5 March 2009

Roast side of Salmon with mustard,tarragon and chive sauce

I was at the Beacg last days and some of you know I love salmon and all seafood, I made this salmon that I adapted from Bon Apettit Magazine (December 2008) as always is a nice and tasty recipe from Bon Apettit, here all love this recipe, is really nice.



Ingredients

500 to 800 grs. pound whole salmon with skin
2/3 cup of mayonnaise

1/2 cup brown or yellow mustard

4 tablespoon chopped fresh tarragon

6 tablespoon chopped fresh chives

2 tablespoon golden brown sugar

2 tablespoons fresh lemon juice

2 teaspoons finely grated lemon peel



Method



Position rack in center of oven and preheat

to medium heat.



Line large rimmed baking sheet with aluminium or parchment paper.

Mix first the ingredients as mayonnaise,tarragon,mustard, golden sugar and lemon juice and lemon peel in medium bowl.Mix well.

Season mustard sauce lighttly with salt and pepepr. Place salmon, skin side down , on diagonal in prepared sheet.

Spoon 1/2 cup mustard sauce atop salmon, then spread over , covering completely.

Sprinkle salmon generously with salt and pepper. Roast just until salmon is opaque in the center, about 15 minutes.

Using foil or parchment as aid, transfer salmon to platter. Cut crosswise into pieces and serve with remaining mustard sauce.

Add lettuce salad.



EN ESPAÑOL



Salmón al horno con salsa de mostaza
y hierbas

Estuve en la playa hace unos días, los que me conocen saben que me encanta el pescado y toda las comida del mar, hice este salmón que adapté de una receta de la revista Bon Appetit de Diciembre del 2008, como siempre fue una muy buena receta. (esta revista es muy buena).Se puede hacer con salmón fresco o congelado.

Ingredientes

500 a 800 grs. de salmón fresco o congelado con piel

2/3 de taza de mayonesa

1/2 taza de mostaza amarilla o café

4 cucharadas de estragón picado fresco o seco

6 cucharadas de ciboulette o cebollín picado fino

2 cucharadas de azúcar rubia

2 cucharadas de jugo de limón

2 cucharadas de ralladura de cáscara de limón

Método

Prender el horno a fuego medio y colocar sobre una bandeja de horno o una fuente papel aluminio o papel engrasado sobre ésta.

Mezclar los ingredientes como mayonesa,mostaza,azúcar rubia,estragón,cebollín

y limón en un bowl.

Sazonar esta salsa de mostaza con sal y pimienta y mezclar bien.

Colocar el salmón en la bandeja de horno o fuente con la piel hacia abajo y aliñar con esta mezcla de mostaza. Reservar parte de la salsa para cuando se vaya a servir.

Cocinar el salmón en el horno durante unos 15 minutos, y el centro esté opaco..

Usando el mismo papel aluminio trasladar el salmón a una fuente o plato grande.

Cortar en piezas para servir con el resto de la salsa. Acompañar con ensalada de lechuga u otra.