I love appetizers, specially for holidays, is a relax eat something or wait for something and eat a yummy appetizers with a white wine or other.
This yummy recipe is from Goodhousekeeping from last Christmas, we really enjoyed because the smoked salmon is perfect to mix with cream cheese.Other Christmas recipe specially for you my lovely friends!
The bread I used is simple french bread toasted in oven. You can use the bread more you like...
The recipe
Tip recipe: Instead of topping each toast with slices of expensive smoked salmon, treat your guest to this flavour spread.
Prepare the salmon spread up to 1 day ahead (the flavor will have a chance to blend fully) cover and refrigerate.
Ingredients
1 cream cheese softened (Philadelphia)
1 cup sour cream
4 oz. smoked salmon chopped
2 tablespoon fresh dill chopped
1 lemon
salt and pepper
1 tbsp capers drained and chopped
2 bagels or other french bread in slices
1/2 red onion thiny sliced
1/2 english cucumber (seedless) thiny sliced
1 tbsp chopped chives
Method
Prepare smoked salmon spread: In large bowl stir cream cheese until light and fluffy.Fold in salmon, sour cream, dill, capers, 1/4 teaspoon salt, and 1/4 teaspoon of ground black pepper
From lemon grated 1 teaspoon of peel and squeeze 1 teaspoon juice stir juice and peel into mixture in bowl.
Transfer to serving bowl.
Cover and refrigerate at least 1 hour .
Preheat the oven at 180°c , Cut french bread sin slices Place in a large cookie sheet and bake 8 to 10 minutes. or until golden and crisp.
Transfer to wire rack to cool completely.
Serve toasts with spread and onion and cucumber for topping.
Next: other Christmas recipe!
EN ESPAÑOL
Dip de salmon ahumado y crema de queso
en pan tostado
Me encantan los aperitivos para servir o picotear (decimos aquí) especialmente para las fiestas, es cuando aún no comes y estás esperando que esté lista la comida, y si lo acompañas de un vino blanco helado, mejor aún.
Me gusta hacer aperitivos distintos para estas fechas (no me gustan las papas fritas o cosas por el estilo) y en pan tostado queda fantástico.
Este dip de salmón ahumado (se encuentra en todas partes) mezclado con queso crema lo adapté de una receta de GoodHousekeeping y nos encantó.
Casi no tienes hambre despues...
TIP: Se puede hacer con anticipación y así la mezcla de sabores queda mejor, si se hace un día antes, cubrir con papel aluminio y dejar en el refrigerador.Sacar un rato antes.
Usé el tipico pan francés pero se puede hacer con otro pan que se corte en tajadas como el baguette.
Ingredientes
1 caja de queso crema (tipo Philadelphia)
4 oz o 1 paquete de salmón ahumado en láminas
1 taza de sour cream o yogurt natural cremoso
2 cucharaditas de tomillo fresco picado
1 limón
sal y pimienta
1 cucharada de alcaparras
2 baguettes o pan francés cortado en torrejas
(mejor si es del día anterior es más fácil para cortarlo)
1/2 cebolla morada o roja cortada en pluma
1 pepino de ensalada cortado en rodajas
Preparación
Preparar el tip de salmón ahumado, en un bowl batir la crema de queso hasta que esé cremosa y suave, mezclar con el salmón y la souer cream (o yogurt) agregar el tomillo, las alcaparras y la sal y pimienta.
Del limón rallar la cáscar y agregarla a la mezcla de salmón y queso , agregar 1 cucharada de jugo de limon y revolver bien.
Cubrir y refrigerar 1 hora por lo menos antes de servir.
Precalentar el horno a 180°c.
Cortar el pan en rodajas y ponerlas en una bandeja para horno por unos 8 a 10 minutos o hasta que se vean dorados y crujientes.
Retirar y dejar enfriar.
Servir las tostadas con el dip de queso y salmón ahumado acompañado de las cebollas y pepinos.
Acompañar de un vino blanco helado.Pienso en un saugvinon blanc, Nice!..
Como me gusta esta pastita.....para mi es una delicia y simbolo de fiestas!!!....que rico!!....te quedo deliciosa....Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteQue rico!
ReplyDeleteTodd would love this Gloria. He loves smoked Salmon. Hope your mum is feeling better! Love and hugs! xxoo
ReplyDeleteE' sempre una delizia il salmone come lo hai preparato, veloce buone e chic baci
ReplyDeleteDelicioso!! a mi también me encanta picotear y este dip con salmón y queso...buenísimo. Besos
ReplyDeleteQue tostaditas más sabrosas, esto se ve de 10. Saludos
ReplyDeleteThis looks like a delicious little appetizer that anyone would enjoy.
ReplyDeleteSuch a lovely appetizer to share around ♥
ReplyDeleteKeeping this recipe for the holidays; we love smoked salmon and so happy to find this new way of serving it.
ReplyDeleteRita
Que cosa más rica.
ReplyDeleteEl dip debe estar delicioso.
Me encanta tu foto de perfil, es muy linda.
Un beso.
Gracias Marcela, siempre de alguna forma hago salmón, el año pasado hice un salmón en puff pastry que quizas haga este año (ves que la Espe sólo come pescado) aunque a mí me encnata, cariños,gloria
ReplyDeleteGracias Diana! x gloria
Is nice for Todd dear Marie and is yummy! send you huggs and kisses, gloria
Grazie Stefanía, thanks by coming. baci gloria
Gracias Rosana , queda muy bueno, gloria
Gracias José Manuel, cariños, gloria
Thanks a lot Lisa, I love appetizers, are nice! gloria
Thanks dear Anna, huggs gloria
Thanks a lot Rita is a yummy recipe for holidays and you keep one day before, xx gloria
Gracias Kako me encnata el salmón.
ah respecto a la foto en la casa encontraban que estaba muy seria en la foto, ya sabes, besos Kako, gloria
Sich a lovely dip to offer our guests Gloria.
ReplyDeleteThis is a lovely dip. My kids would love these, they love cheese and they love dips, this would be perfect!
ReplyDeleteI love salmon! This recipe looks delicious. I've always wanted to try salmon this way, but haven't yet. And I love your tip about saving money on the smoked salmon, too. Wonderful! Thank you. =) <3
ReplyDeleteThis looks like a great party food. Thanks for sharing! Blessings to you my friend!
ReplyDeletePerfect for this time of year Gloria - Thanks.
ReplyDeleteGreat dip idea.
ReplyDeleteOften, I would prefer having many appetizers such as this one and skip the main meal all together.
ReplyDeleteNot so for dessert...that's to important to give up. LOL
Nice recipe Gloria...thanks ;)
Flavourful wishes,
Claudia
Hola Glorita!! Que rico aperitivo...me imagino una rica terracota, unos poquitos sour y tu dip de salmón ahumado, rico,rico!!
ReplyDeleteQue tal te ha ido??Lista para las vacaciones??
Cariños!!
Pucha Loca...no había visto tu blog hacía rato...esque estube fuera de servicio porque murió mi Papito. Pero que ricas recetas y que navideño lo tienes, me encantó y la casita de galletas con las galletitas de hombrecitos están maravillosas, que amorosa.
ReplyDeleteUn beso!!
Muy buena idea hacer cundir el salmón ahumado, que es un sabor tan rico con esta pastita, me la llevo.
ReplyDeletethis is the definition of a classic appetizer. very elegant indeed, gloria!
ReplyDelete¡Que delicia! es una mezcla muy rica.
ReplyDeleteUn abrazo.
Gloria, I adore salmon and cream cheese - a great Chrissie idea.
ReplyDeleteThanks Valli, x gloria
ReplyDeleteThanks kitchen flavours, I love dips too!
Thanks Ree, I send you a lot of huggs!
Thanks Alicia, this is a nice disp for Christmas, gloria
Thanks Brownie girl, gloria
Thanks a lot Cynthia, x gloria
Claudia sometimes I love apetizers more than others food, LOL xgloria
Rosario, que bueno verte, me vas a creer que me acordaba de tí, quería ver unas recetas, que siento lo de tu papito amiga, eras muy cercana a él, te iré a ver, gloria
Si Pilar, además así queda más suave y es muy delicioso igual, cariños, gloria
Thanks a lot Grace, you always are nice! gloria
Gracias Amparo,muchos cariños, gloria
Thanks Cakelaw, really I love salmon a lot!
gloria
This looks like a delicious
ReplyDeleteYour homemade dip look so delicious and is a great idea for Christmas entertaining. Thanks for sharing :D
ReplyDeleteThat looks wonderful,Gloria! Great for a holiday brunch!
ReplyDeleteI love this recipe, Gloria. I make an Ina Garten one very similar. We could eat it for dinner!
ReplyDeleteDinetone thanks a lot, thanks for stopping by, gloria
ReplyDeleteZoe really is delicious, thanks a lot, gloria
Thanks Erica, I think in Holidays and yes is nice, gloria
Barbara, thanks, really for Christmas is perfect! gloria
Simple y delicioso! un dip perfecto para cualquier momento y ocasión!
ReplyDeleteQue buena cara tienen estas tostaditas con esta cremita que has confeccionado.
ReplyDeleteQuedan anotadas para DÍAS ESPECIALES!! :)