10 September 2010

Gateau soufflé au citron (Lemon soufflé)








You remember my lemon Pie, I realy love Lemon desserts, are so light and delicious and this lovely recipe I adapted from Les Foodies  a french link , I love it recipes.
The best the recipes are easy, yummy and simple.I hope you enjoy this Lemon soufflé.


Ingredients (4 servings)

4 eggs
100 grs. caster sugar
50 grs melted. margarine
1 lemon (the juice and the grated peel)
3 tablespoon of flour
1 tablespoon of sugar glass
30 cl. milk
Method
Preheat the oven at 170° C.
Separate the yellows from the white eggs. In a medium bowl beat the yellow with 50 grs.  sugar until are bubble and white. Add the melted margarine and the lemon juice.
Add the flour and milk mixing well.
Whipp the whites until are firm and add the remained sugar.
Add this merengue slowly  to the batter.
Empty the batter in a greased soufflé mold  or similar.
Place in the oven about 15/20 minutes, the souflee will be golden .
let chill and powder with sugar glass.
Is nice with vanilla Ice cream and some berries
.


















EN ESPAÑOL

Soufleé de limón



Recuerdan mi Pie de Limón de la semana anterior? ahí les decía que me gustan mucho los postres con limón son deliciosos y refrescantes.
Encontré esta receta de souflée d elimón en Les Foodies es un portal de recetas francesas muy bueno lo pueden ver en el link.





Ingredientes (4 personas)

4 huevos
100 grs. azúcar impalpable
50 grs. de margarina derretida
1 limón (su jugo y la ralladura)
3 cucharadas de harina
1 cucharada de azúcar glass (azúcar flor)
30  cl de leche

Preparación
Precalentar el horno a 170° C
Separar los huevos, las yemas de las claras.
En un bowl colocar las yemas con 50 grs. de azúcar y batir bien hasta que estén espumosas y blancas.
Agregar la margarina derretida, el jugo y la ralladura de limón y la harina. Mezclar bien
Agregar progresivamente la leche.
Batir las claras a punto de nieve como para merengue.
mezclar con la preparación anterior, mezclar suavemente el merengue con el batido de yemas.
Vaciar la mezcla en un bol para soufflé enmantequillado.
Llevar a horno por unos 15 a 20 minutos hasta que este firme y dorado.
Espolvorear con azúcar glass y dejar enfriar.
Se puede servir con helado de vainilla y algunas berries.

50 comments:

  1. It looks wonderful! It will be a little while before our lemons are ready to pick. Can't wait.

    ReplyDelete
  2. Looking good! I can almost taste it from here.

    ReplyDelete
  3. This looks like a wonderfully light and fluffy lemon souffle. It looks quite heavenly.

    ReplyDelete
  4. A lovely decadent souffle!

    ReplyDelete
  5. i haven't mastered the art of souffle yet. impressive work, gloria!

    ReplyDelete
  6. I love lemon too Gloria, and this looks wonderful! I can almost taste it now! Great dessert! Have a wonderful weekend! xxoo

    ReplyDelete
  7. Que delicioso tiene que estar esto con limón, Muy rico.

    Saludos y buen fin de semana. Saludos

    ReplyDelete
  8. Gloria questo dolce è super mega galattico!!bravissima!!!!!

    ReplyDelete
  9. You are definitely on a lemon roll, Gloria! Keep it up. This souffle looks perfectly delicious!

    ReplyDelete
  10. Thanks a lot Lyndsey, I love lemon too, gloria

    Thanks peachskins is my favorite too! x gloria

    Thanks Chele I love soufflés, gloria

    Thanks Christine and thanks by coming, x gloria

    Thanks Fivestars! x gloria

    Thnaks Grace this souffle is nice and easy! x gloria

    Thanks a lot dear Marie, have a lovely weekend too, huggs to you and Todd! xoxoxo gloria

    Gracias José Manuel si es suave y rico! x gloria


    Grazie mile Federica, you are so sweet! gloria

    Thanks a lot Barbara, have a lovley weekend, x gloria

    ReplyDelete
  11. I know I would love this souffle. I'm lover lemon however it is presented but this sounds especially good. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  12. Glorita linda, esto debe ser una delicia, me voy a llevar tu receta y la voy a preparar, suena muy rico.
    Como vai pal 18??, tengo que escribirte.
    Besos

    ReplyDelete
  13. It looks delicious and I love that lemon flavor. The colors in the first pic are gorgeous, great photo!

    ReplyDelete
  14. amiga que delicia debe ser ese soufle mmm me encantaria comer un poquito
    tiquitiqui tiquita! preparando el 18
    besos

    ReplyDelete
  15. Thanks Mary I love lemon too, I love this recipe.Have a lovely day and blessings, xx gloria

    Kako, este postre te encantará por lo liviano y delicioso, mira para el 18 hoy fuimos de compras porque van a haber 3 dias que quizas algunos negocios no habran, es mejor comprar antes.
    Vendrán mis papas si Dios quiere.
    A mi me gusta pasarlo tranquila en la casa.
    Y quiero preparar un post para la semana que viene de "18" besoss, gloria

    Pam I love lemon too! x gloria

    Gracias Angélica, que vas a preparar para el 18? besos

    ReplyDelete
  16. Uma delícia!! Fiquei salivando!!

    Beijos

    ReplyDelete
  17. Con lo que me gusta el limón, creo que pronto tendré que preparar este Soufleé de limón

    Un abrazo

    ReplyDelete
  18. Se ve realmente delicioso y suave. Con tu permiso, me apunto la receta para probarla.
    Un beso.

    ReplyDelete
  19. Yumm i can imagine the citrus flavour in it. Super.

    ReplyDelete
  20. Ya sabes que adoro la repostería casera. Además de lo sabrosa y sana que es se suma que entraña una gran dificultad. Yo no me atrevo con la repostería, son palabras mayores, pero muy a gusto me tomaría un buen trozo de tu tarta junto con una taza de té, en la tarde plácida de estos días, otoñales acá, primaverales allá. ¡Y qué vajilla tan linda tienes!
    Una rica tarta, una taza de té, una tarde apacible, silencio, brisa, una agradable charla... Puro Zen.
    Besos.
    =^_^=

    ReplyDelete
  21. Beautiful, Gloria. The soufflé looks so dark in the pan, and then one sees that brilliant, creamy looking middle-that's nice (smile).

    ReplyDelete
  22. Gracias Fatima, beijos, gloria

    Gracias Cova, es muy bueno. x gloria

    Gracias Morguix, por supuesto las recetas son para probarlas y degustarlas, besos gloria

    Thanks Happy Cook, I love lemon always! gloria

    Gracias Ferrán,me encanta la loza o vajilla hermosa, es parte del placer de cocinar y compartir el cariño, mucha me la hen regalado y otra la he comprado a través de los años, gracias por venir, cariños, gloria


    Thanks a lot Stella, is a nice soufflé, I love it, thanks for stopping by, x gloria

    ReplyDelete
  23. I love lemon in both sweet and savoury dishes Gloria!!

    ReplyDelete
  24. Me too Vall, thanks for stopping by! xx gloria

    ReplyDelete
  25. léger et citronné, j'adore
    bonne soirée

    ReplyDelete
  26. Hola Gloria, a mi también me gustan mucho los postres de limón, esa acidez es tan rica. Tu postre se ve delicioso. Cariños

    ReplyDelete
  27. Merci Fimere, Je aime el citron, besoos gloria

    Gracias Claudia volviste de tu viaje? gracias por venir, muchos cariños, gloria

    ReplyDelete
  28. Que elegancia, te luciste, una receta para impresionar a cualquiera... esto si es lo mió con limoncito.

    ReplyDelete
  29. I love lemon desserts too, and this looks superb.

    ReplyDelete
  30. LEMON...I just love anything with lemon, too! Beautiful dessert, Gloria! Many thanks for the get-well wishes... much appreciated. :o) Happy Day ((HUGS))

    ReplyDelete
  31. That soufflé is so tempting! I love lemony desserts.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  32. Querida Pilar, todo lo que sea con limón me encanta por eso a veces combino las berries con limón, feliz 18 amiga te deseo desde aquí, gloria

    Cakelaw I love too, I love lemon, gloria


    Hi Tracy, thanks sor stopping, by, I hope you are so fine, send you huggs, gloria

    Thanks Rosa I love lemon too! Cheers gloria

    ReplyDelete
  33. Una receta muy novedosa y se ve muy rica. A mi también me encantan los postres de limón, incluso el helado de limón es mi favorito.
    que tengas una linda semana
    Edith

    ReplyDelete
  34. I adore lemons and I can't think of anything better than a warm lemon souffle. This looks wonderful. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  35. Gloria....tarde pero llego....estaba en reposo...Como me ha gustado este souffle de limon....es uno de mis favoritos....tengo tantas cosas por hacer que no se por donde empezar.....debere hacer una lista!!...te quedo delicioso......Abrazotes, Marcela

    ReplyDelete
  36. Gloria....this looks so tempting!!! I'm holding myself back from getting this made right away ;o)
    Thanks for sharing this wonderfully light dessert.

    Ciao for now,
    Claudia

    ReplyDelete
  37. Gloria este es un souffle que hay que probar, es sencillamente delicioso.
    Besos

    ReplyDelete
  38. Que apetecible! tiene que estar delicioso, besos.

    ReplyDelete
  39. Un dessert délicieux. J'aime beaucoup.
    Bonne semaine et à bientôt.

    ReplyDelete
  40. Gracias Edith, si no conversamos antes te deseo un feliz 18 amiga, besosss, gloria

    Thanks Mary, I love lemon too, blessings, gloria

    Gracias Marcela, es lo mismo que me pasa a mí se me acumulan las recetas y es tan difícil a veces elegir, besos y deseo que estés mejor, gloria

    Thanks a lot Claudia is a nice recipe, huggs dear, ciao, gloria

    Gracias Annie, cariños, gloria

    Gracias Rosana es muy rico, cariños, gloria

    Nadji, merci beaucoup mon amie, besoos, gloria

    ReplyDelete
  41. This looks wonderfully delicious...SO light!! And you photographed it beautifully... lemon..sigh...j'adore!
    Ronelle

    ReplyDelete
  42. I've never even dare attempt a souffle!

    ReplyDelete
  43. Gloria, love the idea of lemon in souffle...yours look so yummie...haven't tried making souffle yet :-)

    ReplyDelete
  44. Thanks a lot my frenchkitchen, I love lemon too! xx gloria

    Thanks dear Blonde,try this is really easy, gloria

    Thanks dear Juliana, you are nice always! x gloria

    ReplyDelete
  45. i'm always so impressed by souffles. nicely done, gloria!

    ReplyDelete
  46. Wow neat! This is a really great site! I am wondering if anyone else has come across something
    exactly the same in the past? Keep up the great work!

    ReplyDelete
  47. Thanks a lot Grace, x gloria

    Thanks anonymous, and thanks for stopping by! gloria

    Gracias Bollis, x gloria

    ReplyDelete
  48. A beautiful soufflé...Looks perfectly light and delightful. A great recipe :)

    ReplyDelete

Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted