2 October 2009

Pineapple & toasted coconut Pie



A tropical and nice tasty, I love this Pineapple and coconut Pie, is fresh and yummy and is with plain yogurt (Greek type) .
We always eat pineapple but I dont have idea is from Brazil, aah in Brasil the pineapples are sweet and delicious, always eat them at breakfast.
We find all the year pineapples here.(FRom Ecuador and Brasil)
I read they call Abacaxi or Ananás that means "delicious fruit" , I think is a good name.

I love this type of pies because are nice after a dinner or for Tea time or any time you like.

Anyway here goes the recipe.


Ingredients Dough



1 and half cups of grinded cookies as graham craker or others cookies


1/3 cup of sugar


1/2 teaspoon of powder cinnamon


100 grs. melted butter





Ingredients cream


2 plain yogurts (greek type) about 170 grs. c/u

3 teaspoon of unflavored gelatin



1/2 can condensed sweetened milk

1/3 cup pinapple juice

Pineapples in cubes (1 can)

300 ml. whipped cream

1 cup of coconut in slices or grated

Method


In a medium bowl mix the grinded cookies with sugar and cinnamon powder, add the melted butter. Join weel.

Place the dough in the bottom of spring pan or a removable bottom tart pan.



Set aside.



In other bowl mix the yogurt with the condensed milk, stir until is homogeneous.

Soft the jell in pineapple juice by 5 minutes and then place at microwaves and heat by 20 seconds tp dissolve.



Add the dissolved jell at the mix of yogurt and condensed milk, Stir well to incorporated all. Add the whipped cream and 3/4 cup of pineapple cubes.

Add with care.

Empty the mx of pineapple and yogurt over the cookies dough and refrigerate by 2 hours.

Garnish with the remaining pineapple and refrigerate until serve.



Toasted coconut

In a metalic tray place the coconut slices and heat by a while until are little golden, with these garnish over the pie.







EN ESPAÑOL

Tarta de ananás o piña con coco tostado

Esta tarta de Ananás o piña con coco tostado es absolutamente tropical.

Fresca y deliciosa.
Siempre hemos comido piña o ananás aquí en Chile, y recién vengo a saber que viene del maravilloso Brasil, ellos la llaman Ananás o Abacaxi que quiere decir "fruta deliciosa" el nombre es perfecto.
La mayoría de las piñas o ananás que llegan aquí (hay todo el año) son de Brasil o Ecuador, debo decir que Brasil tiene la fruta más deliciosa que se puedan imaginar, por el tipo de clima.

Me gustan mucho este tipo de tartas, porque son deliciosas como postre o para el Té (los que toman el té) o para la hora que se quiera.

Como lleva gelatina hay que tener paciencia para que tome consistencia en el refrigerador por eso hay que hacerla con tiempo, por ejemplo si la quieren para la cena hacerla en la mañana o de un día para otro.




Ingredientes
1 y 1/2 taza de galletas molidas tipo graham cracker o cualquiera que sirva para molerla.(en caso de emergencia he usado hasta los cereales de los niños)
1/3 taza de azúcar
1/2 cucharadita de canela en polvo
100 grs. de mantequilla derretida o suavizada
Crema de la tarta
2 yogurt cremosos naturales (sin sabor)
1/2 tarro o bote de leche condensada
3 cucharaditas de gelatina sin sabor
1/3 taza de jugo de piña o ananás
1 tarro de piña o ananás en trozos
300 ml de crema o nata batida
1 taza de coco rallado en láminas
Preparación
En un bowl mezclar todos los ingredientes de la masa, las galletas molidas, el azúcar la canela y la mantequilla derretida, unir bien y colocar en un molde de tarta de fondo removible.
Reservar.
En otro bowl mezclar el yogurt con la leche condensada, revolver hasta tener una mezcla homogénea.
Remojar la jalea sin sabor en el jugo de piña, colocar despues la mezcla de ananás o piña con la jalea en el microondas por 20 segundos para disolver.
Añadir la gelatina ya disuelta a la mezcla de yogurt y leche condensada. Revolver para incorporar.
Agregar 2/3 de la piña en trozos y la nata batida con movimientos envolventes.
Vaciar sobre la masa de galletas y refrigerar por unas dos horas o hasta que cuaje.
Decorar con el resto de la piña y espolvorear el coco tostado sobre la tarta. Refrigerar hasta servir,

Para tostar el coco ponerlo en una fuente o bandeja metálica y dorarlo un poco (es muy rápido) retirar, enfriar y usar para adornar.

33 comments:

  1. Pineapple, coconut and yogurt a healthy and fantastic combo :)

    Cheers!

    Gera

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  2. Thanks Gera, you are so sweet! Thanks by coming by! cheers! gloria

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  3. I love pineapple and I love coconut. I bet they are wonderful together!

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  4. That looks delicious Gloria! Pineapple and Coconut are two of my favourites! Together they are wOW!!! Love and hugs. Hope you have a fabulous weekend!! xxoo

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  5. No se me hubiera ocurrido nunca, que buena pinta tiene.

    Besos.

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  6. Wow i love pineapple, and this dessert sound just super delcious and creamy .

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  7. Tienes la curiosa virtud de escribir recetas sencillas y fáciles de elaborar a la vez que arriesgadas y con mezcla de sabores. A mí tampoco se me hubiera ocurrido la estupenda mezcla de la piña con el coco tostado.
    Apúntate otro diez.
    Y me fascinan los platos en que presentas las recetas. Maravillosos.
    Arte puro.
    Un beso.

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  8. Thanks dear peachkins, realy I love this mix, coconut with pineapple is special and delicious! xxgloria


    Thanks dear Marie, I love this combo too. Is fresh and nice, xx
    Have a lovely weekend huggs to you and Todd, xoxoxoxo gloria


    Gracias Toro, eres muy amable, cariños, gloria


    Thanks a lot Happy Cook and thanks by stopping by!! xxxgloria


    Gracias gato, me gusta mezclar texturas y sabores, pero creo que viene de mi mamá, d ehecho ella hace un postre que se llama copa tropical que tiene coco y piña, uno de estos días lo haré, hay tantas recetas, gracias por el 10. je, cariños, gloria

    Estos platos me los regaló una amiga hace muchos años, tengo los puros platos, las tazas ya no estásn. xxx

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  9. anything garnished with toasted coconut automatically wins with me. this is a lovely tropical delight, gloria!

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  10. Thanks my dear Grace, Im glad you love it! xgloria
    I love toasted coconut too!

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  11. Pineapple and coconut pie. Two of my favorite ingredients. Thanks for stopping by Ms Whits Shared Recipes. Come again.

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  12. Absolutamente increíble, estremecedor, magistral, único, el tema que has puesto en tu playlist: "Sólo le pido a Dios", cantado en portugués por Mercedes Sosa y un grupo de geniales artistas brasileños.
    También el "Todo Cambia".
    Especialmente emotivo en estos dramáticos momentos en que la gran Mercedes se debate entre la vida y la muerte.
    Siempre vivirá en nuestros corazones.
    Un beso.

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  13. Thanks Mrs. Whit I love your recipes!! xxgloria

    Gracias gato, son dos de mis canciones favoritas de Mercedes Soza, la pobre está muy enferma.
    El "solo lepido a Dios" en portugues me pareció precioso, gracias. gloria

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  14. Buauuuu...tooodooo rico, rico!!!!
    Hola Gloria!!, sorry por no dar señales de vida...estube bajo las pistas por una semanita, pero ya he vuelto.
    Muchas gracias por el maravilloso libro, te pasastes!!! ya te dejé los agradecimientos en mi blog.
    Un beso y que estés "la raja"!!!!

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  15. Hola Rosario, dichosos los ojos amiga, sabis que había pensado llamarte?? pero la vida, y sobre todo los fines de semanas son atroces, oye tú e ganaste el libro te lo mereces, mi amiga de I glaterra ya avisó que le llegó, ya estoy tranquia, voy a ir a echar una mirada a tu blog, besooossssss, gloria

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  16. Me encantan los sabores tropicales Gloria!!! Y llevas razon la fruta de brasil es deliciosa, hoy mismo ya me comi un buen trozo de piña de alli!

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  17. Que delicis Clumbsy Cookie, de veras la piña es deliciosa, gracia por venir amiga, el coco combina muy bien con la Piña, de hecho asi se hace la Piña Colada (me encanta). besooss,gloria

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  18. Aqui me diste con todo Gloria. La piña y el coco me parecen fenomenales juntos y esta con seguridad cae.
    Ya te contaré.
    Besos.

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  19. Es deliciosa Kakito, no lleva chocolate (je) es con yogurt y me encanta la piña con coco, besooosss,gloria
    Esta la hacìa en mis clases de cocina, xoxoxoxo

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  20. Love the dessert, so tropical...pineapple and coconut, a great combination of flavors, it is one of the combo that I never get tired of :-)

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  21. Thanks Juliana I love coconut and pineapple too, really nice and fresh combo, thanks by stoppping by, gloria

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  22. A delightful pie! I love those flavors!

    Cheers,

    Rosa

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  23. Thanks Rosa, love this tto, xxgloria

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  24. i have extra pineapple AND fresh shredded coconut in the fridge, so I am FOR SURE gonna make this! It looks so delicious! And I love that you put your recipes in Spanish also :) I love your blog! I'm so glad I found it! I'll be back often :)
    -Mini Baker

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  25. Delicious Gloria - hope you've saved a slice for me!

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  26. Thanks Mini Baker, try this is simple fresh and really healthy, I love pineapple.coconut combo, thanks by passing by! xxgloria

    Thanks Cakelaw, of course dear I have a slice for you always! xgloria

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  27. The most delicious thing that caught my eye was that great toasted coconut. Oh boy I can smell that from here :)

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  28. Thanks my dear boy, yes I really love toasted coconut too is the best! xxgloria

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  29. That is such a delicious combo.

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  30. Thanks dear Cynthia, thanks by stopping by at my blog, huggs! gloria

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  31. canelakitchen.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading canelakitchen.blogspot.com every day.
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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

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Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

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