Always thought King David Lebovitz's ice cream(and he has written special books about ice cream.)
I had already made banana ice cream several times but believe me this is the best I have eaten I dont know if because has coconut milk and is delicious!
Because this isn’t a custard-based ice cream, it’s easier to make, but freezes harder when stored for a while in the freezer. So be sure to take it out at least five minutes before serving, or longer, so it comes to the right scooping temperature.
Ingredients
(600 g) very ripe bananas (5-6 medium), peeled and cut into 1/2-inch (1 cm) slices
1 cup light or dark brown sugar,
2 cups (500 ml) coconut milk
big pinch of sea salt
1 teaspoon dark rum
1/2 teaspoon vanilla extract
optional: lemon juice
In a wide skillet or saucepan, heat the brown sugar with one-quarter of the coconut milk , stirring, until smooth and bubbly.
. Add the bananas and salt, and continue to cook, stirring occasionally, until the bananas are soft and completely cooked through. It should take about five minutes.
Remove from heat and stir in the remaining coconut milk , rum and vanilla. Taste, and add a few drops of fresh lemon juice if it tastes too sweet.
Puree in a blender or food processor until completely smooth.
If you are like me (dont have a machine Ice cream) place the cream in a large metal dish and freeze by 2 hours. And then later beat and freeze again.
To garnish I melted dark chocolate and bain the Ice Cream and add some berries!
PRINT RECIPE HERE
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EN ESPAÑOL
Helado de plátano y azúcar rubia
(David Lebovitz)
Siempre he pensado y sigo pensando igual que David Lebovitz es el rey de los helados, en todo, como los hace, sus recetas (ademas que le encantan) e incluso tiene libros especialmente dedicados a los helados.
Ya he dicho que los preparo todo el tiempo porque nos gustan mucho,y ya había hecho de plátanos pero este es el más rico, lejos quizas es por la leche de coco, siempre tengo en el refrigerador para algunas recetas.La cosa que unos plátanos que iban camino a la pérdida(demasiado maduros) fueron los reyes..
Ingredientes
5 a 6 plátanos muy maduros
pelados y cortados en rodajas
2 tazas de leche de coco (500 ml)
1 pizca de sal
1 cucharada de ron
1/2 cucharadita de extracto de vainilla
jugo de limón (opcional)
Método
En una olla o sartén grande calentar el azúcar rubia con 1/4 de le leche de coco (la leche de coco la venden en los supermercados y en negocios orientales) revolver hasta que esté suave y burbujeante.
Agregar los plátanos y la sal y continuar cocinando, revolviendo constantemente, hasta que los plátanos esten cocidos,esto debe tomar aproximadamente unos 5 a 6 minutos.
retirar del calor y agregarle el resto de la leche de coco, la vainilla y el ron.
Probar el helado y agregarle una gotas de jugo de limón si se encuentra muy dulce.
Moler en una licuadora o procesador.
Hacerlo hasta que quede una crema suave.
Vaciar esta crema en una fuente metálica alargada y congelar en el freezer por dos horas.
Más tarde retirar y batir de nuevo, Y volver a congelar 1 hora más.
Si lo hacen con máquina es lo mismo sólo que vean las instrucciones del fabricante.
Para servir se puede derretir un poco de chocolate en barra y repartir sobre el helado.y adornar con berries.
Qué presentación y qué platos más bonitos para un helado riquísimo!!!
ReplyDeleteThis looks delicious Gloria - especially with the chocolate topping!
ReplyDeleteBanana and coconut milk sounds delicious together, and David Lebovitz's recipes have never disappointed!
ReplyDeleteI never had banana ice cream, after seeing yours...I think that is something that I'll have to give a try. Looks creamy and love the coconut milk in it.
ReplyDeleteHope you have a great week Gloria :-)
I am looking at one icecream post to another and all look so tempting especially in this hot and humid tropical heat!
ReplyDeleteI've heard of coconut milk being a great ingredient for ice cream. This looks very delicious.
ReplyDeleteGloria, your ice cream looks delicious and beautiful click.
ReplyDeleteAndaba "perdida" pero acabo de ponerme al día. Las galletas anteriores se ven de pecado! Tatando de evitar los goloseos. Pero ahora si me tentó en forma irresistible probar el helado. Más después de seguir una de tus recetas de helados, que me quedó tan rica (fué el primer helado hecho an casa y sin maquinita).
ReplyDeleteAsí que ahora me animo con este.
Cariños!
Una receta que nunca voy a poder probar, soy alergica a los platanos, pero creo que a mis hijas les encantaría.
ReplyDeleteGloria, es una receta genial, no conocía a este autor, voy a ver qué libros hay en Amazon, nunca hice helado casero porque mi marido compra de a 5 lbs, berreta, lamentablemente, pero se lo devoran :).
ReplyDeleteMe llevo tu receta,
Gracias!!
Gloria que rico venir a visitarte con tanto dulzor que nos traes. Ya estamos casi en verano (hoy sobre todo se sintió muchísimo calor, y nisiquiera estamos en primavera), así que se agradece este tipo de recetas.
ReplyDeleteBesitosssss
I love these dishes. They are bright and cheery.
ReplyDeleteThis ice cream, not only looks good, it sounds scrumptious.
I really need a taste if banana icecream.
ReplyDeleteRita
I too have this book but I am yet to make anything from it. Looks lovely.
ReplyDeleteMmm! That ice cream looks delicious! I actually love ice cream made with coconut milk. In fact, I have a tub in my freezer right now!
ReplyDeleteLa Pili usa mucho las recetas de David Lebovitz, yo no lo conozco.
ReplyDeleteUna vez probé el helado de plátano pero me pareció super relajante, bueno, no soy buena para tomar helados, ya sabes.
Que rico eso si que lleve leche de coco, me encanta.
Bss
Gloria I've got bananas in my fridge, that's a great idea!!
ReplyDeleteHave a nice day LOL
I've never made my own ice cream!
ReplyDeletethis looks SO amazing and with those wonderful flavors of bananas, rum and brown sugar - ohhh! SO good :)
ReplyDeleteMary
Gloria...I've made a few Banana based ice cream and loved most of all turn-outs. This one with brown sugar and coconut milk is certainly one I'm willing to try. I will however add much more dark Rum ;o)
ReplyDeleteCiao for now,
Claudia
That banana brown sugar combo must be amazing!
ReplyDeleteMy favorite flavors all in your ice cream. Delicious!
ReplyDeleteBest,
Bonnie
Gracias Cupcake, es mi loza preferida, por el color, besos
ReplyDeleteThanks Cakelaw, gloria
Yes you have reason Lisa, I love his recipes, gloria
Thnaks Juliana is yummmy! gloria
Thanks Jeannie, is nice and yumm! gloria
Thanks Zoe, gloria
Thanks Amelia, xxgloria
Te había echado de menos Anabella, e incluso te voy a ecsribir, como has estado?? amiga este helado es delicioso!! además las recetas de David Lebovitz son estupendas. cariños, gloria
Que pena Pilar no sabía que eras alérgica a los plátanos, cariños, gloria
Todos sus libros están en Amazon Miriam, yoi quiero comprarme el de los helados, son muy buenas sus recetas, besos
Gracias Miriya que amorosa eres, que te vaya bien en los tests de trabajo, gloria
Thanks Bizzy, this is really yyumm! gloria
What a beautiful ice cream! That flavors is gorgeous.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
This ice cream does sound delicious! I will have to give this a try! Thank you for sharing!
ReplyDeletecoconut milk in banana sounds really nice!!
ReplyDeleteThanks so much Rita, xxgloria
ReplyDeleteThanks Chele,I think the book is amazing, gloria
Thanks Cakebrain, gloria
Es muy bueno, es americano Kako pero vive en Paris, tiene varios libros, y yo he hecho varias recetas de él sobre todo de helados, sé que no te gustan los helados, pero es ideal cuando avces tienes unos plátanos muy maduros y no hayas que hacer, cariños, gloria
Thanks Joanne
Thanks Bonnie, gloria
Thanks Manu, xxgloria
Duckie this is easy and nice, gloria
Thanks a lot Mary, xx gloria
Grazie Claudia, xx gloria
Thanks Rosa, you are nice, gloria
ReplyDeleteThanks Kitchen flavours, gloria
Thanks so mucha Lena, gloria
Mi gloria!!!, gracias por estar siempre presente amiguita!!!
ReplyDeletey este helado de platano-coco me encanta!!!..es con mucho una de "mis" mezclas favoritas!!!!...te quedo de lujo mi linda amiga..y se me hizo raro que no fuese de frutas del bosque :)))..no me vayas a cambiar ahora!!!:)
cariños amiga!!!!!!
No creo que cambie Juani, ya sabes como es, esto fue aprovechando los plátanos, (ademas no queremos aburrir a la gente con tanto berries...nunca se sabe) un abrazo y besos. gloria
ReplyDeletecoconut, rum and bananas? Sounds like heaven!
ReplyDeleteGloria deliziosa ricetta e un abbraccio ciao felice sera
ReplyDeleteHi lovely lady.
ReplyDeleteThis looks so yummyyyyy... I love rum over bananas also!!!
I would like to thank you so much for your sweet comments on my new Tablescape for Fall. I hope you are having a great day.
XXOO Diane
I like DL's recipes too. The ice cream looks very tempting.
ReplyDeleteun beau dessert bien délicieux et joliment présenté
ReplyDeletebonne soirée
Wish I had a big bowl of this ice cream!
ReplyDeleteYour ice cream is beautiful. You're heading into summer now, aren't you, and ready for much more ice cream!
ReplyDeleteI am not a fan of ice cream but my husband will go crazy over there :)
ReplyDeleteThis looks delicious, Gloria! I love the sauce on top.
ReplyDeleteAcabo de llegar a tu blog, está delicioso.
ReplyDeleteMe veo en la obligación de recorrerlo, je.
Saludos.
A great recipe and the ice cream looks truly wonderful.
ReplyDeleteNever tried this combo, simply fantastic dear!
ReplyDeleteYou can't beat a David Lebovitz ice cream recipe! This one sounds amazing, Gloria~
ReplyDeleteCoconut milk in ice creams sound tempting. Must try this one...
ReplyDeleteSE VE DELICIOSO
ReplyDeleteQUE GANAS DE HACERLO
MUY RICO TIENE QUE QUEDAR CON LECHE DE COCO
BESITOS
Yummy! This looks and sounds delicious! The coconut milk with the banana flavor sounds like a winner to em. By the way, the ministers at our church are from Santiago and have been there at the church for about 5 years. They just returned from a visit back home and I love their stories about Chile, esp. the food! LOL!!!
ReplyDeletebanane et lait de coco : cette glace doit être délicieuse.
ReplyDeleteA très bientôt
Have a great Wednesday!
ReplyDeleteWhat a wonderful ice cream flavor. It sounds very tropical with the bananas and coconut milk. Of course the chocolate sauce would be one my dish also ;)
ReplyDeleteMmmmmm... que delicia, por Dios!! Este helado es una tentación máxima.
ReplyDeletePor mas que trato de evitar los dulces, esta vez creo que caigo :)
Un abrazo, ya te contaré.
Chocolate topping make this delicious banana ice cream simply irresistible!
ReplyDeleteI've never made ice cream before, Gloria. But, I am going to buy the ingredients and attempt this ice cream if it "kills" me!
ReplyDeleteJust in case, I'm going to send this link to my daughter who will absolutely LOVE it!
Thank you so much for sharing...
Oh my. This looks incredible! I had no idea David was such an ice-cream conaisseur.
ReplyDeleteThanks by all you nice comments! gloria
ReplyDeleteGracias por sus comentarios, besos
Gracias por visitar mi cocina. Me encantan los helados este lo añado a mi recetario. gracias.
ReplyDelete¡Que bueno Gloria! me encantan los helados.
ReplyDeleteQue mañana pases un maravilloso dia en tu Fiesta Nacional.
Un abrazo.
www.cocinandoencasa.net
www.dulcisimosplaceres.net
www.todasmisrecetasdecocina.net
SImplemente espectacular, David Leibowitz es un genio, qué duda cabe y tu eres una maga al hacer esta delicia y presentarla de esa manera tan linda, tus platos me encantan y con ese helado encima se ven mejor aún. Besitos
ReplyDeletemmm, es un lujo este heladito, crema de coco, ron... tremendo.
ReplyDeleteA terrific ice cream flavor!
ReplyDeleteGloria, this looks wonderful bananas and coconut what a combination. Thanks for sharing.
ReplyDeleteI'm glad I popped by because this ice cream looks delicious, and like what others have said, I bet the banana and chocolate combination is absolutely great!
ReplyDeleteHi Gloria,
ReplyDeleteThis looks like such a delicious ice cream. This would make a very special dessert. Hope you are having a great week end and thanks so much for sharing with Full Plate Thursday.
Come Back Soon!
Miz Helen
Hi gloria, I have never made ice cream. I think I should try sometime. This looks and sounds delicious. Thank you so much for all your comments on the Wednesday baker. Appreciated Have a great week, I am on v-k this week and playing in the kitchen. andi
ReplyDeleteQue bien otra deliciosa receta de helado!! lo haré seguro. Besos
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