This is a really classic from Chile, "Pastel de Jaibas" (Crab pudding)
This pudding in its own shell crab is a typical of my country, I did it for the past summer when we went to the beach a few days.
It is absolutely delicious, I did it in their shells but can be done in small bowls, ceramic or clay.
This recipe is from Coco Pacheco chef, a fantastic chef from Chile specially in fishes and sea food.
It is absolutely delicious, I did it in their shells but can be done in small bowls, ceramic or clay.
This recipe is from Coco Pacheco chef, a fantastic chef from Chile specially in fishes and sea food.
Ingredients (6 servings)
2 tablespoon of oil
1/2 teaspoon of red pepper grinded
2 cloves galic grinded
1 cup of chopped onion
1 pinch of oregano
1 cup of fish soup or seafood soup
500 grs. crab meat shredded (or frozen crab meat)
8 slices white sandwich bread without crust soaked in milk
4 tablespoon of parmesan cheese grated
2 tablespoon of butter
salt and peper
3/4 cup heavy cream
METHOD
1. In a saucepan heat the oil and red pepper, and cook with the garlic cloves and chopped onion, until are tender.
2. Add the oregano and the fish soup, cook to medium heat until boil.
3.Add the the crab meat to this mix and stir .
4. Add the soaked bread, the grated cheese and butter.Seasoning with salt and pepper and stir all the time until is thick .
5. Set aside and add the heavy cream and cook by a while.
6. Empty the crab mix in a clay or ceramic dish or little ceramic bowls.Or the crabs shell clean and dry.
Sprinkle with grated cheese Cook at oven to medium heat until are golden (About 20 minutes)
Serve inmediately.
EN ESPAÑOL
Pastel de Jaibas (Pastel de cangrejo)
Este Pastel de Jaibas es un clásico de mi país, Chile.
Lo hice para el verano cuando estuvimos unos días en la playa.
Esta receta es de Coco Pacheco un muy buen Chef de Chile especialmente en pescados y mariscos , tiene un restaurante delicioso.
Ingredientes (6 porciones)
2 cucharadas de aceite
1/2 cucharadita de paprika o pimentón molido
2 dientes de ajo picados finos
1 taza de cebolla picada fina
orégano
1 taza de sopa de de pescado o de mariscos
500 grs, de carne de cangrejo o jaiba desmenuzada
8 rebanas de pan blanco de molde (en tajadas) sin las cortezas
y remojadas previamente en leche
4 cucharadas de queso rallado
2 cucharadas de mantequilla
sal y pimienta
3/4 taza de de crema o nata espesa
Preparación
1. En una olla calentar el aceite a fuego medio con el pimentón molido y cocinar con los ajos y la cebolla hasta que estén blandos sin dorar.
2. Agregar revolviendo el orégano y caldo de pescado, llevar a fuego medio revolviendo.
3. Limpiar la carne de cangrejo para eliminar cualquier dureza, (se puede hacer tambien con carne de cangejo congelada) y se añade a la mezcla anterior. Revolver.
4. Agregar revolviendo el pan remojado en leche, el queso rallado y mantequilla. Sazonar con sal y pimienta, revolver hasta que la mezcla espese y hierva.
5. Al final agregar la crema o nata espesa, cocinar por un rato..
6.Verter la mezcla en una fuente de cerámica o de greda, o en los caparazones ya limpios, espolvorear con queso rallado y llevar a horno por unos 20 minutos hasta que estén dorados.
Servir inmediatamente.
Oh WOW! I love crabs!
ReplyDeleteRiquisimo, y ademas con sabor a vacaciones!!! Muchas gracias por traerme un rayito de sol.
ReplyDeleteUn besote
Pero que maravilla, es todo un plato de lujo!
ReplyDeleteBesos!
An interesting pudding! Mmhhh, fresh crab...
ReplyDeleteCheers,
Rosa
How delicious and I love the presentation in the crab shell!
ReplyDeleteNever have seen this dish! Looks great!
ReplyDeleteUna receta bien original y sabrosa. Y la verdad muy fácil de preparar.
ReplyDeleteComo muy bien dicen Eva y Laura: todo un plato de lujo con sabor a vacaciones!
Un perfecto homenaje a Chile.
Y hacer notar que la presentación es una auténtica obra de arte, con esos preciosos platos en que viene servido tu rico menú.
...Y un beso muy grande para ti, y todo mi cariño y mi solidaridad para el pueblo chileno.
ReplyDeleteIt sounds delicious Gloria and what a gorgeous presentation!
ReplyDeletevery interesting. This looks so nice the way you served it in it's own shell. Another one I really want to try. Yum!
ReplyDeleteUna absoluta delicia. Me "copio" esta receta: la haré en cuanto pueda.
ReplyDeleteUn abrazo.
Thanks Peachskins, I love crab too! gloria
ReplyDeleteGracias Eva, ya te llegarà la primavera y el verano, besoos, gloria
Gracias Laura me encanta la comida de mar, besos gloria
Dear Rosa this pudding is really nice, tahnks, gloria
Thanks 5 star foodie, is really yummy, gloria
Thanks a lot dear friend, Buffalo I think you really coul enjoy this crab dish,xoxoxo gloria
Gracias Ferràn y gracias por tus saludos, gloria
Thanks a lot dear Valli I love crab! gloria
Yes Lyndsey is really yummy we love seafood, thnaks by coming. gloria
Moroguix, gracias, te encantarà te lo aseguro pruèbaña, besoos, gloria
C'est excellent, le crabe.
ReplyDeleteBon weekend.
Maravilhoso! Adorei!
ReplyDeleteBjo
Bom fim de semana
Gloria I love crab. I don't often get fresh crab. This sounds gorgeous. It would make a lovely starter for a dinner party xxx
ReplyDeleteGloria, espero que tú y los tuyos estén bien.
ReplyDeleteGracias a Dios mi familia y yo estamos muy bien, solo el terremoto botó dos muros divisorios de la casa, nada que no tenga arreglo.
El pastel de Jaiba se ve realmente espectacular, además es mi favorito.
Te cuento que hice tu receta de Kuchen de Ricotta y me quedó muy rica, le tomé hata fotos jajjaja.
Un gran abrazo.
Saveurs vous remercie beaucoup, ont un beau week-end , gloria
ReplyDeleteGracias Fatima, buen fin de semana para tì tambien, gracias por venir, gloria
Dear Brenda I love crab too, but sometimes is not easy to find fresh, but is delicious and kids love a lot.
Thanks by coming, have a wonderful weekend my friend, gloria
Gracias por venir Cecilica, me alegro que dentro de todo estes bien, es impresionante cuando uno va hablando con la gente todo lo que se va sabiendo de personas, de pèrdidas, de dolores, aah me encantarìa ver tu foto del kuchen de ricotta, es uno de los que me encantan, si el Pastel de jaibas lo hice para las vacaciones, estabamos en Las Cruces donde afortunadamente venden jaibas frescas, asì que hicimos entre todos el proceso, cocerlas, sacarles la comida y preparar el pastel, pero vale la pena, un abrazo, gloria
I'm dying to try stone crabs. And your pics are great. Love those blue dishes.
ReplyDeleteHi I have a awards for you on my blog, come and look
ReplyDeletegood day
Me encanta el cangrejo y por vecees encuentro centolla en el supermercado.
ReplyDeletePara mi que me gustan los cangrejos este plato es una delicia de los Dioses.
PS; Que linda cancion,la que has puesto en tublog, quien canta?
Besos
I love Crabs, Jules, thanks by coming. we were lucky can eat fresh crab not always is find! thanks
ReplyDeleteThanks a lot Fimere, you are a sweet dear, I will, xoxoxo gloria
Querida Sylvia gracias con mi mamá conversabamos precisamente de la centolla (es muy cara aquí) pero es maravillosa, ella es de Punta Arenas por eso recuerda siempre las centollas. Son exquisitas.
El que canta es Eduardo Gatti y tambien puse a Fito Páez de Argentina, Eduardo Gatti es un cantautor maravilloso que me encanta, escucha la letra de las canciones son especiales. besoos y gracias por venir amiga.
gloria
Gloria, this is a beautiful dish, and so luxurious!
ReplyDeleteThanks a lot dear Christine. Thanks by coming, gloria
ReplyDeleteOh Gloria, what a torture to see what you feature and not be able to taste it....looks fabulous and so yummie...nice pictures!
ReplyDeleteThanks Juliana , really I would like share the food too, huggs. gloria
ReplyDeleteI've never had this dish before but I love crab so I am sure I would enjoy it.
ReplyDeleteFabulous presentation and everthing in this recipe looks amazing! I def need to try this one...thanks for posting!
ReplyDeleteWhat a lovely looking recipe. We don't have easy access to crab in the middle of the prairies her in Alberta... but, I love it - and I wish I had more experience with cooking with crab, And, greater accessibility to the crab!
ReplyDeleteValerie
Su sabor debe ser exquisito. Además la presentación me ha encantado.
ReplyDeleteBesos
Oh, I love this dish, Gloria! And it's lovely served it the crab shell. I have some lovely ramekins that would be perfect.
ReplyDeleteThank heaven I live in Florida where finding fresh crab is not a problem!
c'est excellent et présenté de cette façon ça me met en appétit
ReplyDeletebonne journée
Thanks a lot Pam, xxxgloria
ReplyDeleteTonya you are so nice, we love crab too, gloria
Valerie, thanks a lot,we love crab too, gloria
Mese que amorosa eres, gracias, gloria
Thanks a lot Barbara, you are so nice, I love crab too, always! gloria
Fimer vous remercie beaucoup, j'aime vraiment tout ce qui est fruits de mer, , baisers merci d'être venus, gloria
Me encanta el cangrejo, que bueno el pastel.
ReplyDeleteGracias Marga, es una receta muy buena, besoss gloria
ReplyDeleteGloria,
ReplyDeleteMe fascina el pastel de jaibas, gracias por la receta!
Los mariscos son una de las riquezas que más valoro de nuestro país.
Un beso
Gracias Sol y gracias por venir a verme.Si, me encantan los mariscos tambien. besoos, gloria
ReplyDeleteI think you know from my last post that I LOVE crab so this was great to see. Another unique dish. I would just love this.
ReplyDeleteYou make so many great points here that I read your article a couple of times. Your views are in accordance with my own for the most part. This is great content for your readers. fishmeal
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