I really love make bread, and a lot of time I wanna make this recipe from my friend Claudia she is a cook teacher, and have an amazing blog( Dulcinea)with wonderful recipes.
Please stopping by in Claudia's site she is chilean like me and Im sure you will enjoye her recipes she has desserts to die for.
I saw this whole bread and I think I wanna make! Finally I it! Thanks Claudia by the recipe is an amazing bread.
Ingredientes
130 grs white all purpose flour
130 grs. multi grains flour(this have barley and oats)
but you can use others with grain
130 grs whole flour
1 1/2 teaspoon of salt
1 teaspoon of sugar
15 grs. dry yeast
15 grs. dry yeast
2 1/2 tablespoon of vegetal oil
1 cup and half of warm water
(I use only one cup)
you have to be if you need more
the dough will be moist and soft
Dough
In a large bowl place the different flours
salt,sugar, oil and dry yeast,mix all and add the water little by little join well with your fingers making a dough that would be soft and elastic.
Knead the dough about 6 to 7 minutes and see if is needed more water I use a cup but al depends of the flours .
Place the dough ball in a oil bowl.
Cover and let rise for an hour
Preheat the oven about 190°c.
Place the dough in a rectangular pan and let stand 15 minutes covered. Make a cut along the dough, sprinkle with a little flour. Bake the bread for 30 minutes. Wait a couple of minutes, then unmold and cool on a wire rack.
PRINT RECIPE HERE
EN ESPAÑOL
Pan integral con cereales
Este pan lo adapté de una receta que tiene la Claudia en su blog Dulcinea (en realidad solo modifiqué unas cantidades) siempre me hanencantado las recetas de la Claudia además que son deliciosas he hecho otras cosas pero esta es la primera vez que publico una de sus recetas.
Para los que no la conocen les recomiendo de todas maneras su blog tiene cosas deliciosas. La Claudia es además profesora de cocina y la han entrevistado para Revistas de cocina.
Claudia gracias por la receta el pan quedó delicioso.
Además es muy deportista:)
Ingredientes
130 grs. harina blanca
130 grs. harina multicereal de Selecta
o una harina con granos ( avena, centeno o cebada)
130 grs. harina integral
1 y 1/2 cucharadita de sal
1 cucharadita de azúcar
15 grs. levadura seca
2 y 1/2 cucharadas de aceite
vegetal
1 y 1/2 taza de agua tibia
Preparación masa
En un bol grande mezclar las harinas, sal, azúcar, aceite y levadura, unir todo bien y de a poco agregar el agua (1 taza) y ver si se necesita más agua, depende de la harina y de la temperatura. La masa debe quedar suave y elástica, amasar durante unos 6 a 7 minutos.
Dejar reposar la masa en un bol untado con aceite, porn una hora, cubrir y dejar a temperatura ambiente.
Precalentar el horno a 190°c.
Colocar la masa en un molde rectangular mediano y hacer un corte al cnetro y espolvorear con un poco de harina.
Dejar reposar nuevamente unos 15 minutos a temperatura ambiente.
Hornear durante unos 30 minutos debe estar más bien dorado y seco.
Dejar enfriar un rato antes de desmoldar.
Winter is rapidly approaching here and I love the smell of baking bread and the comfort of a tasty loaf on hand. Thanks!
ReplyDeleteBest,
Bonnie
Amiga! Las recetas de Claudia son todas buenas, este pancito ya se lo había visto, está de muerte. ¿Idea mía o te faltó la receta en castellano?. Besitos
ReplyDeleteWarm bread always smells good. This reminds me that I should go make some now! :)
ReplyDeleteYo también lo preparé!, es una delicia, se ve muy rico amiga, con esa mermelada, que delicia.
ReplyDeleteBesos.
Pamela Ya vengo con la parte en español, he estado un poco agotada, pero si es verdad que me falta, besos
ReplyDeleteTe ha quedado un pan delicioso.
ReplyDeleteSaludos
A perfect one!
ReplyDeleteAnother pretty new header!
ReplyDeleteHola Gloria: Que pinta mas estupenda tiene este pan. Me encanta el color. el corte, la miga, todo!!
ReplyDeleteA mi también me gustan mucho las recetas de Claudia, de hecho tengo varias en mi lista de pendientes. Si lo que me falta es tiempo para hacer todo lo que quiero :D
Un abrazo
this looks delicious and healthy!
ReplyDeleteThanks Bonnie I love make bread:)
ReplyDeleteSi amiga es que he estado un poco loca y con a lot of problems así que no alcanzé pero ya me puse al día y ya está todo, besos:)
Thanks Erika Beth:)
Gracias Kako, en realidad es tan rico que se puede comer solo:)
Gracias José Manuel, pero tú haces panes fantásticos, gloria
Grazie Gloria, ciao, :)
Thanks so much Silver,I wanna something about Christmas:)
Gracias Nathalia, me encantó este pan,es uno de los que mas me ha gustado el último tiempo, tambien tengo tantas recetas acumuladas Nathy, escribeme cuando puedas:)
Thanks Baking addict:)
Hi Gloria!
ReplyDeleteThanks for stopping by today.
I know this time of year is just SO busy!
Your bread looks so delicous.
I have never made homemade bread but my Mom does often and we all sure do enjoy it!!! ;)
Thanks genn dear, and thnak for stopping by:)
ReplyDeleteMmmmmm....I love multigrain bread and should try this beautiful recipe!!! (see I knew you ate more than dessert :))
ReplyDeletehaha Lizzy thanks by make me smile dear:)you too lol!! have a nice day tomorrow:)
ReplyDeleteSeriously Lizzy I love baking breads is one of my favorites:)
ReplyDeleteJaja, todas comiendo el pan de la Claudia en distintos continentes y nadie mas lo compartía. Se ve delicioso Gloria!
ReplyDeleteExactamente, yo al publicarlo me acabo de enterar Pilar, a mí me encantó:)
ReplyDeleteWow Whole Bread looks so much nicer that half bread or quarter bread..haha
ReplyDeletehe,he, good night Pat:)
ReplyDeletegreat bread and super healthy :-)
ReplyDeleteEste es el tipo de pan que consumo a diario, aunque... ya me gustaría a mí que fuera tan ARTESANAL como el tuyo
ReplyDeleteBESITOS GUAPA:)
Wow this looks perfectly made and baked.
ReplyDeleteme encanta el aroma del pan hecho en casa, es tan especial!! la receta se ve fantàstica un abrazo amiga!
ReplyDeleteCiao Gloria, this bread is so soft and delicious!
ReplyDeleteHave a lovely day, un beso
Que buena pinta Gloria!! seguro que delicioso. Me animaré a hacerlo. Ya preparé, hace tiempo, tu pan baguette que me quedó estupendo! Besos.
ReplyDeleteYour bread looks absolutely delicious!
ReplyDeleteMi Gloria!!, me encantan los panes densos y con mucho cereal!...este es de los que me gusta hacer sabes???:)
ReplyDeletevengo a darte un besito porque me voy unos días..muack!!!
pero...no sé...estás bien???, te noto preocupada o algo..espero que sean cosas mías!
Cariños mi niña!
I also love to make bread and it maks me so happy to find a new recipe' going to check your friend out.
ReplyDeleteRita
The bread looks wonderful, Gloria! Soft and moist! Have a great weekend!
ReplyDeletei love making breads too, your bread is wonderful looking and i like how rustic it looks!
ReplyDeleteJUst need some warm bread butter and jam and it will make for a beautiful day. This is awesome.
ReplyDeleteCheers.
Velva
Beautiful whole grain bread, I wish I had a slice or two for breakfast right now;-)
ReplyDeleteThis sounds wonderful and I bet the aroma was incredible as it baked!
ReplyDeleteGreat combo and looks delicious!
ReplyDeleteI often bake whole grain bread and I like your combination with jam.
ReplyDeleteI'd happily have this for breakfast, Gloria :)! This looks so soft and yummy!
ReplyDeleteGloria: me siento tan honrada que hayas hecho una receta mía, no sabes la emoción al abrir hoy mi correo, llevaba dos días sin leer correos ya que estaba con un virus de estomago que me tenía muy botada sin ganas de nada ni siquiera de ver recetas que tanto me gusta. Gracias.
ReplyDeleteTienes que venir a Stgo para conocernos. Muchos cariños
Gloria, feliz si me dices como poner traductor que yo soy fatal para todo lo del computador.
ReplyDeleteThanks a lot Rebecca:)
ReplyDeleteGracias Conxita, es fácil por si te animas:)
Thanks a lot Brittany:)
Tambien me gusta hacer pan amiga, besos
Ciao Manu, Have a nice day too:)
Gracias Rosana, el baguette es mi favorito (y se hace rápido) pero este de la Claudia me encantó tambien, besos
Thanks so much Beth:)
A mi tambien Juani, y para donde te vas? ya sabes que no me gusta que desaparezcas, espero que vuelvas luego:)
Ha sido de dulce y de agraz:)
pero la vida es así:)
She has an nice blog Rita, and amazing recipes:)
Thanks Kitchen:)
Yes Lena I think is rustic too but I love so:)
Really is Velva thanks for stopping by:)
Thanks Pacheco Patty, you are welcome:)
Thanks The café sucre:)
Thanks Treat and trick:)
Thanks waht for dessert I love jam for breakfast:)
Thanks so much Cooking, I voted for your lovely bentos are the best:)
Claudia que lata que estuvieras enferma, espero que te mejores.
Te dejé instrucciones en tu blog pára el translator en todo caso m+andame un mail si no puedes, es bueno que lo tengas, tengo otras recetas tuyas que haré:)
Aren't you the little baker, lol...Your bread looks heavenly, Gloria. I'd love a piece to go with my tea right now:)
ReplyDeleteThank you so much for sharing...
Thanks a lot Louise really I love bakery and make bread, have a nice weekend Louise:)
ReplyDeleteHome bake bread always the best!
ReplyDeleteThanks a lot Sonia:)
ReplyDeleteHearty and wholesome. I too love making bread !
ReplyDeleteThanks Sarah Jane:)
ReplyDeleteIt looks delicious and not that hard to make! I should try it. Thanks.
ReplyDeleteHola Gloria, estaba leyendo con atención tu receta, veo por la cantidad de agua y tu explicación que es un pan sin amasar, y la textura, me parece fantástica, nunca la he logrado así con panes de salvado, hasta pensé que habías usado baking powder. Te decía en mi blog, estoy sumamente ocupada, volveré a tomar nota, lástima no consigo la otra harina pero seguramente agregaré algo de avena, a pesar que ya sé me quedará medio pegote. La harina de salvado que compro absorbe mucha agua, intentaré con tu receta, con harinas parecidas, a ver qué sale.
ReplyDeleteCariños,
Looks delicious, Gloria. As a matter of fact, I'd love a slice right now with some butter! I, however, will never make this... I just wrote to another blogger who did a "bread" post that I am afraid of yeast! I know it's silly, but I will just have to rely on store-bought bread I guess! ;)
ReplyDeleteBesos,
Gloria
It looks rustic and healthy. I would love a slice for the breakfast!
ReplyDeleteThis bread looks so healthy and delicious! Would be lovely to have for breakfast!
ReplyDeleteThere is nothing quite like the aroma of bread baking in the oven! I'm wishing I had some rising on the counter right now. Have a great day!
ReplyDeleteI would so love to bake bread, and I even bought me the rectangular pan for it :) but I've never worked with yeast and I'm afraid of it :( I wish I had a personal breadbaker in my kitchen :)
ReplyDeleteThanks a lot Christine:)
ReplyDeleteHola Miriam, mira igual se amasa de 6 a 7 minutos y despues se deja reposar. Lo podrías hacer con harina integral y harina blanca si no encuentras la otra harina ojalá te resulte:)
Gloria dont be fear with yeast, the new dry yeast are easy and work so good, try this recipe and talk me:)Trust in me (lol)
Thanks ANgie:)
Yes Mary and for this I love baking remember my Mom's house she always baking specially for Christmas time:)
Dezmond You could make this bread really:)Is nice and easy only is importante wait fo the time it need.
Dont be afraid with yeast:) how to say to other friend the new yeast are amazing and good, ha, I dont have problem in help you to bake anything you need ask me:)
gloria
Thanks so much Jeannie:)
ReplyDeleteGorgeous looking loaf here!
ReplyDeletecomplimenti ricette sempre fantastiche buona serata
ReplyDeleteun pane buonissimo!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteLooks lovely & tasty too. Awesome recipe as well ^^
ReplyDeleteThanks dears:)
ReplyDeleteI love making bread at home and your recipe sounds like a must try. Thanks for sharing Gloria!
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