27 May 2008

Libanese's Rice with fry meat balls (Kibbe or Kubbe)






Well, well here at my wright a free advice that I make to Carozzi pastas,



I want to add some pictures of the paste that I use to the Rice and I find this,



So is the Carozzi people look this you may be support my blog!!




This paste I use to the Libanese's rice that I will explain, here the name is Cabello de Angel but sure there in others countries have an other name, is a type of pasta little and short that is used in soups too.






In all case Carozzi is a so good paste that I used many years ( is so antique here)



The first I thought was post about the Libanese's rice but after I add other recipe of beef meat balls with burghol, I have other Libanese's recipe in my Labels with chopped walnuts is so nice too.



I told you the other time these recipes are from my Mother in Law that come from a Libaneses and Palestine family.







Ingredients



Two cups of white rice (washed in cold water)



1 cup of paste as the picture type Carozzi



3 spoonfuls of oil unsaborized



1 teaspoonful of yellow curry powder



salt







METHOD

In a pot fry the cup of little pastes, until be golden to brown. (The first time I eat them I thought were burned!!) add the cups of white rice (washed in water and dry with a colander) to the golden paste and add curry powder and salt, stir again, slow the fire, and add 4 cups of boil water and stir with a woodspoon.



Cook at so slow heat by 20 minutes. (If you have I use the antique toaster to place under the pot ).



Let the mix rest by 8 minutes when is cook.



Serve with the fry meat kibbe balls.




FRY MEAT KIBBE BALLS




Ingredients




500 grs. of grind beef meat


1 cup of burghol wheat (In natural stores or Supermarket) (You may buy in Amazon too)


1 spoonful of oil (olive or unsaborized)


1 spoonful of chopped chives


salt and pepper


Oil unsaborized to fry the balls




Method


Place in a bowl the cup of burghol wheat with a cup of cold water, soaked by 1 hour.
Strain in with a colander, dry and press well with the hands.

In other bowl add the wheat burghol to the grind beef meat, and join well.
Add the oil, salt,pepper and chives chopped, join.
Make little balls and to fry and dry in a paper towel before to fry in a frying -pan.
(Because if they have some water with the hot oil, can splash.
Cook to medium heat.
When are little golden are Ok. Let them in a dish with a towel paper and serve with the rice.
EN ESPAÑOL
Bueno, arriba puse a pastas Carozzi para mostrar el tipo de fideos que se usa para este arroz Libanes, es un tipo de fideo corto, pequeño que aquì se llama cabello de angel pero en otras partes sabe Dios como se llamarà, por eso la foto de Carozzi.
Bueno si los señores de Carozzi ven esto podrian apoyar mi Blog ya que les hago propaganda gratis, y en dos idiomas señores!!
Lo primero que habìa pensado es poner el arroz Libanes pero despues agreguè estas bolitas de carne con trigo burghol que se agregan a otra receta que habìa publicado de Kibbe con nueces molidas.
Pueden encontrarla en "Labels".
Casi todas estas recetas libanesas provienen de mi suegra, ya que mi marido es de familia Palestina/Libanesa, asì que me he visto en la obligaciòn de aprender esta comida tambièn, la verdad es que es rica y a los niños tambièn les encanta.
Ingredientes
2 tazas de arroz blanco(previamente lavado en agua frìa)
1 taza de fideos cortos (tipo Cabello de angel)
3 cucharadas de aceite sin sabor
1 cucharadita de curry amarillo en polvo
sal a gusto
Mètodo
En una olla freir los fideos pequeños hasta que estèn dorados casi medios cafecitos (la primera vez que comì este plato pensè que los fideos se habìan quemado, pero no)
Agregar el arroz previamente lavado y secado en un colador,revolver bien con una cuchara de palo la mezcla de arroz y fideos,agregar la sal y el curry y mezclar bien.
Agregar 4tazas de agua caliente, revolver y poner a cocer a fuego lento, yo prefiero poner un tostador debajo para que se cocine lento.
Cocinar por 20 minutos. Cuando estè listo dejar reposar por unos 8 minutos antes de servir.

Bolitas de carne con trigo burghol
(Kibbe meat)

Ingredientes

500 grs. de carne molida (posta o tàrtaro)
1 taza de burghol
sal y pimienta
1 cucharada de aceite de oliva o sin sabor
1 cucharada de ciboulette picado fino
Aceite para freir el kibbe.

Mètodo

Remojar el trigo burghol con una taza de agua frìa, por una hora.
En otro bowl unir la carne molida con el trigo remojado, estrujar muy bien el trigo antes de ocupar, apretarlo con la mano para que no le quede agua. agregar la cucharada de aceite, el ciboulette,la sal y la pimienta, unir bien y hacer las bolitas de carne.

Pasar por una toalla nova o de papel por si tuvieran algo de agua, para que no salte en el aceite

En un sartèn colocar aceite para freir, fuego medio, dorar ligeramente y al sacarlas ponerlas en un plato sobre un pedazo de toalla de papel para secarlas.
Cuando estèn listas servir con el arroz Libanès.
Este plato completo se puede calentar sin problemas en el microondas.




















33 comments:

  1. Frying the pasta sounds interesting and the meatballs sound tasty.

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  2. Thanks Kevin is really tasty!!xGloria

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  3. I love these types of dishes Gloria, it truly sounds amazing:D

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  4. Very delicious looking and I love your plate Gloria!!

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  5. We have the same name for this pasta in the U.S. -- Angel Hair Pasta -- one of my favorites. I use it often. This does sound really good.

    Gloria, I have an award for you on my blog. Enjoy and have a great day!

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  6. Uy, mi niñaaaaaa! Cosa mas rica, por Diós! I'm so glad the comments are back! There were a couple of days the comments link wasn't showing up for me. :) XO

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  7. Vall, is really nice to eat! xGloria

    Thanks Marie, andI know why you like the plate say: Buon Appetito, Marie these plates are italian!! xxxGloria

    Thanks Joy I appreciate you say me by Cabello de Angel (Angel's hair) I dont have idea how say. xxThanks I will to your Blog. Gloria

    Sí, Niiki, something in your site, but now is OK didn't?? Yesterday I went to your blok Three times, the last time I can place the comment!!
    We need feel our friends!!!! besos mi niña Gloria

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  8. Another yummy dish! Your family is the best fed out there!

    xoxox Amy

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  9. Hola Gloria,
    que buena pinta tiene!!! En España tambien se llaman fideos cabello de angel.
    Que pases un buen dia!!
    Besos

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  10. Amy, you don't believe this, I was thinking in you I dont know why!! Thanks to passing by!! besos Gloria

    Paulova, que alegrìa me has dado estoy un poco tristona hoy, gracias por visitarme, ji, yo complicandome y entodas partes se llaman Fideos Cabellos de Angel, pero Y como iba yo a saber???Que tengas un precioso dìa.xxGloria

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  11. Ooooh your meat ball dish sounds delicious!! Another yummy treat for our "sweet" Gloria :)

    Rosie x

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  12. Thanks Rosie, You are so sweet really xGloria

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  13. Gloria:
    Aún no me he acostumbrado a tu nuevo aspecto. Estás muy guapa. Gracias por tus comentarios. Qué receta tan rica. ¿Qué tipo de carne empleas?.

    Un besote.

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  14. Gloria, what a wonderful and easy way to prepare rice...your husband must have been so happy!

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  15. Gloria tu veras como vas remontando el dia, sobre todo con unos fideos cabello de angel ( ese nombre levanta el animo).
    Un besazo y aqui decimos: "palante como los de Alicante"!!
    B U E N D I A!!!!!!!!!!

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  16. Tarta Sacher, gracias, pero te dije que no querìa ser màs una "gansa" ji!! Gracias Gloria


    Peter, you are so lovely (I told you before??) but the more enjoy these areb the Twins, are the best!! xxGloria

    Gracias Paulova eres tan amorosa, Si yo tambièn creo que hay que echarle pa e lante!! besos Gloria

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  17. Hi Gloria,
    It's wonderful to have such recipes from different cultures. Even better if they come from family!

    xx nora

    p/s: thanks for your support for my blog block!

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  18. Nora Thanks. You know I lovwe your blog dear Nora xxxGloria

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  19. This comment has been removed by the author.

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  20. Hola Gloria:
    Te voy a pedir un favor, a partir de mañana sábado pásate por mi blog, habrá una cosa recién hecha para ti. Besos.

    Primero me equivoqué y suprimí el comentario.

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  21. Hola de nuevo Gloria.

    Ciertamente son dos las cosas que tengo para ti a partir de mañana. Una de ellas espero te haga reír y te la tomes con humor como lo he hecho yo. Besos

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  22. Gracias tarta sacher, mañana te veo.xxGloria

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  23. Nunca prove fideos fritos, pero lucen bien,el kibbe me encanta, lo hago un poco diferente , con menta y pimienta siria. Al igual el tuye esta buenisimo

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  24. Querida Sylvia, de verdad hay diferentes recetas de kibbe usando siempre el bourghol, y los aliños varian de hecho aquì en el blog tengo una receta con nueces que es muy rica. Mi suegra no le ponìa nueces. Y esta otra receta que hice es màs parecida a la que ella hacìa. Creo que el arroz te encantarìa queda muy rico para acompañar el kibbe.
    Gracias por venir ¿Està lista tu cocina ?? xxx Gloria

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  25. Gracias Gloria por tus comentarios y aclaraciones sobre la carne que empleas.
    Yo tuve una mala experiencia con un soplete de cocina y aunque van bien me gusta poco usarlos; me compré hace tiempo una pala eléctrica que aunque me costó cara es para toda la vida.
    Acuérdate que te espero mañana. Tendrás en mi blog dos cosas recièn hechas para ti. Besotes

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  26. Gracias Tarta sacher, nos vemos,xxGloria

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  27. fried pasta with meatballs!! delicious!! hmmm i think i know what i'll cook tonight!!

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  28. Is very yummy Dhanggit!! love xxxxxGloria

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  29. Oh this looks good. Something I've never tried but definitely have to!
    Vicky xxxx

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  30. Hola Gloria, es la primera vez que visito tu blog, es encantador y muy calido,hace rato que estoy pasenado por tus recetas, son estupendas,que bueno que te descubri, asi puedo volver, un saludo, daniela

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  31. Vicky is really nice and fast! Try it we eat with salads normally!

    Gracias Daniela, que bueno que te guste,ven cuando quieras eres bienvenida! xGloria

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  32. Hello! I am so happy to find your Blog. I found it through A Year at Oak Cottage. I am a Canadian woman living in Santiago de Chile. Recipes in English that use the local ingredients are exactly what I am looking for. And your blog makes me feel as though I have a friend in Chile.
    Thanks again ... Lynn
    lynnschlecker@yahoo.ca

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  33. Hey guys its theme is very interesting and I think we should put more information ... thanks for letting me comment

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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

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Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

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