has preparado.
Besos.
Gracias Toro, eres muy amable, besoossss gloria
ReplyDeleteThanks a lot of Rosa, cheers gloria
Gracias gato mi mamà tambien hace deliciosos los postres de vainilla me encantan. Gracias por todo. cariños, gloria
A refreshing dessert..especially for me jaja :) Love the colors!!
ReplyDeleteCheers,
Gera
Absolutely gera, please take one, thanks for stopping by!! xx gloria
ReplyDeletecheers
Muy buen postre y rico a mi me da igual la época del año para comer estas cosa tan ricas ,un saludo de José luis
ReplyDeleteGracias Pepe y estoy de acuerdo, je, son cosas que se pueden comer todo el año, cariños, gloria
ReplyDeleteThis is absolutely wonderful! I love Lemon and berries!
ReplyDeleteThanks dear peachskin. really I make a lot of berry desserts, and I love lemon too, hugssss
ReplyDeleteWhat a beautiful dessert! I'm still thinking about your pumpkin roll, too!
ReplyDeleteFruit and lemon together are one of my favorites! Your recipe is light and lovely...
ReplyDeleteThanks Catherine you are really nice, gloria
ReplyDeleteThanks Barbara, you are really sweet, x gloria
a mi todavía me cuesta relacionar esta época con el invierno, pero reconozco que este hemisferio me gusta mas, pasar mi cumple en verano y la navidad en invierno es para mi lo mejor.
ReplyDeleteTu postre apto para todo el año y como siempre delicioso.
Besos.
Kako me fascinaría pasar la Navidad en invierno, es mi sueño, sincermente sueño con una navidad invernal. Gózala por mí amiga.
ReplyDeleteYo me resigno porque por algo nací y vivo aquí además el verano tiene cosas lindas, la fruta, la piscina,la playa todo eso.
Respecto al postre me gusta hacerlos para cualquier época de hecho en el Invierno siempre hago berries. besoos
Te escribiré, un abrazo.
what an elegant dessert - I love your presentation
ReplyDeleteThanks a lot dear Sophie, your are nice!
ReplyDeleteThnks a lot Cake crusader, I love your blog! Gloria
what a tasty and refreshing dessert! it's a bit light and a lot scrumptious. :)
ReplyDeleteTiene que estar buenísimo, Gloria! Hmmmmm, lecker! como dicen los alemanotes... jiji
ReplyDeletePetons y kisses.
;o)
Thanks a lot Grace. You know I love berries. This dessert is nic eto make evry time.Thanks for stopping by. x gloria
ReplyDeleteGracias Felicitas es un postre sencillo y delicioso. besoos
Delicious Gloria - the prefct dessert for the weather we are currently experiencing (which is hot!).
ReplyDeleteThanks a lot Cakelaw, you are really nice, gloria
ReplyDeleteHave a great week!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Rosa, cheers
ReplyDeleteThese are such lovely parfaits! Yummy with berries!
ReplyDeleteThanks 5 stars!! xx gloria
ReplyDeleteMuy buenas las recetas. Gracias por compartir, te voy a estar visitando.
ReplyDelete