5 October 2012

Clafoutis aux abricots (apricots clafoutis)










I love this dessert that I made from Elle a Table I love apricots but here we are not still in season.
We are in spring and waiting for summer fruits.
But I made this dessert with apricots jar and really was delicious so any can make with an apricots jar.
Easy delicious and nice:)






Ingredients (4 servings)


1 jar   abricots
2 eggs
40 cl whole milk
80 grams flour
40 grams of butter
80 grs. granulate sugar
50 grams of slices almonds


Method

Preheat oven at 180 °.

 Wash and pit and apricots if are fresh . If are from jar only put two in buttom mold.
Melt butter in microwaves (about 20 seg).

  Beat the eggs with the sugar until the mixture whitens. Add flour, 1 pinch of salt, and then slowly the milk and melted butter to form a smooth paste.

     Place apricot halves in small molds. Pour the dough over them , sprinkle with almonds and bake in the oven 10 to 15 minutes until the clafoutis will be golden brown.
Let cool.
You can serve with some whipped cream.


PRINT RECIPE




Im sharing with
StoneGable

EN ESPAÑOL

Clafoutis de damascos










Esta receta me encantó por lo facil y lo rica que queda.
Ya se que aún no es época de damascos pero yo lo hice con damascos en tarro o bote.
Es muy liviano porque asi son los clafoutis y llevan poca azúcar.
Si alquien quiere le puede poner algo más de azúcar pero yo lo encontré bien.
Esta receta está basada en una de Elle a la table


Ingredientes
(4 porciones)

1 tarro de damascos
2 huevos
40 cl de leche entera
80 gramos de harina
40 gramos de mantequilla
80 gramos azúcar granulada
50 gramos de almendras laminadas

Preparación

Precalentar el horno a 180 °c.
Preparar 4  bols de carámicas para horno
Si son damascos frescos (para el verano) se parten en dos
y se les retira la semilla.
Si son de tarro sólo se ponen de a dos por bowl.
Derretir  la mantequilla (unos 20 seg en microondas)
Batir los huevos con el azúcar hasta que la mezcla esté espumosa.
Agregar la harina 1 pizca de sal agregar de a poco la leche y la mantequilla batiendo para tener una mezcla homogénea.
Colocar los damascos de a dos en el fondos de los bols de cerámica.
Repartir la mezcla en los cuatro pocillos sobre los damascos.
Espolvorear encima las almendras en láminas.
Llevar a horno por unos 10 a 15 minutos hasta que estén bien dorados.
Se pueden servir con un poco de crema cuando se enfrien.



 

3 October 2012

vegetables and cheese mini quiches











I love this little Pia Fendrik cook book  (an argentinian chef) and I made some recipes of her in my blog.
Are exactly simple and especially  is to cook for one or two persons.
That is all of the things some of you asked me because I know many people live alone and love cooking to themselves.
These mini quiches are delicious simples and healthy.
And you can freeze the dough and have to filling with other food you like (seafood or meat or you like)





 
 
 
Ingredients 
 
4 quiches crust
(recipe below)
1 little onion
1/4 red pepper
1 or 2 zucchini
1 tomato
60 grs. fresh or freeze spinachs
40 grames parmesan cheese
30 grames mozarella cheese or other
1 tablespoon of olive oil
2 eggs
1 tablespoon of heavy cream
salt and pepper
 
Method
 
quiche crust
 
 200 grs. all purpose flour
80 grames butter
1 teaspoon of salt
1 egg
1 dash of cold water
 
(for 4 or 5  tarts 10 to 12 cm diameter)
 
Place in a processor flour the
cubed butter and salt.
Process (or  work in a bowl the ingredients with a fork)
until a crumb texture.
Add the egg and cold water.
work up get a soft dough and tender.
Wrap in plastic wrap and refrigerate for lelvar to 30 minutes.
Use according to recipe
 
 
Filling
 
 Remove dough from refrigerator and roll out with the rolling pin and add flour if necessary to prevent sticking.
First line the molds with foil then place the dough in each tart and place some beans so that the dough does not lose its shape.
Preheat oven to 180 ° c.
and cook for about 10 minutes.


 Remove  the beans and set aside.

For the filling
Wash and finely chopped or grated vegetables (I grate the zucchini is very fast and looks good)
Put grated cheese or prepared.
In a skillet heat the oil over medium heat and add the onion and minced.
Then  add red pepper the  zucchini and tomato once they are tender add the chopped spinach.
Beat the eggs with the cream and add the cheese.
Season with salt and pepper, add the vegetables and mix well.
With this mixture fill quiches and place in the oven (180 degrees) for about 20 minutes until golden brown.
Serve warm or hot.
They heat well in microwave.
 





 
EN ESPAÑOL
Tartas de vegetales y queso
 
 
 
 
 
 
 
 

Me encantan estos libros pequeños de Pia Fendrik (chef argentina que ya he hecho recetas) sé al tiro cuando me gusta alguna receta antes de hacerla por las instrucciones claras precisas.
Y este libro especialmente es bueno porque son recetas especiales para los que cocinan para una dos personas y les gusta hacerlo.
Muchas veces las porciones de las recetas son para mas personas.
En todo caso hay que pensar que cualquier receta se puede reducir a la mitad y no hay problema.
Estos quiches son muy buenos sobre todo que la masa hecha por uno es incomparable con la que se puede comprar ( y eso que encuentro buena la de las empanadas) pero es distinto.






Ingredientes

4 discos de masa
(receta más abajo)
1 cebolla pequeña
1/4 pimentón rojo
1 zapallito o dos dependen del tamaño
1 tomate
60 grs. de espinaca fresca o congelada
40 grs. queso parmesano
30 grs. queso mozarella
1 cucharada aceite de oliva
2 huevos
1 cucharada de crema espesa
sal y pimienta

Preparación masa



 

1 October 2012

Berry crumble Pie (Special SRC for Dan tribute)






Is not easy  make this post to remembering Dan that was a wonderful participant of our group Secret Recipe Club affable and charming man who had a blog with his wife Meredith   called the haggis and the herring.

 Unfortunately he passed away  suddenly a few days ago and that's why we're doing this tribute.
And invite you to read the lovely  Meredith tribute to his husband here
 But Daniel had a wonderful sense of humor and would be happy we  enjoy his recipes.

 From his blog I chose this Pie absolutely delicious  with berries and crumble that I'm sure you  will love.






Secret Recipe Club

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Ingredients
Crust

1-1/4    cup graham cracker crumbs
1/3 cup sugar
1/2 cup oats
1/2 cup butter melted

Filling

3 cups mixed berries (fresh or frozen)
1/4 cup water
2 tablespoon cornstarch
2 teaspoon lemon juice

Topping

2 Tablespoon oats
3 tablespoon brown sugar
2 tablespoon butter

Method

Crust
Preheat oven to 180° c
Combine graham cracker crumbs sugar and oats.
Add butter and mix in until crumbly.
Press mixture into a 9 inch pie plate and bake for 6 minutes.
Set aside.

Filling
Combine berries and half of the water in a medium saucepan and
bring to a boil.
Reduce heat to low and let simmer for 2 minutes stirring
frequently.
In a small bowl bowl stir together remaining water  cornstarch and lemon juice.
Gradually stir cornstarch mixture into berry mixture and continue stirring mixture for about 30 seconds or until mixtures thickens .

Pour filling into  pie crust.

Topping

Mix all ingredients together until it reaches acrumbly texture.
Sprinkle on top of filling.
Bake pie for an additional 15 minutes.
Let cool before serve.
Enjoy!

PRINT RECIPE

About the recipe
1. Is a winner easy and delicious you can add vanilla Ice cream or whipped cream.

2. I used frozen berries (mix of  raspberries and blueberries)

3. I added some sugar (about 2 tablespoon) to berries because sometimes arent sweet (you can add sucralosa too)

Thanks to Meredith and Dan for this amazing recipe. xo




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EN ESPAÑOL

Pie de berries con crumble






 



Este post es muy especial. Es un tributo a Daniel Saraga un hombre maravilloso y encantadoir que participaba en Secret Recipe Club y que desgraciadamente murió hace pocos dias.
Un hombre especial con un blog de recetas deliciosas que compratía con su esposa Meredith.

Por eso hoy hacemos recetas solo del blog de Daniel .
Si quieren ver más recetas o leer el homenaje que hace Meredith a su esposo leerlo  aquí en su blog.

the haggis and the herring
De su blog de recetas yo escogí este Pie de berries con crumble realmente rico.

Ingredientes
Masa
1 1/4 taza de galletas graham cracker molidas (o similares)
1/3 taza de azúcar
1/2 taza de avena
1/2 taza de mantequilla derretida

Relleno

3 tazas de berries mixtos (pueden ser congelados o frescos)
1/4 taza de agua
2 cucharadas de maicena
2 cucharaditas de jugo de limón

Topping

2 cucharadas de avena
3 cucharadas de azucar rubia
2 cucharadas de mantequilla

Preparación