Really I think seafood is absolutely yummy, we live in a country with a large coast so I love cook with some fish or other sea food.
Maybe is when I was little I lived always near the sea and was normally all weekend my grandma make fishes and seafood, she cooked absolutely fantastic. I remember all she cooked, desserts, meats, seafood and fishes. I still have a copybook with her recipes
The only problem here sea food and fishes are very cost, always is more cheapper eat fast food you know and a lot people prefer Macdonalds or kentcky fried chicken, so the people dont buy seafood by the prices, but always is possible find good things. like this frozen crabmeat that I find at super and I made this yummy recipe.
Always at the supermarket in the fishstore have some interesting things.
The recipe
Ingredients (5 servings)
400 grs. frozen crab meat
250 grs. of ricotta
1 greek yogurt (175 grs.)
1/2 lemon the juice
salt pepper
10 canellonis rolls
or lasagna doughs (about 10 cm.c/u)
(I dont have canellonis I used lasaña sheets)
3/4 cup of cream
1 tablespoon of chives chopped
3/4 cup of parmesan cheese grated
1 pinch of nutmeg powder
Method
In a bowl mix the crab meat, ricotta, yogurt and lemon, seasoning with salt and pepper. Reserve.
Prepare the lasagna noodles.
Distribute the filling in the lasagna and roll them. Place the rolls in a large oven dish.
Preheat the oven at 190° C.
In a pot heat slowly the cream with the cheese and a pinch of nutmeng powder
Empty this sauce over the canellonis and heat at oven by 15 minutes until are golden.Sprinkle the chopped chives and serve if you like add more cheese.Serve hot .Enjoy!
EN ESPAÑOL
Canellonis rellenos con carne de jaiba o cangrejo
Realmente pienso que la comida de mar, mariscos y pescados es absolutamente deliciosa.
Aqui en Chile tenemos una costa larga y amplia, y los pescados y demases son muy sabrosos por las agua del Océano Pacífico.
Por lo que me encanta cocinar pecados o comida de mar, es tan variada y de hecho es la más sana como saben.
Lo único malo es que estoy consciente que algunas personas son alérgicas a los mariscos asi que no pueden comer.
A pesar de tener una costa tan extensa, los pescados y mariscos son más bien caros, así que desgraciadamente la gente se inclina más a comer comida rápida como la de los Mac Donalds o Kentuchy. que es más barata.
Yo tengo otra mirada probablemente porque nací y me crié en Concepción al sur de Chile, donde el mar está muy cerca, asi que habitualme nte comíamos pescado. Sobre todo en la casa de mi abuelita Chela que generalmente todos los domingos hacía algún pescado (congrio, corvina., pejerreyes, etc, tambien locos, choritos o cholgas) era habitual en su mesa, tambien recuerdo los postres que eran deliciosos, mi abuelita era una cocinera fantástica (como mi mamá) pero para mí era normal, verla hacer las humitas, el pastel de choclo en el verano, el olor a albhaca, maravilloso! y eso que en ese tiempo yo sólo miraba.
Todavía atesoro su cuaderno de recetas, un cuaderno pequeño con dibujos hechos por ella misma y lo uso para ver algunas recetas o cuando tengo una duda.
Bueno en el super encontré esta carne jaiba o cangrejo congelada e hice estos canelones rellenos.
Ingredientes (5 porciones)
400 grs. de carne de jaiba o cangrejo
250 grs. de ricotta crema
1 yogurt espeso sin sabor
1/2 limón (su jugo)
sal y pimienta
10 rollos de canellonis listos
o 10 hojas de lasagna ya cocidas para hacer los rollos
3/4 taza de nata o crema espesa
1 cucharada de ciboulette o cebollín verde picado
3/4 taza de queso parmesano rallado
Preparación
En un bol mezclar, la carne de jaiba con la ricotta y el yogurt espeso, y el jugo de limón. Mezclar bien.
Sazonar con sal y pimienta, reservar.
Con las hojas de lasaña enrolle formando los canellonis y relleno con la mezcla de ricota y jaiba.
Vaya dejando en una fuente de horno a medida que los va haciendo.
Para la salsa calentar a fuego suave la crema con el queso y una pizca de nuez moscada, sazonar con sal .
Vaciar la salsa sobre la fuente con los canellonis o lasañas enrolladas. Calentar a 190° por unos 15 minutos hasta que estén dorados.
Al servir espolvorear con el ciboulette picado. Servir caliente
I would eat seafood every day, if I lived by the ocean! I live where fresh seafood means fresh water(Great Lakes!)fish.. Although good fish, no shellfish, and they are expensive! Love crab, lobster, mussels, etc.!
ReplyDeleteMe too !!!! buffalo dick and kids love them too! We have Great Lakes here too you know, but in the south.
ReplyDeleteBut the Ocean Pacific is amazing in seafood! Thanks by coming! gloria
(lobster is amazing but is so cost here too)But I know in Easter islands is not cost. (Isla de pascua)
Hola Glori:
ReplyDeleteMe encanta el marisco pero a doña Tatiana no hay manera de meterselo.
Dice que le sabe muy fuerte.
Es cierto que, el marisco, tiene un sabor fuerte pero ¿Tanto?.
Lo poco que le gusta son las gambas, pero tienen que ser peladas porque, en cuanto les ve los ojos, le dan mal rollo....
¡Ay, que rarica que es la pobre!.
Jajajajajajaja.
Con las pocas cosas que no me gustan a mí y ella empieza y no acaba....
La carne con hueso tambien le da "cosa"...
Que complicado es satisfacerles, verdad?.
Este plato tiene una pinta maravillosa.
Pochoncicos.
Jooooooooooooooo, que buenos, hoy me lo llevo todo.
ReplyDeleteQue nadie toque nada eh, que otros días me porto bien, hoy todo para mí.
Besos.
La combinación que hoy nos propones es absolutamente maravillosa.
ReplyDeleteY como siempre el plato es digestivo y sabroso. Odio los platos pesados.
Por cierto, preciosos los platitos de presentación. Me encanta ese con forma de pez.
No descuidas ningún detalle...!
Un beso muy grande
Todd just loves crab Gloria and he would seriously love this!! Have a wonderful day sweet friend! love and hugs! xxoo
ReplyDeleteWow pass me that plate of pure pleasure. Here too seafood s expensive, but i think not so much as there.
ReplyDeleteGloria, por favor un plato de lujo!
ReplyDeleteQue ganas de comer jaibas, las patitas a la vista hermosas. Como han destacado tus fotos ahora, me encantan.
Besos amiga.
You may be right about the price, but you can't even compare fast food to seafood. Yours looks so light and healthy, it's worth it :)
ReplyDeleteMariwit sabes que los hijos tienen sus propias ideas, aquí la Espe le encanta todo con mariscos o pescados, el dito prefiere la carne pero come bien el pesc ado. besoos
ReplyDeleteOK Toro llévatelo no más te lo mereces, besos, gloria
Gracias gato, a mí tambien me gusta todo lo de mar, cariños gloria
Hi Marie, Im glad Todd like this maybe when some day finally we know I can cook to Todd and you rest,je,je, have a nice day, hugggsss gloria
Yes dear Happy cook is expensive here but is a really good food and more healthy, xx gloria
Gracias kako, muchos besoos amiga, gloria
Yes Adam Im agree with you but really a lot of people dont think that, or prefer eat others things I really love a healthy and delicious food, thanks for stopping by, xx gloria
This is so delicious Gloria. The creamy sauce and seafood are divine.
ReplyDeleteSeafood is really my most fav and when added to pasta I am in heaven. Pure heaven!!!!
ReplyDeleteThanks a lot Vall, really I love it, xx gloria
ReplyDeleteThanks dear Live,love and eat, you are really nice, yes for me seafood is the best!!! gloria
I will not acquiesce in on it. I assume precise post. Particularly the designation attracted me to study the whole story.
ReplyDeleteWow! se ve increible! habalndo de eso Gloria, has probado el ceviche peruano? es exquisitooooo!
ReplyDeleteGracias Soleil, si precisamente el oto día comí la mamá de mi cuñada cocina espectacular, el pescado, los mariscos y el ceviche, es delicioso, cariños, gloria
ReplyDeleteoh, wow, cannolini with crabmeat filling sound absolutely fabulous! Bookmarked to make this weekend!
ReplyDeleteGloria, mon amie, tes cannellonis au crabe doivent être une merveille de saveurs et de gourmandises.
ReplyDeleteA bientôt.
Yes my dear I really die by seafood and this canellonis were really tasty,try this recipe,(LOL)
ReplyDeletegloria
Saveurs, j'ai vraiment aimé cette recette, crabe avec ricotta s'allient parfaitement.
A biento. gloriat
What lovely canellonis! Great filling idea!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Delicious, Gloria. I love what you stuffed your canellonis (lasagna) with. The crab looks divine and I like that sauce too.
ReplyDeleteSeafood is a favorite with all us Floridians!
Looks amazing! I know this would be something the hubby will love!
ReplyDeleteI totally love crabmeat. What a delicious way to serve it.
ReplyDeleteThanks a lot Rosa, cheers, gloria
ReplyDeleteThanks a lot Barbara I love seafood too, xx gloria
Thanks Melissa, is really tasty, all love this dish, xx gloria
Me too Helene, If I can I will made every time, thanks a lot, gloria
Crab meat canneloni sounds fantastic to me! I agree though - seafood can be expensive.
ReplyDeleteThanks a lot Cake law I love sea food too.
ReplyDeleteOh how rich and delicious.
ReplyDeleteThanks a lot my dear! gloria
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