I made this dessert for Christmas, and special dessert light and not sugar (I used Splenda)
For Christmas was my Dad that wasn't eat sugar.Anyway I used many times Splenda or sucralose instead of sugar.
And love strawberries in any time, look what find my nice friend Betsy when she was making a strawberry salad stopping by in her blog is absolutely nice. She is amazing and always make beauty things.
This recipe is adaptade from Goodhousekeeping.com
Almond Panacotta strawberries
Ingredients
20 grs. unflavored gelatin
water
1/2 tablespoon of vegtable oil
1 1/2 cup whole milk
1 cup heavy or whipping cream
1/3 cup plus 2 tablespoon of Splenda or sugar
1/2 tsp.almond extract
1/4 tsp. vanilla extract
pinch of salt
2 cups of strawberries hulled and thinly sliced
1 tablespoon of amaretto (optional)
3 tablespoon sliced almonds
In a small bowl, sprinkle gelatin over 3 tablespoon cold water;
set aside.Lightly grease custard cups or ramekins with oil.
In a saucepan heat milk, cream, 1/3 cup of splenda or sugar, almond and vanilla extract, a pinch of salt until bubbling around edges of pan stirring to dissolve sugar.
Remove from heat and stir in gelatin mixture until dissolved.
Divide cream mixture among prepared cups.
Refrigerate 4 hours.
Meanwhile in medium bowl, stir together strawberries, liqueur. if using and remaining 2 tablespoon of splenda.
Run thin bladed knife around sides of ramekins invert each cup onto small serving plate.
Top with strawberries garnish with almonds.
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ESPAÑOL
Panacotta con frutillas y almendras
Hice esta panacotta de almendras y frutillas para Navidad, y la hice con splenda, ya que como están mis papas, no puedo usar azúcar, es un postre liviano y delicioso.Y las frutillas le vienen muy bien, con las frutillas o fresas pasan cosas muy especiales si no vean el Blog de mi amiga Betsy la frutilla curiosa que encontró cuando hacía una ensalada , aprovechen de ver el blog de Betsy que es precioso. Es una mujer especial y hace cosas preciosas.
20 grs. de gelatina en polvo sin sabor
agua
1/2 taza aceite vegetal
1 1/2 taza de leche entera
1 taza de crema batida o crema espesa
1/3 taza de azúcar o splenda más dos cucharadas de azucar
1/2 cucharadita de extracto de almendras
1/4 cucharadita extracto de vainilla
una pizca de sal
2 tazas de frutillas cortadasen láminas a lo largo
1 cucharad de licor de almendras o amaretto (optativo)
3 cucharadas de almendras laminadas
Preparación
En un pequeño bol espolvorear la gelatina con 3 cucharadas de agua fría, reservar.
Aceitar los ramekins.
Aparte en una olla mediana calentar la leche, la crema, 1/3 taza de azúcar o splenda, extracto de almendra y extracto de vainilla y una pizca de sal.
Calentar hasta que el líquido esté burbujeante. revolver bien para disolver el azúcar.
Retirar del calor y agregar la gelatina y mezclar hasta disolver bien.
Dividir esta crema entre los pocillos ya preparados. Refrigerar por 4 horas.
Mientras tanto en otro bowl mezclar las frutillas en láminas con el licor si se usa, las dos cucharadas de azúcar restantes.
Pasar un cuchillo por la orilla de los ramekins o pocillos y darlos vuelta sobre un plato pequeño.
Servir con las frutillas y las almendras.
Mantener en el refrigerador antes de servir.
Yay! I get to be first! :) Thanks for linking to my special Christmas strawberry! :)
ReplyDeleteThis looks delicious! Love Almond flavored things. Light and beautiful! Perfect for Christmas there where you are!
Exactly dear you are the first (lol) Im glad you like you can make with other berries too or freeze berries:)
ReplyDeleteGloria es la chica bonita de la cocina. Estoy agradecida.
ReplyDeleteTe amo,
Lolita
ohh Lola you are so sweet! besos, gloria
ReplyDeleteDelicious!
ReplyDeleteHappy New Year!
Thanks wahts for dessert, have a happy New Year:)
ReplyDeletewow....that looks delicious....drooling over the pics....wising u n ur family happy new year in advance :-)
ReplyDeleteLovely--a breath of spring on a plate.
ReplyDeleteBest,
Bonnie
I also use Slenda Gloria! this is the perfect holiday dessert.
ReplyDeleteRita
That looks amazing! Are strawberries and other berries in season where you live now?
ReplyDeletePerfect summer dessert for the festive season!
ReplyDeleteOh my, I would kill for that!! :)
ReplyDeleteAnother delicious treat, Gloria. Happy New Year! xo
ReplyDeleteLooks lovely! I love panacotta too . Best wishes to you & your family for the New Year. Bonnes Fêtes et une Heureuse Année 2012 :)
ReplyDeleteSe ve muy cremosa y con el contraste de las frutillas...Deliciosa.
ReplyDeleteBss
You and Betsy are on a strawberry crusade..haha
ReplyDeleteUna delicia Gloria!! maravilloso postre para estas fiestas. Feliz Año Nuevo!! Besos
ReplyDeleteGloria, que delicia, lo anoto para mi suegro, ya sabes que es diabetico, se lo haré cuando nos visite en Enero, gracias amiga y Feliz 2012!!! que traiga mucha salud.
ReplyDeleteun dolce molto goloso!! tantissimi auguri di buon anno ^_^
ReplyDeleteUna delicia de pannacota, te ha quedado genial.
ReplyDeleteFeliz año
They look beautiful Gloria, and great photos!
ReplyDeleteHappy New Year!
Ciao
Alessandra
I love pannacota. It reminds me of summer. May God bless you and your family. Happy New year!
ReplyDeleteHi Only Fish Happy to see you again, a happy new year to you:)
ReplyDeleteThanks Bonnie:)
Nice Rita I love Splenda I think taste like sugar (also someones dont think so (lol)
Thanks Kris, yes he have strawberries,blueberries and raspberries cos we are in summer (so hot) but you van use freeze berries too!
Thanks Hazel, xx gloria
Thanks Marina, gloria
Thanks Barbara, Happy New Year, gloria
Thanks Lostinausten, The best whishes to you too:)
Gracias Mese, x gloria
Yes Pat (ha) well dear we love strawberries so much (lol)
Gracias Rosana:)
Gracias Pilar, queda super rico, a mi papá le encantó, en realidad a todos, no sabía que tu suegro era diabético, para el Año Nuevo veré que le hago, un abrazo y Feliz año, besos
Grazie Puffin, a buno anno per te:))
Gracias José manuel, veré si te puedo ver, no he podido, besos
Grazie Alessandra, Happy New year for you and daugther:)
Thanks so much veronica blessing to you and your family! gloria
ReplyDeleteThis is a perfect dessert for a New Year celebration! Beautiful!
ReplyDeleteMe encanta este postre en sí y como opción para el año nuevo.
ReplyDeleteUn abrazo grande Gloria, espero que este 2012 sea mucho mejor!
Suena muy bien Gloria, me encanta la textura des estos postres
ReplyDeleteFeliz 2012, que sigas cocinando rico ^^
What a stunning Christmas dessert, Gloria!!! Love those beautiful ripe strawberries on top :) And so nice you could make something delicious that your dad could eat! xoxo
ReplyDeleteThey look so gorgeous Gloria. Have a wonderful New year celebration!!
ReplyDeletePerfect pictures!! The strawberries look so bright and cheery.
ReplyDeleteThanks so mucha federica:)
ReplyDeleteThanks Savoring:)
oh Moon I hope so:) Ya me dan miedo los años nuevos. Bueno siempre se puede esperar, te mando un abrazo grande para ti, gracias por tu amistad Moon:)
Gracias Mario, un abrazo grande:)
Thanks Lizzy my friend, Yes I always try specially for these days, :)
You too Valli, hope you have a nice and wonderful new year!!
Thanks so much Rebecca, this time is nic efor strawberries because we are in summer:)
Looks delicious! Happy New Year!!
ReplyDeleteThanks Kitchen flavours, Happy New year to you dear:)
ReplyDeleteLooks delicious, great dessert for the holidays.
ReplyDelete¡Riquísima!. Me encanta la panacotta, y me viene estupendamente la receta porque yo tampoco puedo hacer postres con azúcar, por mi marido.
ReplyDeleteTe deseo un 2012 lleno de alegrías.
Un besote, guapa.
eating healthy cooking healthy feeling great
ReplyDeletePannacotta is my favourite, especially with strawberries.
ReplyDeleteIs lovely Gloria and looks so pretty on your dishes. How sweet! Happy New Year with lots of love! xxoo
ReplyDeleteOhh looks great I love almonds.
ReplyDeleteQue buena idea el remplazar por splenda Una receta muy rica para todos los golosos que no pueden comer azúcar
ReplyDeleteQue disfrutes de unas hermosa fiesta de fin de año y que el próximo 2012 te traiga mucha prosperidad salud y amor
besos
Wow, there's so much good stuff in there!
ReplyDeleteand you cant eat all David:)
ReplyDeleteThat figures. :(
ReplyDelete(lol)
ReplyDeleteWow that looks really good and healthy following :)
ReplyDeleteThanks Baur:)
ReplyDeleteque exquisito!! I love panacotta!!!! y la tuya se ve increible!!!! a ver si me animo para hacerla este fin de semana!!! Felicidades, Glorita!! que este 2012 venga lleno de felicidad para ti y familia. Un abracito!
ReplyDeleteQue delicia de panna cotta!!...una receta que siempre triunfa!!....Te deseo un maravilloso año 2012 !!.... con abundancia de salud, trabajo, amor y paz !!.... y por supuesto ..... recetas maravillosas!! . todo lo mejor para ti y familia !!.... Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteGreat dessert! Love panna cotta and this is perfect for the holidays!
ReplyDeleteI bet Chile strawberries are tasty and sweet unlike the tasteless ones sold around the Western world :)
ReplyDeleteTe ha quedado estupenda me pido una ración, me alegro de que te gustara la paella yo llevo haciendo muchos años, felices fiestas te deseo que tus sueños se cumpla besos
ReplyDeletePasé para desearte un muy buen año, feliz junto a toda la familia. y que sigas deleitandono con tus deliciosas preparaciones. Abrazote.
ReplyDeleteDear Gloria, Wishing you a Happy and Blessed New Year, Catherine xo
ReplyDeleteThanks to you all and Happy New year, the best:) Gloria
ReplyDeleteGracias Anabella, te mando un abrazo grande, besos
Beautiful panna cotta! Happy New Year, Gloria!
ReplyDeleteThanks Thomas, happy New Year to you:)
ReplyDeleteExcellent! Love that you served them with strawberries.
ReplyDeleteThnaks Angie, happy New year dear:)
ReplyDeleteHey, you have a new picture of your daughter on your sidebar! Tell her that I think she is a beauty! :)
ReplyDeleteThanks dear Betsy, but I cant (ha,ha) she doesnt like I place pics of them (lol) teenagers you know! I taked this for Christmas day:)
ReplyDeleteOh..ok...it's our little secret. :)
ReplyDeleteYes dear I will add one of my son(lol)
ReplyDeleteDeliciosos todos tus postres!!! Feliz Año Nuevo! Besos,
ReplyDeleteHappy New Year to you Gloria, delicious line up!
ReplyDeletethis is so special, gloria--it's dainty and delicate yet truly delicious and satisfying. bravo!
ReplyDeleteQuerida Gloria
ReplyDeleteGracias por tu visita.......Feliz anio nuevo para ti y tu familia, que este anio venga cargadito solo de bien, mucha salud, trabajo, dinero y muchas sorpresas!!!!!!!!!
sweetcakestoronto
Besos
miri