I made this dessert with the last apricots and probably the last I post with them for this summer.
Really is a mousse tart . Bookmarked for your summer, the time go fast dearies, really.
Today the day is like and autumn day we had a and electric storm really hard an was raining. An unsual time for this date but I think the time is a little crazy.
But I love this type of days. And now the recipe....
This recipe is adapted from Platos y Copas a magazine from ChileIngredients
Dough
2 tablespoon of sugar or other type of sugar
(like splenda)
2 tablespoon of butter
3 tablespoon of cold water
1 1/2 cup of cookies grinded
filling
2 envelopes unflavored jelly
1 1/2 cup of plain or vanilla yogurt
2 tablespoon of orange juice
3 tablespoon of sugar (or sugar substitute)
1 1/2 cups of fresh apricots or an apricots jar cut in slices.
Method
In a bowl mix the grinded cookies, add the sugar and the butter , add the water and mix well.
Wrapped in a metalic paper and set aside at fridge by 1 hour.
Arrange the cookies dough in a pie pan.
Reserve.
Filling
In a bowl mix the gelatin with some warm water.Stir well.Set aside
In other bowl mix the yogurt, the orange juice and sugar.
Refrigerate by 1 hour.
After this mix the gelatin with the yogurt and orange juice and apricots.
Empty the mix over the mold tart and refrigerate by 2 hours.Until the mousse will be firm..
Garnish with some apricots and mint leaves.
keep refrigerate until serving.
Im sending this to
EN ESPAÑOL
Tarta mousse de damascos
Creo y digo creo porque no estoy segura (nunca se sabe) que esta es la última receta de damascos de esta temporada aunque tengo algunas pendientes (tengo damascos congelados y mermelada de damascos) pero con tanta receta pendiente tengo fotos y a veces sencillamente (y lo digo en serio) no me da el tiempo para hacer los posts tan a menudo como quisiera.
Ahora vivimos la plenitud de las peras (je) han madurado como locas pero la mayoría las hemos comido frescas. Y tambien hicie helado de peras pero creo que no le tomé fotos.
En fin veré que hago porque aunque regalo peras (igual que con los damascos) la pera se madura muy rápido. (tengo unas tartas pendientes ya veremos)
Esta receta está adaptada de una de Platos y Copas, una muy buena revista.
Receta
Ingredientes
2 cucharadas de azucar o un sustituto de azúcar como Splenda o sugarfor o Iansa
1 taza y 1/2 de galletas molidas (museo o de vino)
2 cucharadas de mantequillas
3 cucharadas de agua fría
Relleno
2 sobres de gelatina sin sabor
1 y 1/2 taza de yogurt normal o de vainilla
2 cucharadas de jugo de naranja
3 cucharadas de azúcar (o sustituto de azúcar)
1 y 1/2 taza de damascos frescos o en conserva (cortar en gajos)
Preparación
En un bol poner las galletas molidas y unir con la mantequilla,el azúcar y agua. Unir bien haciendo una bola de masa.Envolver en papel metálico y conservar en el refrigerador por 1 hora al menos.
Despues de este tiempo acomodar la masa de galletas en un molde de tarta o pie.Reservar.
Relleno
En un bol pequeño mezclar la gelatina con agua tibia, revolver y reservar.
En otro bol mezclar el yogurt, el jugo de naranja, el azúcar .Reservar en el refrigerador por una hora
Agregar la gelatina y los damascos. Unir y vaciar en el molde de tarta.
Llevar nuevamente al refrigerador o nevera por los menos 2 horas hasta que cuaje y se vea firme.
Adornar con damascos y hojas de menta.
Mantener refrigerador hasta el momento de servir
Gloria se ve deliciosa y a mi me encantan los damascos.
ReplyDeleteUn beso
I bet this mousse is refreshing too!!!
ReplyDeleteGloria, you have some of the most incredible desserts. This sounds and looks heavenly. My husband would be so happy if I made this for him.
ReplyDeleteIt just looks so delicious Gloria!!!
ReplyDeleteIt looks devine Gloria - I love apricots when in season.
ReplyDeleteI bet it tastes wonderful! I love your blue willow dishes, too!
ReplyDeleteUna mousse fresca e dolce e ne avrei voglia di assaggiarla ..la tengo come ricetta per quando da noi ci saranno le albicocche, buon week-end :)
ReplyDeleteAmiga què delicia de tarta, se ve exquisita muy delicada, ideal para refrescar! un besote
ReplyDeleteGloria, that looks creamy and delicious! How wonderful. Thanks for sharing. Happy weekend to you with love and hugs! xxoo
ReplyDeleteGreat idea - can't wait for summer!
ReplyDeleteAnxious to get to the fresh fruit season; your tart looks wonderful; love love apricots.
ReplyDeleteThe color of your apricot tart is lovely, Gloria. And I love that you've used yogurt. It really looks creamy and delicious.
ReplyDelete(I like rainy days too!)
Happy Valentines Day to you!
è sempre un piacere passare nel tuo blog!!!!complimenti per la bellissima ricetta!baci!
ReplyDeleteI can almost taste the tart yummy apricots in the delicious tart ...mmmmmmmm
ReplyDeleteGracias Annie, a mí tambien me encantan pero es tan corta la temporada (aunque este año no me quejo comimos como nunca)
ReplyDeletebesos, gloria
Thanks Peachskins, really is so fresh! gloria
Thanks Bridgett! take care, gloria
Thanks a lot Valli! gloria
Thanks a lot Cakelaw, x gloria
Thanks Betsy, the blue wilow were for my Mom and she give me, I love blue china, thanks for stopping by, gloria
Grazie Stefanía,I love apricots,baci x gloria
Gracias Topino me encantan los mousses justamente por lo livianos, besos gloria
Thanks a lot my dear friend Marie, hope you are better my dear, thanks for stopping b y, huggss toyou and Todd and Daisie! gloria
Thanks Barbara I love use yogurt in desserts!gloria
Grazie Stefanía es un piacere passar tuo blog, I love your recipes, bacisss, gloria
Thanks Brownie girl! xx gloria
It looks heavenly Gloria!
ReplyDeleteOh the first apricots of the season how I wait...
Thanks Louise I love apricots too! gloria
ReplyDeleteGloria, nada más rico que una tarta con tus propia fruta, debe estar deliciosa, me la imagino luego de salir de la piscina :-).
ReplyDeleteUna ricura, espero que aproveches bien las peras, son muy versátiles.
Un abrazo amiga.
Se ve delicioso es que los damascos me encantan me gustan mucho
ReplyDeleteLo malo es que duran muy poquito
me encantaría robarte un trocito
besos
une tarte des plus savoureuses et des plus gourmandes, j'aime beaucoup
ReplyDeletebonne journée
Gloria, this really sounds delicious. I really love your desserts. You have outdone yourself with this one. It is gorgeous. I hope you have a great weekend. Blessings...Mary
ReplyDeleteI've enjoyed all of your apricot desserts! This one might be my favorite :)
ReplyDeleteGloria,
ReplyDeleteQuiero puro ser tu vecina para que me regales damascos y peras! me encantan... acá venden importados de Chile, pero aparte de que son muy caros, les quiero enseñar a mis hijas a comer cosas cosechadas cerca y en su verdadera estacion asi que cierro los ojos y no compro.
Lo bueno para el verano de acá ya tengo hartas opciones de recetas.
So fresh and delightful! I still have to wait a few months till I can eat the first apricots...
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Wonderful apricot dessert! I can only imagine how smooth and creamy this is by the looks of it! You make the tastiest desserts Gloria! This one I've got to try!
ReplyDeleteyum...your mousse tart looks delicious! Great use of the apricots!
ReplyDeleteAmy
http://utry.it
Gracias Kako, lo que hemos hecho es helado de pera (delicioso) y hemos comida las peras en su forma natural, es el primer año que tengo peras. cariños gloria
ReplyDeleteGracias Angélica, por primera vez conmgelé damascos veré que pasa más adelante. Un abrazo amiga gloria
Merci beacoup mon amie Fimere, bizzzz gloria
Thanks my dear Mary, blessings, gloria
Thanks a lot Susa, x gloria
Gracias Pilar y yo estaría feliz de que fueras mi vecina, como conversaríamos (LOL) intercambiariamos receta, cocinariamos en fin, de todas maneras cuando vengas me encantaría que nos vieramos amiga, besosss gloria
Thanks my dear Michalengelo you are so nice, I love apricots, xxgloria
Thanks a lot Amy, thanks for stopping by! x gloria
This looks lovely - I've only cooked a little with apricots (mostly dried) but I'm going to look for them more this coming season!
ReplyDeleteCiao Gloria,
ReplyDeletelove your mousse, so different!
Thank you for your visit, I just wanted to let you know that the giveaway is on this blog
http://alessandrazecchini.blogspot.com/
(my other blog) so to enter please leave a message there and become a follower of that blog.
That is the blog from where I do the giveaways :-)
good luck!!!
ciao
Alessandra
PS
I am following you already ;-)
Deliciosa, la guardo para cuando estemos en temporada.
ReplyDeleteBesos
que delicia mas rica. me encantan aprictos... tan refrescante!
ReplyDeleteSo fresh!
ReplyDeleteI love apricots and this looks great!
ReplyDeleteGrazie Alessandra I love your blog. thanks for stopping by, gloria
ReplyDeleteThanks TW Barrit, I love cook with apricots we had a lovely season this year! gloria
ReplyDeleteGracias Mese, cariños, gloria
Thanks Bren, gloria
Thanks Blonde, xx gloria
Thanks a lot kitchen flavours, gloria
Amo questi dolci da mangiare al cucchiaio, sono una vera indulgenza!
ReplyDeleteSe tu fossi più vicina busserei alla tua porta...
Buona giornata, Barbara
Que delicia Gloria.....con lo que me gustan los damascos y este mousse me fascino.....no he ido al supermercado, pero apenas vea damascos....los compro!!.......Abrazotes, Marcela
ReplyDeleteGloria... paso de uvas a peras a darte un besote virtual... a ver si paso más y aprendo de una vez a hacer todas estas recetas tan buenas que sabes hacer...
ReplyDeleteGloria - I am lovin that you used yogurt for the mousse. This looks so refreshing and delicious. Thanks for sharing!
ReplyDeleteMadre mia que pinta, me encantan los damascos y si son de tu propia cosecha mucho mejor, como consigues ese color tan maravilloso sin molerlos
ReplyDeleteguauuuu!!! se me esta haciendo agua la boca.
besos
O, that looks delicious. Its still winter here, and I can't wait for apricots personally...
ReplyDeleteGoodness how pretty! What a beautiful idea. I'll be sure to try it when our apricots arrive!
ReplyDeleteThe stone fruits are in season now in Australia. Great to have this recipe!
ReplyDeleteApricot mousse cake sounds like such a delightful treat!
ReplyDeleteGloria, this tart is beautiful . . . mhhhh I need summer!
ReplyDeleteThanks to all by your lovely comments! x gloria
ReplyDeleteGracias a todos por sus comentarios!! gloria
Gloria I have missed your blog! I'm back and loving all that I see here. You inspire me. ♥
ReplyDeleteI love apricots and in this creamy pie, I would love them.
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