This type of pudding are favorites at home, specially with fruits. And love pears so when I fin this recipe I was happy and was a success!!
Is adapted from Revista Paula Cocina (treats and desserts)Chile.
Ingredients
1 1/2 cup of fresh breadcrumbs
3/4 caster sugar
1 cup of quince paste in slices (or jam)
6 boiled pears in slices
4 tablespoon of melted butter
vanilla cream to serve
Method
Preheat oven to 180 ° c buttered a baking pan.
Spread in the bottom of the pan part of the breadcrumbs, half the icing sugar, then place the slices of quince paste and finally the pears in slices.
Then sprinkle with two tablespoons of melted butter.
Top with remaining bread crumbs, sprinkle with remaining sugar and melted butter.
Bake at oven 25 to 30 minutes or until golden.
Serve with cream or vanilla ice cream.
Quince paste
EN ESPAÑOL
Budín de peras con membrillo
Este tipo de budines con frutas son los favoritos que hacemos en casa.
Son deliciosos y a tods les gustan. Los hago a veces en la noche cuando tienen ganas de postre "especial".
Normalmente llevan para almorzar en el colegio y no comen postre.
Asi que les encanta cuando llegan a la casa y ver si he preparado algo ya sea para el té o para la noche.
Esta receta está adaptada de Revista Paula Cocina (Chile)
Ingredientes
1 y 1/2 taza de migas de pan desmenuzado fresco.
3/4 taza de azúcar flor o azúcar glass
1 taza de membrillo moldeado en torrejas
6 peras cocidas cortadas en rodajas a lo largo
4 cucharadas de mantequilla derretida
Crema de vainilla para servir
Preparación
Precalentar el horno a180° c
Enmantequillar una fuente de horno.
Esparcir en el fondo del molde parte de las migas de pan, la mitad del azúcar glass, entonces colocar las rodajas de membrillo y finalmente las peras.
Sobre esta mezcla verter dos cucharadas de mantequilla derretida.
A continuación esparcir el resto de las migas de pan, el azúcar y el resto de la mantequilla
derretida.
Llevar a horno de 25 a 30 minutos o hasta que esté dorado.
Esperar que se enfríe para servir.
Acompañar de crema de vainilla o helado.
Glorita! Qué rico y fácil, no se me ocurre hacer algo así, te lo copio. Soy fans de las peras yo también, besitos
ReplyDeletegloria che golosa tentazione!! baci
ReplyDeleteQue rico y aqui es super dificil conseguir membrillos, vienen poco, muchas veces lo que encontramos son algunas lucumas.
ReplyDeleteSe ve riquisimo, mi gueli viene desde Chile, veremos si me puede traer algunos.
Gracias por compartir la receta
Saludos desde Canada
Sounds so good - I've never cooked with quince - after reading your post - I have to start! Delicious
ReplyDeleteMary
This looks absolutely delicious. Although I ahve never had quince paste before or worked with it. It sounds really good.
ReplyDeleteI was wondering what a "paste" pudding was...but now that I see that it's quince paste, I understand :) I even had some in my pantry a few years ago. You always have a wonderful dessert to share here...and today is no exception~
ReplyDeleteMe encanto tu receta se ve deliciosa Besos
ReplyDeleteLovely! Nice to know a great recipe that uses quince paste.
ReplyDeleteGloria, cielo. Eres increíble,sigues cocinando cosas ricas con todo el trabajo que tienes.
ReplyDeleteMe encantan tus platos, tan British chilenos.
Deseo que todo vaya para adelante sin contratiempos y encuentres mucho amor.
Muacs dulces
Oh Gloria, this looks absolutely delicious! I have never tried quince paste but have seen it before...I must try this :)
ReplyDeleteGracias Pamela tambien me encantan las peras, besos amiga, gloria
ReplyDeleteGrazie Puffin, x gloria
Mar dile a tu gueli que te lleve un paquete de dulce de membrillo ya listo crteo que para ella es más fácil y las lúcumas son una maravilla, gracias por venir, gloria
Thabnks a lot Mary, quince is nice to around of the year, and this dessert is easy and yum! gloria
Slow roasted you can use bought paste quince, is perfect for this recipe, gloria
Yes Lizz I was looking in american sites and I fin to this type of quince you call quince paste. is nice for this dessert. xxgloria
Gracias Angélica es un postre fácil y rico, gloria
Thanks Zoe, xx gloria
Gracias Berta que buena y amorosa eres de v isitarme, te mando un abrazo, gloria
Thanks Magic of Spice, you are nice, gloria
ReplyDeleteLove your blue and white plates Gloria. The quince pudding is just the "icing on the cake."
ReplyDeleteMuy rico, lo voy a probar a ver como me queda
ReplyDeleteSaludos
http://empezandoenlacocina.blogspot.com/
Que delicia Gloria!!....me encantan las peras y con membrillo deben ser una delicia...aca llegan los membrillos en Septiembre....vere si los encuentro esta temporada!.......Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteHi Gloria, that is a very delicious sounding pudding, that quince paste looks interesting, we don't have that here.
ReplyDeleteOMG!! that looks scrumptious!!!!
ReplyDeleteI've never cooked with quince paste before, but it must be a very nice ingredient to use with pears. I think the flavors would match beautifully.
ReplyDeleteI've never had quince before. This might be a great recipe to try it with!
ReplyDeleteHi lovely lady.
ReplyDeleteThis looks soooooooooooo Good. I will try this recipe for one of my dinner party. Thanks so much for your lovely comments and becoming one of my Followers so sweet of you.
XXOO Diane
Gloria, Gloria, Gloria! Your creativity never ceases to amaze me. I love the notion of quince and pears. It sounds heavenly and your presentation is deliciously tempting.
ReplyDeleteThank you so much for sharing...
Hey Gloria, this looks good though I never try this before. Have a good week ahead. :)
ReplyDeletePero que buen postre nos has ofrecido Gloria. Sentir esas peras burbujeantes en azúcar y membrillo me ha hecho agua lo boca hehe...
ReplyDeleteBueno, otra cosa más, ahora se que en inglés quince es igual a membrillo, hehe cada día se aprende algo nuevo.
Saludos
DELIGHFUL PUDDING
ReplyDeletehi,Gloria,delicious recipe,i must try
ReplyDeleteDelicioso Gloria!!, cuando maduren los membrillos lo probaré. Besos
ReplyDeleteOhhhh, what a fabulous use for Membrillo Gloria!! This looks delicious!!! I love it! I love YOU! Happy Day to you and your mum and family! xxoo
ReplyDeleteQue rico, me encanta.
ReplyDeleteSaludos
Hola mi querida amiga. Pienso en ti cada día, espero te lleguen mis buenas vibraciones, que entre todo y todos te demos fuerza. Bueno, en realidad, la fuerza ya la tienes, mezclada con esa dulzura tuya tan característica, esa que se refleja en tus postres y platos.
ReplyDeleteMe ha gustado esa descripción de tus hijos en la vuelta de la escuela; siempre he imaginado que sería así, con una madre que tan a menudo prepara todas estas delicias, debe ser mágico llegar a la casa.
Abrazotes!
Delicious! I love the idea of using pear here :) I bet it tastes fantastic!
ReplyDeleteWhat a beautiful pudding. I'd love to try it. I don't think I've ever had anything with quince paste.
ReplyDelete*kisses* HH
What a great dessert and a great way with pears! It looks delicious, Gloria! I really love that bowl of cherries in your header also!!!
ReplyDeleteWhat an interesting combination. That pudding must taste really great! Mmmmhhh...
ReplyDeleteCheers,
Rosa
que exquisito se ve!! me encanta la pera y el mebrillo! sobre todo el membrillo =) me acuerdo cuando chica me lo comia a rebandas y mi mamá me retaba jejej..siempre he sido golosa y buena para lo dulce...son mi perdicion! =P
ReplyDeleteBesitos Glorita!!
pd: pucha que me voy a perder algunos dias tambien...estoy con muuuucha pega y llego tarde por las noches =/ me siento perdida de aca...te voy a extrañar =/
Thanks a lot Valli! gloria
ReplyDeleteGracias Bella, gloria
Gracias Marcela, pero averigua sé que venden dulce de membrillo allá. un abrazo, gloria
Thanks Jeannie you can use quince jam too! gloria
Thanks DD, gloria
Thanks TW Barrit, love pears and quince, gloria
Thanks Aaron you can use quince jam too! xxgloria
Thanks Diane, xgloria
Thanks Louise, you always are nice and warm, huggs, gloria
Thanks a lot Corine, x gloria
Que bueno Mario así te sirve para aprender más ingles, puede ser con mermelada d emembrillo o el que es como pasta más solido, un beos, gloria
Thanks Santosh! gloria
Thanks Ina, x gloria
Gracias Rosana, los membrillos deben estar porntos de madurar por allá, gloria
Thanks so much dear marie, you are so sweet, prayers and blessing dear, gloria
Gracias José Manuel, un abrazo, gloria
Gracias Rosita, te agradezco tu cariño, no ha sido nada fácil, me ha recordado mi época cuando los niños eran bebes y no paraba, un abrazo, gloria
Thanks Parsley, x gloria
Thanks dear I love quince paste too! gloria
Thasnks so mjuch dear Pam, you are so sweet, gloria
Thanks a lot Rosa, gloria
Gracias Emma, a el membrillo me trae muchos recuerdos cuando iba al colegio, era pan con membrillo o pan con palta no habían muchas opciones, así eran las colaciones, el con membrillo era mi predilecto, todavía cuando no tengo postre, me como un pedacito de dulce de membrillo.
Pasa cuando quiera yo trataré de pasar a verte, aqui esta abierto día y noche!! besos gloria
Wow!! Somptueux comme toujours ma belle Gloria:)xxx
ReplyDeleteque rico budín, Gloria. Yo lo acompañaría con un poquito de helado de vainilla. Rico, rico.
ReplyDeleteOh wow! Makes me wish it was autumn already! Delicious. xo A
ReplyDeleteWhat a unique and delicious pudding!
ReplyDeleteWhat a beautiful treat! It sounds like a delicious combination of flavors. Thanks for sharing your recipe with the Hearth and Soul Hop.
ReplyDeleteIrresistible combinación. Me gusta!!! Besos.
ReplyDeleteI don't think I've ever tasted quince paste. Lovely dish Gloria, especially with the raspberry garnish.
ReplyDeleteSam
je suis tentée par ton gâteau ça m'a l'air délicieux
ReplyDeletebonne soirée
This is a lovely desset, Gloria! I have not seen or tried Quince before, and am really curious to try it someday! Thanks for sharing!
ReplyDeleteWhat a delicious dish. And here I had no dessert for dinner!
ReplyDeleteQue rica combinación de sabores: muy otoñal con las peras y el membrillo, me encanto.
ReplyDeleteUn postre muy rico , sencillo con una combinación de frutas de sabor delicado,una verdadera delicia.
ReplyDeleteBesos
Gloria: I recently saw quince paste in a market in Chicago. Your recipe looks delicious and quite different. I think it would be a hit with my diners!
ReplyDeleteBest,
Bonnie
I am not familiar with quince paste... I wonder if I can get it here in CA? This looks so good.
ReplyDeleteHow are your mom and dad doing? I keep you and them in my prayers.
Thank you for your love and support. You are dear to me. Hugs, Lura
Amazing recipe! Beautiful pictures :), Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeleteQue rico!
ReplyDeleteEs como otoñal.
A nosotros ya nos queda poco para ello, me lo guardo, me encantó.
Cuando puedas me contestas, recibiste mi correo?
Bss
Your recipes are always Very tempting!
ReplyDeleteRita
Great combo and looks fabulous!
ReplyDeleteI've never had quince paste before... The dessert looks lovely.
ReplyDeleteGloria,
ReplyDeleteThank you for sharing something new, I look forward to trying this.
Take care,
Lisa
Gloria, what an amazing combination of flavors...pear and quince. Love it!
ReplyDeleteHope you are having a great week :-)
Thanks to all of you by your lovely comments, I appreciate all!LOL
ReplyDeleteGracias por sus comentarios les agradezco de verdad, gloria
wow that's a super quick comment on my blog. many thnX ,your tart looks very very yummy!!!!
ReplyDelete.
This is such a lovely dessert, looks great. Thank you for linking with Any One Can Cook :)
ReplyDeleteI have only ever had quince paste with cheese (that is how they often serve it in England) and I can't say I liked it much, but in a dessert like this I am sure I would love it! The contrast of the pears and quince paste sounds so delicious and your pictures look yummy! Thank you for sharing another delicious recipe with the Hearth and Soul blog hop.
ReplyDeleteMe encanta tu BUDIN, buena combinación PERAS CON MENBRILLO, mi dulce favorito
ReplyDeleteMe ha encantado tu BLOG tiene cositas MUY INTERESANTES!!
Thanks so much for this post, pretty worthwhile material.
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