I made this Cheesecake a few days and I have to say the public said YES, and repeat, is nice and yummy, the chocolate and organge mix tasted so well.
Sorry by my pics we dont have sun by these days, is a crazy spring.
But we have to cook the same!
I adapted this recipe from and antique Paula Magazine (1991 year) e from Rosario Valdes Chadwick
a lovely chef and teach cook from here.
Her recipes are absolutely clear and exactly, never fail. And this is amazing.
The recipe
Ingredients( 8 to 10 servings)
1 teaspoon of unflavored gelatin
soaked in 1/2 cup of cold water
1 cup of grindend cookies as graham cracker or others
90 grs, butter without salt melted
250 grs. cheese cream (as Philadelphia or other)
1/2 cup of caster sugar
2 1/2 cups of double cream
150grs. bitter chocolate melted
1 tablespoon of orange liquer
(Cointreau, Grand marnier)
3 tablespoon of grated orange peel.
1. Dissolve the gealtin to bain marie or to microwaves by 15 segs. until is dissolved.
Set aside to normal temperature.
2. In a bowl mix the grinded cookies and the melted butter and spead over the bottom of a tart pan (about 20 cm. diameter) keep at fridge and make the filling.
3.In other bowl beat the cheese cream until is cream.
Add the caster sugar and mix well.
Finally add the dissolved gelatin.
4.Divide the cream in two bowls, add the cocolate in one bowl and mix.
In the other bowl mix the cream with the liqueur and grated orange peel.
Refrigerate the orange cream by 5 minutes.
5. Mix over the dough pie mixing the two creams and with a knife make some draws as the picture mixing a bite.
6.Refrigerate by 4 hours or all night.
Serve with whipped cream or garnish with chocolate and some grated orange peel.
Tarta de queso con crema de chocolate y naranja
Hice esta tarta hace algunos días y el veredicto fue; excellent! je,
Esta receta esta adaptada de la revista Paula (año 1991) y la receta es de Rosario Valdes Chadwick una excelente chef y profesora de cocina a quién admiro mucho.
Sus recetas son muy exactas y nunca fallan.
1 cucharadita jalea sin sabor remojada en
1/2 taza de agua fría
1 taza de galletas molidas graham u otras
90 grs. mantequilla sin sal derretida
250 grs. de queso crema tipo Philadelphia
1/2 taza de azucar impalpable
2 y 1/2 taza de natas espesa o crema
15o grs. chocolate bitter en trozos derretido
1 cucharada de icor de naraja
(Cointreau, Grand marnier)
2 cucharaditas de cáscara de relladura de
cáscara de naranja
Preparación
1. Disolver la gelatina a baño maría y dejar entibiar a temperatura ambiente sin que cuaje.
2.En un bowl mezclar las galletas molidas con la mantequilla derretida y cubrir con esta mezcla el fondo de un molde para tarta de 20 cm. de diámetro.
Refrigerar mientras se prepara el relleno.
3. En un bol batir el queso crema hasta que esté cremoso,agregar el azúcar y batir.
Incorporar la crena o nata y batir hasta mezclar bien, Finalmente agregar la gelatina ya disuelta.
4. Dividir la mezcla en dos bowls agregar a uno el chocolate ya derretido y mezclar bien.
Al otro agregar la ralladura de naranja y el licor y mezclar bien.
La crema de naranja reservarla en el refrigerador o nevera.Por unos 5 minutos para que cuaje un poco.
5. Sobre la masa de tarta ir colocando las dos mezclas en forma alternada e insertar con uncuchillo para crear un efecto marm oleado.
Refrigerar por los menos 4 horas o toda la noche para que esté firme.
Luego desmoldar con cuidado y adornar con chocolate o nata batida, o ralladura de naran ja
This sounds totally delicious, I intend to try it this weekend, love the sprig of orange blossom
ReplyDeleteOh, por favor, ¡qué tarta! Eres un genio, Gloria. Esta tarta la tengo que probar hacer yo algún día.
ReplyDeletePero antes... ya sabes, tengo que ponerme delgada...jijiji
(un año de estos lo conseguiré)
Bueno, linda, espero que te vaya todo muy bien y te mando un abrazo gordote de osita gordita.
Muac
;O)
Thanks dear Flower Design, you are really nice, try this I think you will enjoyed! have a nice weekend! gloria
ReplyDeleteAaah! Feli amiga, cuando vengas para acà no pienses en esas cosas, solo disfruta, mal que mal es comida virtual, je, recibe un abrazo cariñoso tambien y que tengas buen finde, besoosos, gloria
Tus recetas son una absoluta maravilla.
ReplyDeleteY estos postres son de locura.
Besos.
Gracias gato, cariños, gloria
ReplyDeleteHola glorita!!!! Que rico se ve este cheese cake, la mezcla de sabores es ideal. En esta temporada me tientan mucho los postres y me dejastes loca con esta receta!!!!
ReplyDeleteLoving the new look on here Gloria! I love James Taylor as well. Great music. That tart looks fabulous! Chocolate and orange are a wonderful combination!!
ReplyDeleteTiene buena pinta, pero no habría algo saladito para mí?
ReplyDeleteBesos.
Hola Rosario, como has estado, aquí despues de tanta cuática llovió super poco, pero ayer era un viento como de invierno. Te mando mchos cariños, gloria
ReplyDeleteThanks Marie,I love to change sometimes you know.
aaah! James Taylor is about my teenager times I adore him, je,je, we have the same age, I know, besoosss, gloria
Gracias Toro, ya vendrá, sabes que siempre pienso en algo salado también, besoos, gloria
I love that marbled effect and it looks so so delcious.
ReplyDeleteThanks dear Happy cook , is my first time I made a marbled effect I love it!! huggs! gloria
ReplyDeleteGreat flavor combo! Can i have a slice?
ReplyDeleteCheers,
Rosa
All of those flavours sound wonderful and it's not surprising the cheesecake is so popular.
ReplyDeleteThanks Rosa, please take and slice!(LOL) gloria
ReplyDeleteThanks Margarte and is really true! xxgloria
Tiene un aspecto delicioso, me encantaria poder probarla, tomo nota!
ReplyDeletebesos!
Gloria, Just wanted to let you know I have 2 awards (aka blog hugs) for you at my place. Thanks for following and for your comments. Hope you have a great weekend.
ReplyDeleteGracias Laura, eres un cielo,y tú haces cosas deliciosas! gloria
ReplyDeleteThanks Mrs. W. you are so kind dear, I will stopping by at ypur blog later, thanks a lot! xxgloria
What a delicious cheesecake.
ReplyDeleteMe pido dos raciones!! Me encanta todo lo que lleve choco!! Y más esto que es como una mus.
ReplyDeleteGloria a ver cuando reabres tu blog de "la fe y el amor" que tenías muchos fans, yo la primera.
Besoosos
Helene Thanks a lot,, you are really nice,gloria
ReplyDeleteGracias Fernanda, pero no te imaginas el trabajo que da este blog entre preparar las recetas,las traducciones etc. besoos, gloria
Aaaaaah a lady after my heart. You know I'll love this Gloria. It's gorgeous!! Very very yummy, my friend!
ReplyDeleteThanks a lot my dearest friend but you know you really have wonderful recipes and your pictures are lovely. Love yah!! gloria
ReplyDeleteWhat a lovely marbled cheesecake.
ReplyDeleteThanks a lot Sylvie! x gloria
ReplyDeleteHave a great week!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks dear Rosa, I whish you the same , gloria
ReplyDeleteYou had me with that first photo--they're beautiful, and I bet it's absolutely delicious!
ReplyDeleteThanks a lot Catherine! x gloria
ReplyDeleteGracias Sophie you are realy nice, x gloria
ReplyDeleteGloria, acabo de ver tu comentario en mi blog www.cocinartechile.blogspot.com
ReplyDeletecomo pudiste ver yo solo me dedico a cocina chilena, en tanto apenas tenga un rato libre revisare tu blog; que a mirada rapida parece bien variado y con deliciosas propuestas para atreverse a entrar a la cocina esperando resultados como los de tus fotos.
HAsta pronto y gracias por tus palabras.
Anabella
Gracias Anabella, y gracias por venir, gloria
ReplyDeleteLooks delicious!!
ReplyDeleteThanks a lot Amanda, gloria
ReplyDeleteTour cheesecake is amazing! Great combo of flavors :)
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