1 May 2008

Lettuce and Camembert cheese's salad with waltnuts(Ensalada de lechuga con queso camembert y nueces)















This salad is nice and fresh, special to the countries are in Spring/Summer but I love this all year!!

We eat today with daughter and we are in Atumnn but was a sunshine but a little cold day.











I find two types of Lettuces that I show here but you may make with any nice and good lettuce



This salad with cheese and wlatnuts you can eat how principal dish.






I find a normal and organic, I place the picture because I don't know the name in english of differents lettuces, any way all lettuces are delicious I think.


To caramel waltnuts

3/4 cup of waltnuts

1/4 cup of Honey

50 grs. granulated sugar

2 spoonfuls of water

a pinch of salt



Ingredients to salad



lettuce's leaves (different type)

1 red capsicum in slices

80 grs. Camembert's cheese in crumbles

(can be Brie too is so nice to this)

2 garlic cloves chopped

1 teaspoon of ginger podwer

2 spoonfuls of Soya sauce

1 spoonful of oil

Lemon's juice

salt

2 spoonfuls of vinager(optative)



In a pot place the waltnuts and cover them with boiled water, and place to the heat by 5 minutes.

Take out in a colander to dry and reserve. In a pot place the honey,two spoonfuls of water, sugar and a pinch of salt. To caramel the nuts stirring all the time and when the mix is thicken take out, this is about 5 minutes.

Empty the in a oil greased baking tray and carry to the oven to medium heat by 10 minutes, turn up once in a while to golden all.

When are ready let chill in other dish separated because with honey sometimes they stick.

Dressing to salad



In a beat Juice or similar, mix the garlic cloves,ginger podwer, the oil, lemon`s juice, soya sauce and salt, mix well.



In a large dish salad place the lettuce, red pepper, waltnuts and camembert and empty a little of the dressing and taste, if is OK you may serve and place in a little bowl the dressing if somebody want to add more. (To childs I only add, oil, salt and lemon)



EN ESPAÑOL



Ensalada de lechuga y queso camembert con nueces acarameladas



Esta ensalada es deliciosa y fresca especialmente para los que van camino al verano y ahora estan en primavera, pero la verdad es que yo la hago siempre.

Hoy dìa que era un dìa otoñal con sol pero frìo,la preparamos con mi hija, como lleva nueces y queso se puede comer perfectamente como un plato único.

Yo encontrè de dos tipos de lechuga pero puede ser de cualquier tipo.



Para caramelizar las nueces



3/4 taza de nueces partidas

1/4 taza de miel

50 grs. de azùcar granulada

2 cucharadas de agua

1 pizca de sal



Ingredientes para la ensalada


Hojas de lechuga (de dos tipos)

80 grs. de queso Camembert en pedacitos

(puede ser Brie tambièn, es delicioso)

1 pimentòn rojo cortado en tiras.

2 dientes de ajo picados

1 cucharadita de jengibre en polvo

2 cucharadas de salsa de soya

1 cucharada de aceite

jugo de limòn

sal

2 cucharadas de vinagre balsámico (optativo)



En una olla poner la nueces cubiertas con agua caliente, por 5 minutos a fuego medio.

Sacar fuera del agua en un colador y esperar que se sequen un poco.

En una olla, colocar las nueces, la miel, el agua,y una pizca de sal. Calentar a fuego medio.



Para caramelizar las nueces, revolver todo el tiempo hasta que la mezcla se espese, esto dura aproximadamente 5 minutos.

Vacìe las nueces en una lata de horno aceitada y lleve al horno por unos 10 minutos dandolas vuelta de vez en cuando para que se doren bien.

Cuando esten listas retirar y dejar enfriar un rato



Preparar el aliño



En una procesadora o similar, colocar los dientes de ajo,el jengibre, la soya,el aceite, limòn y sal.Mezclar bien y reservar.




En una fuente para ensaladas mezclar las lechugas, el pimentón, las nueces y el queso, agregar un poco del aliño y colocar en un bowl chico el resto por si alguien le quiere aliñar màs.(Yo a los niños sòlo le pongo limòn,aceite y sal)

25 comments:

  1. hola my dear gloria!! i miss you and your lovely recipes! cant wait to try this salad yum!

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  2. Dear Dhanggit!!! aniga mía, volviste Im sooo happy, we will talk soon dear, I hope you are OK.xxxa big hug Gloria

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  3. Just stopped by! Your blog is great!
    Grace

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  4. Thanks Grace Im happy you passing by!!! welcome here dear!! xGloria

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  5. Soy una fan�tica de las ensaladas y est� me parece genial. Me encanta el queso camembert y las nueces y la vinagreta suena deliciosa. Gracias por compartir esta receta.
    Y... en cuanto a tu pregunta. En realidad esty considerando estudiar gastronom�a, pero no estoy 100% segura. la mayor�a de la gente me dice que con mis notas podr�a aprovechar y estudiar otra cosa, pero me gusta m�s la cocina.

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  6. Gracias Isa y crééme, hace lo que te haga más feliz!!! yo fui secretaria mchos años, pero de verdad lo que más me ha dado felicidad es la cocina!! Pero tines tiempo eres taaan joven!! besos xxxGloria

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  7. I love your caramelized walnuts! :)

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  8. Maryan I love too, but... didn't a really tentation??? but with salads we may eat more in peace! xxxGloria

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  9. Gloria, This is such a pretty and tasty salad. I love all the flavor combinations!! :)

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  10. Thanks Marie is really tasty!I love cheese and nuts at salads! xxxGloria

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  11. You've melted my heart with this! I love camembert.
    And caramel walnuts? That sounds so amazing.

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  12. I for one can't get enough of salads and this one looks sensational, Gloria, thank you! Hope to see you around our baking adventures! ;)

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  13. Yes Emiline, we nay eat this salad and said is really healthy!!xxGloria

    Pixie I find is a fantastic idea, baking is not easy, I hope are around I love baking!! xxGloria

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  14. I really like a nice salad with nuts and cheese.

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  15. Thanks Kevin, me too!!!xx Gloria

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  16. Gloria, I have an award for you. :-)
    Wishing you a beautiful day.

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  17. I am interested in the food culture of your country. And I support your site. If there is time, please come in my site.
    From Japan
    http://food-soybean.blogspot.com/

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  18. Hola Gloria: Buenos días y felicidades por dos cosas, el premio que te ha dado Joy. que también me lo ha dado a mí y por ser madre, hoy aquí en España se celebra el día de la Madre, es siempre el primer domingo de mayo. Yo he hecho una tarta especial para la ocasión, si vas por mi blog espero que te guste.
    Pasa un buen día y muchos, muchos besos.

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  19. That is my kind of salad Gloria. I think it is a great mix of flavours and I'm definitely going to give it a go!
    Lots of love, Vicky.xxxx

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  20. Upps! Thanks Joy I will passing by to your blog! xxx Goria

    Thanks Edamame I will go to your site!!xGloria

    Tarta Sacher, muchas gracias aquí el día de la madre se celebra la próxima semana.xGloria Feliz día para tí!!

    Yes Vicky, I think how you food healthy don't be bore!!! xxxGloria

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  21. Muy buena Gloria, principalmente por el toque dulce y lo fresco del gengibre. Es para hacerla el año entero
    Te felicito
    besos

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  22. Gracias querida Sylvia, realmente a mì me gusta tambièn todo el año, xxcariños Gloria

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  23. Oh salads are my favorits! This looks so nice! Great Gloria!
    Greetings

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  24. Thanks Petra, you are so nice,x Gloria

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  25. Comía una ensalada como esta última semana en Bélgica. Que rico!

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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

Not anonymous users

Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

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